slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα: "Ολοκληρωμένη Προστασία και Ασφάλιση Τουριστικών Επιχειρήσεων"



Μιχάλης Χάλαρης : Πιστοί στις Ιδέες και τις Αξίες μας για την Αλλαγή


Ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη θητεία ο Μάρκος Δαδάος από τη Σύρο






Την εκ νέου  υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου, Μάρκου Δαδάου  στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου,   ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

Στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του  να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για μια ακόμη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου,  ο Μάρκος Δαδάος, με μακρά ενασχόληση και εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με πολυετή συνδικαλιστική δράση,  αναφέρει τα εξής:

Παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Κορρέ στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 13-3-19.





1.       Ερώτημα εκτός ημερήσιας διάταξης  απηύθυνε προς τη δημοτική αρχή για το τι πρόκειται να κάνει για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από τις ζημιές που έχει υποστεί. Τόσο στο περιφερειακό ,  παρόλο που η περιφέρεια με παρεμβάσεις  απομακρύνει τις καταπτώσεις, υπάρχουν καθιζήσεις που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα με τα κατάλληλα τεχνικά έργα. Όσο για το δημοτικό οδικό δίκτυο η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι εγκληματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δρόμος Εγγαρές – Απόλλωνα που έχει χρόνια να γίνει ουσιαστική συντήρηση, (καταπτώσεις παλιές και νέες, λακκούβες στην άσφαλτο, ακαθάριστα χαντάκια με κλαδιά που φθάνουν στη μέση του οδοστρώματος), με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στη διέλευση των οχημάτων και να καταστρέφονται οι περιουσίες των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη ροή του νερού.
Στο αγροτικό δίκτυο που κι αυτό δεν συντηρείται  γίνονται κάποιες παρεμβάσεις «ρουσφετολογικά» για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Απόδημος ο Φιλόδημος για τη Νάξο λόγω ανεπάρκειας του Δήμου



Μία θέση πριν το τέλος στον πίνακα απορρόφησης χρημάτων των νησιών των Κυκλάδων από τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ βρίσκεται ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λόγω της πλήρους ανεπάρκειας των διοικούντων τα τελευταία χρόνια.
Το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ, σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομίας - Ανάπτυξης και στοχεύει σε ανάγκες και ελλείψεις που δημιουργήθηκαν στην αυτοδιοίκηση από τις περικοπές κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είχε την καθολική αποδοχή η οποία καταγράφεται στο πλήθος των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, με αρκετές προσκλήσεις να είναι ακόμα ανοικτές. Η διαφορά από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους της αυτοδιοίκησης, είναι η συγκεκριμένη στόχευσή του σε πραγματικές ανάγκες και όχι η κατά βούληση απορρόφηση από τους Δήμους σε έργα προεκλογικής πελατείας.

Οι προσκλήσεις του Φιλόδημου Ι και ΙΙ περιλαμβάνουν: