slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έγκυρη Αριστερή ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχης της Δούρου και ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας Γιώργο Καραμέρο

Ο γνωστός προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπεριφερειάρχης της Δούρου, με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ... ξαναχτύπησε πάλι με έγκυρη ενημέρωση:
Τι κι αν η ΕΛΑΣ έκανε επίσημες δηλώσεις ότι οι Αστυνομικοί έριξαν μόνο 1 σφαίρα και τον ξάπλωσαν κάτω, ενώ ο Μαζιώτης έριξε τουλάχιστον 8 κάτι που επιβεβαιώνουν και μάρτυρες που ακούσαμε στην ΤιΒι... Τι κι αν ο Αυστραλός τραυματίας τουρίστας, είπε πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς αλλά χτύπησε εμένα»Δεν έχει σημασία τι λέει η ΕΛΑΣ αλλά σημασία έχει τι λέει ο Καραμέρος!. ο τουρίστας πυροβολήθηκε από ...

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους οικολογικούς κινδύνους στη Μεσόγειο από την υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Μέτρα για να αποτραπούν πιθανές επιπτώσεις από την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με την μέθοδο της υδρόλυσης ζητά με παρέμβαση του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

Συνάντηση για το θέμα του Αγίου Προκοπίου διοργανώνει η τοπική κοινότητα Αγίου Αρσενίου


Την Κυριακή 20/07/2014 και ώρα 11:30 Π.Μ στη ταβέρνα "ΜΟΛΟΣ" ιδιοκτησίας Μάρκου Μαργαρίτη στη γωνία Αγίου Προκοπίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ( ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση ) σχετικά με την εκποίηση ακινήτων στη Διοικητική Περιφέρεια της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αρσενίου από το

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Ο δημοτικός σύμβουλος που πέρυσι είχε την ευκαιρία μαζί με τον δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Μαργαρίτη, να επισκεφτεί το Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Δημήτρης Βασαλάκης, επικεφαλής της δημοτικής Κινήσεως «Πολίτες για τα νησιά μας», ξεδιπλώνει σήμερα στην «Κ» τις σκέψεις του και αναλύει τα επιχειρήματά του ως προς το κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά στην εκποίηση των λιμνών της παράκτιας περιοχής του αγίου Προκοπίου. Σχολιάζει, επίσης, την ενέργεια του δημάρχου να σταματήσει την επιχειρούμενη «αποτύπωση» τής εν λόγω ,περιοχής για λογαριασμό της ΕΤΑΔ, από τον ιδιώτη τοπογράφο μηχανικό Σταμάτη Δασκαλάκη. Και εμφαντικά, τονίζει: «Όσο παραμένει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ η περιοχή αυτή, είναι προς πώληση. Δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι σήμερα ο δήμος…

ΔΤ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΚΠΠΝΑ

Κολύμπια Ρόδου, 16/07/2014

ΠΡΟΣ:ΜΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
·      Συμμετοχή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εφαρμογή του θεσμού κοινωφελούς εργασίας.
·      Συνεργασία των δικαστικών αρχών  και των Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Ρόδου (Υ.Ε.Κ.Α.) με το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α για τη μετατροπή ποινών σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.
·       Βελτιστοποίηση των σωφρονιστικών διαδικασιών με παράλληλη ενίσχυση των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων και ενεργειακός σχεδιασμός για την περίοδο 2014 - 2020

Η ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων και ο ενεργειακός σχεδιασμός, για την περίοδο 2014 - 2020, αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας δημοτικής αρχής που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.
 Με γνώμονα την τήρηση της καθαριότητας, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την διαρκή αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την....

40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή:


Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν.Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!
Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας».
Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο.


Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” διαλέξαμε αυτό το σύνθημα.

Ξέρουμε, ο δρόμος ανοίγει δύσκολα, πόντο-πόντο. Τα καθήκοντα πολλά και μεγάλα, το έδαφος εχθρικό κι η μάχη “σώμα-σώμα”, συνείδηση τη συνείδηση. Τη δουλειά δεν τη φοβηθήκαμε. Κι ούτε τις δυσκολίες. Αισιόδοξοι, μέσα στην καθημερινή δράση και προσπάθεια για να αλλάξει η συνείδηση, να αποτινάξει από τις πλάτες της το βάρος του φόβου, της αυταπάτης, για να ισιώσει ό,τι σφυρηλατείται χρόνια τώρα στο “αμόνι” της καπιταλιστικής σκλαβιάς και των μηχανισμών του συστήματος.
Με πυξίδα σταθερή κι οδηγό το μέλλον που μας αξίζει.
Ένας νέος κόσμος…
Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους. Στο μπόι της εργατικής τάξης που παράγει τεράστιο πλούτο. Στο μπόι των σημερινών τεράστιων δυνατοτήτων της παραγωγής, της τεχνολογίας, της επιστήμης. Για να βγάλουμε τη θηλιά του καπιταλιστικού κέρδους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των ξεπερασμένων σχέσεων παραγωγής, που δεν αφήνουν τα επιτεύγματα της ανθρώπινης δουλειάς να φτάσουν σ’ αυτούς που τα παράγουν. Που από ευλογία για τους εργαζομένους, από ευλογία που την έφτιαξαν με τα δικά τους χέρια, γίνεται κατάρα, δυστυχία, εκμετάλλευση και καταπίεση, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τους παραγωγούς του πλούτου και τα παιδιά τους.
Στο μπόι των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν. Ένας κόσμος, μια κοινωνία, που θα σηκώνει και το μπόι των ίδιων των ανθρώπων, που δε θα τους θέλει σκυφτούς, άβουλους, στη γωνία, αλλά θα τους χρειάζεται πρωταγωνιστές. Χτίστες μιας νέας ζωής, με τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους. Δυνατούς, ζωντανούς και πρωτοπόρους, ελεύθερους από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της άγνοιας, του φόβου. Χωρίς ναρκωμένα μυαλά. Γι’ αυτόν τον κόσμο παλεύει η ΚΝΕ.
Ένας κόσμος, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός κι όχι “ελεύθεροι” να ζητιανεύουμε, “ελεύθεροι” ν’ αποφασίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, “ελεύθεροι” να διαλέγουμε ανάμεσα στο σκοτάδι και τη μαύρη νύχτα.
Αυτόν τον κόσμο αναδεικνύουμε 40 χρόνια τώρα μέσα από τα Φεστιβάλ μας. Από εκεί και το φως του, το καινούργιο που κάθε χρόνο είναι και πιο νέο, πιο επίκαιρο.


ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σπάει στα τέσσερα η Β’ Περιφέρεια Αθηνών


Η μεγάλη εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθηνών θα σπάσει στα τέσσερα. Δεν αποκλείεται, μέσα στο καλοκαίρι να περάσει η σχετική απόφαση της κυβέρνησης από τη Βουλή. Θα προκύψουν τέσσερις Περιφέρειες:

ΣΔΟΕ: Μεγάλη κομπίνα από βρεφονηπιακούς σταθμούς που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ


 Ολοκληρώθηκε έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, από βρεφονηπιακούς σταθμούς, που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Στο πλαίσιο της ελέγχων, που ενήργησαν

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ»: Απερρίφθη η αγωγή του Δημοσίου κατά της μονής Βατοπαιδίου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί
έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με....

Αφιέρωμα στην Απείρανθο της Νάξου στην Χώρα Σφακίων


ΣΦΑΚΙΑ
Συνάντηση με την παράδοση
Αφιέρωμα στην Απείρανθο της Νάξου

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην Χώρα Σφακίων μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα:
Αφιέρωμα στην Απείρανθο της Νάξου.

Οι Σφακιανοί, τιμούν την Απείρανθο της Νάξου με αφορμή τις κοινές τους ρίζες, τα κοινά τους ήθη καιέθιμα και κυρίως την κοινή τους τοπική διάλεκτο - ντοπολαλιά.

Διοργανωτής της βραδυάς είναι ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος "Τα Σφακιά" και επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου.

Κυκλοφόρησε το νέο Δροσερό «my naxos» Ιουλίου : Διαβάστε ελεύθερα!

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (Ιούλιος 2014) του free press περιοδικού my naxos. Δροσερό, χορταστικό με πληθώρα θεμάτων στα Ελληνικά και τα Αγγλικά... το my naxos διαβάζεται ελεύθερα παντού και από όλους!

Αφιερώματα, Ζωή, Πρόσωπα, Πολιτιστικά, Ταξίδια, Γαστρονομία, Εικαστικά, Βιβλία...
Διαβάστε τι είπε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο my naxos ο Γιάννης Παπαδάκος, για το πως «ξεδιπλώνεται η Νάξος στα μάτια του κόσμου», το αποτέλεσμα «Όταν οι

ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ Oι νεόπλουτοι πρασινοφρουροί και το επαχθές χρέος


Το διάστημα 1981-85 δημιουργείται στην Ελλάδα μια φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη εσωστρεφής και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα, που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και κυρίως όχι μέσα.... από τους μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Τελευταία πληθαίνουν στον Ελληνικό τύπο (και κυρίως στα social media) οι απόψεις «έγκριτων» νομικών που χαρακτηρίζουν «επαχθές» το

Οι 30 νέες δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχος -26,5 εκατομμύρια ευρώ σε Υγεία, Πολιτισμό, Παιδεία, Πρόνοια


Ενα νέο πλέγμα δωρεών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία εφαλτηρίων για δημιουργία και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς άπλωσε το ...
Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την ίδια ώρα που βαίνει προς την ολοκλήρωση το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας αποτελεί πλέον σταθερό άξονα, και

Καραμέρος: Οι μπάτσοι έπρεπε να κάτσουν να τους καθαρίσει ο Μαζιώτης

Ο γνωστός  ΣΥΡΙΖΑίος Αντιπεριφερειάρχης της Ρένας Δούρου, Γ.Καραμέρος, έγινε ο πρώτος από τους τρομολάγνους του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να πάρει θέση και να κατηγορήσει την.....