slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΙΝΤΕΟ-Έκρηξη Χατζηδάκη στην ΕΡΤ: Ξέρω ότι είμαι σε μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μιλήσω! Dexi Extrem 4 hrs ago ΒΙΝΤΕΟ, Featured Δείτε το διάλογο του αντιπροέδρου της ΝΔ με τον παρουσιαστή της εκπομπής στην ΕΡΤ - «Υπάρχουν όρια στο τι λέτε εδώ μέσα» και «πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε» είπε ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Εκτός εαυτού βγήκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Focus» στην ΕΡΤ1. Διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς διακοπές από τον Άγγελο Τσέκερη, διευθυντή της Αυγής και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης εξερράγη. «Ξέρω ότι είμαι σε μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μιλήσω» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε τον «Άγγελο Τσέκερη σαν δημοσιογράφο που λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος». Η ροή της εκπομπής διακόπηκε και ο παρουσιαστής Πανος Χαρίτος ζήτησε από τον Κωστή Χατζηδάκη να ανακαλέσει. «Υπάρχουν όρια στο τι λέτε εδώ μέσα» είπε ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και συνέχισε: «Πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε...». «Εγώ δεν προσβάλλω» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο που χαρακτήρισε την ΕΡΤ μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε το βίντεο:

Δείτε το διάλογο του αντιπροέδρου της ΝΔ με τον παρουσιαστή της εκπομπής στην ΕΡΤ - «Υπάρχουν όρια στο τι λέτε εδώ μέσα» και «πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε» είπε ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ

Εκτός εαυτού βγήκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Focus» στην ΕΡΤ1.

Διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς διακοπές από τον Άγγελο Τσέκερη, διευθυντή της Αυγής και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης εξερράγη. «Ξέρω ότι είμαι σε μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μιλήσω» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε τον «Άγγελο Τσέκερη σαν δημοσιογράφο που λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος».

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 4 - 8 μ.μ. η Εθελοντική Αιμοδοσία Απεραθίτικου Συλλόγου


 Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 4 - 8 μ.μ. ο Απεραθίτικος Σύλλογος διοργανώνει στη λέσχη του συλλόγου, Ανδριτσαίνης 51, Γαλάτσι Εθελοντική Αιμοδοσία. 
Η αξία, αλλά και τα οφέλη της αιμοδοσίας δεν χρειάζεται να αναφερθούν, διότι είναι γνωστά σε όλους. Αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος προσπαθεί να ανταποκριθεί άμεσα στην ανάγκη όλων των συγχωριανών μας για αίμα, η οποία όμως είναι μεγάλη. Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί η

Μακάριος Λαζαρίδης: «Όταν ξενυχτά ο κ. Τσίπρας όλοι οι Έλληνες ανησυχούμε»




«Όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι ξενύχτησε έχω μία έντονη ανησυχία. Και την έχω αυτή την ανησυχία γιατί ο πρωθυπουργός την πρώτη φορά που ξενύχτησε μας έφερε ένα τρίτο Μνημόνιο με κόστος 100 δις στη χώρα, 15 δις νέους φόρους και περικοπές συντάξεων. Τη δεύτερη φορά που διαπραγματεύτηκε μας έφερε ένα Υπερταμείο για 99 χρόνια. Και τώρα, δεν μπορώ να ξέρω τι σημαίνει το ξενύχτι με τον κ. Ζάεφ και τι θα μας φέρει». Τα παραπάνω ανέφερε σε

Fwd: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

 

Το πολιτικό αποτύπωμα της κουτσουρεμένης συνεδρίασης και της «χρήσιμης χείρας» της Ελληνικής Αυγής, δε θα σβήσει με λάσπη και ψεύδη, κ. Χατζημάρκο


17.05.2018

Παρακολουθούμε τον περιφερειάρχη και κάποια μέλη της Περιφερειακής Αρχής να επιδίδονται σε μια σκυταλοδρομία δηλώσεων με δραματικό ύφος, προσβλητικό περιεχόμενο, διανθισμένες με αρχαιοπρεπείς λέξεις και ρητά(!), να συνεχίζουν να λασπολογούν και να απαξιώνουν τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Fwd: ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη:

«Απέραντη θλίψη γεμίζει όλους μας η απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη.

«Μία πτήση προς την αιωνιότητα».

Ένας αυτοδημιούργητος Κρητικός επιχειρηματίας και πάντα Άνθρωπος που με τη μακρόχρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε με πίστη το όραμά του.

Προσέφερε πολλά και στην Ελλάδα και στο κοινωνικό της σύνολο. Υπήρξε πάντα δίκαιος, ανιδιοτελής και ηθικός. Το θετικό του επιχειρηματικό αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο.

Είμαι βέβαιος ότι από τους ουρανούς που κατέκτησε θα ατενίζει με βαθιά ικανοποίηση τις δημιουργίες του.

Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του που λάτρευε και τον λάτρεψε.

Στη γυναίκα του Εμμανουέλα, στους γιούς του Γιώργο και Ευτύχη τους άξιους συνεχιστές του, στα εγγόνια του.»



Σάλος με το «Δημοκρατία της Ιλιντεν Μακεδονίας» που γράφουν οι Σκοπιανοί για νέο όνομα

«Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija) λένε οι Σκοπιανοί ότι είναι το νέο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την ονομασία κι αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό. Σύμφωνα με το σκοπιανό μέσο a1on.mk, «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» είναι το

Fwd: Portarathlon 2018



Νάξος,  17 Μαΐου 2018

                                                    Δελτίο Τύπου


        Μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις στα σύνθετα αγωνίσματα είναι η Ουκρανία. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, στο 1ο Διεθνές Μίτινγκ «Portarathlon» που θα διεξαχθεί στη Νάξο το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου, να μην υπάρχει εκπροσώπηση από τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου ανάμεσα στις συμμετοχές στο δέκαθλο και στο έπταθλο, θα δουν δύο από τους καλύτερους αθλητές της χώρας. Πρόκειται για την Rimma Hordiyenko και τον Vasyl Ivanitskiy που αποδέχθηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών και θα είναι παρόντες στους αγώνες.
Η Rimma Hordiyenko είναι 22 ετών και φέτος ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο με 5.762β. στο διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων στη Φλωρεντία στις 27 και 28 Απριλίου, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.
Πέρσι έκλεισε τη σεζόν με 5.737β. που σημείωσε στο εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο είχε διεξαχθεί στο Λουτσκ στις 6 και 7 Ιουνίου και είχε πάρει τη δεύτερη θέση. Επίσης, κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα στο πένταθλο που είχε γίνει στο Σούμι στις 17 Φεβρουαρίου και ήταν μέλος της ουκρανικής ομάδας, η οποία κέρδισε την Σούπερ Λιγκ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Συνθέτων Αγωνισμάτων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Ταλίν 1-2 Ιουλίου.
Τα ατομικά της ρεκόρ στα αγωνίσματα του επτάθλου είναι: 200μ.- 25.24, 800μ.- 2.27.08, 100μ. εμπόδια- 13.76, Ύψος- 1,83μ., Μήκος- 6,23μ., Σφαιροβολία- 13,70μ., Ακοντισμός- 40,77μ.
Ο Vasyl Ivanitskiy είναι 27 ετών και έχει πολλές συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ήταν και εκείνος μέλος της ομάδας της πατρίδας του που κέρδισε την Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Συνθέτων Αγωνισμάτων στο Ταλίν. Σε εκείνη τη διοργάνωση πέτυχε και το ατομικό του ρεκόρ με 7.801β. Έχει κερδίσει τρεις φορές το εθνικό πρωτάθλημα στο δέκαθλο και τέσσερις στο έπταθλο, η τελευταία φέτος στον κλειστό (9-10/2) στο Σούμι.
Τα ατομικά του ρεκόρ στο δέκαθλο είναι: 100μ.- 10.84, 400μ.- 49.73, 1.500μ.- 4.32.26, 110μ. εμπόδια- 14.59, Ύψος- 2,07μ., Επί κοντώ- 4,70μ., Μήκος- 7,78μ., Σφαιροβολία- 13,64μ., Δισκοβολία- 43,17μ., Ακοντισμός- 60,88μ.

Για περισσότερες πληροφορίες

www.portarathlon.gr
www.facebook.com/portarathlon/

Συνημμένα 5


Ανοικτή επιστολή του Παπαγιωργη στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μανώλη Μαργαρίτη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ SOS
Φιλώτι 20 Μαΐου 2018
Προς Τον Κύριο Μανώλη Μαργαρίτη
Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
ΝΑΞΟN
Αγαπητέ μου Δήμαρχε Χαίρε.
Πληροφορούμαι ότι θέσατε σε εφαρμογή πρόγραμμα διάνοιξης νέων γεωτρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το όντως υδρευτικό αδιέξοδο που προέκυψεγια την εν γένει ανάπτυξη, ή για μένα ακόμακαι επιβίωση του νησιού μας, ιδιαίτερα δε την τουριστική λόγω των πολύπλευρων αναγκών του ασύγκριτων με αυτές του παρελθόντος.

Τα μεσαιωνικά κάστρα της Νάξου

Η Νάξος είναι ένα νησί με πολύ σημαντικό μεσαιωνικό παρελθόν. Κατά τη βυζαντινή περίοδο θεωρείται ότι υπήρξε σημαίνον οικιστικό κέντρο, ενώ από τις αρχές του 13ου αιώνα και ύστερα έγινε η πρωτεύουσα του Δουκάτου του Αιγαίου ή του Αρχιπελάγους (1207-1566), μίας ανεξάρτητης νησιωτικής ηγεμονίας, υπό την εξουσία κυρίως Βενετών και άλλων Βορειοϊταλών αρχόντων. Κατάλοιπα του μεσαιωνικού παρελθόντος της Νάξου αποτελούν σήμερα τα κάστρα και οι

«Αέρας» αυτοδυναμίας στη ΝΔ με προβάδισμα 19 μονάδων




Αέρα αυτοδυναμίας δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue.

Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτινάσσεται στις 19 μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίζει εκ νέου το όριο του 40% και να μπαίνει σε τροχιά αυτοδυναμίας ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Εν αντιθέσει απώλειες στην εκλογική του επιρροή και βάση καταγράφει το κυβερνών κόμμα. Ειδικότερα, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 20% σημειώνοντας μια μείωση των ποσοστών της τάξης του 1,5% (Διαγράμματα 1Α & 2Α).

Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: