slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΝΠΕ


Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου υπό το βάρος και στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων, μετά ειδικά και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Καστανίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρέππα προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν το νέο θεσμό της Περιφέρειας.

O Γιάννης Βρούτσης για τον ανασχηματισμό

«Ανασχηματισμός κομματικών σκοπιμοτήτων και περιορισμένου χρόνου»
«Το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι η νέα κυβέρνηση κινείται πλέον στον αστερισμό των εκλογών με ταυτόχρονη διασφάλιση κομματικών ισορροπιών.
Τα γεγονότα που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις βουλευτών της κυβέρνησης, αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής και του ίδιου του πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν συνθήκες αποσταθεροποίησης και ...

Εκτός Κυβέρνησης (πάλι!) Γεωργιάδης, Καρατζαφέρης και Ντόρα!

netakias.wordpress.com
Εκτός κυβέρνησης, Καρατζαφέρης και Γεωργιάδης!
Και μετά περιμένουν να σωθεί η χώρα…! Ας ενημερώση κάποιος τον ΓΑΠ, ότι στο Τηλε Αστυ, ο Καρατζαφέρης υποστηρίζει, πως μπορεί να σώσει την Χώρα!
Πόσες κυβιστήσεις πρέπει να κάνει κάποιος για να πάρει Υπουργείο σε αυτή την χώρα επιτέλους!
Η Ντόρα λέει όχι στο Μεσοπρόθεσμο για να κερδίσει το 0,1% που θα την ανεβάσει στο 1,6%, ένα σκαλί δηλαδή πριν το 1,7%! Ο δρόμος για το 3% και την βουλή είναι πλέον Ανοιχτός!
H μόνη μας ελπίδα σωτηρίας είναι πλεον στα χέρια του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος: Γιώργου Παπαπακωνσταντίνου και του Αναπληρωτή Υπουργού : Νίκου Σηφουνάκη
Οι εργολάβοι ήδη ζεσταίνουν τις μηχανές κι ετοιμάζονται για το πλιάτσικο!

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου


Ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι για τη Νέα Δημοκρατία η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε ανακοίνωσή της με την οποία σχολιάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η ΝΔ εκτιμά ακόμη πως ο κ. Παπανδρέου «παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει».
Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 «Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. 
Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του. 

ΟΛΠ: Ολοκληρώθηκαν οι λειτουργικές βελτιώσεις του Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας


Την ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 στις Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. υπέγραψαν ο ΟΛΠ Α.Ε. και η «Αρίστη Συμβουλευτική Α.Ε.», μετά από την υπογραφή της Απόφασης της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διεξαχθέντος διαγωνισμού.

Καταργήθηκε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων

Δυσαρέσκεια επικρατεί στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία μετά την κατάργηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων το οποίο απορροφήθηκε ως Ναυτιλίας στο "Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας" υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Επανήλθε δηλαδή στην κατάσταση που ήταν πριν τον προηγούμενο ανασχηματισμό. Αναμένονατι οι αντιδράσεις του ναυτιλιακού κόσμου που βλέπει ότι ένας από τους δύο σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας μένει "ακέφαλποπ."

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

Ο σημερινός ανασχηματισμός δικαιώνει πέρα ως πέρα τη Βρετανική GUARDIAN στην οποίαν αναφέρεται "..ο Παπανδρέου από μεταρυθμιστής κατέληξε ναυαγός...", για να συνεχίσει το ίδιο άρθρο γράφοντας "...Ο δρόμος του έχει τελειώσει ακόμη και αν φτιάξει κυβέρνηση που θα εγκρίνει τα νέα μέτρα..."
Την κυβέρνηση, ας μην κοροιδευόμαστε, την έσωσε από την χθεσινή πτώση, η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Κι αυτό γιατί, ενώ ετοιμάζονταν μαζικές παραιτήσεις βουλευτών, ήρθε η έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε η ΒΑΣΩ και σταμάτησαν οι φυλλοροές με τα γνωστά χειροκροτήματα στον Καίσαρα Παπανδρέου.
Και φτάσαμε στο σημερινό ανασχηματισμό η ανακοίνωση του οποίου είχε ένα μεγάλο λάθος. "Πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπανδρέου" ανακοίνωσε ο Πεταλωτής.
ΛΑΘΟΣ.
Από σήμερα πρωθυπουργός της χώρας είναι ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Όλοι οι υποτιθέμενοι κηπουροί, άνθρωποι του ΓΑΠ όλοι, πήγαν σπίτι τους (Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Νταλάρα, Διαμαντίδης,Πανάρετος..) ή στην καλύτερη περίπτωση υποβαθμίστηκαν ( Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης...) και στις θέσεις τους ανέλαβαν άνθρωποι του Βενιζέλου, του παλιού παλιού (πιο παλιού δεν γινόταν) ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση είναι εκλογική.
Όσο αντέξει και μετά κάλπες, ίσως και με άλλο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ.
Να θυμίσω εδώ πως παρέμενε ο Σημίτης πρωθυπουργός της χώρας ενώ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν ο ΓΑΠ, λίγο πριν τις εκλογές του 2004.
Όλοι οι ύποπτοι για καταψήφιση του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ προγράμματος, ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ για το λαό κατά τη γνώμη μου, μπήκαν στην κυβέρνηση (βλέπε Κουκουλόπουλο).
Για να το καταλάβετε καλύτερα θα πω τούτο: Μέχρι χθες ο Βενιζέλος με συνεχείς δηλώσεις ζητούσε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180. θα επιμείνει στην ίδια άποψη τώρα που έγινε τυπικά,Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομικών και ουσιαστικά ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ή μήπως θα ισχύσει το κλασικό...
ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ;
Η στάση που θα τηρήσει θα δείξει και το ποιος είναι από σήμερα πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
Πάντως ο Γιώργος δεν είναι.

Μανώλης εξ Απειράνθου

Πόσα (κακά) έκανε η κυβέρνηση του ΓΑΠ σε εικοσι ΜΗΝΕΣ

Μετά την πρόσφατη εις βάρος μας “αδικία” της Moody's που μας υποβάθμισε, αξίζει να κάνουμε μία ανασκόπηση της τραγικής περιπέτειας που περνά η χώρα μας εδώ και ενάμισι χρόνο από την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι απαιτείται άμεση αλλαγή του αποτυχόντα τραγικά για τη χώρα. Υπενθυμίζω:

1. Πολύ πριν τις εκλογές ο ΓΑΠ ήξερε την οικομική κατάσταση της χώρας μας.

2. Πολύ πριν τις εκλογές συναντήθηκε με πολλούς για την οικονομική κατάσταση καθώς και με τον Σοσια-ληστή Στρος Καν και μεθόδευσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.


3. Ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ψευδώς προεκλογικά το γνωστό “λεφτά υπάρχουν” κ.λπ., προκειμένου να εξαπατήσει προφανώς τον Ελληνικό λαό για να εκλεγεί.

4. Ενώ γνώριζε ότι με τον υφιστάμενο φορολογικό νόμο του 2009 που αν δεν τον άλλαζε, και πάλι 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πλήρωναν φόρο, διατήρησε για το 2010 τον ίδιο νόμο χωρίς τεκμήρια κτλ, με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει τεράστια έσοδα από τα εισοδήματα του 2009 (φορολογικό έτος 2010)

5. Ενώ γνώριζε την κατάσταση της χώρας και έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα στην αρχή του 2010 μεταξύ των οποίων και να δανειστεί άμεσα με το τότε χαμηλό επιτόκιο για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για όλο το 2010 δεν το έκανε. Αν το είχε κάνει θα είχε καιρό να οργανώσει τη χώρα χωρίς μνημόνια ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, χωρίς να διαλύσει την οικονομία.

6. Τους πρώτους μήνες του 2010 δημιούργησε μία κωμική κατάσταση με συζητήσεις ποιοι θα πάρουν αύξηση και πόση, ενώ γνώριζε ότι κανένας δεν θα έπαιρνε.

7. Ενώ έλεγε ότι δεν θα κοπούν τα δώρα των μισθωτών και συνταξιούχων, μετά είπε ότι θα δίνονταν τα μισά για να κόψει μετά όλα. Πάγωσε επίσης τις αποδοχές τους με ένα πληθωρισμό που τρέχει με 5%.

