slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ακούει κανείς στην Ν.Δ ;;;

Πριν λίγο μιλώντας στην Βουλή ο ο“σκιώδης” πρωθυπουργός Γ.Α.Π, εκτός του ότι υπεραμύνθηκε της πολιτικής του..
Μας είπε ότι ταρακουνήθηκαν τα συμφέροντα από την πρόταση του δημοψηφίσματος.
Άκουσον-Άκουσον..
Δεν αναγνώρισε κανένα λάθος του, καμιά ευθύνη για την αποτυχία της πολτικής του.
Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι…

Ο Καμμένος τα λέει χύμα στους ... προσκυνημένους!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας την ομιλία του βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου ένιωσα ότι υπάρχει ελπίδα να ξεφορτωθούμε αυτά τα πολιτικά “τσογλάνια” που απαρτίζουν την κυβέρνηση “κατοχής” του σύγχρονου “Τσολάκογλου” του κ. Παπαδήμου!
Ο κ. Καμμένος εδώ και καιρό με ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή καταγγέλλει "τρομακτικά" πράγματα ζητώντας ...

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ


«ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες είναι κρίσιμο ζήτημα για τη πλειοψηφία του λαού των νησιών μας, να αναπτύξουμε κίνημα μαζικής αντίστασης ώστε να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό μέτρο του χαρατσιού και να μη γίνουν διακοπές ρεύματος. Τα παρακάτω μέτρα αφορούν σε πρακτικές ενέργειες ώστε να απομονωθεί το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και να αρνηθούμε την πληρωμή του.

Άφιξη του Blue Star Δήλος στη Νάξο


Μετά τον τριήμερο αποκλεισμό των νησιών μας, λόγω του απαγορευτικού, κατέπλευσε στις 15:30 στο λιμάνι της Νάξου το νεότευκτο πλοίο Blue Star Δήλος. Πολλοί ήταν οι Ναξιώτες που κατέβηκαν στο λιμάνι να δουν από κοντά το πλοίο και να ευχηθούν στο πλήρωμα.
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, καλωσόρισαν το πλοίο και το πλήρωμά του, ξεναγήθηκαν στο πλοίο και παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στον εκπρόσωπο την Attika Group, που βρισκόταν στο ταξίδι και στον καπετάνιο του πλοίου. Ο δήμαρχος, αφού ευχήθηκε για "καλά ταξίδια", ανέφερε ότι το γεγονός πως ένα νέο πλοίο, τέτοιων διαστάσεων και χωρητικότητας, μπήκε στην εξυπηρέτηση της Νάξου, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.......

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και να θέλω ν΄αγιάσω δεν μ' αφήνει...η Γαλλική LE MONDE

Είπα ρε συ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ να κρατήσω μια στάση αναμονής μέχρι να δούμε τι στάση θα τηρήσεις στην πορεία.
Κι έρχεται η γαλλική LE MONDE η οποία σε κεντρικό της άρθρο στις 14 Νοεμβρίου 2011 γράφει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Παραθέτω μερικά.

Qu'ont en commun Mario Draghi, Mario Monti et Lucas Papadémos ? Le nouveau président de la Banque centrale européenne, le président désigné du conseil italien et le nouveau premier ministre grec appartiennent à des degrés divers au "gouvernement Sachs" européen
Οι τρεις αναφερόμενοι αποτελούν την κυβέρνηση Sachs της ευρώπης

"Goldman Sachs, le trait d'union entre Mario Draghi, Mario Monti et Lucas Papadémos"

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που στα ελληνικά λέει..
"η σχέση Μάριο Ντράγκι, Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου"

Και οι τρεις προαναφερόμενοι, σύμφωνα πάντα με τη LE MONDE, ήταν μέλη της πασίγνωστης
Goldman Sachs.
Ο Μάριο Ντράγκι, προσφάτως ανέλαβε τη θέση του κεντρικού Ευρωπαϊκού τραπεζίτη στη θέση του Τρισέ, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Goldman Sachs την περίοδο 2002-2005.
Για να θυμόμαστε, η περίοδος 2002 είναι η περίοδος που επικεφαλής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι η περίοδος των περίφημων SWAP, η περίοδος που κάλυψαν τα πραγματικα χρέη της Ελλάδας με τη βοήθεια της Goldman Sachs.
Την περίοδο 2005, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, αναλαμβάνει ο Μάριο Μόντι, αυτός που πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη γειτονική Ιταλία.
Επίσης σήμερα, επικεφαλής της διαχείρισης του ελληνικού χρέους είναι ο Πέτρος Χριστοδούλου, μέλος της Goldman Sachs.
Έτσι, πάντα σύμφωνα με τη LE MONDE, το πρώτο βραβείο πήγε στο Μάριο Ντράγκι, το δεύτερο στο Μάριο Μόντι και το τρίτο στο Λουκά Παπαδήμο.

