slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ΠΝΠ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά των προβλέψεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, για την αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση ελήφθη ομοφώνως, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το

Ο Γιώργος Ανωμερίτης γράφει για την ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ιάκωβος Καμπανέλλης

Κυκλοφόρησε από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου η εισήγηση του Γιώργου Ανωμερίτη για την ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έτσι όπως αυτή διαχέεται και καταγράφεται μέσα από συνολικό θεατρικό έργο του...

Να συζητηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στο περιφερειακό συμβούλιο ζητά η «Νησιωτική Ανατροπή»

Να συζητηθεί το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο στη Σίφνο ζητά η «Νησιωτική Ανατροπή», καθώς όπως τονίζει, «ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας». Η παράταξη του Μπενέτου Σπύρου επισημαίνει σε ανακοίνωση της, ότι αντιμετωπίζει το θέμα «με τη σοβαρότητα που του αναλογεί, θέτοντας σε προτεραιότητα και την ανθρωπιστική του διάσταση», γι’ αυτό και προτείνει να συζητηθεί σε όλη του τη διάσταση και με το χρόνο που θα χρειαστεί, ως

Πάει για πρωτάθλημα ο Πανναξιακός (video + φώτος)









Οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Πανναξιακού (video κ. Πάσουλας)


Κούτρος στο 36΄ και Κατσούδας στο 70΄ σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα της Νάξου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Α.Ο Μυκόνου έπαιζε με 10 παίκτες από το 30΄ λόγω σωστής αποβολής του Κουκά.

SOS: Ανεξέλεγκτη χωματερή τείνει να γίνει η Αλυκή Νάξου (video+φώτος)

Τεράστια η ευθύνη του Δήμου άλλα και των πολιτών 

Δεν είναι πολλές οι ημέρες που ο Σύλλογος "Προστασία Άγριας ζωής Νάξου δημοσιοποίησε φωτογραφίες σχετικά με τον υδροβιότοπο της Αλυκής και τα σκουπίδια που την καθιστούν ως μια ..."νέα χωματερή"!


Το naxostimes βρέθηκε στην περιοχή φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τα όσα συμβαίνουν εκεί, όπου υποτίθεται είναι προστατευόμενη περιοχή...



Ο υδροβιότοπος της Αλυκής (στο Αεροδρόμιο), είναι ο μεγαλύτερος υγρότοπος των Κυκλάδων και ένας από τους μεγαλύτερους στο Νότιο Αιγαίο, στον οποίο -σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία- έχουν καταγραφεί 122 είδη πουλιών, εκ των οποίων τα 110 εμφανίζονται σε ετήσια βάση. Να σημειωθεί ότι συνολικά το 50% των πουλιών που έχουν παρατηρηθεί σε τούτο τον υγρότοπο αναφέρονται ως ....

ΥΠΕΘΑ : Σημαντικός ο ρόλος του στη στήριξη της δημόσιας υγείας στα νησιά και στηναυπηγική βιομηχανία

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών και άμυνας που έγινε σήμερα 22/4 στοΥπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Νίκος Συρμαλένιος στη σύντομη τοποθέτηση του, έθεσε το θέμα τουκοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου του υπουργείου σε σχέση με ζωτικά ζητήματα της νησιωτικήςΕλλάδας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δυνατότητες του ΥΠΕΘΑ στη στήριξη των δομών του

«Βόμβα» Χατζημάρκου: Απαίτηση των δανειστών η δέσμευση των διαθεσίμων της Αυτοδιοίκησης!

Προσθήκη λεζάντας

Την αποκάλυψη ότι η δέσμευση των διαθεσίμων όλων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ήταν «πάγια απαίτηση των δανειστών που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση» έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά και τις

Στον τελικό ο Πανναξιακός

Προσθήκη λεζάντας
Ο Πανναξιακός κέρδισε 0-2 τον ΑΟ Μυκόνου στον ημιτελικό της Σύρου θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΑΟ Σύρου στο τελικό πρωταθλήματος Κυκλάδων που θα γίνει την Κυριακή στην Πάρο.
Η ομάδα του Γιώργου Προμπονά χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Κούτρου στο 36' με σουτ έξω από την περιοχή και κοντινό πλασέ του Ευριπιώτη στο 70' που μπήκε σφήνα στην άμυνα του ΑΟ Μυκόνου και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Να σημειωθεί ότι στο 28ο λεπτό ο Κουκάς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Λίκα, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την ομάδα του.

Μπαράκας και Κωτσαδάμ στις θέσεις του Μ. Κόκκινου και της Λ. Καφαντάρη

Θανάση Μπαράκα και
Λουκά Κωτσαδάμ.
Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αντικατάσταση των Μιχάλη Κόκκινου και Λίλας Καφαντάρη με την ορκωμοσία των νέων περιφερειακών συμβούλων Θανάση Μπαράκα και Λουκά Κωτσαδάμ.
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με τον κ. Μπαράκα να καταλαμβάνει την θέση του κ. Κόκκινου στην παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» και τον κ. Κωτσαδάμ την θέση της κ. Καφαντάρη στην παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χ. Κόκκινος για αποθεματικά: «Εκεί που μας χρωστούσαν… μας πήραν και το βόδι!»

 
Για ισχυρό πλήγμα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο Χαράλαμπος Κόκκινος, σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και των Δήμων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θεωρεί δίκαιες τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και τονίζει ότι συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αιρετούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς τα χρήματα αυτά αποτελούν «περιουσία του ελληνικού λαού και μόνο αυτού!».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής: