slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν. 3852/10 ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα προβεί στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, που συγκροτείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενοι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και σύλλογοι γονέων, αθλητικοί και πολιτιστικοί
σύλλογοι και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων. Επιπλέον, στην Επιτροπή Διαβούλευσης συμμετέχουν σε αριθμό ίσο με το 1/3 των εκπροσώπων των φορέων δημότες μετά από κλήρωση.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:
-Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και
τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
-Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε
αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Δήμαρχο.
- Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και
διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.
Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται φορείς όπως περιγράφονται ανωτέρω καθώς και δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:30 μ.μ. :
1. Στo δημοτικό κατάστημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
2. με fax, στον αριθμό 22853-29049
3. και με e-mail: naxos@naxos.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα : 22853-60101,60148.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εμμανουήλ Μαργαρίτης



Αυτοδημιούργητος «φιλέλληνας»

Ο «αυτοδημιούργητος» αποτελεί κοινωνικό τίτλο τιμής. Σπάνια συνοδεύει «γόνους». Και σίγουρα δεν θα τον επέλεγες για να χαρακτηρίσεις το Γιώργο Παπανδρέου.

Οι αφελείς γέλασαν ακούγοντας την πολιτική διαθήκη του Ανδρέα : «στα παιδιά μου αφήνω το όνομα μου».


Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι κληροδοτώντας τους την νομή του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας ουσιαστικά τούς άφηνε τη μισή Ελλάδα!

Ιστορικά βέβαια υπήρξε γνωστό ότι ο Ανδρέας θεωρούσε τον πρωτότοκό του εξαρτημένο από τη μητέρα του. Όμως επέτρεπε την εξωθεσμική πολιτική λειτουργία της Μάργκαρετ.

Ήταν κοινό μυστικό, που αποκαλύφθηκε ανοιχτά κατά την δικαστική διαμάχη της Οικογένειας Παπανδρέου με το περιοδικό NEMECIS την περίοδο 2001-2004, ότι η Μάργκαρετ καθοδηγούσε διαχρονικά μια καθαρά αμερικανικού τύπου «καμπάνια» για πολιτική ανέλιξη του Γιώργου και για εδραίωση της Οικογένειας σαν κανονική δυναστεία.

Η πρακτική συνίσταται στην πολιτική λειτουργία με γνώμονα το lobbying, όπως ασκείται η Πολιτική στις ΗΠΑ, μια χώρα-συνονθύλευμα και όχι έθνος-κράτος.

Κάθε πολιτική ενέργεια αποσκοπεί μόνο στο να αποκτηθούν επαφές που θα βοηθήσουν μελλοντικά και στο να αποφέρει αποκλειστικά προσωπικό πολιτικό όφελος, χωρίς να λαμβάνει πρωτίστως υπόψη το συλλογικό-εθνικό συμφέρον, όπως είναι η πολιτική παράδοση στην Ευρώπη των εθνικών κρατών.

Γιατί κανένα από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια δεν έχει θέσει μέχρι σήμερα το απλό ερώτημα «τι κέρδισε πραγματικά η Ελλάδα από τις πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου;»

Επειδή η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ.

Με αποκορύφωμα τη θητεία του στο ΥΠΕΞ, όπου αποδόμησε πλήρως την εξωτερική πολιτική του ίδιου του Ανδρέα. Όταν ο Πάγκαλος έφθασε να πει πως «η επίσημη γλώσσα στους διαδρόμους του Υπουργείου είναι η Αγγλική».

Κάθε ενέργεια του αποσκοπούσε στο να φανεί αρεστός στον αμερικανικό παράγοντα και σε άλλα διεθνή κέντρα ισχύος.

Όταν οι ΗΠΑ επιθυμούν να ευνοήσουν την Τουρκία, άσχετα του αν αυτό θα αποβεί σε βάρος της Ελλάδας, ανοίγει με τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) το δρόμο για την μετέπειτα επίσημη διεκδίκηση του Αιγαίου από τους Τούρκους – που φυσικά τον λατρεύουν : “Our Yorgo”.

Όταν οι Αμερικανοί και Βρετανοί θέλουν να «κλείσουν» το Κυπριακό με όρους που τους εξυπηρετούν γίνεται κήρυκας και υποστηρικτής του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν.

Παρά όμως τον διεθνή προσανατολισμό του είναι δέσμιος του «ιθαγενούς» πολιτικού σκηνικού. Εξαρτάται από την εκλογική ευμένεια των ιθαγενών. Και, παρά τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβό του, έχει πληγωθεί από αυτούς.

Είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί που τον ακολουθούσαν μέχρι πριν ένα χρόνο, πριν οι νταβατζήδες αποφασίσουν να «παίξουν το χαρτί του».

Η κληρονομημένη οικογενειακή επιχείρηση, το ΠΑΣΟΚ, εκτός από το ότι του είναι terra incognita, στο μεγάλο τμήμα του είναι ιστορικά, ιδεολογικά και συμφεροντολογικά αντίθετο σε αυτά που πρεσβεύει : τον νεοφιλελευθερισμό ως παγκόσμια επιταγή και την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένο προς υποταγή.

Έτσι, αυτός θέλει ένα δικό του μεταλλαγμένο προσωποπαγές κόμμα. Με ένα στρώμα κομματικών γραφειοκρατών αποϊδεολογικοποιημένο και έτοιμο για όλα, να τον ακολουθεί τυφλά, δίχως πολιτικές θέσεις, για λόγους υπαρξιακούς.

Γι’ αυτό όμως πρέπει να αλλάξει αυτήν την κοινωνία κι αυτό το κόμμα.

Επιδιώκει, με μια σειρά μέτρα, γάμοι ομοφυλοφίλων, χασίς στη γλάστρα, αποποινικοποίηση του προσηλυτισμού (αίτημα των αιρέσεων που προωθούν οι ΗΠΑ, σαϊεντολόγοι) κλπ πρώτα τη διάλυση της ιθαγενούς κοινωνίας.

Και αμέσως μετά, με το «μεταναστευτικό» νομοσχέδιο, την αντικατάστασή της από ένα «πολυπολιτισμικό» σκουπιδαριό μη αφομοιώσιμων αλλοδαπών, στο οποίο μόνη συνεκτική ουσία θα είναι η πίστη στον «άρχοντα» που τους νομιμοποίησε, εξασφαλίζοντας στην Οικογένεια Παπανδρέου αιώνια εξουσία.

Τότε θα μπορεί να αφήσει π.χ. την κόρη του ή τον αδελφό του να «πρωθυπουργεύει» και ο ίδιος να στοχεύσει στην Προεδρία του ΟΗΕ ή του ΝΑΤΟ, εξαργυρώνοντας από τους ισχυρούς τις εξυπηρετήσεις που έκανε.

Το ρουσφέτι και το «δώσε μου να σού δώσω» δεν είναι αποκλειστικά εγχώρια κόλπα, όπως ενοχικά πιστεύουμε. Απλά στην Αμερική τα έχουν κάνει επιστήμη.

Ο Γιώργος παίζει απόλυτα προσωπικό παιγνίδι. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της διεθνούς πολιτικής. Που αδημονεί να απολαύσει μια αυριανή διεθνή καριέρα.

«Μακριά από stelehi (sic) του κόμματος», συμβούλευε η μαμά στην επιστολή που αναφέρθηκε παραπάνω.

Μόνοι φίλοι του και ΜΚΟ

Αρκετοί σχολιαστές τελευταία, διαπιστώνοντας την επιθετική εμμονή του στην εθνική αλλοίωση της Ελλάδας τον χαρακτηρίζουν «ιδεοληπτικό».

Διαφωνώ.

Παλιά είχε δηλώσει ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας».

Κερδίζει, λοιπόν, με το σπαθί του, τον τίτλο «αυτοδημιούργητος».

Αυτοδημιούργητος «φιλέλληνας».

Προφήτης

ΥΓ. Τεράστια η ιστορική ευθύνη που πέφτει αυτή τη χρονική στιγμή στον Αντώνη Σαμαρά. Ίσως θα πρέπει να παρατήσει τα πάντα και να βγει ο ίδιος στους δρόμους.

Ιωάννης Βρούτσης το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από ιδεοληψίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από ιδεοληψίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Πρακτικές, που δυστυχώς δεν σέβονται ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ούτε τις διακηρυγμένες αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης.
Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:


«Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από ιδεοληψίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Πρακτικές, που δυστυχώς δεν σέβονται ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ούτε τις διακηρυγμένες αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης.
Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:
• Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για νέους διορισμούς σε υπό σύσταση Φορείς, όπως το Σώμα Φορολογικών Διαιτητών (Σ.Φ.Δ.) και ο Φορέας Αξιοποίησης του “Ελληνικού”.
• Προβλέπεται με σκανδαλώδη τρόπο, ότι η συγκρότηση του σημαντικού και χρήσιμου θεσμού, του Σ.Φ.Δ., θα αποτελεί προνομιακό και αποκλειστικό δικαίωμα του ίδιου του υπουργού. Γεγονός, που ουσιαστικά σημαίνει ότι το Σ.Φ.Δ. είναι κατ’ επίφαση μια ανεξάρτητη αρχή, αφού ένας τόσο σημαντικός θεσμός που θα συμβιβάζει φορολογικές διαφορές δισ. €, θα αποτελεί κομματικό μηχανισμό, χωρίς ιεραρχικό έλεγχο και πλαίσιο λειτουργίας.
• Επιχειρείται η δημιουργία στρατού κομματικών ημετέρων, χωρίς κριτήρια, με υποκειμενισμό και με αδιαφανή τρόπο, κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο Επανασύσταση Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
• Ενισχύεται προκλητικά η αδιαφάνεια, με την εισαγωγή διάταξης που προβλέπει, ότι δεν θα είναι πλέον αναγκαίο να φανερώνεται ποιος χρηματοδοτεί και με ποιο ποσό τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
• Μοιράζονται, με προκλητικό τρόπο, “δωράκια 2 εκατ. € σε ετήσια βάση” στην ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία), που μέχρι χθες η κυβέρνηση κατήγγειλλε ως ανυπόληπτη και αναξιόπιστη. Η Ν.Δ., δεν στοχοποιεί τους εργαζόμενους της ΕΛ. ΣΤΑΤ, όμως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας – όταν σήμερα κόβονται μισθοί και συντάξεις των 500 € - δεν μπορεί να συμφωνήσει στη λήψη τέτοιων προνομιακών μέτρων.
• Επιχειρείται με ανάλγητο τρόπο η εξοικονόμηση πόρων, μέσα ακόμη και από την άδικη περικοπή των μερισμάτων στις ορφανικές οικογένειες αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα αυτά και πολλά άλλα:
• Αποτέλεσαν στοιχεία εντονότατης κριτικής της Ν.Δ. κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή, επί του Φορολογικού Νομοσχεδίου.
• Eγείρουν πλήθος ερωτηματικών, για τη σκοπιμότητα τέτοιων ύποπτων και αναχρονιστικών διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Δυστυχώς, ο Υπουργός παρά το γεγονός ότι ήταν παρών στη συζήτηση που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, απέφυγε συστηματικά να απαντήσει σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα που του τέθηκαν.
Επιτέλους, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της».

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Επιστροφή στην περίληψη...

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΕ





Ο ύποπτος ρόλος των ... ΜΜΕ!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σας παραθέτω ένα σχόλιο που έγραψε ένας ανώνυμος αναγνώστης μου σε κείμενο μου στο διαδίκτυο για την απεργία. της περασμένης Τετάρτης.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΟΛΙΣ "ΞΥΠΝΑΕΙ" Ο ΛΑΟΣ. ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΝ

Πραγματικά είναι άξιο λόγου το πως ....

Το MEGA παραδέχεται ότι σε λίγο θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ. !

Δείτε πόσο απλά είναι τα πράγματα:
Στην Ιρλανδία κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες το κόμμα "Fianna Fail", το οποίο προσδιορίζεται ως κέντρο.
Δεύτερο ισχυρότερο κόμμα είναι αυτό που κέρδισε με τεράστια διαφορά, το "Fine Gael", κλασικό συντηρητικό, δεξιό κόμμα.
Κατ' αναλογίαν με την Ελλάδα, το Fianna Fail, είναι το "ΠΑΣΟΚ της Ιρλανδίας".
Το "ΠΑΣΟΚ της Ιρλανδίας" λοιπόν, ...
το οποίο κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με 41,6% (όπως το ΠΑΣΟΚ δηλαδή!), προσέφυγε στο ΔΝΤ (όπως το δικό μας ΠΑΣΟΚ).
Αποτέλεσμα ήταν να συντριβεί στις σημερινές εκλογές, σχεδόν διαλύθηκε.
Το γεγονός ...


ανησύχησε το MEGA !

Έτσι, ο Στραβελάκης, είπε το εξής αποκαλυπτικότατο, με ζόρι και κακία :
"να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με το μνημόνιο".

Σκεφτείτε τώρα, για ποιό λόγο να οδηγηθεί η σκέψη του εκεί;
Απλό είναι. Γιατί σήμερα όλη μέρα, όλοι, στα δημοσιογραφικά γραφεία και στο διαδίκτυο, έχουν στο νού τους τον παραλληλισμό των δύο κομμάτων. Κάνουν δηλαδή μια νοητή προσομείωση με την ελληνική πραγματικότητα.
Έτσι, ο δημοσιογράφος του MEGA-ΔΝΤ, έβγαλε το άγχος του. Μίλησε σαν οπαδός. Ήταν σαν να έλεγε:
"ναι ρε κουφάλες, όπως συνετρίβη το ΠΑΣΟΚ της Ιρλανδίας θα χάσουμε κι εμείς, αλλά να σας δούμε και σας κωλοδεξιοί, τι θα κάνετε με τέτοια ζόρια".
Έτσι, δεν σκέφτεται κάθε συνεπής οπαδός του ΠΑΣΟΚ;

Άρα, άρχισε και το MEGA να βλέπει το τέλος του ΠΑΣΟΚ.....

(κακώς φυσικά αγχώνεται το κανάλι, γιατί η ΝΔ δεν πρόκειται να το ενοχλήσει. Είναι κόμμα αδύναμων, φθισικών χαχόλων ως γνωστόν, που ζουν κι αναπνέουν πότε θα τους δείξει το MEGA ή θα τους κάνει την τιμή ο διευθυντής ειδήσεών του να τους φιλοξενήσει στο site του aixmi....)

Διοργάνωση ημερίδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Νάξο

Τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων συνδιοργανώνουν ημερίδα περιβαλλοντικής εκπ/σης με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και τοπική κοινωνία», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νάξο τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 στη Σχολή Ουρσουλίνων (Κάστρο) και ώρα 18.30-21.00 και η οποία απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό της Νάξου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση ημερίδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Νάξο

Σας ενημερώνουμε ότι τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων συνδιοργανώνουν ημερίδα περιβαλλοντικής εκπ/σης με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και τοπική κοινωνία», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νάξο τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 στη Σχολή Ουρσουλίνων (Κάστρο) και ώρα 18.30-21.00 και η οποία απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό της Νάξου.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση/δημοσιοποίηση και τη δημοσιογραφική κάλυψη της ημερίδας.

Πληροφορίες : ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ(6972851828)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Περιβαλλοντική εκπαίδευση και τοπική κοινωνία»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σχολή Ουρσουλίνων (Κάστρο)

18.20-18.30 Προσέλευση-Εγγραφές

18.30-18.40 Χαιρετισμοί

18.40-19.00

Απόστολος Χατζηπαρασκευαίδης (υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων)

« Στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η συμβολή της περιβαλλοντικής εκπ/σης»

19.00-19.20

Ελένη Μόρφα (υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Β/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων)

«Συμβολή στην ανάπτυξη συστημικής σκέψης κατά τη μελέτη των ανθρωπογενών οικοσυστημάτων: σχεδιασμός, υλοποίηση και αποτίμηση μιας διδακτικής προσέγγισης»

19.20-19.40

Μελίτα Λαζαράτου (περιβαλλοντολόγος-Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων)

«Προσεγγίσεις του ζητήματος των ζώων μέσα κι έξω από την τάξη»

19.40-20.00

Χριστίνα Ευθυμιάτου(χημικός μηχανικός)-Στέλιος Ευριπιώτης

«Το περιβάλλον στη Νάξο:προβλήματα και προοπτικές»

20.00-20.20

Βασίλης Κοντοπίδης (Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου-ΠΕ.ΚΙ.Ν)

«Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στη Νάξο»

20.20-21.00

Ερωτήσεις-Συζήτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ δεξιοί δικηγόροι! Επικίνδυνος ο Ζαφειρόπουλος για τον ΔΣΑ

