slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ <<<ΝΕΩΝ>>>>??????ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΚΤΗ

Μεταθέτουν την κατάθεση του νομοσχεδίου επειδή δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία

Για την ερχόμενη εβδομάδα (μάλλον Δευτέρα) μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αντί γι αύριο Τετάρτη.

Η μεταφορά της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την ερχόμενη εβδομάδα (αντί μεθαύριο την Τετάρτη) δεν οφείλεται σε θέματα τα οποία «δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη», όπως επικαλούνται κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, αλλά στο ότι δεν έχουν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους βουλευτών για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Προηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, επικοινωνία με όλα τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της οποίας ήταν απογοητευτικά για το Μαξίμου

Μάλιστα, διαρρέουν και διάφορα περί παραίτησης του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, προφανέστατα για να μετακυλήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τις εσωτερικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως μας πληροφόρησε εγκυρότατη πηγή του ΠΑΣΟΚ αυτές της ώρες καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να μεταπείσουν ορισμένους βουλευτές ακόμα και με την απειλή εκλογών, όπως άλλωστε έχει σκοπίμως γραφεί.

Από την άλλη μεριά, συνδικαλιστές από όλες τια παρατάξεις έχουν προειδοποιήσει τους βουλευτές πως αν ψηφίσουν κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «θα τους ξεφωνίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες».

Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, μας είπε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αμφιταλαντεύεται για το τι θα πράξει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η απειλή για εκλογές έχει ειπωθεί αλλά «δεν το πιστεύει».

Το σχέδιο είναι καλά προμελετημένο.

Το σχέδιο είναι καλά προμελετημένο.


Όταν τα σχόλια του Antinews γίνονται άρθρο

Χρέη που δεν μπορούν να αποπληρωθούν από τα κράτη, spreads, ανισομερή κοπή πληθωριστικού χρήματος, νομισματικά παιχνίδια ισοτιμιών

Αγανάκτηση says:
22/06/2010 at 09:27
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473459
Τα περί χρεών είναι αέρας κοπανιστός, μηδενικά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι λαοί και να μην μασάνε το κουφετάκι της χρεοκοπίας.
Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΣ ο πλανήτης χρωστάει. Που χρωστάει; Σε ένα μάτσο χαρτογιακάδες σε κάποια γραφεία του Μανχάταν, του σίτυ, της Ζυρίχης και της Φραγκφούρτης.
Ε να πάρουν λοιπόν τα χρεόγραφά τους και να βάλουν κανένα λουκάνικο να φάνε για να μην πω τίποτα άλλο για το που να βάλουν και τα χρεόγραφα και το λουκάνικο…
Ένα μήνυμα υπάρχει πλέον. Όλοι στο δρόμο σε όλες στις χώρες! Κάτω η οικονομική δικτατορία των brokers και των τραπεζιτών.

Συγκέντρωση του χρυσού σε λίγους τραπεζίτες,

Θραξ Αναρμόδιος
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473491
Αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του τρόπου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως, κίνημα τέτοιο που να απειλήσει τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, ο χρυσός μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά των παγκόσμιων τραπεζιτών.
Η σπάνις βλέπετε του χρυσού, διότι έχουν φροντίσει οι διεθνείς τραπεζίτες να βάλουν τα περισσότερα αποθέματα στο χέρι καθώς και την εξόρυξη, θα γίνει πλεονέκτημά τους. Διότι αν απειληθεί η τωρινή λειτουργία τους θα προσπαθήσουν να ξανασυνδέσουν το χρήμα με τον χρυσό (“χρυσός κανόνας”), που θα ελέγχουν οι ίδιοι φυσικά, ώστε να μην τα χάσουν όλα.

Θραξ Αναρμόδιος
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473579
“Και τώρα οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, έχοντας και όλον τον χρυσό του κόσμου στα χέρια τους, και έχοντας μονοι τους πληθωρήσει τα νομίσματα, αυξάνουν την τιμή του χρυσού.
Μπα, δεν μου φαίνεται να υπάρχει σχέδιο και προμελέτη. Εσάς;”

που πιέζουν και προωθούν κοινωνικές και ασφαλιστικές ανατροπές εργατικών κατακτήσεων βάζοντας σαν “βιτρίνα” ανθρώπους που είναι ενάντια στην δημοκρατική διακυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση-προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και της “ψευτοελίτ αριστεροοικονομολόγων του ίντερνετ”.
Οι προγραμματισμένες μετακίνησεις πληθυσμών για την επέκταση του σοσιαλισμού της φτώχιας και στα ανεπτυγμένα κράτη θα επιταχύνουν τις εξελίξεις (καταλύτης).

όπως γράφει και ο Θραξ Αναρμόδιος η λύση είναι η συνειδητοποίηση της ουσίας των προβλημάτων και ο συνδυασμός των παρακάτω βασικών συστατικών για την επίτευξη της ουσιαστικής ελευθερίας των πολιτών:

Το ζήτημα είναι:
-ποιος εκδίδει και ελέγχει το χρήμα και την ποσότητα που κυκλοφορεί
-ποιος ρυθμίζει την πίστωση, μια που πρόκειται για μεγάλο κοινωνικό αγαθό, (σαν τους δρόμους και το νερό), και με ποιους όρους
Η ιδιωτική πρωτοβουλία του τραπεζικού τομέα, καθώς και οι “αγορές”, μας έφεραν στο χάλι που είμαστε. Μήπως όχι;
Που τα βρήκαν όλα όσα δάνεισαν στα έθνη που δεν φτάνουν 300 φορές να μαζέψουμε το παγκόσμιο χρήμα και να τους το δώσουμε;
Το χρήμα και το δάνειο είναι πολύ σοβαρό πράγμα, και ναι έχει και σχέση με την εθνική κυριαρχία, για να το αφήσουμε σε ιδιωτικά χέρια. Και τέτοια χέρια μάλιστα. Και με τέτοιους κανόνες.
Δύο είναι ή θα έπρεπε να είναι τα ζητήματα στον σημερινό κόσμο: Δημοκρατική μεταρρύθμιση και χρήμα και πίστωση κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο, αν όχι μονοπώλιο.
Αν κάνουμε μόνο το ένα πάλι χαμένοι είμαστε. Δεν θα ωφελήσει.

Αλλιώς θα καταντήσουμε “ραγιάδες” στην χώρα μας όπως έγραψαν και ο GSV και ο Αναστάσιος Καζαντζίδης

GSV
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473488
Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η κατοχή της χώρας.
Απομένουν οι εδαφικές παραχωρήσεις για να ολοκληρωθεί το παζλ. Και να δείτε θα μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας.

Αναστάσιος Καζαντζίδης
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473493
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια ο ραγιάς (= υπόδουλος) για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του σουλτάνου, έπρεπε να πληρώνει το λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι) ήτοι το 10% επί του εισοδήματος του ………………………………………..

Η κλήρωση είναι η πραγματική δημοκρατία.

Η δικτατορία των “ειδικών”, που στοχεύουν στην ανέλιξη στους κομματικούς μηχανισμούς, που “τυχαία επιδοτούνται” είτε προσωπικά είτε μέσω Μ.Κ.Ο. και ιδρυμάτων για την προπαγάνδα που “περνάνε” ή για τις προεκλογικές τους εκστρατείες, που “τυχαία” λαμβάνουν θέσεις εξουσίας στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, που εκφέρουν απόψεις ενάντια στα συμφέροντα του απλού λαού στο διαδίκτυο, στα Μ.Μ.Ε., πρέπει να τελειώσει.

Πολλοί από τους “επιδοτούμενους” ψευτοαριστερούς γράφουν στο διαδίκτυο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την Ελλάδα και όπως σωστά έγραψε και το αλλενάκι:

http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473497
οι χαρτογιακάδες των τραπεζών ποτέ δεν κατανόησαν ούτε θα κατανοήσουν ποτέ τους πραγματικά παραγωγικά εργαζόμενους, αυτούς που πασχίζουν (από το πάσχω) και φτιάχνουν ένα προιόν από το μηδέν.
http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473565
“εμένα με ενδιαφέρει να γίνομαι συνήγορος της πατρίδας μου όχι του οποιουδήποτε ξένου κράτους και δη ισχυρότερου και δυνάστη, ντυμένου με επίφαση σοσιαλδημοκρατικού διεθνιστικού ιμπεριαλισμού”

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης τα κανάλια (με στοιχεία και αριθμούς)
Από Factorx | Τρ. 22 Ιουν 2010, 19:10 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Στοιχεία για την προβολή των δραστηριοτήτων των κομμάτων στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το διάστημα 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2010, παρουσίασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ΕΣΡ, η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας στο διάστημα 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2010 έχει ως εξής:

ΝΕΤ

ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση 57,3%

ΝΔ – 20,4%

ΚΚΕ – 6,8%

ΣΥΡΙΖΑ – 8,4%

ΛΑΟΣ – 6,6%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- -,5%

MEGA

ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση 58%

ΝΔ – 20,8%

ΚΚΕ – 6,9%

ΣΥΡΙΖΑ – 7,2%

ΛΑΟΣ – 6,9%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,1%

ANT1
ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση – 64,1%

ΝΔ – 20,7%

ΚΚΕ – 5,1%

ΣΥΡΙΖΑ – 5,6%

ΛΑΟΣ – 4,3%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,1%

ΑΛΦΑ

ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση 50,6%

ΝΔ- 21,5%

ΚΚΕ – 10,3%

ΣΥΡΙΖΑ – 9%

ΛΑΟΣ – 8,4%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,2%

STAR

ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση 63%

ΝΔ – 22,4%

ΚΚΕ – 5,7%

ΣΥΡΙΖΑ – 4,5%

ΛΑΟΣ – 4%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,4%

Alter

ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση 57,7%

ΝΔ – 23,5%

ΚΚΕ – 6,2%

ΣΥΡΙΖΑ – 5,5%

ΛΑΟΣ – 6,9%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,2%

ΣΚΑΙ

ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση 68,4%

ΝΔ- 19,9%

ΚΚΕ- 3,7%

ΣΥΡΙΖΑ- 4,9%

ΛΑΟΣ- 3%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- 0,1%

Η Ντόρα στη Γερμανία

http://www.dorabak.gr/

Φίλες και φίλοι,
Ακολουθεί σύντομη ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γερμανία (13-16/6) η οποία έγινε με αφορμή την πρόσκληση του Ίδρυματος Κόνραντ Αντενάουερ, να μιλήσει στο Βερολίνο και στο Ντόρτμουντ σε ανοιιχτή συζήτηση με θέμα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, η κρίση ως ευκαιρία».

Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία: μια ευκαιρία για μια πιο αποτελεσματική, πιο ενωμένη και πιο δυναμική Ευρώπη. Είναι και μια ευκαιρία για την Ελλάδα: μια μοναδική ευκαιρία να απελευθερώσουμε τον δυναμισμό του λαού μας και να εκμεταλλευτούμε τα πολλά γεωστρατηγικά, πολιτιστικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Αυτή είναι επίσης και μια ευκαιρία για μια καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση του παγκόσμιου συστήματος.»

Αναφερόμενη στην κρίση της ελληνικής οικονομίας είπε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας, ουδέποτε πρέπει να θεωρηθεί εναλλακτική λύση. Τα αποτελέσματά της θα ήταν ευρύτατα, κατά μεγάλο μέρος απρόβλεπτα και πιθανόν ακόμα και καταστροφικά – κι όχι μόνο για την Ευρώπη». Ενώ μιλώντας για τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης σημείωσε: «είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια κρίση ρευστότητας: χαμηλά κρατικά έσοδα, μεγάλα ελλείμματα, συσσωρευμένα δημόσια χρέη. Αυτή είναι η καινούρια αρνητική παγκόσμια οικονομική δυναμική.»

Αναφέρθηκε στις δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας αλλά και σ΄αυτές της ευρωζώνης καθώς και πως επηρέασε στην εξέλιξη της κρίσης τόσο η διασύνδεση της παγκόσμιας οικονομίας όσο και οι επιπτώσεις που είχαν οι καθυστερημένες αντιδράσεις τόσο των ελληνικών κυβερνήσεων, όσο και της Ε.Ε. και της Γερμανίας.

Παρουσίασε τη θέση της ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει από διάφορα στοιχεία, αναφέρθηκε στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις και τη διασύνδεση της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Γερμανίας και έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες για την Ελλάδα στην γερμανική κοινή γνώμη.

Σημείωσε ότι υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ένα ειδικό καθήκον. Για την Ελλάδα είπε ότι «Το υπέρτατο καθήκον της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα ηθικό και πρακτικό. Η χώρα μου χρειάζεται να κοιτάξει τις ευθύνες της έναντι τόσο των εταίρων της όσο και, ιδίως, του λαού της. Να αναμορφώσει το σύνολο του οικονομικού και πολιτικού της συστήματος: λιγότεροι και πιο αποτελεσματικοί δήμοι και Περιφέρειες, πιο περιορισμένη, «καθαρότερη» και πολύ πιο αποτελεσματική κεντρική διακυβέρνηση. Έχουμε απόλυτη ανάγκη να ξυπνήσουμε εκ νέου - και εντός της Ελλάδος - την επιχειρηματική δύναμη του λαού μας...»

Αναφερόμενη τέλος στα θέματα της Ευρώπης τόνισε ότι «Η Ευρώπη έχει υποστεί κριτική ότι στερείται και τα δύο: ότι στερείται ηγεσίας και ότι στερείται ενός οράματος για το μέλλον. Τώρα χρειάζεται και τα δύο: και να επιδείξει δύναμη και να ξαναδώσει ελπίδα στους πολίτες της. Διαθέτουμε ήδη δύο μηχανισμούς υποστήριξης. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι, κατ’ αρχάς, μια πλήρη αναμόρφωση της οικονομικής μας διακυβέρνησης». Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μελλοντική ενοποίηση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Γερμανία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Χανς Γκέρτ Πέττερινγκ, (Πρόεδρο του Ιδρύματος Αντενάουερ, πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρόεδρο του Λαϊκού κόμματος) με τον Δρ. Λάμμερτ, Πρόεδρο του Bundestag (γερμανική Κάτω Βουλή) και άλλους παράγοντες της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Έδωσε επίσης συνέντευξεις στη Deutsche Welle, στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung στο γερμανικό ραδιόφωνο και στην εφημερίδα Die Welt.

Μπορείτε να μας πείτε κ.Χρυσοχοΐδη, πόσο έχει η Βενζίνη σήμερα;;

Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοϊδη, Απ. Κατσιφάρα και Φ. Σαχινίδη για την ακρίβεια, την οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά
(3 Μαρτίου 2009)
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι, παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα θέατρο παραλόγου γύρω απ' την προκλητική κερδοσκοπία στην αγορά με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνοντας διαπιστώσεις, σχολιασμούς και επικοινωνιακές επιθέσεις, επιχειρεί δήθεν να τα βάλει με το τέρας της ακρίβειας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια, με στημένες μάχες, το μόνο που καταφέρνει ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του και το κόμμα του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια είναι εδώ, η κερδοσκοπία επιμένει. Και οι δυο μαζί γονατίζουν τη χτυπημένη πλέον από την ύφεση ελληνική οικογένεια και οικονομία. Ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι τα καύσιμα. Σε μια περίοδο γενικευμένης πτώσης των διεθνών τιμών, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα αυξάνεται για 7η συνεχή εβδομάδα, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση από την αρχή του χρόνου 10,14%, 8,2 λεπτά το λίτρο.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Μ. ΤΙΜΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ %
2/1/2009 0,809
9/1/2009 0,830 2,60%
16/1/2009 0,852 2,65%
23/1/2009 0,864 1,40%
30/1/2009 0,869 0,58%
6/2/2009 0,881 1,38%
13/2/2009 0,891 1,14%
20/2/2009 0,895 0,45%
Μήπως μπορείτε κ. Χρυσοχοΐδη να μας πείτε, πόσο έχει φθάσει η τιμή της αμόλυβδης, τώρα, σήμερα, επί δικής σας διακυβέρνησης;;
Θα σας πούμε εμείς με βάση τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών.
Η μέση τιμή κ. Χρυσοχοΐδη είναι σήμερα 1,489, έναντι 0,895 ευρώ το λίτρο που ήταν τον Μάρτιο του 2009.
Μικροπράγματα δηλαδή 66% αύξηση σε ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ, τόσο καλά !!
Αντιγραφή από: Έχω μάτια και βλέπω
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΕ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΔΙΕΝΕΡΓΗΤΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΚΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΓΗΛΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ।ΗΔΗ Η ΕΞΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ???ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΣΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ..........................ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ। ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22 Ιουν 2010
Η ευκαιρία της ΝΔ. Η κοινωνία στην πολιτική..

Τις προάλλες διαβάζαμε κάπου ένα σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας που έλεγε «Νέα Δημοκρατία. Άνοιγμα στην κοινωνία».
Πιστεύουμε ότι αυτό το σύνθημα δεν είναι σωστό, ούτε προσελκύει κανέναν πολίτη σήμερα. Δίνει την αίσθηση ενός κλειστού κόμματος, που αφ’ υψηλού κάνει παραχώρηση και ανοίγει στην κοινωνία. Αντίθετα σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο πολίτης δεν ανέχεται πλέον παραχωρήσεις και ανοίγματα από πάνω. Οι κινηματικές διαδικασίες που ανέδειξαν τον Αντώνη Σαμαρά στην Ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξαν ότι....

ο κόσμος θέλει να συμμετέχει ο ίδιος. Δεν θέλει απλές παραχωρήσεις. Θέλει ο ίδιος πλέον να καθορίζει τη μοίρα του.
Εξάλλου, όπως έχουμε σημειώσει και παλιότερα, τα μόνα μέσα που διαθέτουμε σήμερα για να κάνουμε τους Έλληνες να ενδιαφερθούν για την πορεία της χώρας και να αποδεχτούν τα όποια σκληρά μέτρα απαιτούνται είναι να τους κάνουμε συμμέτοχους στη διακυβέρνηση της χώρας, μέσα σε μια φιλελεύθερη κοινωνία.
Συμμέτοχους στις εσωκομματικές διαδικασίες, συμμέτοχους στις ευρύτερες δημοκρατικές διαδικασίες με αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Θα πρέπει λοιπόν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει του Συνεδρίου τους, να κατανοήσουν αυτήν την αναγκαιότητα. Δεν είναι πλέον κάποια παραχώρηση, είναι αναγκαιότητα.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι το νέο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι:
«Νέα Δημοκρατία. Η Κοινωνία στην Πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_9012.html#ixzz0raZywjYG

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 postheadericon Μετά το Προεδρικό Διάταγμα ‘Λοβέρδου’, έρχεται … νέο σκληρότερο. 1:40 μ.μ. | Posted by pais | | Επεξεργασία ανάρ


Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Όποιος νομίζει ότι το «τσουνάμι» των αλλαγών που οδηγούν στον εργασιακό Μεσαίωνα , περιορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Λοβέρδου» για τις μισές αποζημιώσεις και τους μισθούς των 590 ευρώ, είναι βαθιά νυχτωμένος.
Οι πρωτοφανείς ανατροπές στην ελληνική αγορά εργασίας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η τεχνική της «σαλαμοποίησης» που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα για τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του περιβόητου μνημονίου-μνημοσύνου για την δανειοδότηση της χώρας , έχει και συνέχεια.

Περιλαμβάνει και την επόμενη δηλητηριώδη φέτα πολιτικοκοινωνικού «σαλαμιού». Αυτή προβλέπεται ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι (και σε κάθε περίπτωση, αναλόγως των αντιδράσεων, μέχρι το τέλος του χρόνου).
Ξεθεμελιώνοντας οριστικά την αγορά εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα μισού αιώνα , σύμφωνα με το μνημόνιο- μνημόσυνο ,( και το ερώτημα που απηύθυνα σε ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ παραμένει: Διαβάσατε τη σύμβαση πριν θέσετε την υπογραφή σας; Έχετε αναλογισθεί τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες σας ; ) μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν προωθηθεί ( μάλλον μέσω Προεδρικού Διατάγματος πάλι , για τον φόβο των «Ιουδαίων») οι εξής «ρυθμίσεις» για τον ιδιωτικό τομέα:
Πάγωμα των μισθών για τα επόμενα τρία (πέντε) χρόνια , αλλά και καθορισμός του ύψους των μισθών (μειώσεις στην ουσία) ανάλογα με τα …. οικονομικά της κάθε επιχείρησης!
Περαιτέρω «διευκόλυνση» της χρήσης συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης και μερικής απασχόλησης!
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε ….περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας! (όταν ο ίδιος ο υπουργός κ. Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι η ανεργία το 2011 θα ανέλθει στο …20-22% , τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι ΟΛΕΣ οι περιοχές της χώρας θα περιλαμβάνονται στην ρύθμιση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων ορίων ημερομισθίων).
Μετατροπή του 8ωρου σε χρόνο εργασίας-λάστιχο ( εισαγωγή …. Ετήσιου υπολογισμού χρόνου εργασίας!)
Μείωση της υπερωριακής αμοιβής!
Καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του ….επιδόματος ανεργίας ! ( και όταν αυτή η κυβέρνηση , η τρόικα και ΟΣΟΙ ψήφισαν το μνημόνιο-μνημόσυνο μιλούν για εισοδηματικά κριτήρια, έχουν αποδείξει ότι έχουν ως στόχο τα …. 5.040 ευρώ ετησίως , δηλαδή τα 420 ευρώ μηνιαίως. Πέραν τούτων λογίζεσαι ως «έχων και κατέχων» και δεν δικαιούσαι ούτε συντάξεις , ούτε επιδόματα ανεργίας, καθώς φαίνεται ).
Αν αποφασίζαμε λοιπόν , ως λαός και ως νοήμονα όντα , ξαφνικά πως δεν αξίζει να παραδώσουμε είκοσι πέντε αιώνες πολιτισμού στη …βαρβαρότητα και πως ότι μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες από την «Ιλιάδα» μέχρι τους «Αθλίους» δεν έχει ακόμη χαθεί, τι θα έκαναν αλήθεια;.

EΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τη δυνατότητα για φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα προβάλλει η εφημερίδα «BILD am Sonntag» ενώ η χώρα προβάλλεται πλέον και σαν ελκυστικός προορισμός από μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία...


«Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια» είναι το κόστος των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ενώ ο συντάκτης επισημαίνει ότι «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του».

«Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», δηλώνει από την πλευρά του ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Η πτώση των τιμών οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐου αφετέρου στο ότι «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένων υπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λχ. τις ομπρελοξαπλώστρες», επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.

Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρει έκπτωση μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σε όποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότι αποδίδει καθώς όπως δηλώνει εκπρόσωπος του γραφείου «πριν από μια εβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα το ποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%».

Τη θετική τάση επιβεβαιώνει και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook που εκτιμά ότι «οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση με πέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%, την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας», αναφέρουν εκπρόσωποι του.

Πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος των διαφόρων, εκτός πακέτου, εξόδων κατά τις διακοπές, μια και η αγοραστική δύναμη του ευρώ για τον γερμανό τουρίστα είναι στο 96%.

"Ελλαδάρα αθάνατη,τρέλανε τους όλους!"

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010



"ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΥΛΙΧΤΕΙΤΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ 2004, ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ...
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 11 ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Σε τραγούδι το... Τυχαίο; Δεν νομίζω


Ένα νέο τραγούδι από την CRETAPHON έρχεται σε λίγες μέρες απο τον Ματθαίο Γιαννούλη και τον Νίκο Κυριακάκη.

Τυχαίο; Δεν νομίζω..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ



Ιωάννης Βρούτσης : Να δημοσιοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι και ο Ελληνικός λαός ακόμη περιμένουν την Αναλογιστική Μελέτη, στην οποία υποτίθεται ότι στηρίχθηκε η επεξεργασία του Ασφαλιστικού και κυρίως η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με το Μηχανισμό Στήριξης.

Το έγγραφο αίτημά μου προς τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάθεση στη Βουλή του κειμένου της Αναλογιστικής Μελέτης, όπως και της σχετικής Αλληλογραφίας του Υπουργείου Εργασίας με το Μηχανισμό Στήριξης για το περιεχόμενο του Ασφαλιστικού, δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Την αγωνία και το θυμό των συμπολιτών μας για τις δυσάρεστες ρυθμίσεις που προωθούνται, δεν μπορούν να εξευμενίσουν οι επικοινωνιακές πρακτικές, στις οποίες επιδίδεται συστηματικά η κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό. Απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση, έγκυρη πληροφόρηση, συνεπής κοινοβουλευτική διαδικασία, διαφάνεια στους χειρισμούς του κορυφαίου κοινωνικού ζητήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Πατρίδα μας. Μόνο τότε έχει νόημα, η δημόσια διαβούλευση και ο κοινοβουλευτικός διάλογος.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα, ολόκληρο το κείμενο της Αναλογιστικής Μελέτης – την οποία τόσο έντονα επικαλέστηκε πριν από ένα μήνα ο αρμόδιος υπουργός - καθώς επίσης και την Αλληλογραφία της κυβέρνησης με το Μηχανισμό Στήριξης μετά την 6η Μαΐου.

Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα είναι, για άλλη μια φορά, εκτεθειμένη και υπόλογη για ασυνέπεια, προχειρότητα και κοινοβουλευτική αταξία ».

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ: Ο ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΡΩΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ…

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Ιουνίου 21, 2010

Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον υπ’ ατμόν από την ΝΔ (για Ντόρα μεριά) Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κιλτίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε (για να πάει αργότερα κατά Ντόρα μεριά). Την Παρασκευή, συναντήθηκε με τον επίσης υπ’ ατμόν από την ΝΔ (για Ντόρα μεριά) βουλευτή Χανίων Μαρκογιαννάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του τηλεκόμματος στη Βουλή, τις πρωϊνές ώρες, λίγο πριν από την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. του κόμματός του. Ο Μαρκογιαννάκης δικαιολογήθηκε ότι μπήκε στο γραφείο του ΛΑΟΣ, όχι γιατί είδε…φως, αλλά γιατί είδε μέσα έναν… γνωστό του και θέλησε να τον… χαιρετήσει. Όλως τυχαίως ήτανε μέσα και ο Καρατζαφέρης κι είπε ο άνθρωπος να κάτσει να πιει έναν… καφέ μαζί του. Για να σοβαρευτούμε, ο αρχηγός του τηλεκόμματος (που πνέει τα λοίσθια) έχει αναλάβει επίσημα το ρόλο του ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ μεταξύ της… σιδεροκέφαλης και των βουλευτών που επηρεάζει, και διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή τους από την ΝΔ και την ένταξή τους στο υπό εκκόλαψη κόμμα της… μεγαλειοτάτης, το οποίο φιλοδοξεί να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, κόμμα Κουβέλη, τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και άλλες… σώφρονες και… υπεύθυνες δυνάμεις αυτού του τόπου.

Να τον χαίρονται οι… ακραίοι εθνικιστές (και οι «ναζισταί», και οι «ναζισταί») τον… ενδιάμεσο αρχηγό τους της… ρήξης και ανατροπής.

Καλή επιτυχία στην Αργεντινή!‏..

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η εθνική ομάδα της Αργεντινής
να τα πάει εξαιρετικά στον αγώνα της Τρίτης»

Τήνος: Το High Speed 1 προσέκρουσε στο μόλο του λιμανιού!

Οι 126 επιβάτες δεν τραυματίστηκαν ενώ στο επιβατηγό πλοίο, που είχε αποπλεύσει από Ραφήνα για Τήνο Μύκονο και Πάρο, απαγορεύτηκε ο απόπλους. Οι συνθήκες του.... ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Οι 98 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο θα προωθηθούν με το High Speed 5. Οι 28 επιβάτες με προορισμό την Πάρο παραμένουν στην Τήνο.

Επίσης δεν αναχώρησε το πρωί το Super Jet από Πειραιά για Μήλο Φολέγανδρο Σύρο Νάξο Κουφονήσια και Αμοργό λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΕ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΔΙΕΝΕΡΓΗΤΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΚΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΓΗΛΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ।ΗΔΗ Η ΕΞΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ???ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΣΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ..........................ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ। ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Καλλικράτης» και «Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»


του Ιάκωβου Β. Γιακουμή

Χημικού Μηχανικού Ε.Μ.Π.

Μέλους Δ.Σ. Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», πιο γνωστό και ως «Καλλικράτης».

Με τον Καλλικράτη, συστήνεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με έδρα την Νάξο ο οποίος αποτελείται από τους Δήμους Νάξου και Δρυμαλίας και τις Κοινότητες Σχοινούσσης, Κουφονησίων, Ηρακλειάς και Δονούσης, οι οποίοι και καταργούνται (άρθρο 1, παράγραφος 29.3). Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ο μοναδικός Πολυνησιακός Δήμος της Χώρας με τον οποίο συνενώνονται πρώην νησιωτικές κοινότητες, έχει συνολικό πληθυσμό 18.229 κατοίκους και αποτελείται από έξι συνενούμενους ΟΤΑ.

Με το παρόν κείμενο παρουσιάζονται τα νέα δεδομένα στην διακυβέρνηση από την εφαρμογή του Καλλικράτη στον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και γίνεται μία προσπάθεια να αναδειχθούν τα προβλήματα οριακής εφαρμογής της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης που προκύπτουν από την πολυνησιακή ιδιαιτερότητα του εν λόγω Νέου Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, από την εφαρμογή Καλλικράτη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρατηρούνται προβλήματα εκπροσώπησης των συνενούμενων Ο.Τ.Α. και λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το διοικητικό μοντέλο του νέου Δήμου θα είναι δυσλειτουργικό λόγω του μικρού αριθμού Αντιδημάρχων με έδρα την Νάξο.

Βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου ο νέος Δήμος θα έχει 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο (άρθρο 7, παράγραφος 2), με την κάτωθι κατανομή: Δήμος Νάξου: 16, Δήμος Δρυμαλίας: 7, Κοινότητα Σχοινούσας: 1, Κοινότητα Κουφονησίων: 1, Κοινότητα Ηρακλειάς: 1 και Κοινότητα Δονούσας: 1 (άρθρο 30), έναντι 74 συμβούλων που είχαν αθροιστικά οι προς συνένωση ΟΤΑ. Ο επιτυχών συνδυασμός, μάλιστα, (σε περίπτωση που συγκεντρώσει κάτω το 60% των έγκυρων ψηφοδελτίων) εκλέγει 16 από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 32, παράγραφος 3). Η κατανομή των εδρών ξεκινάει αποδίδοντας στον επιτυχόντα μία (1) έδρα σε κάθε εκλογική περιφέρεια (πρώην ΟΤΑ – άρθρο 34, παράγραφος 1). Άρα η κατανομή των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει ως εξής (θεωρώντας ότι συνδυασμοί έλαβαν παρόμοιο ποσοστό σε όλους τους πρώην ΟΤΑ):

Εκλογική Περιφέρεια (πρώην ΟΤΑ)

Επιτυχών συνδυασμός

Υπόλοιποι συνδυασμοί

Νάξος

8

8

Δρυμαλία

4

3

Σχοινούσσα

1

-

Ηρακλειά

1

-

Κουφονήσια

1

-

Δονούσα

1

-

Λόγω, λοιπόν του μικρού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των προβλημάτων πρόσβασης που υπάρχουν (ιδιαίτερα τον χειμώνα) από τις Μικρές Κυκλάδες υπάρχει σημαντική πιθανότητα ο επιτυχών συνδυασμός να έχει οριακή πλειοψηφία (12 έναντι 11) ή να μην διαθέτει πλειοψηφία σε συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που αντίκειται στο πνεύμα του νομοσχεδίου που δίδει ισχυρή πλειοψηφία 3/5 στον επιτυχόντα συνδυασμό (άρθρο 32, παράγραφος 1).

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η οριακή εφαρμογή της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης (που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στον Νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) προτείνεται να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 7, παράγραφος 3 κατ' εξαίρεση και στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε «…ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου να είναι εκείνος που αντιστοιχεί στην επόμενη πληθυσμιακή κλίμακα, σε σχέση με τον συνολικό τους πληθυσμό». Με αυτόν τον τρόπο το δημοτικό συμβούλιο θα είχε 33 μέλη και οι προερχόμενοι από την Νάξο σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού θα ήταν 16, έναντι 13 της μειοψηφίας – βοηθώντας την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την δυνατότητα πρόσβασης στην Νάξο από τις Μικρές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι η διάταξη αυτή προβλέπεται στο νομοσχέδιο και εφαρμόζεται «σε δήμους στους οποίους οι συνενούμενοι δήμοι και κοινότητες υπερβαίνουν τους έξι (6)», ενώ ο νέος Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει έξι (6) ακριβώς συνενούμενους δήμους και κοινότητες.

Άλλη μία οριακή εφαρμογή της Νέας Αρχιτεκτονικής για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αφορά τον αριθμό των Αντιδημάρχων. Βάσει του άρθρου 59, παράγραφος 2, οι Αντιδήμαρχοι του Νέου Δήμου θα είναι έξι (6), εκ των οποίων οι τέσσερις (4) θα είναι οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Σχοινούσσας, της Ηρακλειάς, της Δονούσας και των Κουφονησίων (άρθρο 207, παράγραφος 1). Επομένως, μόνο δύο Αντιδήμαρχοι θα έχουν έδρα την Νάξο (οι οποίοι μαζί με τον Δήμαρχο) θα κληθούν να προΐστανται της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και να εξασκούν όλες τις νέες αρμοδιότητες που δίδει η Νέα Αρχιτεκτονική στους Νησιωτικούς Δήμους-Κυβερνεία. Προτείνεται, να επιτραπεί στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατ' εξαίρεση να έχει τέσσερις (4) αντιδημάρχους με έδρα την Νάξο (όπως ορίζεται και από το πληθυσμιακό κριτήριο για Δήμους από 5.000 έως 20.000 κατοίκους), οι οποίοι μαζί με τους τέσσερις (4) Τοπικούς Αντιδημάρχους των πρώην Κοινοτήτων και τον Δήμαρχο θα συστήσουν μία ισχυρή και ευέλικτη Εκτελεστική Επιτροπή (άρθρο 62, παράγραφος 1) προκειμένου να είναι επιτυχημένη η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και στις πιο οριακές εφαρμογές της (όπως είναι ο πολυνησιακός Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Τα παραπάνω σημεία οριακής εφαρμογής του «Καλλικράτη» στον Πολυνησιακό Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τέθηκαν υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 25 Μαΐου 2010 (αρ. πρωτ. 5286 και 5331), των τριών (3) βουλευτών του νομού και των δύο (2) δημάρχων της Νάξου. Είμαι σίγουρος ότι, λόγω και της ευαισθησίας του Υπουργού και της Κυβέρνησης σε θέματα νησιωτικότητας, στην πρώτη ευκαιρία νομοθετικής τροπολογίας του «Καλλικράτη» θα ληφθούν υπόψη οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Τρόικα» με δικαίωμα κατάσχεσης στο Δημόσιο!

* Ειδικά προνόμια που καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης για στάση πληρωμών και επιβολή νέων όρων εξυπηρέτησης του χρέους παρέχει στην «τρόικα» η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο: η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα
Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.
Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.
Ο όρος που «δαγκώνει» κρύβεται στο άρθρο 14, με τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία». Εκεί ορίζεται, ότι:
1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
2. Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.
4. Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.
5. Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Ουσιαστικά, δηλαδή, αν το Δημόσιο αθετήσει υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, αυτοί θα μπορούν να εκδώσουν, με βάση το αγγλικό δίκαιο, μια διεθνή «διαταγή πληρωμής», προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στη συνέχεια, με την απόφαση αυτή θα μπορούν να επιβάλλουν στα ελληνικά δικαστήρια την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, από δημόσια ακίνητη περιουσία, μέχρι μετοχές σε εταιρείες ή άλλα δικαιώματα! Το Δημόσιο, με τη σύμβαση δανειοδότησης έχει αμετάκλητα παραιτηθεί όλων των δικαιωμάτων του να εμποδίσει αυτές τις διαδικασίες, με τις οποίες η χώρα θα «βγει στο σφυρί» για την ικανοποίηση των πιστωτών της…
http://www.sofokleous10.gr/portal2/

Πασοκικές κόντρες με φόντο το νοσοκομείο Νάξου

Ο νέος διοικητής κ. Λάμπρου  δήλωσε ότι κάποιοι γιατροί έπαιρναν τζάμπα χρήματα από τις δήθεν εφημερίες που έκαναν στο νοσοκομείο και γι' αυτό θα αλλάξει το σύστημα των  εφημεριών. Έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Λάμπρου οι Γιατροί του Νοσοκομείου Νάξου συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στις 12:30  

Δεμένα τα πλοία από τα μεσάνυχτα

&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;A TARGET="_blank" HREF="http://ad-emea.doubleclick.net/click%3Bh%3Dv8/39c1/3/0/%2a/y%3B222887179%3B0-0%3B0%3B46640748%3B3454-728/90%3B35784867/35802708/2%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.ttbank.gr"&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;IMG SRC="http://s0.2mdn.net/1886315/static728x90.jpg" BORDER=0&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/A&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από σήμερα τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο ασφαλιστικό και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11:00 στον ΗΣΑΠ Πειραιά.

Και έλλειψη συντονισμού, στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "ΠαΣοΚ"

Γράφαμε χθες ότι τέλειωσε ο μύθος του κοινωνικού προφίλ του πρωθυπουργού, σήμερα σας λέμε ότι τέλειωσε και ο μύθος της ύπαρξης προγράμματος του ΠαΣοΚ και του συντονισμού της κυβέρνησης, 
Ας έχει και αντιπρόεδρο ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον ρόλο αυτό.
Ούτε πρόγραμμα υπάρχει, ούτε συντονισμός στην κυβέρνηση επιτελείται!

Είναι ολοφάνερη λοιπόν η αδυναμία της Κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους,  σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, όπως είναι, η αύξηση των δημοσίων εσόδων, η μείωση του πληθωρισμού, η μείωση των δημόσιων δαπανών σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ…., είναι αυτονόητο ότι οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού της. 
Οι περισσότεροι υπουργοί, όταν και όποτε λειτουργούν, λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα, με μοναδικό γνώμονα την προσωπική στρατηγική  και φυσικά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αρνητικά. 
Ο Πρωθυπουργός με τη διπλή ιδιότητά του και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πράξη φαίνεται ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο, για τα θέματα αυτά, στο εξωτερικό.
Είναι γνωστό σ' όλους εξ άλλου ότι του αρέσουν τα...ταξίδια και ας μας λέει ότι ...πονάει μαζί μας!
Αν πονούσε, τουλάχιστον θα προσπαθούσε να μας συμπαρασταθεί. Έχουν δίκιο ορισμένοι που λένε ότι η κυβέρνηση του μέσα σε εννέα μήνες κατάντησε ... Μη Κυβερνητική Ορργάνωση!
Εξ' άλλου τον ρόλο των ΜΚΟ τον γνωρίζει άριστα, γιατί επί ημερών του γιγάντωθηκαν και ως επι χρόνια υπουργός των Εξωτερικών, τις χρηματοδοτούσε ...γενναία!
Και μετά ρωτούσε ... "που πήγαν τα λεφτά"!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.