Αυτά αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η γαλλική εφημερίδα.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, μπορείς να μας πείσεις τώρα ότι δεν είσαι μέρος ενός αποτυχημένου και πλήρως ελεγχόμενου συστήματος;


Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας, για όσους γνωρίζουν γαλλικά.

http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/11/14/goldman-sachs-le-trait-d-union-entre-mario-draghi-mario-monti-et-lucas-papademos_1603675_3214.html#ens_id=1603680

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

Η Τοπική Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ με την ευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου χαιρετίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία του νησιού μας και ολόκληρης της χώρας μας.

38 χρόνια, απ’ το Νοέμβρη του ‘73. Διδασκόμαστε και βγάζουμε συμπεράσματα.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, οι εξορίες ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.

Το πολιτικό σύστημα τελειώνει. Θα επιτρέψεις Αντώνη να το διαδεχτούν τα ανδρείκελα των πολυεθνικών;

Από τους "Εξοργισμένους με Άποψη"

Τι μας είπε ο κύριος Παπαδήμος; Ότι "όσο έχω την εμπιστοσύνη σας, είμαι εδώ". Εάν προσθέσετε το πρόγραμμα που εκφώνησε το οποίο μόνο τριμήνου δεν ήταν, σημαίνει πως ο κύριος Παπαδήμος ήρθε για να μείνει. Ή να εκβιάσει την πτώση του από τον Αντώνη Σαμαρά, αυτό εννοούσε λέγοντας "την εμπιστοσύνη σας". Κοινώς, εάν ο Σαμαράς απαιτήσει την υλοποίηση της συμφωνίας των πρόωρων εκλογων, θα αρχίσει ένας νέος κύκλος τρομολαγνείας, όπου ο Σαμαράς θα εμφανίζεται ως Î ¿ βρυκόλακας και ο καταστροφέας που θέλει να ρίξει την λαοπρόβλητη κυβέρνηση και να οδηγήσει την χώρα στην ...καταστροφή.

Εξ ου και οι δημοσκοπήσεις που καθιστούν μία διορισμένη κυβέρνηση ως ...λαοπρόβλητη με ποσοστά κόκκινων Χμερ.

Αντώνη, σε είχαμε προειδοποιήσει. Το "κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα", αφού διέφθειρε το πολιτικό σύστημα, τώρα θέλει να το ξεφορτωθεί για να εγκαθιδρύσει απ' ευθείας αντιπροσώπους.

Τι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις; Εμφανίζονται οι "φύλαρχοι" που επιθυμούν να πλασσαριστούν στη Νέα ΤάξηΑνάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Π. Ρήγας: Το λυκαυγές μιας νέας εποχής

Αθήνα 14/11/2011

Ο πρώτος στίχος από το ποιηματάκι των παιδικών μας χρόνων «που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό» ήρθε πολλές φορές στη σκέψη μου τις τελευταίες μέρες. Η πατρίδα μας, σαν ένα μικρό καρυδότσουφλο στο κέντρο ενός τεράστιου κυκλώνα έδινε την μάχη της ύπαρξής της με μοναδικό της όπλο την ελπίδα, ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική, η σωφροσύνη και η σύνεση. Η σύγχρονη ιστορία μας δυστυχώς δεν ήταν σύμμαχός μας. Στο σύνολό τους σχεδόν οι προηγούμενες εθνικές κρίσεις (1897,1920,1932,1945,1967) είχαν καταλήξει σε εθνικές τραγωδίες. Το εθνικό σύνδρομο της αυτοκαταστροφής έμοιαζε να επιβάλλεται και η «λογική της παράνοιας» να κυριαρχεί παντού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 18 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επιχορήγηση: α) αθλητικών σωματείων και β) πολιτιστικών συλλόγων.
2. Λήψη απόφασης σχετικά με την είσπραξη από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. του ειδικού τέλους έκτακτης εισφοράς Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011.
3. Λήψη απόφασης για Φ.Π.Α. νησιωτικών περιοχών κατόπιν.........

Με την “συνταγή” Παπανδρέου, θα πορευτεί ο Παπαδήμος


Με την “συνταγή” Παπανδρέου, θα πορευτεί ο Παπαδήμος

Χωρίς κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,  παρουσίασε την (ίδια) πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του. Τόνισε βέβαια  ότι η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, καθώς το έργο που έχει αναλάβει είναι «δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη χρονική θητεία της».

Το ΥΠΕΞ μοίρασε, την τελευταία διετία, 168 εκ.ευρώ απ΄ τα μυστικά κονδύλια!!!


Μια  μεγάλη αποκάλυψη στο Χρήμα Τρίτη που κυκλοφορεί: 168 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν την τελευταία διετία από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ!
Επίσης η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγο πριν από την απόφαση για το «κούρεμα», στις 20 Σεπτεμβρίου, δόθηκαν 8 εκατ. ευρώ, ενώ θέτει το ερώτημα αν το ταμείο του υπουργείου Εξωτερικών καθυστέρησε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης;