slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόταση Πάνου Καμμένου στην Γρηγορία Πρωτολάτη για συνεργασία με τον Ηλία Κουντρομιχάλη

Την Πάρο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 ο Πάνος Καμμένος βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθηνών και πρώην υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με τον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνο συντονιστή για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο Κωστή Μουσουρούλη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καμμένος στο site μας www.parianostypos.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αρκουλή, μετά την περιοδεία που έκανε στο νησί, αναφέρθηκε στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Τοπική Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην Λιμενάρχη Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη, έκανε ανοιχτή πρόταση στην νυν Έπαρχο Πάρου και υποψήφια Δήμαρχο Πάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη με τον συνδυασμό «Πάρος Αξία» για συνεργασία με τον συνδυασμό του κ. Ηλία Κουντρομιχάλη «Η Πάρος μας ενώνει» για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, μίλησε για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε άλλους συνδυασμούς του νησιού, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή και μίλησε από καρδιάς για την Πάρο και τις Κυκλάδες…

Τον κ. Καμμένο και τον κ. Μουσουρούλη στην περιοδεία τους στην Πάρο (8:30 Παροικία, 9:30 Αλυκή - Αγκαιριά, 10:30 Δρυός - Πίσω Λιβάδι, 11:00 Μάρπησσα - ζαχαροπλαστείο Νικήτα, 11:30 Μάρμαρα - Πρόδρομο, 12:00 Λεύκες - Κώστο, 12:30 Νάουσα, 14:00 Τοπική Παροικιά) συνόδευσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου κ. Κώστας Ροδίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου με τον συνδυασμό «Η Πάρος μας ενώνει» κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης.

Πατήστε εδώ

http://www.parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3962&Itemid=25


για να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Καμμένου

Κατάργηση της πληροφορικής στο Λύκειο!!!


Η ανακοίνωση είναι από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) και αναφέρει τα εξής:

Υπογράψτε το ψήφισμα διαμαρτυρίας εδώ

Στο σχέδιο σχετικά με τη δομή του Νέου Λυκείου το οποίο διέρρευσε στις 2/10/2010 στον τύπο, διαφαίνεται ότι η Πληροφορική δεν έχει θέση σε αυτό, αντίθετα με άλλα θεωρητικά μαθήματα για τα οποία φαίνεται να υπάρχει θεαματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε λογική και εξαγγελία και σε πλήρη δυσαρμονία με τη φιλοσοφία που επαγγέλλονται κινήσεις όπως η “ανοιχτή” ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ή οι δημόσιες διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο (opengov)...

Στην εποχή που όλοι ευαγγελίζονται τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης και ενώ επί μία δεκαετία και πλέον διδάσκεται η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει το δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης της διδασκαλίας της αγνοώντας ακόμη και το ότι για την εισαγωγή των μαθητών σε μία από τις 36 σχολές Πληροφορικής των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ απαιτούνται γνώσεις που πρέπει να αποκτηθούν από τους μαθητές στο Λύκειο.

Εκτιμάμε ότι σήμερα ο πληροφορικός αλφαβητισμός αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση όλων των επιστημών, θετικών, τεχνολογικών και θεωρητικών, και είναι απαραίτητος για τη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών ικανών να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την κοινωνική εξέλιξη και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. όπως είναι γνωστό έχει συμβάλλει με προτάσεις στο σχεδιασμό της δομής του Νέου Λυκείου, με στόχο ένα πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό Λύκειο, το οποίο να εκπαιδεύει με επάρκεια τον πολίτη του 21ου αιώνα, αλλά και να προετοιμάζει τον αυριανό επιστήμονα.

Γι αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Π.Δ.Μ.Θ. να δεχτεί το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. σε απευθείας συζήτηση για όλα τα παραπάνω, όπως επανειλημμένα έχουμε αιτηθεί (διαδοχικά σε Υπουργό, Υφυπουργούς, Γενικό Γραμματέα και Ειδικό Γραμματέα) από τις 17/11/2009, όταν και καταθέσαμε τις σχετικές μας προτάσεις.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Αρχείο .pdf


Read more: http://edu4adults.blogspot.com/2010/10/blog-post_5615.html#ixzz11bMXUgI3

Σε λίγο μεγάλη αποκαλυπτική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου

Σε λίγο μεγάλη αποκαλυπτική συνέντευξη από την Πάρο και τον Παριανό Τύπο του Πάνου Καμμένου στο πρώτο blog των Κυκλάδων το

Αιχμάλωτη των επιλογών και των επιταγών του Μνημονίου η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πρώτου ετήσιου απολογισμού της κυβέρνησης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ποτέ στο παρελθόν μια Ελληνική Κυβέρνηση δεν στέρησε τόσα πολλά, από τόσους πολλούς, σε τόσο λίγο χρόνο.

Ασφαλιστικό

Η πολυδιαφημισμένη Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, είναι στην πραγματικότητα ένας Μηχανισμός Μείωσης των Συντάξεων, μια Ρύθμιση Περιορισμού των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων, μια Αντιεπιστημονική Μέθοδος Υπολογισμού των Συντάξεων.

Το Απολογιστικό – Προπαγανδιστικό κείμενο της κυβέρνησης, κρύβει επιμελώς ότι:

· Αλλοιώνεται ο Δημόσιος και Κοινωνικός Χαρακτήρας του Συστήματος, αφού το κράτος εφεξής θα εγγυάται μόνο τη βασική προνοιακή σύνταξη.

· Περικόπτονται η 13η και η 14η σύνταξη.

Εισάγεται νέα κράτηση στις



• συντάξεις (τύπου ΛΑΦΚΑ), από 3% έως 10% το μήνα.
• Αυξάνονται τα έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη από 35 στα 40 έτη.
• Περικόπτονται οι Επικουρικές Συντάξεις.
• Παγώνουν οι ήδη ψαλιδισμένες Συντάξεις, για τρία χρόνια.
• Αγνοούνται ώριμα Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα.
• Όλες οι δραματικές αλλαγές (μειώσεις συντάξεων, ανατροπή ορίων ηλικίας), γίνονται με σαρωτικό και βίαιο τρόπο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Η Ασφαλιστική Ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ “υπακούει τυφλά και στενά” στις επιταγές του Μνημονίου. Είναι ένας νόμος:
• Πολύπλοκος και ασύνδετος.
• Χωρίς επαρκή τεκμηρίωση (η Αναλογιστική Μελέτη θα ακολουθήσει το Νόμο).
• Δεν ικανοποιεί το κριτήριο της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού διατηρεί και παράγει νέες ανισότητες.
• Δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη στους Ασφαλισμένους.
• Δεν πείθει για την αναγκαιότητα και τη δικαιοσύνη πολλών μέτρων του, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να οδηγούνται σε εσπευσμένη συνταξιοδότηση.
• Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και σε βάθος χρόνου βιωσιμότητά του (με εξαίρεση τα μέτρα για κρατήσεις και περικοπές που φέρνουν εισπρακτικό όφελος).

Εργασιακό
«Κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας»…… Μόνον ως ευφημισμός, αν όχι εμπαιγμός, ακούγεται ο υπότιτλος αυτός του απολογισμού της Κυβέρνησης για την Απασχόληση και τους Ανέργους. Το κείμενο του απολογισμού, αγνοεί τη σκληρή πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πολιτική του Μνημονίου τον τελευταίο χρόνο.
• Η Ανεργία στη χώρα μας από το 9,3% το Σεπτέμβριο του 2009, εκτινάχθηκε στο 11,8% το 2ο τρίμηνο του 2010.
• Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, εκτοξεύτηκε από 465.000 (3ο τρίμηνο του 2009) σε 594.000 το 2ο τρίμηνο του 2010.
• Το Επίδομα Ανεργίας, που στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., αυξήθηκε κατά 45%, “παγώνει” για τα τρία επόμενα χρόνια.
• Οι Υπερωριακές Αποδοχές των εργαζομένων, μειώθηκαν με το Ν.3863/2010, κατά 20%.
• Το ύψος των Αποζημιώσεων Απόλυσης, μειώθηκε κατά 50% (και θα καταβάλλεται μάλιστα σε διμηνιαίες δόσεις).
• Καθιερώθηκαν μισθοί “πείνας”, κάτω από το κατώτατο όριο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους νέους.
• Αυξήθηκε το επιτρεπτό όριο των απολύσεων - από 2% σε 5% - το μήνα για να θεωρούνται οι απολύσεις ομαδικές.
Η αναπτυξιακή υστέρηση της χώρας και η έλλειψη στοχευμένων δράσεων, καθηλώνουν την Απασχόληση και αυξάνουν την Ανεργία.
Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά δεν απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της Αγοράς Εργασίας. Μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων, στοχεύουν στενά στη μείωση του εργασιακού κόστους, δεν συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ευελιξία. Τα οφέλη για την επιχειρηματικότητα, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας είναι αμφίβολα.
Τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένη στο Μνημόνιο και τις συνέπειές του, αποδομεί συστηματικά το Κοινωνικό Κράτος, που τόσα χρόνια οικοδόμησαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση.

«Μείωση Φαρμακευτικής Δαπάνης και πάταξη της Εισφοροδιαφυγής»……
Οι επείγουσες ανάγκες που δημιουργεί η συγκυρία (οικονομική κρίση, τρέχοντα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Οργανισμών, δημοσιονομικοί περιορισμοί), απαιτούν:
• Άμεσες ρυθμίσεις για την περιστολή των υπερβολικά υψηλών δαπανών υγείας. Πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο η υπερσυνταγογράφηση και η υπερβάλλουσα ζήτηση για υπηρεσίες υγείας. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθεσία και θεσμούς (ηλεκτρονική διασταύρωση συνταγών, ΑΜΚΑ, ΗΔΙΚΑ), καθυστερεί, όμως την αξιοποίησή τους για να φέρει αποτελέσματα.
• Εντατικοποίηση των ελέγχων για περιορισμό της εισφοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθετημένο το θεσμό των μεικτών κλιμακίων (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ) και οφείλει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να τον ενεργοποιήσει.
Η αδυναμία της κυβέρνησης, να περιορίσει την εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων, την οδήγησε σε μια ρύθμιση οφειλών, αντίστοιχη με προηγούμενες που με τόση σφοδρότητα στο πρόσφατο παρελθόν κατηγορούσε.
• Αποδοτική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η κυβέρνηση παρέλαβε θεσμοθετημένο φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης, αλλά δεν τον ενεργοποιεί.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της, αιχμάλωτη των επιλογών και επιταγών του Μνημονίου, υλοποίησε – στο χώρο της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης - μέτρα και πολιτικές με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, με αμφίβολη οικονομική αποδοτικότητα και αρνητικές επιδόσεις στον τομέα της Ανεργίας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στέρησαν την ελπίδα και περιόρισαν την προοπτική για όλους τους Έλληνες Εργαζόμενους και Συνταξιούχους».

Πρώτα ο Άνεργος…..

exomatiakaivlepo

Δείτε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για το επίδομα ανεργίας 1 χρόνο πριν

Δείτε τώρα τι έχουν σχεδιάσει να κάνουν με τα επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με την δανειακή σύμβαση:

Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει έναν προκαταρκτικό προϋπολογισμό για το 2012 στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και περιλαμβάνοντας την αναλυτική παρουσίαση των μέτρων προσαρμογής που ανέρχονται σε τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ. Τα μέτρα αυτά είναι: (σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούν να ληφθούν υπ’ όψιν μέτρα που αποφέρουν ανάλογη εξοικονόμηση, σε στενή συνεργασία με την Ε.Ε, το ΔΝΤ και την Ε.Κ.Τ):

- Επιδόματα ανεργίας με κριτήρια τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΣΤΕΡ» (ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ)

Ρόδος 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


► Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις και αναδεικνύοντας τα ζητήματα τις καθημερινότητας, ο επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ κος Χαράλαμπος Κόκκινος μαζί με τους συνεργάτες του, σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, επισκέφθηκε την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΑΣΤΕΡ) και είχε συνάντηση με εργαζόμενους και με φοιτητές της Σχολής.

Διαπιστώθηκε η αγωνία για το μέλλον της Σχολής, η…

οποία επί πενήντα τέσσερα (54) συναπτά έτη προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό. Αγωνία και αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των αβάσιμων και επιπόλαιων δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Διαμαντοπούλου σε εκπομπή της ΝΕΤ (27/09/2010), η οποία μιλούσε για κλείσιμο των ΤΕΙ που δεν είχαν μεγάλη ζήτηση και μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριέλαβε και την ΑΣΤΕΡ. Στην ίδια δήλωση ανέφερε ότι επέτυχαν μόνο εννιά (9) σπουδαστές ενώ στη πραγματικότητα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και σχεδόν καλύφθηκαν οι ενενήντα (90) θέσεις που ήταν προς κλήρωση.
Ο κος Κόκκινος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τη δέουσα σημασία και υποστήριξη στην ΑΣΤΕΡ που διακρίνεται για την πολύχρονη προσφορά και ιστορία της. Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει και όχι να υποθηκεύσει το μέλλον της Σχολής που βρίσκεται στην ακριτική Ελλάδα και σε ένα από τα νησιά-ναυαρχίδες του τουρισμού, τη Ρόδο.
Ζητάμε από την πολιτεία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να στηρίξει την εκπαίδευση στα νησιά μας και η Υπουργός Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου, να λειτουργήσει θετικά και όχι με δηλώσεις που την εκθέτουν και δείχνουν την ελλιπή ενημέρωση της.

