slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκάλυψη για τον Πετσίτη -Το 2018 πήρε 110.000 ευρώ από εταιρεία που πουλάει κεραίες με γραφεία 15 τ.μ. στο Μπραχάμι

Περισσότερα από 110.000 ευρώ πιστώθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του Μανώλη Πετσίτη το 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του iefimerida.gr.


Το μεγαλύτερο μέρος τους προήλθε από εταιρεία που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδέεται με το δίκτυο καταστημάτων Forthnet/Nova. Η έδρα της συγκεκριμένης -μικρής- εταιρείας (περίπου 15 τ.μ.) βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), ενώ φαίνεται να διαθέτει ένα κατάστημα μερικών τετραγωνικών μέτρων. Δεδομένου ότι οι ροές χρήματος προς τον Μανώλη Πετσίτη μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εύλογα τίθεται το ερώτημα: τι είδους υπηρεσίες μπορεί να παρείχε ο φίλος του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά σε μια εταιρεία που πουλάει κεραίες, συνδέσεις στο Ίντερνετ και συνδρομές καναλιών;

Αποκλειστικό – Επώνυμη καταγγελία για το Blue Star 2

ΑΠΟ ΣΕΜΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ                                                                   Σε επώνυμη καταγγελία προς το Λιμεναρχείο Σύρου για το πλοίο BLUE STAR 2, προχώρησε η αναγνώστρια του Syrospess.gr, κυρία Ειρήνη Ξαγοράρη. Μετά από επικοινωνία της μαζί μας ενημερωθήκαμε για το συμβάν και σας το παρουσιάζουμε μέσα από τα δικά της λόγια: 

ΒΙΝΤΕΟ : Γ. Βρούτσης: Η κυβέρνηση με νέα δέσμη 10 σημαντικών μέτρων ενισχύει την αγορά εργασίας και προστατεύει εργαζόμενους, ανέργους και επιχειρήσεις.

Συγκλόνισε η γυναίκα που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο

Είναι το πρόσωπο που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής, εφιαλτικής ημέρας για την Αττική
Πηγή: Dimitri Messinis για το AFP
Must Read
Είναι το πρόσωπο που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής, εφιαλτικής ημέρας για την Αττική. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο μια γυναίκα από την Πολιτική Προστασία Σαρωνικού συγκίνησε επιτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον της.
O φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τις προσπάθειές της να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην κατάσβεση της φωτιάς που κατέκαιγε την περιοχή, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν ένα οικοτροφείο. 

Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης καθαρισμός ρεμάτων Αμοργού και Αιγιάλης

Καθαρισμός ρεμάτων Αμοργού και Δονούσας


   Στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία νήσου Αμοργού», ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο καθαρισμός του ρέματος της Αιγιάλης. 

Επίσης, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας και του αναδόχου, η σύμβαση  για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία νήσου Δονούσας», προϋπολογισμού 24.800,00 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ (Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο νησί της Τήνου, λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου)


 




ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

(Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο νησί της Τήνου, λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου)



Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την  κλιματική κρίση.

Όμως Αειφόρος Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, πόσο μάλλον με αστυνομικά μέτρα καταστολής και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την υγεία στα νησιά.


Του Ιατρού Γιάννη Βλασερού*


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ιδρύθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1983.Μετά από 37 χρόνια ευδόκιμης πορείας κρίνεται αναγκαία η ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στην φετινή επέτειο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις θέσεις της Παράταξης για το αναγεννημένο  ΕΣΥ.

Η υγεία στα νησιά αποτέλεσε  αυτοτελή ενότητα ως μία από τις 10+1 θέσεις  των εξαγγελιών της Προέδρου. Έκρινα αναγκαίο για ενημέρωση των νησιωτών συμπολιτών μας να αναφερθώ σε αυτές πού έχουν ως  εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας «άδειασε» Τσακαλώτο-Επιβίωσε ο Παππάς-Υποβαθμίστηκε ο Πολάκης

Ο πολυδιαφημιζόμενος «ανασχηματισμός» Τσίπρα έκρυβε πολλές εκπλήξεις και κυρίως την... εκπαραθύρωση του πρώην υπουργού Οικονομικών - Η «σκυτάλη» στη νέα γενιά - Σε δεύτερο πλάνο ο Πολάκης - Όλο το παρασκήνιο


Τα πάνω-κάτω στο εσωκομματικό χρηματιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν οι αλλαγές του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στην ανακατανομή των τομέων ευθύνης, που ανακοινώθηκε μετά την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.