slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ.Χάλαρης: Καλό μήνα και αγωνιστική Πρωτομαγιά



Ο Πολιτευτής του νομού μας Μιχάλης Χάλαρης απεύθυνε τις ευχές του για την Πρωτομαγιά μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) κοινοποιώντας και τις αντίστοιχες ευχές για την ημέρα του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) όπου στέλνεται το ακόλουθο μήνυμα σε ελέυθερη απόδοση στα ελληνικά: «Αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, δίκαιες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες για όλους: για την επιτυχία αυτών των στόχων αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να κερδίσουμε ότι τα κοινωνικά/εργασιακά δικαιώματα και η διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι προτεραιότητά μας σε σχέση με την οικονομική ελευθερία»

Επταήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου 28 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, διοργανώνει 7ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 28 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι 75 άτομα. Η τιμή της εκδρομής έχει οριστεί από το πρακτορείο στα 350 € κατ΄ άτομο σε δίκλινο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα χρήματα θα κατατεθούν σε 2 δόσεις σε λογαριασμό του πρακτορείου. Δηλώσεις συμμετοχής έως και 15 Μαΐου. Πληροφορίες : Μανιός Ηλίας τηλ: 6973250200(απογευματινές ώρες) και Φακίνου Κοττάκη Μαρίνα τηλ: 2102923309-6977230603 Πρωινές ώρες .

Καρδιολογική Ημερίδα στη Νάξο στις 8 Μαΐου

Προσθήκη λεζάντας

Την Παρασκευή 8 Μαΐου διοργανώνεται στην Νάξο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καρδιολογική ημερίδα, στην μνήμη του καρδιολόγου ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνει δύο τμήματα:

Ο Επιθεωρητής του Nikolai Gogol | Μυθοποιοί | Νάξος


Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο EUROPA κάνει Πρωτομαγιά στη Νάξο


http://www.naxostimes.gr/
Στη Νάξο επέλεξε να περάσει την Πρωτομαγιά το κρουαζιερόπλοιο Europa της εταιρίας Intercruises, θυγατρική της TUI!

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο Αιγαίο, ρίχνει άγκυρα στη Νάξο και μάλιστα μια ξεχωριστή ημέρα του χρόνου!

Το EUROPA θα καταπλεύσει στο νησί στις 8:00 το πρωί και θα παραμείνει -ανοιχτά στο λιμάνι- μέχρι τις 10:00 το βράδυ, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο χθες, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Νίκος Σέργης.

Τενιστικό Τουρνουά Οpen στο Νaxos Tennis Club

 
Από 13 έως 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Τενιστικό τουρνουά Οpen Μονών Ανδρών και Γυναικών στο Naxos Tennis Club.Συνολικά υπήρξαν 40 συμμετοχές Ανδρών-Γυναικών και έγιναν περισσότεροι από 50 αγώνες με αμείωτο ενδιαφέρον.Όλοι που συμμετείχαν αγωνίστικαν με ιδιαίτερο ζήλο και αγωνιστική διάθεση.Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες.Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια των

Ανακοίνωση του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου για τη σύσκεψη των Συλλόγων ορεινής Νάξου


Την Τρίτη 28/04/2015, το Δ.Σ.
του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου, προσκάλεσε σε Σύσκεψη τους Συλλόγους της Ορεινής Νάξου, με θέμα τα καίρια προβλήματα της περιοχής, τα οποία παραμένουν άλυτα. Ανέκαθεν, τόσο το επίσημο κράτος όσο και οι τοπικές αρχές είχαν την Ορεινή Νάξο παραμελημένη με επακόλουθο την ερήμωση προ των πυλών.
Τα πρωτίστης σπουδαιότητος προβλήματα είναι: 1) Ιατρική περίθαλψη, 2) Γυμνάσιο Σκαδού, 3) Ύδρευση – Αποχέτευση Μέσης, 4) Αντικειμενικές αξίες ακινήτων (στη Μέση είναι 700 € και στο Σκαδό 800 € το μ2), 5) Οδικό δίκτυο, 6) Σμυριδικό, 7) Αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία στον Απόλλωνα και 8) Καθαριότητα των χωριών (τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες).

Προσκλήθηκαν...

Ενημερωτική συνάντηση για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Νάξο

Ενημερωτική συνάντηση για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων διοργανώνεται τη Δευτέρα 4 στις 19:00 στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Νάξο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν:

Συνάντηση σμυριδεργατών της Νάξου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

 
Με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη συναντήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Συνδέσμου σμυριδεργατών της Νάξου προκειμένου να του θέσουν τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός καθώς επίσης, ο

Μονό μια μέρα την εβδομάδα ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου!

Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου
Μόνο μία μέρα την εβδομάδα ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί πλήθος σημαντικών ευρημάτων απ’ όλη τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.
Αυτό το… παράδοξο επισημαίνει στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος τονίζει ότι το να υπολειτουργεί το μουσείο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα τόσο για τον πολιτισμό, όσο και για τον

Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων Νάξου

Κούρος των Μελάνων 
Για Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων μας καλεί κι εφέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ" και το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και φυσικά... πολλά λουλούδια για να φτιάξετε το "Μάη" σας. Μάλιστα ο Σύλλογος μας ενημερώνει ότι ο καλύτερος "Μάης" θα βραβευτεί...

Η πρόσκληση:

Πέμπτο στο διαγωνισμό «Το Σχολείο των Ονείρων μας» το Δημοτικό Σχολείο Κορώνου με ένα ποίημα

 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου και της ταινίας του, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας», στην κατηγορία της ποίησης διαγωνίστηκε και το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κορώνου Νάξου όπου και αυτό τυγχάνει ειδικής τιμητικής διάκρισης στο διαγωνισμό, καθώς κατέλαβε την 5η θέση!
Ο διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας», οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του