► Ο κος Κόκκινος αναχώρησε σήμερα από τη Ρόδο και θα συνεχίσει την περιοδεία του στις Κυκλάδες με πρώτο σταθμό τη Μύκονο, όπου ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα παρευρεθεί σήμερα το απόγευμα στα εγκαίνια της «Θυρίδας Επιχειρηματικότητας» , έργο που είχε ενταθεί, χρηματοδοτηθεί και ολοκληρωθεί επί θητείας του (2004-2009) στο ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου.

Τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους

Το βραβείο ήρθε από τους Γερμανούς για την ειλικρίνειά του... Ήταν πράγματι απολύτως ειλικρινής ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου όταν έλεγε στον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ότι «δεν ξέρει πλέον αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές».
Τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους
Ήταν Ιανουάριος του 2009, όπως γράφει στο βιβλίο του ο σοσιαλιστής πολιτικός, όταν εξηγούσε στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποια θα είναι η τύχη της Ελλάδας.

Είναι φανερό, πλέον, ασχέτως επισημάνσεων, διαψεύσεων και καταγγελιών του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν γνώριζαν. Γνώριζαν την κατάντια της ελληνικής οικονομίας για την οποία εγκαίρως είχε μιλήσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λέγοντας προεκλογικά την αλήθεια. Και παρά ταύτα είπαν συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Και αυτός ευκολόπιστος τους πίστεψε και τους έδωσε τη νίκη στις εκλογές.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ εν γνώσει του παραπληροφορούσε τον ελληνικό λαό με το περίφημο πλέον «χρήματα υπάρχουν». Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Μα καλά, κατά την προεκλογική περίοδο είπε ένα ψεματάκι, αθώο... για να κερδίσει. Αφού ήξερε καλά το πρόβλημα γιατί καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε, με συνέπεια να φθάσουμε στο μνημόνιο; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται πλέον και θα πρέπει να απαντηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, μετά και την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Μόνον έτσι θα ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια, την καταθλιπτική κατάσταση στην οποία τον έχουν υποχρεώσει να βρίσκεται.

Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία προσποιούμενο πλήρη άγνοια της κατάστασης. Σήμερα δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί. Και ο πλέον αδαής πολίτης είναι ενημερωμένος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Τα νιώθει καθημερινά στο πετσί του.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=13381&catid=7
 

Ανεξάρτητη Πασοκικη αυτοδιοίκηση

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΓΟΥΡΟΥ!
Του έβαλαν άγριο καπέλο. Ούτε ένα υποψήφιο αντι-περιφερειάρχη δεν πρόκειται να επιλέξει ο Γιάννης Σγουρός! Τα ονόματα των υποψηφίων θα τα επιλέξει ο Ραγκούσης για λογαριασμό του Μαξίμου και της κυβέρνησης και ο Καρχιμάκης για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έχει φέρει μεγάλη γκρίνια στους παλιούς αυτοδιοικητικούς φίλους του Σγουρού που είχαν εκλεγεί μαζί του... στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές. Ο Σγουρός, όπως μαθαίνει το Fimotro, είναι ενοχλημένος. Έχει που έχει τον πονοκέφαλο με τον Δημαρά ήρθε και το καπέλο του ΠΑΣΟΚ για να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Για την ιστορία πάντως, το ΠΑΣΟΚ τον είχε προειδοποιήσει. Η συμφωνία για να τον ανακοινώσουν ως υποψήφιο περιφερειάρχη, συμπεριελάμβανε όλοι οι αντιπεριφερειάρχες να οριστούν από το Μαξίμου και την Ιπποκράτους. Και τέτοιες συμφωνίες δύσκολα χαλάνε...

...Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

  FIMOTRO

Καθεστώς Σοβιέτ στην ενημέρωση

papakonstantinou_03.jpg

Ντε και καλά ο Παπακωνσταντίνου στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega δεν ήθελε να πείσει τους πολίτες με την επιχειρηματολογία του αλλά να επιβάλλει στους δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη, τη δική του «μοναδική» αλήθεια!

Μόνο που ο Πρετεντέρης δεν μάσησε όπως δεν πρέπει να μασάει κανείς δημοσιογράφος όταν παίρνει συνεντεύξεις από τέτοιου είδους και ήθους υπουργούς. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

« Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με συγχωρείτε, σας άκουσα κι εσάς πριν, κ. Πρετεντέρη, να λέτε ότι υπάρχει και η μία αλήθεια, υπάρχει και η άλλη αλήθεια. Δεν υπάρχουν δύο αλήθειες, υπάρχουν στοιχεία.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δύο αλήθειες υπάρχουν.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχουν στοιχεία, κ. Πρετεντέρη.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ο καθένας με στοιχεία, κ. Παπακωνσταντίνου, λέει την άποψή του...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν είναι δυνατόν να στεκόμαστε μπροστά στους Έλληνες πολίτες και να τους λέμε ότι ξέρετε το έλλειμμα είναι 9,9%, όταν το έχει πιστοποιήσει η Eurostat, στο μέγεθος που το έχει πιστοποιήσει.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Επειδή δεν ζήσαμε στη Σοβιετική Ένωση και ελπίζω να μην ζήσουμε, επίσημη αλήθεια στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Έχουμε Δημοκρατία, οι απόψεις των μεν και των δε συγκρούονται πάνω στην πολιτική, γίνεται πολιτικός διάλογος και αυτό λέγεται πολιτικός διάλογος και ο ένας πείθει ενώ δεν πείθει ο άλλος.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, αλλά υπάρχει και η αλήθεια των αριθμών και δεν μπορούμε να την αγνοούμε.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μόνο στη Σοβιετική Ένωση το Πολιτικό Γραφείο έβγαινε με επίσημη αλήθεια. Τα έχουμε ξεπεράσει αυτά.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μίλησα για επίσημη αλήθεια, μην διαστρεβλώνετε αυτά που λέω.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Έχετε το δικαίωμα να έχετε τη δική σας και ο κ. Σαμαράς να έχει τη δική του. Και όποιος πείσει τον ελληνικό λαό.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Λέω, όμως, ότι δεν μπορεί κάποιος να λέει αυτή την στιγμή ότι υπάρχουν δύο εκδοχές.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δύο εκδοχές υπάρχουν.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Διότι δεν υπάρχουν δύο εκδοχές, υπάρχει η πραγματικότητα που έχουν πιστοποιήσει οι διεθνείς οργανισμοί και είναι το έλλειμμα που έχει σήμερα η χώρα μας».

ΠΗΓΗ

Αύξηση έως 40% στα είδη πρώτης ανάγκης

Αυξήσεις που τρομάζουν και καθιστούν την καθημερινή διαβίωση των Ελλήνων «άθλο του Ηρακλή» εμφανίζει  μια σειρά από προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2010, το αποκαλούμενο οικογενειακό καλάθι πήρε «φωτιά», καθώς κάπου 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αλλά και υπηρεσίες αυξήθηκαν έως το ιλιγγιώδες ποσοστό του 40%.

Την πρωτιά στις αυξήσεις κατέχουν 14 συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, με αυξήσεις που ξεκινούν από το 8,09% και φθάνουν έως το 39,58%.

Πολλά από αυτά τα προϊόντα, προφανώς, δεν θα σταματήσουν να αυξάνονται, καθώς επηρεάζονται αφενός από τη γενική εσωτερική πολιτική με τις συνεχείς ανατιμήσεις των δεικτών του ΦΠΑ, και αφετέρου από τη διεθνή οικονομική συγκυρία.

Επί παραδείγματι, εν όψει του χειμώνα και της έναρξης της περιόδου πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης σημειώνεται ότι η αύξησή του το διάστημα από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010 έφθασε το 39,58%. Η αύξηση αυτή πιθανώς να πολλαπλασιαστεί όταν γίνει πραγματικότητα η κυβερνητική πρόθεση για εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης.

Από τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΚΑ αποκαλύπτεται επίσης ότι η μετακίνηση του μέσου πολίτη καθίσταται «extreme sport», αφού όλοι οι τομείς που επηρεάζουν το κόστος των μεταφορών και μετακινήσεων έχουν εμφανίσει δυσβάστακτες για τον μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό αυξήσεις.

