slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εορτασμός της επετείου της Απελευθέρωσης της Νάξου

Του Γιάννη  Λογαρά
Μια σημαντική επέτειος της ιστορίας της Νάξου γιορτάστηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 το πρωί (μετά από τη θεία λειτουργία) τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Χώρας Νάξου για την 67η επέτειο της Απελευθέρωσης της Νάξου από τον γερμανικό ζυγό Κατοχής.  Τη δοξολογία ετέλεσαν ο εφημέριος π. Απόστολος Βελώνης και ο διάκονος π. Νικόλαος Βλασερός με ιεροψάλτες τους κ. Γιάννη Κόντε, κ. Βίκτωρα και κ. Κώστα Μπάκαλο. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος καθηγητής του Λυκείου Νάξου κ. Γιάννης Λογαράς.
Στη συνέχεια επίσημοι και πολίτες κατευθύνθηκαν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στα Απλώματα της περιοχής Γρόττας, εκεί που έπεσε κατά τη μάχη της Νάξου ο Ιερολοχίτης Νικόλαος Μπινίκος. Αφού εψάλη εκεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μάχης και τους πεσόντες κατά την Κατοχή, κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη προς τιμή και μνήμη τους. Η τελετή έληξε αφού εψάλη από τους περευρισκομένους ο εθνικός ύμνος.

Δήλωση σοκ Σαρκοζί: Ακυβέρνητη χώρα η Ελλάδα…

Ακούει κανείς …;;
Άδειασμα ή μάλλον καρφί (ταβανόπροκα) στον πρωθυπουργό και ευθεία βολή για πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα, περιείχε απάντηση του Σαρκοζί σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς είπε ο Σαρκοζί για την Ελλάδα

Κατακραυγή σε όλα τα γήπεδα για την κυβέρνηση του «ΜΠΑΤΣΟΚ» «Δε σε θέλει ο λαός, παρ’ την τρόικα και μπρος».

Το φαινόμενο των συνθημάτων κατά των πολιτικών που είχαμε χτες στο ΟΑΚΑ με το πάνω που σήκωσαν οι  φίλοι του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή στα γήπεδα της Super League. Τόσο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όσο και στο "Γεντί Κουλέ" οπαδοί του Πανιωνίου και του ...

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Πως θα φαίνονται οι Ανεμογεννήτριες από τις περιοχές της Νάξου, που αναφέρονται σε κάθε φωτογραφία.MPE Cyclades Parartima IIB Fotorealistiki Apeikonisi

Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου για λήξη της απεργίας των Ναυτεργατών


Έκκληση για άρση της απομόνωσης των νησιών απευθύνει προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.
Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, “η παρατεταμένη απεργία των Ναυτεργατών για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νησιά μας. Οι νησιώτες για ακόμα μια φορά γίνονται θύματα των όποιων επιλογών και αποφάσεων.

ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΕΥΠΑΘΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το πλοίο "Κνωσός Παλλάς" των Μιωνικών γραμμών απέπλευσε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας 40 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα. Το πλοίο είναι άγνωστο προς το παρόν που θα δέσει στο λιμάνι, καθώς δεν υπάρχει χώρος, αφού λόγω...

Με 3χρονια καθυστέρηση ο Γιωργάκης καταλαβαίνει τι έλεγε ο Καραμανλής

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/2/7/7/190277/debate_450x_1_.jpgΕισερχόμενος σήμερα  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.ο Γιωργάκης  ανακάλυψε ότι η «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή»
Έπρεπε δηλαδή να περάσουν  3 χρόνια, για να καταλάβει   ο Γιωργάκης αυτό που έλεγε  ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2008 

Ας το δει αυτό ο κ. Παπανδρέου, όσο είναι ακόμα καιρός..

Προφανώς έντρομη η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, από αυτά που συμβαίνουν στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο και κυρίως από τις εικόνες λιντσαρίσματος  του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, από τον ίδιο τον εξαθλιωμένο λαό του, σπεύδει....

Η Ελλάδα βουλιάζει,οι δημοσκοπήσεις βουλιάζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ θριαμβεύει όπου υπάρχουν εκλογές!

Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πουθενά στον πλανήτη Γη, δεν εμφανίστηκε κόμμα τόσο ανθεκικό σε εκλογές. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα π-ο-υ-θ-ε-ν-ά !
Μια ακόμη εκλογική νίκη-θρίαμβος για το ΠΑΣΟΚ.
Κέρδισε και την Ενωση Περιφερειών. Ούτε ένας ΠΑΣΟΚος δεν "έφυγε από το μαντρί". 
130 ψήφους πήρε το ΠΑΣΟΚ, 88 η κάθιδρη Ν.Δ.!   Δείτε αναλυτικά:

Καπελέρης: το μεγάλο βαρίδιο στον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους!

