slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021

Χρυσοί ολυμπιονίκες και οι πρωταγωνιστές της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στην Νάξο

Κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε στην Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο 11-13 Ιουνίου με θέμα «Άθληση και διατροφή».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Σποτ εκδηλώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας

Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας
 

Δια του παρόντος σας αποστέλλουμε το σποτ των εκδηλώσεων που θα
πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας για την επέτειο των 200
ετών από την Ελληνική Επανάσταση και παρακαλούμεν δια τα καθ ημάς!

Φίλιππος Φόρτωμας: «Σταθερή η επένδυση της Κυβέρνησης στον Τουρισμό»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μελών της ΔΕΕΠ και μελών των Δ.Σ των ΔΗΜ.ΤΟ Κυκλάδων, με θέμα τον Τουρισμό, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη και κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την τουριστική περίοδο που ξεκινά και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου για τις μέχρι τώρα προσπάθειες προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών διεθνώς.

Εμβολιασμοί.....Με την απουσία πτυχίου και πιστοποιημενης επιστημονικής  γνώσης ή με τον "εκτός σειράς" εμβολιασμό του στη Χάλκη θα πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν ο κ. Χατζημάρκος? Στις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας και  με την τουριστική περίοδο να μετατίθεται για τον.... Ιούλιο (!) θα περίμενε σοβαρότητα και αποτέλεσμα από τους διοικούντες, ιδιαίτερα από τον κ. Χατζημάρκο και την πολιτική παρέα του... Δυστυχως με την αλαζονικη  στάση τους "βανδαλιζουν" την πολιτική ζωή του τόπου και χωρίς αυτοκριτική, επιτίθενται στην διαφορετική άποψη, οικειοποιουνται πλήρως και  με πολιτική αθλιότητα το Γραφείο Τύπου της Π. Ν. Α. και - πιθανά ως "νεοπλουτοι" -   δαπανούν μεγάλα ποσά σε  διχαστικες "χορηγουμενες αναρτησεις"στο διαδίκτυο ! 

Κατερίνα Μονογυιού: Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

Κατερίνα Μονογυιού: Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μία δύσκολη σχολική χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της και για χιλιάδες μαθητές ξεκινά σήμερα η μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων δήλωσε: «Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια και ο κόπος που καταβάλλατε φέτος αλλά και η υπομονή που δείξατε τα τελευταία δύο χρόνια, με την πανδημία στις ζωές μας, θα σας ανταμείψουν. Η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η αφετηρία για ένα νέο δρόμο στη ζωή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός δρόμος. Η ανεπάρκεια δεν κρύβεται με φιέστες και κουβέντες πεζοδρομίου

 C:\Users\Hp\Desktop\ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ\Summaxia-N-Aigaiou-600x290.jpg


Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας, στην  πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης. 

Με  όρους πεζοδρομίου κατέβασε πολύ το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην προσπάθεια του, να εκμηδενίσει όσους θεωρεί αντιπάλους του και στην προκειμένη περίπτωση τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου.

Έκοψε έτσι κάθε νήμα που θα μπορούσε να τον συνδέσει με την πολιτική και κυρίως την υγιή πολιτική, που ακόμη  και μέσα από αντιπαραθέσεις οδηγεί σε αποτέλεσμα για τον τόπο. 

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν ενάντια στις ανατροπές του αιώνα, (8ωρο, ΣΣΕ, συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.), ενάντια στα προαπαιτούμενα της «νέας ανάπτυξης», το περιφερειακό συμβούλιο δήλωνε τη στήριξή του στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χωρίς να εκφραστεί καμιά διαφωνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο απ' όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις έγινε αποδεκτό, αυτούσιο το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!

Δήλωσαν παρόντες στην επέλαση των επενδυτών, που με πακέτα εκατομμυρίων ευρώ κρατικής στήριξης θα στήνουν επιχειρήσεις κυρίως στην πράσινη ενέργεια και στη ψηφιακή τεχνολογία.

Τελικά που είναι οι διαφορές τους...στα εγκαίνια; Στα εκατομμύρια που φεύγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκεί συμφωνούν.

Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε από την Ρόδο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Γιώργος Χατζημάρκος: «Ο εμβολιασμός είναι η δική μας αντεπίθεση για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω».https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Το μήνυμα της ανάγκης να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ως προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω, ενίσχυσε με την παρουσία του στη Ρόδο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο,  μετέβη στο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο στο Φαληράκι.

Στον ίδιο χώρο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Τριάντος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και ο  Σάββας  Καραταπάνης,  υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου και εθελοντής ιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο. 

Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού κατά της Covid 19 βγάζει στον αέρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


----------------------------------------------------------

Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της Covid 19, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω μιας τοπικής καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων των νησιών.

Η καμπάνια που θα βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες ημέρες, στόχο έχει να παρακινήσει τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό τα νησιά από πλευράς, υγειονομικής αλλά και οικονομικής, αφού μόνο μέσα από την δημιουργία τείχους ανοσίας, το σύνολο των δραστηριοτήτων θα επανέλθουν στην προ πανδημίας κατάσταση. Επιπλέον, ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις βασικές παραμέτρους που θα κρίνουν την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς, τόσο τα νησιά, όσο και η χώρα συνολικά, αξιολογούνται από τις χώρες προέλευσης του τουριστικού ρεύματος και με βάση την πορεία των εμβολιασμών. Εκτός όμως της εξέλιξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, το στοίχημα του εμβολιασμού είναι εκείνο που εφόσον κερδηθεί, θα αποτρέψει ένα ενδεχόμενο νέο lockdown το ερχόμενο φθινόπωρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων.