slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα στην υποτιθέμενη «σκληρή» διαπραγμάτευση!

 

Από το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

 

Η κυβέρνηση - και προσωπικά ο κ. Τσίπρας - αρνείται πεισματικά να ομολογήσει την προφανή αλήθεια. Η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα στην υποτιθέμενη «σκληρή» διαπραγμάτευση.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πάει πολλά βήματα πίσω. Να παραμείνει στο τρέχον μνημόνιο, με πρόσθετες δεσμεύσεις, υπό τη συνεχή αξιολόγηση της τρόικας που λέγεται οι «θεσμοί», χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ετοιμάζεται να ενταχθεί από τον Ιούλιο σε Μνημόνιο 3.

Τώρα το νέο συνομωσιολογικό σενάριο είναι ότι η νέα κυβέρνηση βρέθηκε παγιδευμένη από την προηγούμενη!

Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε πού βρέθηκε η χώρα το 2009 και  τί συνέβη  από το 2010 έως τις εκλογές της 25.1.2015 για να γλιτώσει από την ασύντακτη  χρεοκοπία και την απόλυτη καταστροφή.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας έδινε επί χρόνια - και ιδίως προεκλογικά - υποσχέσεις χωρίς να ξέρει τα δεδομένα. Χωρίς αίσθηση των ευρωπαϊκών και διεθνών συσχετισμών. Χωρίς να έχει λάβει υπόψη του αυτά που του είχαν πει πριν τις εκλογές οι αρμόδιοι  συνομιλητές του: ο κ. Γιούγκερ, ο κ. Ντράγκι, ο κ. Σούλτς, η κα Λαγκάρντ, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τι από τα δύο δηλώνει τώρα ο κ. Τσίπρας: ότι έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολίτες ή ότι δεν είχε καταλάβει πού πηγαίνει;  Ας διαλέξει .

Η Ελλάδα  διχάστηκε επί χρόνια σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» πάνω σ´ ένα δημαγωγικό ψέμα. Τώρα έχει την ευκαιρία να ενωθεί πάνω στην παραδοχή της απλής και ολοφάνερης αλήθειας.

Αντί συνεπώς να προβάλλει νέες απελπισμένες θεωρίες συνωμοσίας ο κ. Τσίπρας, ας παραδεχθεί την αλήθεια.

Και ας σεβαστεί το Σύνταγμα φέρνοντας  την παράταση της δανειακής σύμβασης/προγράμματος/μνημονίου στη Βουλή, για να μη προκληθεί και νέα διαπραγματευτική βλάβη στη χώρα τις επόμενες ημέρες. Μόλις οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το EFSF και η ΕΚΤ, αλλά και οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών αρχίσουν να θέτουν ζήτημα εγκυρότητας της παράτασης. Αλλά και ζήτημα  διαφωνίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις υπογραφές του ακκιζόμενου Υπουργού Οικονομικών που περνάει με φόρα στη σφαίρα της γραφικότητας.

Πρώτη φορά εμφανίζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία που λέει ότι δεν την ενδιαφέρει πώς η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα, αρκεί η ίδια να μη  "μολυνθεί " με μια ψήφο ευθύνης.

Πρώτη φορά εμφανίζεται κυβέρνηση που θέτει η ίδια  σε αμφιβολία το αν διαθέτει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της στις βασικές  διεθνείς δεσμεύσεις της.

Πάνε στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης κατευχαριστημένοι  επειδή κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και αλληλοκοροϊδεύονται με τους βουλευτές  τους. Δεν μπορούν όμως να κοροϊδεύουν για πολύ την κοινωνία και  να υπονομεύουν τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.Καλό μήνα! Τι είναι ο «Μάρτης» ;

Η αρχή της Άνοιξης
Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια.
Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το

ΣΥΝΕΔΡIΟ ""ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ"" ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ!!!!


ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ 
""Την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία για τη διεξαγωγή συνεδρίου μέχρι το τέλος του Απριλίου τονίζει με νέα του παρέμβαση ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο πρώην Υπουργός τόνισε μέσω Twitter πως ο στόχος του συνεδρίου θα πρέπει να είναι ο "πολιτικός επαναπροσδιορισμός" της παράταξης "χωρίς ακροδεξιό ιδεολογικό έρμα και ....

ΦΩΤΟ-Άρχισε ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Μπόμπολα λέει ο έγκριτος... τον ξεκινά ο Βαρουφάκης

Στην πρώτη γραμμή των παπαγάλων ο έγκριτος κλακαδόρος του Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης μαςενημερώνει ότι άρχισε ο πόλεμος εναντίον της διαπλοκής την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαρέσει σα χταπόδι... Δείτε πως:

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων 1-03-2015

Δείτε τα (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖA


Επεισοδιακά συνεχίζεται από το μεσημέρι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη και υπόγειους, να ερίζουν για τις επιλογές της ηγεσίας.

Το χορό των αμφισβητησεων έσυραν στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Μηλιός, ο Αλέκος Καλύβης, ο Αντώνης Νταβανέλος και άλλοι, ενώ τη στρατηγική της κυβέρνησης υπερασπίστηκαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Αριστείδης Μπαλτάς και άλλοι.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Παρόν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ
ήταν και  υποψήφιος βουλευτής
του νομού μας 
Μιχάλης Χάλαρης
Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ενώ παράλληλα επανέλαβε τον "οδικό χάρτη" προς το πολιτικό, προγραμματικό και αξιακό συνέδριο του κόμματος στις 15-17 Μαΐου 2015.
Ακολούθως, με τοποθετήσεις 50 και πλέον στελεχών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο, εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις