slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απεραθίτες Πολίτες για τα Νησιά μας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με τις δημόσια διατυπωθείσες ξενοφοβικές απόψεις του πρόεδρου της Τ.Κ. ΑΠΕΡΑΘΟΥ για το προσφυγικό

Βασίλης Βρούτσης

Ενώ ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται με αποτέλεσμα τις μαζικές δολοφονίες αμάχου πληθυσμού και το ξεσπίτωμα εκατομμυρίων κατατρεγμένων προσφύγων, κι ενώ συνεχίζονται οι πνιγμοί ανθρώπων κάθε ηλικίας υπό το ανάλγητο βλέμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, εμείς εδώ, στη μικρή κοινωνία της Νάξου, παρά την απόλυτη φρίκη που ζουν συνάνθρωποί μας, βλέπουμε να διατυπώνονται δημόσια ξενοφοβικές συνωμοσιολογικές απόψεις εκλεγμένων εκπροσώπων, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης των λεγομένων τους.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου κος Μπάκαλος Γεώργιος, ορμώμενος από

Eνώ κλονίζεται η κυβέρνηση από την ανάλογη αναφορά Μουζάλα. «Μακεδονία» τα Σκόπια και σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι

«Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο ΠαρίσιΣε κοινή δήλωση των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση που είχαν στη γαλλική πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο επαναλαμβάνεται το πρωτοφανές ατόπημα της ντε φάκτο αποδοχής του ονόματος «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ
Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, όπου μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελιζέ μετά τη

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Αεροδιακομιδή παιδιού από την

 

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου αεροδιακομιδή ασθενούς από Νάξο προς Αθήνα, από την Ασφαλιστική Εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο ασθενής ήταν ένα παιδί δύο ετών με λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού για την οποία έκρινε απαραίτητη την επείγουσα διακομιδή του ο υπεύθυνος Ιατρός του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου.

Οι γονείς του μικρού απευθύνθηκαν στον Διευθυντή του

Ψήφισμα Ε.ΚΥ.Τ. για τον θάνατο του Μιχάλη Φακίνου

Ψήφισμα για τον αιφνίδιο θάνατο του φίλου, μέλους του Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου και συνεργάτη της Μιχαήλ Δ. Φακίνου εξέδωσε η Ε.ΚΥ.Τ.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια του στην οικογένειά του, μέλη του Δ.Σ. θα παραστούν στην κηδεία του και το ψήφισμα θα δημοσιευθεί στον Κυκλαδικό Τύπο.

Σύλλογος μαζικής Εστίασης Νάξου: Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε άλλη μια φορά

Τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Αποκριάς στη Νάξο εκφράζει το Σωματείο Μαζικής Εστίασης "Φιλοξενία".
Το Σωματείο, μιλώντας με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το φετινό Ναξιώτικο Καρναβάλι, κάνει λόγο για "ευγνωμοσύνη" ευχαριστώντας όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά!  Μικρή παράλειψη... τα τοπικά ΜΜΕ που διαφήμισαν με όλες τους τις δυνάμεις τις εκδηλώσεις, τοπικά και πανελλαδικά, τη στιγμή που σχεδόν ήταν ανύπαρκτη η διαφήμιση τους...
Αναλυτικότερα το Σωματείο αναφέρει τα εξής: Οι Απόκριες του 2016 πέρασαν και άφησαν μια γλυκιά γεύση σε όλους μας. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους αυτούς (φορείς & ανθρώπους) που μόχθησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν μήπως και παραλείψουμε ή αδικήσουμε κάποιους πρέπει να αναφέρουμε την ευγνωμοσύνη μας:

ΝΔ: Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη παρουσία Β. Κικίλια


Της Άντζελας Πεΐτση

Με στελέχη της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό, την οπο

Ευχαριστούμε Ραουζαίο και HELLENIC SEAWAYS


Με διπλή ανακοίνωση του ο Παμμηλιακός ευχαριστεί τον Πέτρο Ραουζαίο, ο οποίος βρέθηκε κοντά στην αποστολή της ομάδας στο ταξίδι της στη Σύρο παρέχοντας την μέγιστη φιλοξενία στους Μηλιούς αθλητές και παράγοντες.
Το μέλος του συνδυασμού ''Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο'', επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις που διατηρεί με το σωματείο των