8. Άρχισε να γυρίζει τον κόσμο λέγοντας ότι κυβερνά μία χώρα απατεώνων.

9. Μίλησε μέσω του Υπουργού Οικονομικών του του για “πιστόλι στο τραπέζι”, για Τιτανικό κ.λπ., και συνέχισε επί μήνες να μην παίρνει κανένα μέτρο.

10. Ενώ γνώριζε ότι διαχρονική πολιτική του κράτους ήταν να φορολογούνται μόνον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (επί 30ετία το κράτος έκανε τα στραβά μάτια) με συνέπεια να έχει συσσωρευτεί πλούτος σε πολλούς (καταθέσεις κ.λπ.), άρχισε να απειλεί τους πάντες με αποτέλεσμα δεκάδες δις ευρώ να οδεύσουν στο εξωτερικό.

11. Απείλησε καταθέσεις, επενδύσεις κτλ με φόρους , με αποτέλεσμα πολλές και από αυτές να οδεύσουν στο εξωτερικό.

12. Καθιέρωσε το πόθεν έσχες για κάθε αγορά σπιτιού κτλ (ενώ έπρεπε να ζητεί βεβαίωση ότι τα κεφάλαια υπήρχαν προ των εκλογών του 2009), με αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά.

13. Προσέφυγε στο ΔΝΤ (ΙMF) με όρους, όπως απεκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον “απατεώνα” Ελληνικό λαό για να τον συμμορφώσει.

14. Υπέγραψε ένα αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου παντελώς παράνομο μνημόνιο που μετέτρεψε όλα τα δάνεια της χώρας που δε ήταν ενυπόθηκα σε ενυπόθηκα.

15. Υπέγραψε ένα μνημόνιο που ως στόχο είχε το δάνειο που πήρε των 110 δις ευρώ να δοθεί άμεσα στις αγορές ούτως ώστε ουσιαστικά αυτές να “ικανοποιηθούν” και όχι οι τρέχουσες ανάγκες του κράτους, αν λάβουμε υπόψη τους τόκους που επί σειράν ετών πλήρωνε η χώρα.

16. Βραβεύτηκε για τη συμπεριφορά του αυτήν, ως λέγεται, από την Ντόϊτσε Μπανκ ή κάποιο άλλο συναφές ίδρυμα της Γερμανίας.

17. Υπέγραψε όρους στο μνημόνιο που ακόμα και ένας αδαής έβλεπε ότι στόχος των όρων αυτών ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και αδυναμία πληρωμών των χρεών της, ώστε να εκποιηθεί “τζάμπα” σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου αυτού ή κατά τους ατσίδες “να αξιοποιηθεί” όλος ο υπάρχων και μελλοντικός υπέργειος, επίγειος και υπόγειος πλούτος της χώρας μας.

18. Έλεγε ανακριβώς εν γνώσει του ότι θα εξοφλούσε το δάνειο των 110 δις ως προέβλεπε το μνημόνιο, ενώ γνώριζε ότι είχαν δημιουργηθεί ανάγκες πληρωμών για κάθε ένα έτος το 2014 και 2015 από 75 δις ευρώ περίπου για το κάθε έτος.

19. Καθιέρωσε φορολογικούς συντελεστές που όχι μόνον δεν προσελκύουν νέες επενδύσεις αλλά διώχνουν και εκτός Ελλάδας τις υπάρχουσες.

20. Όταν δεν μπορούσε πλέον να αποκρυβεί από τον απλό λαό η αλήθεια άρχισε να ζητεί επιμήκυνση της εξόφλησης που “υπερηφανευόταν” ότι θα έκανε σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου και να ζητεί μικρό επιτόκιο σε σχέση με το ληστρικό που είχε υπογράψει με τις χώρες της ΕΕ (πήραν λεφτά από την ΕΚΤ με μικρό επιτόκιο και μα τα έδωσαν με 6% περίπου).

21. Διέλυσε τα πάντα γιατί για αυτόν επιτυχία ήταν μόνον να εφαρμόσει το μνημόνιο που κατέστρεφε την χώρα και τον Ελληνισμό. Έτσι σήμερα τα σχολεία ως λέγεται δεν έχουν πετρέλαιο και ξεπαγώνουν οι μαθητές, τα νοσοκομεία δεν έχουν πολλά βασικά αφού οι προμηθευτές δεν πληρώνονται, οι εργολάβοι έργων δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα να νεκρώσουν τα πάντα, οι φαρμακοποιοί δεν πληρώνονται, οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό δεν χρηματοδοτούνται κτλ.

22. Αυξησε τρομερά κάθε είδους φόρο, π.χ. καύσιμα κτλ με δυσμενέστατα αποτελέσματα στην οικονομία και μείωση αντι αύξηση των φορολογικών εσόδων, αφού π.χ. περιόρισαν όλοι στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ, με επιπτώσεις σε πολλά άλλα (τουρισμός, εστιατόρια κτλ).

23. Ενώ μείωνε τους μισθούς αύξανε κάθε παροχή του κράτους, εισιτήρια λεοφορείων κτλ

24. Με τα όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα δημιούργησε τεράστια ύφεση στη χώρα και τρομερή ανεργία. Συνεπώς δημιούργησε μείωση του ΑΕΠ μείωση των φορολογικών εσόδων, αδυναμία πληρωμών κτλ, σκέτο αδιέξοδο, σκέτη καταστροφή.

25. Αποδέχθηκε τη διαδικασία των επικαιροποιημένων που δεν είναι τίποτε άλλο από μια βήμα βήμα σχεδιασμένη εξαθλίωση του Ελληνισμού και καταστροφή της χώρας ώστε να εκποιηθεί ο εθνικός της πλούτος μισοτιμής.

26. Κατάργησε κάθε εργασιακή σχέση που προστάτευε τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα βαθμιαία οι Έλληνες εργαζόμενοι να αρχίσουν, αν δεν άρχισαν ήδη, να αντικαθίστανται από τους, για τον σκοπό αυτόν, μεθοδικά εισαχθέντες από τους Σημίτηδες, Κωστάκηδες και Γιώργηδες, λαθρομετανάστες.

27. Το χειρότερο υποδούλωσε τη χώρα μετατρέποντας την σε προτεκτοράτο της Global Financial Government που ευαγγελίστηκε μόλις ανέλαβε.

28. Για τα εθνικά τώρα θέματα:

α) Δεν προέβη στην εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας μας στην ΑΟΖ της με βάση το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας

β) Έστειλε μέλος του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ τον γνωστόν τέως πρέσβη Αποστολίδη να διαπραγματευθεί μυστικά με τους τούρκους για το Αιγαίο.

γ) Δεν απαίτησε (όπως και οι προκάτοχοι του) να αποδεχθεί η τουρκία ως έχει υποχρέωση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προκειμένου να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

δ) Δεν απαίτησε την άρση του casus belli ως όρο για να συνεχίσει η τουρκία τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

ε) Επί πολύ καιρό, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ομιλεί για “υφαλοκρηπίδα” και για προσφυγή στη Χάγη και όχι για εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας με βάση το διεθνές δίκαιο.

στ) Βιάζεται η τουρκία και “εμείς” για συμφωνία πριν την υποχρεωτική αποδοχή από αυτήν στην ΕΕ του διεθνούς δικαίου.

ζ) Συμπεριφέρθηκε με τρόπο προσβλητικό για τη χώρα στο Ερζερούμ αναφέροντας μάλιστα το φοβερό, “αφετηρία μας το 2004” με ότι αυτό σημαίνει: αλισβερίσι Κύπρου με πρόσδοση της στην τουρκία έναντι του Αιγαίου “που μας το δώριζαν” (προσωρινά σημειώνω) το 2004 οι τούρκοι. Αφήνω τα γελοία για “καρντασιές”

η) ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ , που το φασιστοειδές “διεκδικεί” για την νέα του νεοοθωμανική του ψευτοαυτοκρατορία.

θ) Επέτρεψε μέσω του εκπροσώπου του, του Ανανιακού ΥΠΕΞ Δρούτσα, στον φασίστα Νταβούτογλου να ομιλεί για κοινό του σπίτι το Αιγαίο μας με τους τούρκους.

ι) Είπε το τρομερό για Πρωθυπουργό της Ελλάδας (δεν γράφω Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί δεν θα το έλεγε αν αισθανόταν Έλληνας και Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας), ότι υπεράνω των εθνικών θεμάτων είναι η διεθνής αλληλεγγύη.

κ) Υπενθυμίζω επίσης τα παλιά, όπως, τη συμφωνία της Μαδρίτης με την “αναγνώριση” στους τούρκους “νόμιμων” και “ζωτικών” δικαιωμάτων στο Αιγαίο, να δώσουμε λίγα στρέμματα γης, για να κοιμόμαστε ήσυχοι, το σχέδιο Ανάν, της συμφωνίας του με τον Ισμαήλ Τζεμ για να ελέγχουν οι Τούρκοι τη συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας μας, την αποδοχή του να μην καταθέσει ο φασίστας Ερτογάν στεφάνι στο Μνημείο του ένδοξου άγνωστου Έλληνα στρατιώτη, ενώ αυτός κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ κτλ

Με τα ανωτέρω είναι προφανές ότι ο Βασιλεύς που απεδείχθη τουλάχιστον ¨γυμνός” έβλαψε τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και το κόμμα του και προφανώς δεν “πάει” άλλο και για το καλό του Ελληνισμού επείγει να ληφθούν χάριν της χώρας πρωτοβουλίες κυρίως μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
αναρτηθηκε απο naxos365

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ , ΕΞΩ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΠΟΙΟΥΣ  "ΚΛΑΔΕΨΕ"  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ KYBEΡΝΗΣΗ

Ποιους «κλάδεψε» ο Γιώργος από τη νέα κυβέρνηση 
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο κ. Πεταλωτής, στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης δεν θα συμμετέχουν μερικοί από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. 
Μεταξύ αυτών οι μέχρι σήμερα υπουργοί:
Τίνα Μπιρμπίλη,  Δημήτρης Δρούτσας, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Διαμαντίδης
και οι μέχρι σήμερα αναπληρωτές και υφυπουργοί:
Γιώργος Ντόλιος ,Τζάκρη Θεοδώρα ,Κουσελάς Δημήτρης ,Κουβέλης Σπύρος,Ρήγας Παναγιώτης ,Τσουρή Ελπίδα ,Πανάρετος Γιάννης ,Βούγιας Σπύρος ,Κεγκέρογλου Βασίλης , Νταλάρα Άννα , Αποστολάκη Μιλένα , Χυτήρης Τηλέμαχος.
newpost

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ  ΟΙ  ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ , ΕΞΩ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΤΑΛΑΡΑ



Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου  

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: 

Πρόεδρος της κυβέρνησης και πρωθυπουργός:Παπανδρέου Γιώργος
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης: 
Ευάγγελος Βενιζέλος - Θεόδωρος Πάγκαλος 
Υπουργείο Εσωτερικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

    Υπουργός: Καστανίδης Χάρης
    Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών

    Υπουργός: Βενιζέλος Ευάγγελος 
    Υφυπουργός: Σαχινίδης Φίλιππος 
    Υφυπουργός: Οικονόμου Παντελής
Υπουργείο Εξωτερικών
    Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
    Αναπληρωτής υπουργός: Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
    Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης 
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Υπουργός: Μπεγλίτης Παναγιώτης
    Αναπληρωτής υπουργός: Σπηλιώπουλος Κώστας 
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 
     Υπουργός: Ρέππας Δημήτρης
    Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 

    Υπουργός: Χρυσοχοϊδης Μιχάλης
    Αναπληρωτής υπουργός: Παμπούκης Χάρης 
    Υφυπουργός: Ξυνίδης Σταύρος 
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

    Υπουργός: Παπακωνσταντίνου Γιώργος 
    Υφυπουργός: Σηφουνάκης Νίκος 
    Υφυπουργός: Μανιάτης Γιάννης 
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

    Υπουργός: Διαμαντοπούλου Αννα
    Αναπληρωτής υπουργός: Γεννηματά Φώφη
    Υφυπουργός: Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

    Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης 
    Υφυπουργός: Μαγκριώτης Γιάννης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    Υπουργός: Κουτρουμάνης Γιώργος
    Υφυπουργός: Κουτσούκος Γιάννης 
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Υπουργός: Λοβέρδος Ανδρέας 
    Αναπληρωτής. Υπουργός : Αηδόνης Χρήστος 
    Υφυπουργός: Μπόλαρης Μάρκος 
     Υφυπουργός: Τιμοσίδης Μιχάλης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Υπουργός: Σκανδαλίδης Κώστας
    Υφυπουργός: Δριβελέγκας Κώστας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Υπουργός: Παπαϊωάννου Μιλτιάδης
    Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής 
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
 

    Υπουργός: Παπουτσής Χρήστος 
    Υφυπουργός: Όθωνας Μανώλης
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

    Υπουργός: Γερουλάνος Παύλος 
    Υφυπουργός: Νικητιάδης Γιώργoς 
Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος:

  Μόσιαλος Ηλίας 

 

ΝΑΥΑΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γράφουν στην GUARDIAN

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jun/16/greece-as-petrol-bombs-fly?INTCMP=SRCH

Greece: As petrol bombs fly
The Guardian, 16 Jun 2011

Editorial: The man who tried to warn Greece about the dangers of corrupt political elites has become, in the eyes of his colleagues, a man of flip-flops

… is now in shreds. And Mr Papandreou is marooned on an island amid a shipwreck.His is no longer the hand that can reach out to the "outraged" of Syntagma Square. If there was a peaceful insurrection in the central square of Athens, a few hundred…


Αυτό είναι το άρθρο της GUARDIAN που χαρακτηρίζει το ΓΑΠ ως ναυαγό.
Κατά τα άλλα ο Σαμαράς τρώει πόρτα στην Ευρώπη.
Περίγελο παντού μας έχει κάνει ως χώρα ο ΓΑΠ.
Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

Καταχειροκροτήθηκε ο Κ. Καραμανλής στην ΚΟ της ΝΔ

Σαμαράς - Καραμανλής σε παλαιότερη χειραψία
Από το απόγευμα είχαμε αναφέρει ότι ο Κ. Καραμανλής θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε συνεδρίαση, καθώς συμμετέχει κάθε φορά που συγκεντρώνονταιτα συλλογικά όργανα του κόμματος. Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, που ανέφερε στοιχεία για την δολοφονία του Κ. Καραμανλή, μπαίνοντας στην αίθουσα της ΚΟ καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του κόμματος. Μάλιστα, ο ...

Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Κατά τα φαινόνα σχεδιάζεται ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων
Κατά τα φαινόμενα σχεδιάζεται ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων που  ενδεχομένως να «σκαλώνει» στην αξιοποίηση των «κηπουρών». Τι θα κάνουν δηλαδή οι κ. Δρούτσας, Παμπούκης, Γερουλάνος, η κ. Μπιρμπίλη, ο κ.Πεταλωτής.Ο  Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα βγει τελικά εκτός κυβέρνησης και αναμένεται να μετακινηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο ...

Δελτία Τύπου για την 4ημερη επίσκεψη του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Κέα Συνημένα:



- Πεπραγμένα 4ημερης επίσκεψης του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Κέα
-Ευχαριστήρια επιστολή από τον Δήμο Κέας
-Δελτίο Τύπου για την 4ημερη επίσκεψη του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Κέα
-Δελτίο Τύπου για το Πρόγραμμα 'ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ - ΑΔΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ'.
*4ημερη επίσκεψη του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Κέα
To Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κέα από 11 – 14/4/2011 με σκοπό την καταγραφή των αναγκών, την αξιολόγηση, την συμβουλευτική και την παρέμβαση στα άτομα με αναπηρίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό που....... 

6 μήνες Πρόγραμμα «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση 6 μήνες αποτυχίας και παρακμής Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου … όπισθεν ολοταχώς


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
                ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σύρος, 17 Ιουνίου 2011

Συμπληρώνονται έξι (6) μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη.