slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την ένταξη έργων ύψους 18,9 εκ € σε Άνδρο, Τήνο, Φολέγανδρο, Μήλο, Κύθνο, Σίφνο, Σύρο & Νάξο.

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την ένταξη έργων ύψους 18.895.743,21 εκ., ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που πέτυχαν οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κύθνου, Σίφνου, Ερμούπολης και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Τα εν λόγω έργα αφορούν βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης και φωτισμού των νησιών, βελτιώσεις αγροτικής οδοποιίας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υπαρχουσών υποδομών και θα συνδράμουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, βελτιώνοντας καθοριστικά τις υποδομές των νησιών.

Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Cluster Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου



Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου RECREATE "REinforce Competitiveness of REgionAl Transport SMEs" (Βελτίωση ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών σε επίπεδο περιφερειών - www.interregeurope.eu/recreate/), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του κλάδου των μεταφορών ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, στις τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο: West Midlands (Ηνωμένο Βασίλειο), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ελλάδα), Λιθουανία και Νοτιοδυτική Oλτένια (Ρουμανία). 

Φτιάχνεται στάδιο υψηλών προδιαγραφών στη Μήλο, τι είπε ο δήμαρχος Μανώλης Μικέλης

Ένα στάδιο στολίδι για τις Κυκλάδες που θα έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις θα αποκτήσει στα μέσα του καλοκαιριού η Μήλος.
Οι εργασίες ανακατασκευής στο στάδιο της Μήλου που είχαν μπει σε παύση λόγω του βαρύ χειμώνα ξεκίνησαν και ήδη ο μοναδικός αθλητικός του νησιού έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή μιας σύγχρονης υποδομής.
Τα προβλεπόμενα έργα είναι η επιμήκυνση του κουλουάρ στίβου που πλέον θα φτάσει τα 400 μέτρα με ταρτάν, και θα τηρεί τα διεθνή στάνταρ, η αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού με λεντ τελευταίας τεχνολογίας, παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχοντες υποδομές, αγορά υλικού (στρώματα, εμπόδια κτλπ), ενώ όπως μας αποκάλυψε ο δήμαρχος κ. Μανώλης Μικέλης έχει ήδη σταλθεί αίτημα για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του οποίου η ημερομηνία χρήσεις έχει παρέλθει.

Δ. Καπούνης στο Open: «Τεράστια καταστροφή, είναι σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι στη Νάξο να βοηθήσει η Πολιτεία!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Νάξο και σ’ όλη την Ελλάδα, είναι σε απόγνωση λόγω του σαρωτικού κύματος ακρίβειας σε σημαντικά για τους ίδιους είδη (στις ζωοτροφές, λ.χ.) και εκπέμπουν SOS! Τη δραματική αυτήν κατάσταση περιέγραψαν, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του Open σε ζωντανή σύνδεση από τη Νάξο, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Στέλιος Ζεύλης...

Οικονόμου για ομιλία Ζελένσκι: Άστοχη και λανθασμένη η συμπερίληψη μέλους του τάγματος Αζόφ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αστοχία, εξαπέλυσε ωστόσο και βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ - «Είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν;», λέει σε δήλωσή του
Για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένη για το απόσπασμα στο οποίο εμφανίζεται ομογενής της Ουκρανίας, μέλος του τάγματος Αζόφ να απευθύνεται στην εθνική αντιπροσωπεία, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Όπως λέει σε ανακοίνωσή του, «η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη». Παράλληλα ο κ. Οικονόμου σημειώνει πως «είναι εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα».
Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη



ΒΙΝΤΕΟ


Ακολουθεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια: Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης.

Αντιδράσεις για την παρέμβαση μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή . Πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο της Βουλής ανέφεραν ότι ουδέποτε υπήρχε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μαχητή του Τάγματος Αζόφ.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αμηχανία στην προεδρία της Βουλής προκάλεσε η παρέμβαση μαχητή του Τάγματος Αζόφ στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.
«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας.
Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ.

“Ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 – Αυτό λέμε και εμείς σήμερα” ΒΙΝΤΕΟ


Δείτε την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ


Στην Ολομέλεια της Βουλής απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι σε μια ιστορική ομιλία εν μέσω της ρωσικής εισβολής.


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: "Η δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ πλήγμα για τον κόσμο των Κυκλάδων, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό"

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Κυκλάδες, 7/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ πλήγμα για τον κόσμο των Κυκλάδων,

τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό

 

Στα διαχρονικά προβλήματα της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας των νησιών και της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του διαδικτύου, προστέθηκε ένα ακόμη -κρίσιμο για τις Κυκλάδες- στον τομέα των επικοινωνιών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Την έκτακτη, δημόσια στήριξη ειδικού σκοπού στις ναυτιλιακές εταιρίες, ζητά ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη


«Η συνεχής αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των ναύλων επηρεάζουν το κόστος διακίνησης των επιβατών και μεταφοράς των φορτίων, επηρεάζοντας την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων και την βιωσιμότητα των νησιωτικών κοινωνιών»

Προγραμματισμός ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μέσω του gov.gr – Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr

 Αθήνα, 6 Απριλίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας


Διαθέσιμο για τους πολίτες είναι από την Τετάρτη το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας. Πρόκειται για την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).