slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Βερναρδάκη στον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ Κικίλια


Με αφορμή το δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ που εξεδόθη σήμερα 10/6/2010, θα ήθελα να συμβάλλω στην αποκατάσταση της πραγματικότητας με την ιδιότητα μου ως τέως διοικητής του Οργανισμού :

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Κικίλιας ομολογεί (έστω και με καθυστέρηση μηνών) ότι πράγματι παρέλαβε τον Οργανισμό με καθαρή οικονομική θέση 711 εκατ. ευρώ και εξασφαλισμένες μηνιαίες εισροές 145 εκατ. ευρώ από τις συνεισπραττόμενες εισφορές του ΙΚΑ.

Αυτά που αποκρύπτει ο κ. Κικίλιας είναι άλλα και ίσως πιο σημαντικά:

1. Οι πόροι που εισέρευσαν από το ΕΣΠΑ (210 εκατ.) αφορούν σε υλοποιημένες (και όχι υλοποιούμενες) και ήδη ενταγμένες από τα μέσα του 2009 δράσεις του ΟΑΕΔ συνολικού ύψους 512 εκατ. Συνεπώς, η δήθεν επιτυχία της οικονομικής διαχείρισης του κ. Κικίλια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καθυστερημένη υπογραφή έγκρισης παλαιών (δικών μας) δράσεων από τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων, ο οποίος τοποθετήθηκε πέντε μήνες μετά τις εκλογές!

2. Πόροι ύψους 145 εκατ. (υπόλοιπα οφειλών προς τον ΟΑΕΔ από το Γ ΚΠΣ) εισπράχθηκαν με καθυστέρηση επτά μηνών. Και θα είχαν εισπράξει ακόμη περισσότερα, σε όφελος των ανέργων και του ίδιου του ΟΑΕΔ, εάν δεν είχαν καταργήσει με έναν εντελώς ανόητο και βίαιο τρόπο (μόνο και μόνο για να είναι συνεπείς με τις προεκλογικές υστερίες τους) τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας/stage, τα οποία μέχρι και το 2008 και όχι το 2004 όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Κικίλιας, ήταν κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα είτε με την αρχική είτε με την εκ των υστέρων ένταξή τους στο Γ ΚΠΣ, (π.χ. προγράμματα stage στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, σε δομές κοινωνικής φροντίδας και σε άλλους φορείς του δημόσιου τομέα).

3. Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΕΔ, καταλαβαίνει ότι η σημερινή οικονομική ασφυξία του Οργανισμού οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην ασυνάρτητη οικονομική πολιτική των τελευταίων μηνών που οδήγησε στη δραματική αύξηση του αριθμού των ανέργων, δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, οι οποίοι έφθασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού τις 300000 άτομα.

4. Το τραγικό όμως είναι ότι και ο ίδιος ο ΟΑΕΔ, ως εργοδότης αυτή τη φορά, συμβάλλει στην αύξηση της ανεργίας, καθώς με απόφασή του ο κ. Κικίλιας κατήργησε την προτεραιότητα των ανέργων εκπαιδευτικών για την κατάληψη θέσεων ωρομισθίου προσωπικού στις τεχνικές σχολές του Οργανισμού και αντ’ αυτών προέταξε τους έχοντες πρότερη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία εν ενεργεία (διπλοθεσίτες) δημόσιους υπάλληλους, σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής ημετέρων και «κολλητών»!

5. Δεν μας εξήγησε επίσης ο κ. Κικίλιας τι ακριβώς εννοεί με τις θολές αναφορές του στο θεσμικό πλαίσιο του ΛΑΕΚ. Τι ακριβώς εννοεί; Μήπως ότι ο ΛΑΕΚ πρέπει να εισπράττει και όχι να πληρώνει; Ποια κρυφή συμφωνία σιγής και αφωνίας των «κοινωνικών εταίρων» υποκρύπτει αυτή η τακτική; Ποιος επιτέλους διοικεί τον ΟΑΕΔ σήμερα;

"Ευχαριστώ το κράτος γιατί..."

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010


"Το ευχαριστώ το κράτος γιατί κατ' αρχάς δεν λέει πότέ ψέμματα! Απλά διαψεύδει τις φήμες και τις κάνει πράξη μετά απο 3 μέρες!Επίσης ένα μεγάαααααλο ευχαριστώ γιατί...


Εκοψε τις παροχές απο τους μισθωτούς για να καλύψει τα γαμ...κα των κλεμμένων απο υπουργούς και κυβερνήσεις....... ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Εκοψε τις επιδοτήσεις ενοικίου σε φοιτητές και φτωχούς μισθωτούς και συνταξιούχους ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Αφησε να γίνει η Αθήνα ένα μπ...λο με ελεύθερο εμπόριο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια μπροστά σε νόμιμα μαγαζιά ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Εκοψε δώρα Χριστουγένων και Πάσχα σε δημόσιο ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Θα μειώσει την αποζημίωση σε κάθε απολυόμενο στον ιδιωτικό τομέα ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Ανέβασε την τιμή της βενζίνης, τσιγάρων κλπ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Αυτή είναι κοινωνική πολιτική! Τώρα κατάλαβα όταν έλεγε ο Παπανδρέου "Λεφτά υπάρχουν" αλλά φυσικά δεν τόλμαγε να πει πού!

Αλλά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ανήκει σε ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!

αν κάποιος πχ κλέψει μια εταιρία που δουλεύει δεν επιστρέφει τα κλεμμένα, αλλά επιβάλλει στους συνάδελφους του φόρο για να ξαναμπούν τα κλεμμένα στο ταμείο! ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!

Εχουμε την κυβέρνηση, την τηλεόραση, τους υπουργούς και τους πολιτικούς

ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Mας περνάνε για ιθαγενείς

Από την ειδησεογραφία: "Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης μειώθηκε σε 9,544 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 14,628 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009."
Μας περνάνε τελείως ιθαγενείς...Αφού το κράτος έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών...Ας πλήρωνε τις υποχρεώσεις του (επιστροφές ΦΠΑ, επιστροφές φόρων, κλπ κλπ) και θα βλέπαμε μετά τη μείωση του ελλείμματος...Πάντα και παντού ψέμματα!

Ιδού η πραγματική πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού

"Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 2010, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων για το 1ο πεντάμηνο του έτους, δεν ανταποκρίνεται, στην πραγματικότητα, στους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (του Ιανουαρίου και το "αναθεωρημένο").

Πραγματικότητα η οποία συνίσταται στα εξής στοιχεία:

 1. · 1ον. Τα καθαρά έσοδα το 1ο πεντάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2009 (από 10% το 1ο τετράμηνο του έτους), έναντι στόχου για αύξηση κατά 11,7%, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μειωμένη επιστροφή φόρων στις εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις (περίπου 350 εκατ. ευρώ).
 2. · 2ον. Μάλιστα, τα έσοδα, χωρίς την επιστροφή φόρων, παρουσίασαν αύξηση κατά 5,7% το 1ο πεντάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, έναντι στόχου για αύξηση κατά 10,9%.
 3. · Συνεπώς, η υστέρηση εσόδων έναντι των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι προφανής και σημαντική, παρά τα απανωτά "πακέτα" μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα.
 4. · 3ον. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι μειωμένες, περίπου, κατά 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
 5. · Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις οφειλές του Κράτους προς τις επιχειρήσεις και την επέκταση του "παγώματος" της επιστροφής φόρων, καταδεικνύουν την απουσία αναπτυξιακού προσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
 6. · 4ον. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο περιορισμός του ελλείμματος κατά 39% το 1ο πεντάμηνο του 2010 είναι εικονικός.
 7. · Εάν θέσουμε τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις (+3% και όχι -17,1% που εμφανίζεται στο 1ο πεντάμηνο του 2010) και για τις δαπάνες του Π.Δ.Ε. (+1,2% και όχι -29,6% που εμφανίζονται στο 1ο πεντάμηνο του 2010), το έλλειμμα μειώνεται κατά 26,2%, έναντι 35% που είναι ο στόχος.
 8. · Συνεπώς, τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς αλλά επιβάλλουν ένταση της προσπάθειας στο σκέλος μείωσης της φοροδιαφυγής και περιορισμού της κρατικής σπατάλης."

Γίναμε όλοι οικονομολόγοι...

Κάθε χρονιά όλοι, ή σχεδόν όλοι, φορούν τις γραβάτες τής σαιζόν. Φέτος (έως τον Σεπτέμβρη που θα βγουν οι καινούργιες) με χρώματα απαλά παλ χωρίς σχήματα και σχέδια. Ισως να 'ναι οι γραβάτες τής κάθε σαιζόν μια δήλωση ότι οι καριέρες συνεχίζονται, ότι οι μπίζνες πάνε αζγιούζαλ, ότι τα συμβόλαια και οι μίζες φορούν τη γραβάτα τους, άρα υπάρχουν...

***

Οτι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τον κ. Παπανδρέου πολλοί απ' τους πολίτες που πίστεψαν σ' αυτόν, είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Οτι επίσης τον εγκαταλείπουν απογοητευμένοι, όλο και περισσότεροι με όλο και ταχύτερους ρυθμούς, είναι εξ ίσου πασιφανές. Καθημερινώς.

Το ανησυχητικόν όμως (για τον ίδιο) είναι ότι πλέον αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν τα παπαγαλάκια του, μάλιστα πολλά εξ αυτών τα κορυφαία. Χμμ! Οταν τα παπαγαλάκια του Ηγεμόνος μεταλλάσσονται σε κοράκια κι αρχίζουν να ίπτανται πάνω απ' το κεφάλι του σαν γύπες, τότε οι οιωνοί (μπεκάτσες, τρυποκάρυδοι και τσαλαπετεινοί) έχουν αρχίσει να ψάχνουν για άλλον «κυρ Σταύρο κι αφέντη Τσουτσουλομύτη»...

Εχει δίκιο η κυρία Μπακογιάννη, όταν λέει ότι ο κ. Σαμαράς σπρώχνει τη Ν.Δ. προς μιαν πιο λαϊκή (τρε μπανάλ) δεξιά κατεύθυνση. Οντως οι «τοστιέρες» που παραλάμβανε η ίδια από τη Ζήμενς ήταν πιο νεοφιλελεύθερες.

Και οι λεμονοστύφτες! Πιο κεντρώοι..

Δίκιο έχει επίσης και ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, όταν ισχυρίζεται ότι «κύκλοι», «κέντρα» και «συμφέροντα» απεργάζονται την πολιτική, ηθική -ακόμα και τη «φυσική του εξόντωση»! Μάλλον για οικοπεδοφάγους θα πρόκειται.

Είναι πολλά τα ακίνητα, λεβέντη μου.

Ακόμα κι ο Αρχιμήδης, όταν έλεγε «δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω» δεν εννοούσε την ακίνητη περιουσία.

Τα ακίνητα είναι απαραβίαστα. Είναι το ιερόν και το όσιον της πεμπτουσίας του συστήματος. Ακόμα και ο Σοσιαλισμός (για τον οποίον αγωνίσθηκαν ο Ακης, ο Γιάννος, ο Σημίτης κι ο Τσουκάτος), όταν δοκίμασε να κλονίσει τα ακίνητα, κατέρρευσε! Και σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους και τις δέκα υπερπόντιες...

Οι παλιές μας σημαίες. Σκάνε η μια μετά την άλλη. Σαν φούσκες. Σαν βαρελότα. Οι πράσινες. Κι ορισμένες κόκκινες.

Και μου θυμίζουν όλα αυτά μια παλιά ταινία του ιταλικού νεορρεαλισμού «Τα Τέρατα» με τον Βιτόριο Γκάσμαν και τον Ουγκο Τονιάτσι, γκροτέσκ καρικατούρες, όπου μεταφερμένες στα καθ' ημάς συναθροίζουν ολόκληρη «πινακοθήκη».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου: βλέπει τα εκατομμύρια της διασπάθισης και της σπατάλης στον τομέα του ΕΣΥ να περνούν από μπροστά της σαν τραίνα προς άγνωστον προορισμό. Βαγόνια φορτωμένα με εκατομμύρια «πεταμένα» ευρώ -στα πιράνχας.

Και η κυρία Ξενογιαννακοπούλου χαμογελά, δίνει συνεντεύξεις και δεν τρέχει (εκτός απ' τα διαρρέοντα εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως) κάστανο.

Ο κ. Λοβέρδος. Ο Λοβερδοκτόνος. Ο οποίος όταν δεν δολοφονεί αυτά που λέει, όταν δεν εξαπατά αυτά που κάνει, όταν δεν παίζει το παιχνίδι του Χότζα (χώσε δέκα ζώα στο σπίτι ώσπου να σκάσουν οι ένοικοι, βγάλε μετά δύο κι όλοι θα νιώσουν πιο άνετα), θρηνεί μπροστά στις κάμερες που δεν προλαβαίνει να θρηνήσει μπροστά σε ακόμα περισσότερες κάμερες.

Ο κ. Δρούτσας! Ο άνθρωπος έχει σβήσει την Ελλάδα απ' τον διπλωματικό χάρτη του κόσμου. Απλώς η χώρα δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Ιδίως μετά την (άκαρδη) απομάκρυνση Γκερέκου, ο 25ος παράλληλος στο Αιγαίο έχει έρθει ακόμα δυτικότερα.

Με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η μεγαλειώδης εκείνη ιδέα να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας σε τηλεοπτικά σποτ, διαφημιστικά για τον τουρισμό μας...

Γουελκαμφροϋλαϊντουγκρής...

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία.

TΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 185/21-5-2010 διορίσθηκε η νέα διοίκηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεοχάρης Λάμπου του Δημητρίου πτυχιούχο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ο διοικητής είναι ο πρόεδρος του ΔΣ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Κορρές Μανώλης του Δημητρίου συνταξιούχος καθηγητής
ΜΕΛΗ
-Μανωλά Νεκταρία του Εμμανουήλ Οικονομολογο-Λογιστρια,
-Καπίρη Σταμάτη του Μιχαήλ Ναυτικό Πράκτορα
Αναπληρωματικοί
-Χουζουρης Νικόλαος του Ιακώβου Αρτοποιός
-Μαράκης Εμμανουήλ του Ιωάννη Υπάλληλος Δασαρχείου
-Γενόφιαν Βασιλική του Χρήστου Ιδιωτική Υπάλληλος
Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων λήγει στις 30/08/2011
Διαβάστε περισσότερα......
Bookmark and Share

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Α.Τ ΝΑΞΟΥ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Α।Τ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Κ।ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΟΥ ΑΨΟΓΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ποιο κράτος αφήνει ένα άλλο κράτος να....

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010


 • κάνει εικονικές προσβολές σε φρεγάτά του;
 • εφαρμόζει πολιτική εκπαιδευτικής και κοινωνικής προσάρτησης στους υπηκόους του μέσω του προξενείου του;
 • κάνει υπερπτήσεις πάνω από το εδαφός του;
 • παραβιάζει τα 6 ΝΜ και να φτάνει σχεδόν έξω από την πρωτεύουσα του;
 • στέλνει 120.000 λαθρομετανάστες κάθε χρόνο;
Ξέρετε ποιο.....
το διεφθαρμένο κράτος της Ελλάδας,
το κράτος της Μίζας,
το κράτος που οι πολιτικοί του το οδήγησαν στην χρεοκοπία,
το κράτος που οι Πρωθυπουργοί του είπαν ότι ο λαός είναι υπεύθυνος για την κατάντια του,
το κράτος που Ελληνοποίησε τους νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες του για ψηφοθηρικούς λόγους.


ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΆΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ...


Στη Ρηγίλλης βρίσκεται τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις ίδιες...
πληροφορίες ο Καμμένος δίνει στοιχεία για δύο δημοσιογράφους του mega και γνωστή εταιρεία επικοινωνίας που πήραν χρήματα από την siemens! Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Ο φασισμός της λιτότητας θα είναι ανάλγητος


Οι κορυφαίοι ιστορικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν πως τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της Δύσης, θα προκαλέσουν αναταραχές, ακόμη και επαναστάσεις, καθώς οι πολίτες θα αντιδράσουν με οργή στη κλοπή των μισθών τους, των συντάξεων τους και των οικονομιών τους, από τους ίδιους τους οικονομικούς τρομοκράτες που προκάλεσαν ευθύς εξαρχής την οικονομική κατάρρευση.

Ο καθεστωτικός ιστορικός Simon Schama το ξεκαθαρίζει στο πρόσφατο άρθρο του στην ελεγχόμενη από τη Bilderberg Financial Times, με τίτλο The World Teeters on the Brink of a New Age of Rage. Και το γεγονός ότι ο ίδιος είναι κατά βάθος ελιτιστής, κάνει το άρθρο του ακόμη πιο ανησυχητικό. Πρόκειται για κάποιον που είναι ήδη μέσα, και που αντιλαμβάνεται πως τα μέτρα λιτότητας είναι στη πραγματικότητα ο προπομπός μιας νέας παγκόσμιας τάξης, που πιθανόν να οδηγήσει και σε επαναστάσεις. Η πρόβλεψή του πως είμαστε στα πρόθυρα μιας «εποχής οργής» δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία. Μιλάμε για κάποιον που θεωρείται ο κορυφαίος ιστορικός της Βρετανίας.

Ο Schama επιμένει πως τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε πολεμιστή. Οι λαϊκές αντιδράσεις θα τον υποχρεώσουν να γίνει ένας αυστηρός φορέας επιβολής, αν θέλει να κερδίσει στην επερχόμενη οργισμένη έκρηξη που θα στοχοποιήσει τον φασισμό της λιτότητας. Όλοι έχουμε δει τις κοινωνικές αναταραχές που έγιναν στην Ελλάδα ως αντίδραση στα παραλυτικά οικονομικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Όμως, τα καθεστωτικά ΜΜΕ του πλανήτη, απέτυχαν στο να προβάλουν ή να αναδείξουν για ποια ακριβώς μέτρα πρόκειται, και κυρίως για το πώς η επιβολή τους στις ΗΠΑ και στη Βρετανία θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις.

Τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζονται για επιβολή στη Βρετανία, τη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι περίπου τα εξής:

-Μαζικές περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, δυο με τρεις φορές μεγαλύτερες από οποιαδήποτε περικοπή από την εποχή του τέλους του Β`ΠΠ.

-Πάγωμα και μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγήσουν σε απεργίες, αναστέλλοντας τη λειτουργία ολόκληρων κρατών και δυσχεραίνοντας την όποια οικονομική ανάκαμψη.

-Σοκαριστικές αυξήσεις στους φόρους, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε φορολόγηση του 98% σε όλα τα εισοδήματα πάνω από κάποιο επίπεδο. Τέτοιες αυξήσεις θα εξαφανίσουν κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη, καθώς όλα τα εισοδήματα πέραν των περίπου £20,000 ($28,000) θα καταλήγουν τα δημόσια ταμεία. Αυτό θα οδηγήσει σε γενικευμένη φοροδιαφυγή, και μαζικές προσλήψεις οικονομικών και φορολογικών ελεγκτών για να κυνηγηθεί η φοροδιαφυγή. Στις ΗΠΑ, μόλις πρόσφατα προσεληφθήκαν 16.000 νέοι πράκτορες του IRS (εφορίας) σε αναμονή των πολλών φοροφυγάδων που υπολογίζεται πως θα ακολουθήσουν την επιβολή αρκετών νέων φόρων στα προσεχή χρόνια.

-Περικοπές σε επιδόματα πρόνοιας, που θα γονατίσουν τους φτωχούς οι οποίοι θα χτυπηθούν παράλληλα και από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Οι οικονομικά εξαθλιωμένοι θα βγουν στους δρόμους, μην έχοντας να χάσουν τίποτα, αφού ακόμη και το πενιχρό χαρτζιλίκι που τους δίνεται σήμερα, μάλλον θα μειωθεί και αυτό στο ελάχιστο.

-Το ΦΠΑ θα ανέβει, για τους ανθρώπους που ήδη πληρώνουν το μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν ήδη 15-25% φόρο για πάρα πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, και αυτό το «αόρατο» χαράτσι προβλέπεται να αυξηθεί. Η Ελλάδα το ανέβασε πρόσφατα στο 23% από το 21% που ήταν. Στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα το σκέφτεται σοβαρά, καθώς το ΔΝΤ κάνει σχέδια για ένα νέο φόρο στις συναλλαγές που θα προσθέσει σε αυτούς που ήδη βαρύνουν τη κατανάλωση.

-Οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης, έτσι ώστε να μη προλαβαίνει κανείς να συνταξιοδοτηθεί. Στην Ελλάδα, η σύνταξη συνδέθηκε με το προσδόκιμο όριο ηλικίας, έτσι ώστε οι περισσότεροι θα πεθάνουν πριν πάρουν στα χέρια τους κάποια σύνταξη.

-Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η νομοθεσία είναι αυτή που καθορίζει το πόσοι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολυθούν σε κάποιο χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε, από το 2% στο 4%. Αν το πάρουμε στην ακραία του μορφή, αυτό το μέτρο μπορεί να διπλασιάσει την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία με τη σειρά τους θα μειωθούν, οδηγώντας περισσότερο κόσμο στην ανέχεια.

Όλα αυτά τα μέτρα επιβλήθηκαν σε κάποιο βαθμό στη Ελλάδα, και είδαμε τις οδυνηρές τους συνέπειες. Αυτό που κάνει τη κατάσταση πιο τρομακτική, είναι πως τα μέτρα που ετοιμάζονται για την υπόλοιπη Ευρώπη και πιο ειδικά τη Βρετανία, θα είναι πολύ πιο δραστικά από αυτά που έζησε η Ελλάδα. Τη τελευταία φορά που οι Βρετανοί έζησαν κάτι παρόμοιο ήταν το 1977 όταν οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν κατά 4%. Ακολούθησαν απεργίες, διαδηλώσεις, άταφοι νεκροί, με αποτέλεσμα ο τότε Γερμανός καγκελάριος να χαρακτηρίσει την Αγγλία ως «χώρα μη αναπτυγμένη πλέον». Οι σχεδιαζόμενες σήμερα περικοπές αμοιβών, λέγεται πως θα είναι διπλάσιες από αυτές που έγιναν το 1977, σε ποσοστό δηλαδή 9-11%. Αν υπήρξαν εξεγέρσεις και ταραχές σε μια «μη αναπτυγμένη» χώρα για περικοπές του 4%, φανταστείτε τι μας περιμένει τώρα. Χώρια η πληθώρα των υπόλοιπων μέτρων λιτότητας που θα συνοδεύσουν τις μισθολογικές περικοπές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και συμμετέχων στη λέσχη Bilderberg, David Cameron, έχει προειδοποιήσει πως τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του «θα επηρεάσουν κάθε κάτοικο της Βρετανίας. Και οι συνέπειες τους θα μείνουν μαζί μας για πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, στο μέλλον».

Ο φασισμός της λιτότητας είναι η πραγματοποίηση της παγκόσμιας ελίτ για μια «μεταβιομηχανική επανάσταση», εξαιτίας της οποίας θα πέσει κατακόρυφα το επίπεδο διαβίωσης στη Δύση. Θα τελματώσει η οικονομική ανάπτυξη, και οι λαοί θα ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα ταΐσουν τις οικογένειες τους παρά για το πώς θα αντισταθούν στους ίδιους τους οικονομικούς τρομοκράτες που οργάνωσαν την οικονομική κατάρρευση από την αρχή της.

Ένας πεινασμένος όχλος είναι ένας θυμωμένος όχλος. Αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, και αν η «μεταβιομηχανική επανάσταση» ξεδιπλωθεί γρηγορότερα από ότι αναμένεται, η παγκόσμια ελίτ μπορεί να βρεθεί ενώπιον μιας πολύ διαφορετικής επανάστασης. Μιας επανάστασης των λαών εναντίον των διεφθαρμένων πλουτοκρατών που εκμεταλλεύονται τα βάσανα που όμως οι ίδιοι προκάλεσαν, αποσκοπώντας στην επιβολή μιας αυταρχικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

http://www.prisonplanet.com


«Μυστικός Δείπνος» έλαβε χώρα λοιπόν στην Χώρα.

Κύριο Πιάτο ο Δήμαρχος Νάξου Ν.Μαράκης όπως πληροφορούμεθα, ο οποίος και αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, και συνασπίζει απέναντί του μία ετερόκλητη (ΚΑΠ.ΓΕΡ.ΣΤΡ.ΦΩΤ.-ΤΟΤ.ΠΡ.-ΦΡ.ΣΤ.-ΑΝ.ΞΕΝ.-ΠΡ .ΛΕΥ.-ΛΕΓ.ΣΤ- ΜΑΜ.ΓΙ ΚΑΠ.ΚΩΣ.) παρέα επιδόξων δημάρχων, ατυχησάντων πολιτευτών, και φιλόδοξων παραγόντων του τόπου. Οι οποίοι βάζοντας υπεράνω όλων προσωπικές αντιπάθειες και παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές τους διαφορές, καθότι προέρχονται και από τα δύο μεγάλα κόμματα, συνεδριάζουν σε γιάφκα με σκοπό τον σχηματισμό «μεγάλης συμμαχίας». Ενός συνδυασμού δηλαδή ικανού να διεκδικήσει με αξιώσεις τον νέο Δήμο που προκύπτει από τον Καλλικράτη. Παράπλευρες απώλειες οι υποψηφιότητες του Μανώλη Μαργαρίτη και του Θανάση Γρυλάκη. Και αν αληθεύει το γεγονός πως δηλωμένοι υποψήφιοι του Μαργαρίτη συμμετέχουν στο εγχείρημα, φαίνεται πως κάποιοι από την ΝΔ της Νάξου ετοιμάζονται από λύση, να γίνουν μέρος του ενδοΠΑΣΟΚικού προβλήματος στο νησί. Και να «πουλήσουν» τον άνθρωπο που νόμιμα και τυπικά επελέγη να διεκδικήσει με αξιώσεις τον διευρυμένο Δήμο Νάξου, κάτι που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ακατόρθωτο. Για την ανίερη κολεγιά διαβολομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα θα μου πείτε. Να ξέρουν όμως οι διάφοροι «συνωμότες» πως ο κόσμος ΔΕΝ τρώει κουτόχορτο, και το φιλότιμο αποτελεί ακόμα βασική αρχή για τους περισσότερους δεξιούς. Και αυτοί θα μιλήσουν με την ψήφο τους όταν έρθει η ώρα.