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του ΔΣΑ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, oι τελευταίες μετρήσεις επιβεβαιώνουν ότι: αναμένεται αυξημένη συμμετοχή, ιδιαίτερα των μικρών και μεγάλων ηλικιών, ενώ οι μεσαίες ηλικίες δείχνουν να μη συμμετέχουν στον ίδιο βαθμό, ενώ η αποτυχία της ΝΔ (παλιά μου τέχνη κόσκινο…) να έχει ενιαία εμφάνιση και μία υποψηφιότητα, παραχωρεί στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση με μικρή διαφορά υπέρ του, σε μια κρίσιμη όμως στιγμή για τις σχέσεις δικηγόρων και κυβέρνησης. Επίσης, ότι στον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχει προβάδισμα του Γιάννη Αδαμόπουλου έναντι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ως γνωστό στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε την Ντόρα.

Επειδή όμως οι δεξιοί δεν τρώμε κουτόχορτο…


Θαυμάστε τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου…
Μπουλούκος Γιώργος:
δικηγόρος Αθηνών, Περιφερειακός Συμβουλος Πελοποννήσου ενότητας Μεσσηνίας με τον Πέτρο Τατούλη και υπεύθυνος Τύπου για τα ΜΜΕ Μεσσηνίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ «Πέτρος Τατούλης - ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Υβριστής της ΝΔ και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Θερμός υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη και της πολιτικής Τατούλη. Υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου με εισήγηση - πρόταση του Π. Τατούλη τρεις φορές. Απέτυχε και τις τρεις φορές. Υποψήφιος για το ΔΣ του ΔΣΑ με πρόταση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το σκάνδαλο διορισμού δικηγόρων στο ΙΚΑ. Προ-τιμήστε τον!

Για την παραπάνω αναφορά μας: Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και με την εισαγγελική ποινική δίωξη που ασκήθηκε, τέσσερις υποψήφιοι του συνδυασμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, διόρισαν παράνομα άλλους κομματικούς και προσωπικούς φίλους τους στο ΙΚΑ. Οι καταγγέλλοντες ζητούν από τους καταγγελλόμενους να αποσύρουν τις υποψηφιότητές του και να παραιτηθούν. Καλούν δε τους δικηγόρους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα των εκλογών.

Το σκάνδαλο

Εξηγούμαστε: η δίωξη αφορά στη συμμετοχή των τεσσάρων υποψηφίων στο σκάνδαλο του διαγωνισμού του ΙΚΑ για την πρόσληψη 34 δικηγόρων στη Νομαρχία Αθηνών όπου κατατέθηκαν συνολικά 1.181 αιτήσεις δικηγόρων για πρόσληψη με κριτήριο τα χαμηλά εισοδήματα. Τρία χρόνια (!) συνεδρίαζε η επιτροπή αξιολόγησης όπου συμμετείχαν οι τρεις υποψήφιοι σήμερα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην πρόσληψη και των εξής δικηγόρων. Πρόκειται για τους Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου, υπ. σύμβουλο με τον συνδυασμό Ζαφειρόπουλου (με υψηλά εισοδήματα της τάξης των 100.000-163.000 ευρώ την περίοδο 2006-2010 που αποκρύφτηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν) και Κοτσανά Νικολάου, «συντρόφου» της κ. Κακογιαννάκου Μαριάνας, υποψηφία και αυτή με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Η πρόσληψη των παραπάνω αποφασίσθηκε μετά τη θετική βαθμολόγηση από τους συνυποψήφιούς τους Θανάση Παυλόπουλο, Μαριάννα Κακογιαννάκου, Γιώργο Μπουλούκο που διώκονται, όπως και η Μαρινέτα Γούναρη Χατζησαράντου. Μέσα στους προσληφθέντες βρίσκεται και η Παρασκευή Μπίζη, μέλος του ΕΔΙΣΥ επί ΝΔ, έχοντας δηλώσει έδρα της το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αποκαλύψεις αυτές, θέτουν μείζον ηθικό ζήτημα… Ας τα λάβουν υπόψη τους όσοι προσέλθουν αύριο & μεθαύριο στην κάλπη.

Αν κάνουμε κάπου λάθος ας μας διορθώσει ο γιαλατζί ΝΔίτης κ. Ζαφειρόπουλος...