slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θρήνος για το χαμό της στη μέση του δρόμου!

Έξι ώρες έμεινε δίπλα της προκειμένου να την επαναφέρει στη ζωή… Μήπως και συνέλθει και εκείνος δεν είναι εκεί…

Στη μέση ενός κεντρικού δρόμου στην Κίνα… Ανάμεσα από τα αυτοκίνητα… Ολομόναχος να προσπαθεί να τη γλιτώσει… Εις μάτην, όμως. Δεν κατάφερε τίποτα… Ή μάλλον κάτι κατάφερε: Να μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα αφοσίωσης και πίστης. Η ιστορία του απλή, καθημερινή και συνηθισμένη. Ζούσε στο δρόμο, αδέσποτος καιμόνος μέχρι που βρέθηκε τυχαία με ένα θηλυκό σκυλί και έγιναν αχώριστοι. Παντού μαζί και πάντα ο ένας για τον άλλον…

Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ


Κι ενώ στην Ελλάδα εν έτει 2013 πλέον, οι μισθοί έχουν μειωθεί από 35 έως 65%, οι επιταγές του μνημονίου 3 - μετά και από πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ – ορίζουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και 23%.
Η τρόικα «εσωτερικού» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου που εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη για το βασικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος για να το συνδέσουν με την ασύστολη φορομπηξία. Κι.....

Η δικαιοσύνη σβήνει το χαμόγελο του Γιάννου

 
  • 621

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ και «γκουρού» της Οικονοµίας, Γιάννος Παπαντωνίου είναι πλέον… γυµνός. Ελέγχεται για το πόθεν έσχες του… Τώρα θα φανεί εάν είναι αλήθεια η διαβεβαίωσή του στον Αντρέα Παπανδρέου ότι έχει «γερό στοµάχι».
Η καλή ζωή τον γοήτευε πάντα. Ως υπουργός των κυβερνήσεων Σηµίτη κάθε βράδυ έτρωγε σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου ή του Ψυχικού.
Το «Κεντρικόν», η «Μεγάλη Βρετανία», το «Valaoritou Brasserie» τον είχαν τακτικό θαµώνα. Ηταν εύκολο να τον εντοπίσει κανείς αφού προτιµούσε πάντοτε τραπέζι σε κοινή θέα. Οταν του µιλούσε κάποιος φερόταν πάντοτε ευγενικά µε το χαµόγελο της Colgate, που προκαλούσε σε πολλούς θυµηδία. Ηξεραν όλοι πως βρισκόταν στον κλειστό πυρήνα συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη από χρόνια και ότι εκείνος τον εµπιστευόταν.
Την εµπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού φρόντιζε συχνά να τη διαφηµίζει, πολλές φορές σκανδαλίζοντας συναδέλφους του στο υπουργικό συµβούλιο.
Από το 1994 έως το 2004 -επί δέκα χρόνια- βασίλευε στην πολιτική και κοσµική ζωή του τόπου. Ηταν ένας από τους πανίσχυρους υπουργούς.
Ανέλαβε δύο από τα κρισιµότερα και πιο «πλούσια» κυβερνητικά χαρτοφυλάκια: Εθνικής Οικονοµίας και Εθνικής Αµυνας.
Πέρασε µια δεκαετία δόξας. Το πολιτικό του προφίλ έγινε συνώνυµο του «σηµιτισµού».
Πλέον, είναι ο τέταρτος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που ελέγχεται για οικονοµικό σκάνδαλο µετά τους Τ. Μαντέλη, Θ. Τσουκάτο, Α. Τσοχατζόπουλο.
Και τα πράγµατα για τον ίδιο φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου καλά.
“Το ΧΩΝΙ”

Με το ζόρι δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες Πολίτες



me-to-zori-dotes-organon-oloi-oi-ellines-polites-1-315x236Όλοι οι Έλληνες πολίτες θα θεωρούνται σε πέντε μήνες Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων .Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Πόσο απέχει ο Κορυδαλλός από το… Καστελλόριζο;




Του Γιώργου Χαρβαλιά
Είκοσι ένα χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ, από το οποίο δεν παραιτήθηκε ακόμη κι όταν ορίστηκε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός «τεχνοκράτης» για να μας σπρώξει στα νύχια των δανειστών.
Γι’ αυτό και καθόλου δεν συγκινήθηκα από τις διαδοχικές δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αντίθετο μάλιστα. Προβληματίζομαι ιδιαίτερα, όταν όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν διαχρονικά ότι μαγειρεύαμε τα στοιχεία διατείνονται τώρα ότι ο μόνος που.....

Στην εποχή Σαμαρά




«Ήταν μια πρώτη μεγάλη νίκη». Αυτή η φράση κυριάρχησε στο πρωθυπουργικό γραφείο, μόλις άκουσαν την είδηση ότι υποχωρούν οι απεργοί του Μετρό. Ο Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά, έριξε μια τόσο δύσκολη πολιτικά ζαριά, αλλά του βγήκε, όπως φάνηκε. Η αγωνία του ήταν μεγάλη.
Όσοι τον ξέρουν, είπαν ότι δεν κοιμήθηκε σχεδόν καθόλου το βράδυ της Πέμπτης, περιμένοντας να ξημερώσει και να επέμβουν τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Ο φόβος για ......

AΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ο Χατζηδάκης ΟΦΕΙΛΗ θα απαντήσει σ' αυτό... η θα ισχύσει το γνωστό;

Η γνωστή λογική των πολιτικών: «Άστους να λένε και να μας ξεβρακώνουν... αύριο θα έχει ξεχαστεί και δεν θα το θυμάται κανείς»

Δείτε την καταγγελία που μάλλον θα μείνει αναπάντητη καθώς προφανώς ισχύει:

Αλέκα: Χωρίς προηγούμενο ο θαυμασμός Τσίπρα για τις ΗΠΑ

Αιχμηρό σχόλιο για το ταξίδι του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ κάνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής.

Σε ερώτηση αν την εξέπληξε αυτό το ταξίδι, η κυρία Παπαρήγα απάντά: «Εμένα όχι. Αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί προεκλογικά υποστήριζε ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο όσων είπε».

ΣΥΡΙΖΑ κι ο Κολλάς: Να πέσει η κυβέρνηση, όπως το 1993

Την αμέριστη υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου το εγκώμιο πλέκει, ζητώντας από τον ελληνικό λαό να του εμπιστευτεί τη θέση του πρωθυπουργού, δημοσιοποιεί ο γνωστός συνδικαλιστής Ανδρέας Κολλάς, με δηλώσεις του στο "Πρώτο Θέμα".

Ο Ανδρέας Κολλάς είχε πρωταγωνιστήσει την περίοδο του 1993 στις ακραίες κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λεωφορεία, που αντιδρούσαν στην πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους, και εκείνος ο συνδικαλιστικός αγώνας θεωρείται μέχρι και σήμερα ως το δεδομένο που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της κυβέρνησης της ....

ΠΕΝΤΕ ΚΑΥΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΜΑΡΑ


του  Δημήτρη Κοτταρίδη
(Τύπο της Κυριακής)
Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν ξεχωριστό για το Μέγαρο Μαξίμου. Η περιπέτεια των 7 ημερών από την απεργία στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες...

Όλες οι σημερινές δημοσκοπήσεις: Παντού πέρασαν μπροστά ΝΔ και Σαμαράς


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις για τον κυριακάτικο Τύπο, ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα και με τις τέσσερις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά που κυμαίνονται από 25,5% έως 21,5%, ενώ αντίστοιχα το κόμμα της.....

Αλλού ο Ζώης αλλού ο Μαρκόπουλος

Αλλάξανε τα πράγματα στους Ανεξάρτητους που προέρχονται από τους… Ανεξάρτητους . Έλληνες. Από τους δύο βουλευτές που είχαν πρωτοστατήσει όταν έγινε το «κίνημα» εναντίον Καμμένου και η ομαδική αποχώρηση, τον Χρήστο Ζώη και τον Κώστα Μαρκόπουλο...