slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Λίγες μέρες πριν την τελική μας επιλογή για το Δήμο μας, θέλω να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου.
Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο έδειξε και έδωσε σαφές προβάδισμα στο Μανώλη το Μαργαρίτη για την τελική του επικράτηση.
Τις μέρες που πέρασαν πριν τον α΄ γύρο έγιναν πάρα πολλά.
Ορισμένα όμως που έγιναν το ίδιο βράδυ των εκλογών και την επομένη ημέρα ήταν πραγματικά απίστευτα. Γεγονότα που το μόνο πράγμα που απέδειξαν είναι η μικροψυχία και η ιδιοτέλεια πολλών εκ των υποψηφίων του συνδυασμού που την ώρα που κάποιοι έμπαιναν σε σπίτια αντιπάλων προκειμένου να πείσουν και να κερδίσουν έστω και έναν ψήφο αντίπαλο για το συνδυασμό μας, κάποιο άλλοι γύριζαν σε σπίτια ψηφοφόρων του συνδυασμού και έψαχναν το σταυρό.
Ονόματα κάποια στιγμή θα ειπωθούν με ότι αντίκτυπο και αν αυτό έχει.
Άκουσα εγώ ο ίδιος, υποψήφιο του συνδυασμού μας που δεν φαίνεται να εκλέγεται να λέει απευθυνόμενος σε άλλο συνυποψήφιό του…αφού δεν εκλέγομαι πώς θα πείσω όσους με ψήφισαν να έρθουν στο β΄ γύρο ή να μην πάνε με το Μαράκη; Ο δε άλλος που άκουγε συμφώνησε με ότι άκουγε. ΓΕΛΟΙΟΙ και ΕΜΕΤΙΚΟΙ!!!!
Άλλοι ή άλλες υποψήφιοι κατηγορούσαν ξεδιάντροπα και ψευδώς, συγκεκριμένους ανθρώπους ως υπαίτιους που δεν εξελέγησαν. Και τους κατηγόρησαν με λόγια βαριά και αναπόδεικτα. Ελπίζω τώρα να χαίρονται που ο υπαίτιος κατηγορούμενος δεν εξελέγη και να τρίβουν από τη χαρά τους τα χέρια τους.
Το άνοιγμα της κάλπης σε όλο το δήμο έδειξε πολλές συμμαχίες περίεργες.
Άλλος υποψήφιος τάβαλε με βουλευτή ότι τάχα μου δεν τον στήριξε. Αυτό πριν το αποτέλεσμα. Τώρα που έχει πιθανότητα να εκλεγεί έχει λουφάξει βέβαια.
Άλλος έπαιρνε τηλέφωνα από το γραφείο του που εργάζεται, ζητώντας σταυρούς για συγκεκριμένους υποψηφίους και εκτός γραφείου διατυμπάνιζε ότι έχει μία μόνο ψήφο σε όσους τον πλησίαζαν. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρει αυτός;
Η ιδιοτέλεια, η ξευτίλα και η ξετσιπωσιά όλων όσων λειτούργησαν και λειτουργούν κατ΄ αυτό τον τρόπο δεν έχουν όρια.
Συμμετείχα ενεργά στη στήριξη του συνδυασμού μας και μπορώ να έχω και έχω πολλές πολλές αποδείξεις για τον τρόπο που λειτούργησαν αρκετοί εκ των υποψηφίων. Δυστυχώς γι΄αυτούς, είμαστε μικρή κοινωνία και όλα μαθαίνονται. Πολύ δε περισσότερο όταν οι αριθμοί της κάλπης είναι αμείλικτοι και οι σταυροί κάποιων υποψηφίων καθώς και τα χωριά που τους πήραν, έδειξαν πολλά για την προέλευση των σταυρών.
Παρά όμως την πικρία και την αηδία που αισθάνθηκα με όλα αυτά, αηδία που μ’ έκανε να σκέφτομαι να μεταδημοτεύσω στην Αθήνα ( και δεν είμαι ο μόνος ), έχουμε μια ηθική υποχρέωση απέναντι στο νησί που όλοι μας αγαπάμε.
Υποχρέωση που ακούει στο όνομα ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ.
Τούτη την ώρα οι πικρίες πάνε στην άκρη.
Τούτη την ώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα για την τελική εκλογή.
Το νησί χρειάζεται την αλλαγή διοίκησης.
Αλλαγή που μόνο ο Μανώλης ο Μαργαρίτης είναι σε θέση να δώσει.
Τους άλλους και τους είδαμε και τους δοκιμάσαμε.
Τώρα είναι η ώρα για κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου όλοι στην κάλπη, χωρίς πικρίες, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς προσωπικά οφέλη να εκλέξουμε δήμαρχο το ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.
Κι έχουμε μετά καιρό να πούμε πολλά.
Και θα τα πούμε όλα τούτη τη φορά. Ως εδώ.


Μανώλης εξ Απειράνθου


Υ.Γ. Συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν και να θυμούνται...
Ο κόσμος σε ανεβάζει και ο κόσμος σε στέλνει για βρούβες

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

Η πλειοψηφία! ...απλά υφίσταται!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τελικά έγινε και αυτό!... δηλ. οι αυτοδιοικητικές εκλογές να καταντήσουν όπως τις φοιτητικές εκλογές που όλοι …. κερδίζουν!!!

Ο κ. Παπανδρέου (μετά τον απροκάλυπτο και χωρίς λόγο εκβιασμό του) αισθάνεται νικητής και δικαιωμένος για την πολιτική του, που σκέφτεται να την συνεχίσει ακάθεκτος για να μας σώσει πια … τελείως!!!

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει και αυτός νικητής μια και μίκρυνε την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και την έφτασε στα 2% μη λαμβάνοντας υπόψη αυτό που πραγματικά συνέβη και που έχει να κάνει με το ότι απλά το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε και πήγε κοντά στα ποσοστά της Ν.Δ. Με λίγα λόγια η αξιωματική αντιπολίτευση εν μέσω τέτοιας κρίσης δεν εισέπραξε από την δυσαρέσκεια αλλά πλήρωσε και αυτή το αντίτιμο των δικών της ευθυνών.

Ο κ. Καρατζαφέρης πανηγυρίζει και αυτός αλληθωρίζοντας πότε προς στον ένα και πότε προς στον άλλο θεωρώντας τρομάρα του τον εαυτό του μεγάλο ρυθμιστή των μελλοντικών εξελίξεων!!!

Η αριστερά και συγκεκριμένα το Κ.Κ.Ε έχει ένα πραγματικό αριθμητικό ποσοτικό όφελος ψήφων το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα όχι μόνο για να το διατηρήσει, αλλά και για να το αυξήσει μελλοντικά, με καθαρές προτάσεις και όχι μόνο με διαπιστώσεις και καταγγελτικό λόγο!!!

Όμως φίλες/οι η μεγάλη κερδισμένη αυτών των εκλογών ήταν η Αποχή η οποία έστειλε πραγματικά ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που τρομοκρατημένοι άρχισαν να λένε μπαρούφες για να δικαιολογηθούν αλλά και για να αποποιηθούν των ευθυνών τους για το κατάντημα της χώρας μας!!!

Μάλιστα το βράδυ των εκλογών κορυφαία υπουργός είπε το αμίμητο ότι η Αποχή δεν σημαίνει απαραίτητα δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία των πεπραγμένων της κυβέρνηση!!!

Τι να πούμε μετά από αυτήν την χωρίς τσίπα και φιλότιμο ερμηνεία!... ΤΙΠΟΤΑ!!!

Μόνο να νιώσουμε ντροπή για τους εαυτούς μας που αφήνουμε τέτοιους ανάλγητους ανθρώπους να ορίζουν και να καθορίζουν το μέλλον όλων μας αλλά το κυριότερο το μέλλον των παιδιών μας και γενικά της νέας γενιάς!!!

Έχουμε πλέον υποχρέωση και ιστορική ευθύνη στο άμεσο μέλλον η Αποχή να μεταλλαχθεί σε ένα κίνημα πολιτών που θα γεννήσει το νέο και το ελπιδοφόρο στέλνοντας όλους αυτούς τους Ιούδες, τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους στον έξω απ’ δω. Πρέπει να νιώθουμε ντροπή για αυτό που είπε την Δευτέρα ο Μίκης Θεοδωράκης δηλ. ότι φτάσαμε στο σημείο "η μειοψηφία να κυβερνάει την σημερινή Ελλάδα και η πλειοψηφία απλά να ... υφίσταται"!!!