Οι ανατιμήσεις που κινούνται από το 28,74% στα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια έως το 32,90% στα καύσιμα καθιστούν πανάκριβη τη μετακίνηση.

Παράλληλα, διάφορες άλλες υπηρεσίες που θεωρούνται αναγκαίες για την καθημερινότητα του πολίτη (κινητή τηλεφωνία - ταξί - στέγαση) παρουσιάζουν αλόγιστο κόστος ανατιμήσεων. Μέσα σε αυτό το σκηνικό και με δεδομένη τη μικρή δυνατότητα αγοραστικής αξίας, λόγω της δραματικής μείωσης του εισοδήματος του μέσου πολίτη, καθίσταται σαφές ότι το αποκαλούμενο οικογενειακό καλάθι είναι δυσβάσταχτα βαρύ για την ελληνική οικογένεια.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός πίνακας με τις αυξήσεις - σε μήκος χρόνου 12 μηνών- σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Ξεχωρίζουν 14 προϊόντα στα οποία η αύξηση κυμαίνεται από 8,09% στη στέγαση και φθάνει στο 39,58% στο πετρέλαιο θέρμανσης

www.zougla.gr
  Είδος        
 Ποσοστιαία αύξηση   
1
  Πετρέλαιο Θέρμανσης
 39,58%
 2  Φυσικό αέριο  33,91%
 3  Οινοπνευματώδη ποτά  33,21%
 4  Καύσιμα αυτοκινήτου  32,90%
 5  Καύσιμα λιπαντικά  32,51%
 6  Τέλη κυκλοφορίας- διόδια  28,74%
 7  Ταξί  24,20%
 8  Καπνός  19,80%
 9  Υπηρεσίες ιδιωτικών ταχυδρομείων (COURIER)  17,85%
 10  Λαχανικά νωπά  16,02%
 11  Μπύρες  14,45%
 12  Νοσοκομεία και κλινικές  8,81%
 13  Κινητή τηλεφωνία  8,35%
 14  Στέγαση  8,09%

Απόφαση για αυτόνομη κάθοδο της «Συμπολιτείας» του Θ. Γρυλλάκη

Συνάντηση στελεχών της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία» με υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον Θανάση Γρυλλάκη πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα γραφεία του συνδυασμού.

Στην συνάντηση αυτή τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία» συζήτησαν και αποφάσισαν για την αυτόνομη κάθοδο ή όχι στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου

Όπως μας μεταφέρθηκε από απλούς πολίτες και στελέχη της «Συμπολιτείας» που ήταν παρόντα στην συνάντηση το γεγονός που επηρέασε σημαντικά στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η αθρόα προσέλευση απλών πολιτών. Ένα γεγονός που εξέπληξε θετικά τους πάντες και έδωσε κουράγιο στα ηγετικά στελέχη του συνδυασμού ειδικά μετά «τον κλεφτοπόλεμο και τα κτυπήματα εκ των έσω, πισώπλατα και κάτω από τη μέση» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βραδύ ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης και θα διαβάσετε παρακάτω…

«Νάξος 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή ο κλεφτοπόλεμος και τα κτυπήματα εκ των έσω, πισώπλατα και κάτω από τη μέση, ενάντια στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, «καλά κρατούν», πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι παραμένουμε ζωντανοί και ανεξάρτητοι.

Συνεπείς στις αρχές, τις αξίες και τις υποσχέσεις που έχουμε διακηρύξει για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης και οι συνεργάτες του, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος.

Με συμπαραστάτες το λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Θανάσης Γρυλλάκης»

Για να μη ξεχνιόμαστε: Στα 53 - 55 λεπτά το λίτρο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Στην τιμή των 53-55 λεπτών το λίτρο κάνει πρεμιέρα φέτος η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει σήμερα. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου προκαλούν ανατιμητικές τάσεις στην εγχώρια αγορά καυσίμων.

Η τιμή του αργού ξεπέρασε χθες τα 74 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 65% από τις αρχές του έτους. Η πτώση του δολαρίου, οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και κατά συνέπεια της ζήτησης -κυρίως από τις αναδυόμενες- σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ για αύξηση της κατανάλωσης το 2010, οδηγούν καθημερινά την τιμή του πετρελαίου υψηλότερα.

Στην Ελλάδα, εν όψει της έναρξης της περιόδου, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης κάλεσε χθες σε σύσκεψη τους εκπροσώπους ολόκληρης της αλυσίδας διακίνησης του καυσίμου. Bασικό ζητούμενο της πολιτικής ηγεσίας που εποπτεύει την αγορά καυσίμων σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι είναι η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς και η αποφυγή κάθε είδους παρανομίας, η οποία πέρα από τις συστάσεις προς τους φορείς θα επιδιωχθεί και με αυστηρούς ελέγχους από τα αρμόδια συνεργεία. Tο θέμα των ελέγχων αναμενόταν χθες να το θέσει και η ίδια η αγορά όπως και το θέμα της αποτελεσματικότητας του συστήματος «HΦAIΣTOΣ» αν και είναι υπό την αρμοδιότητα του υπουργού Oικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Tο θέμα της τιμής δεν αναμένεται να απασχολήσει άμεσα τη νέα πολιτική ηγεσία, αφού διαμορφώνεται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περσινά. Δεν θα αργήσει, ωστόσο, να μπει στην «ατζέντα» αν συνεχιστεί η άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Πέρυσι (2008), η τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης είχε διαμορφωθεί πανελλαδικά στα 71,2 λεπτά το λίτρο και στην Aττική στα 69,5 λεπτά το λίτρο για μικρές ποσότητες, ενώ για ποσότητες άνω των 1. 000 λίτρων η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 61-65 λεπτά το λίτρο. H περσινή περίοδος διακίνησης του προϊόντος έκλεισε τον Mάιο στα 51,1 λεπτά το λίτρο πανελλαδικά και στα 49,6 λεπτά το λίτρο στην Aττική.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_14/10/2009_333210

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ....Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μέσα από αυτό το blog είχαμε επισημάνει το σκοτεινό ρόλο της Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας Θάλειας Δραγώνα. Μόλις πριν λίγες μέρες σας είπαμε για την πρόσληψη Ελλήνων εκπαιδευτικών στα σχολειά μας να διδάξουν την τούρκικη γλώσσα. Επειδή όλα έχουν τη σημασίας τους, δείτε και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.Και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η πρόταση της Δραγώνα. Δείτε τη συνέχεια.
Μόλις χθες 5 Οκτωβρίου η Αννούλα μας με απόφαση της άλλαξε την επιτροπή που θα συζητά για τα βιβλία Ιστορίας Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου σε σχέση με την Τουρκία και την ελληνοτουρκική ιστορία ειδικότερα.
Εξαφανίζουν την ελληνική ιστορία και όλοι μας κοιμόμαστε.
Και αν κάποιοι ανεγκέφαλοι για τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ ξεπουλάνε την ιστορία μας, καλά θα κάνουν να αρχίσουν να σκέφτονται ελληνικά και όχι ΠΑΣΟΚΙΚΑ.
Αρκετοί από τους παππούδες μας πολέμησαν και σκοτώθηκαν στους πολέμους με τους Τούρκους.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια τη χθεσινή απόφαση της Αννούλας μας προς αποφυγήν πάσας αμφισβήτησης.
Με ένα απλό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε την απόφαση

http://www.esos.gr/index.php/frontpage/item/index2.php?option=com_k2&view=item&task=download&id=106

Θα δεχτείτε πράσινοι ψηφοφόροι κι αυτό αμάσητο;
Να τους χαίρεστε συντρόφια…και
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Δήλωση του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Κ. Κατσαφάδου

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι πολιτική αναμέτρηση.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη μάχη συντεταγμένη και με αισιοδοξία.

Ο Δήμος Πειραιά, μετά από μια καταστροφική τετραετία της δημοτικής αρχής Φασούλα, βυθίζεται στην παρακμή και στην υποβάθμιση. Οι πολίτες του Πειραιά εκφράζουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους για μια νέα δημοτική αρχή.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την προσπάθεια του Βασίλη Μιχαλολιάκου, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για ένα Νέο Πειραιά.

Τον Πειραιά της ελπίδας, της πρωτοπορίας και της προοπτικής.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αποτελεί τη δική μας επιλογή, την επιλογή της φιλελεύθερης Παράταξης, της Νεολαίας, των ΟΝΝΕΔιτών και των πολιτών του Πειραιά.

Στηρίζω την υποψηφιότητά του.

Καλώ τους πολίτες του Πειραιά, τους νέους ανθρώπους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Να δώσουμε μαζί τη μάχη για ένα Νέο Πειραιά».