Του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα ψιλά πέρασε η υποβολή παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη, που έγινε γνωστή την περασμένη Δευτέρα. Επισκιάστηκε, καθώς φαίνεται, από το «βαρυσήμαντο άρθρο» των τριών κορυφαίων υπουργών, που μονοπώλησε την πολιτική και παραπολιτική ειδησιογραφία.

Xούντα στο ΟΑΚΑ καθώς η Αστυνομία έψαχνε για το πανώ των φίλων του ΠΑΟ!!!

Ένταση έξω από το ΟΑΚΑ δημιουργήθηκε μετά την λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, με αφορμή το πανό που κρεμάστηκε στην θύρα των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» και το οποίο έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

Σαμαράς από τις Βρυξέλλες: Απαιτείται άμεσα η επανεκκίνηση της οικονομίας

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/08/samaras.jpg«Έγινε γνωστή η Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δείχνει
ότι η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι”.
Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους,
τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας

Αυτοί επέβαλαν το άρθρο 37.

Προχθές ανεβάσαμε μια ανάρτηση με τον τίτλο Ποιος επέβαλε το άρθρο 37; Στο άρθρο αυτό υποθέσαμε ότι το άρθρο 37 επιβλήθηκε, όχι από την τρόϊκα, αλλά από το εσωτερικό της χώρας και κυρίως από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα. Μετά από δύο ακριβώς ημέρες επαληθευτήκαμε πλήρως.
Συγκεκριμένα, στο twitter του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, διαβάζουμε:...
 «Είναι κουραφέξαλα αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις. Ήταν «αυτοεκβιασμός», όχι απειλή από Βρυξάλλες – Ουάσιγκτον».  Ταυτόχρονα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», διαβάζουμε, ότι σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κ. Κατσέλη φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου ότι το άρθρο 37 ήταν ρουσφέτι σε 4-5 μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο Ρομπόπουλος προμήθευε τη Βουλή με αυτοκίνητα και για να τον εκδικηθούν του κόβουν τη σύμβαση;;;!!!!

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/rompopoulos-pasok-autokinita-660.jpg[Ωραίος ο Ρομπό!!! Έκανε τον επαναστάτη και παραιτήθηκε σκεφτόμενος το λαό, αφού όπως λέει παρακάτω είχε φροντίσει να βολευτεί!!! Τι άλλο θα ακούσουμε...]
ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ
Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα λόγω των διαφωνιών του με τα μέτρα της Τρόικα και το πολυνομοσχέδιο, του ακυρώνουν και  τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα που παρέχει το κοινοβούλιο στους 300.

Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γ. Ρούσσου για πολυνομοσχέδιο και απεργιακές κινητοποιήσεις

Ερμούπολη, 18 Οκτωβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ. 11803

Προς:
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινοποίηση: Ως λίστα αποδεκτών

Θέμα: «Πολυνομοσχέδιο και απεργιακές κινητοποιήσεις 19ης και 20ης Οκτωβρίου»

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επιθυμεί να εκφράσει τις θέσεις του επί των βασικότερων θεμάτων που απασχολούν όχι μόνο την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά την κοινωνία στο σύνολό της. Προφανώς οι εξελίξεις των ημερών με την παράλυση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα σε κανένα Έλληνα.

Αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου

Λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (24/10) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο.
Την επόμενη εβδομάδα θα προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία σύγκλησης του οργάνου.

Κατάσχεση αλιεύματος από Α/Κ στη Νάξο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Κάτω Κουφονησίου, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., στο Α/Κ «ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Νάξου 46, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε στους αποθηκευτικούς χώρους του (ψυγείο) τέσσερα (04) φελιζόλ με αθερίνα, συνολικού βάρους τριάντα τεσσάρων κιλών (34), υπολειπομένων διαστάσεων.
Από την Λιμενική Αρχή Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα.

Μας εξοντώνουν ... μεθοδικά και αθόρυβα!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr

Εκφράζοντας την μεγάλη μου λύπη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συν-απεργού και συμπολίτη μας Δημήτρη Κοτζαρίδη θέλω να καταθέσω κάποιες μου σκέψεις.
Σκέψεις που έχουν να κάνουν με τα όσα συμβαίνουν στην ...