slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισε η αποψίλωση ο… τελευταίος των (γαλάζιων) Μοϊκανών!

Προσθήκη λεζάντας

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι και επισήμως ο τελευταίος 

Προσθήκη λεζάντας

των σαμαρικών μοϊκανών, καθώς μόνος αυτός, υποδέχθηκε το πρωί τον Πρόεδρο της ΝΔ στο αεροδρόμιο!
Οι παλιές εποχές με δεκάδες παράγοντες και παραγοντίσκους, που συνωστίζονταν στην αίθουσα VIP του “Μακεδονία” έχουν φαίνεται περάσει και φαντάζουν πλέον πολύ μακρυνές! Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο από την Αθήνα και δεν τον περίμενε κανείς, εκτός του παλιού στενού του συνεργάτη Δημήτρη Βαρτζόπουλου! Αυτά κι αν είναι σημεία των καιρών!

Τί είπε.

Oι Κυκλάδες και η Νάξος μαγειρεύουν στο Γκάζι!



Στο τριήμερο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2015» τα τοπικά κυκλαδίτικα προϊόντα θα έχουν την τιμητική τους!

Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως Τιμώμενη Περιοχή του δημοφιλούς φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των ξεχωριστών κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.
Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι», καθώς και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, 14 παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να

ΚΚΕ: Η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος θα συνεχιστεί


Προσθήκη λεζάντας
Η νέα φοροκαταιγίδα και ιδιαίτερα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, τονίζει το ΚΚΕ.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν γίνει πράσινο φως στην αντιλαϊκή πολιτική. Η νέα φοροκαταιγίδα και ιδιαίτερα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά» αναφέρει, σε

Δημόσια παραδοχή Τσακαλώτου: Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις

Προσθήκη λεζάντας
Στην παραδοχή ότι η καθυστέρηση στη συμφωνία με τους δανειστές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ιδεών και προτάσεων από την κυβέρνηση κατά το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας σε ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής άσκησε έμμεση κριτική στους χειρισμούς του

9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. και στο ΕΥΡΩ


Άρθρο του Μιχάλη Χάλαρη(*) για την Ημέρα της Ευρώπης

(*)Δρ Χημικού, Μέλος Γραμματείας ΕΟΕΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατικής Παράταξης, Υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων, π. Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών & Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας

Η 9η Μαΐου, ως Ημέρα της Ευρώπης, δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα στην ήπειρό μας, σηματοδοτώντας την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν».Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τιμάται κάθε χρόνο με πλήθος επετειακών εκδηλώσεων σε όλα τα κράτη μέλη με στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών για τις πολιτικές της Ε.Ε.Η Ελλάδα συμπληρώνει 34 χρόνια από την ένταξή της στην ΕΟΚ/ΕΕ. Η 1η Ιανουαρίου του 1981 αποτέλεσε ορόσημο για τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, καθώς τότε ξεκίνησε για την Ελλάδα μια νέα περίοδος στην πολιτική της Ιστορία. Η περίοδος αυτή υπήρξε δύσκολη και επίπονη, καθώς οι ελληνικές προσπάθειες πέρασαν από πολλά στάδια αβεβαιότητας και αμφιβολιών.

«Σκούπα» του Δήμου Πάρου στην παραλιακή οδό (Λιβάδια – Μπουνταράκι) ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΠΑ


Αποφασισμένος να επιβάλει την τάξη και να εφαρμόσει τους κανονισμούς εμφανίστηκε ο Δήμος Πάρου κατά το πρόσφατο τελευταίο διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, συνεργείο του Δήμου που αποτελείτο από την Αντιδήμαρχο, Τοπική Σύμβουλο και υπαλλήλους του Δήμου, συνοδευόμενους και από αστυνομικό όργανο, «όργωσαν» κυριολεκτικά την παραλιακή οδό από τα Λιβάδια έως τη θέση Μπουνταράκι αλλά και την περιοχή στην Πλατεία της Εκατονταπυλιανής.
Η νέα τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών και η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να τηρήσει και

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Φίλιππας Φόρτωμας για την νομαρχιακή συνέλευση ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Ο πρώην πρόεδρος της
 ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων
Φίλιππος Φόρτωμας και
 μέλος κεντρικής
 επιτροπής της ΟΝΝΕΔ
Εκπλήξεις επιφύλαξε η νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων που έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαΐου στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία των βουλευτών κκ. Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Πλακιωτάκη, των πολιτευτών του νομού και των λοιπών στελεχών. Ευχάριστη εντύπωση για τους παρευρισκομένους αποτέλεσε η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά με σκοπό να συνομιλήσει με τα στελέχη του κόμματος για τα τοπικά προβλήματα και τις διεθνείς εξελίξεις. Έκανε την αυτοκριτική του αλλά και κάλεσε τα μέλη να κερδίσουν τη μάχη της κοινωνίας. Το λόγο πήρε ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μίλησε εξ ονόματος όλων των