slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις στην επικαιρότητα


Α. Για το δημοσίευμα του BBC και τη Συμφωνία των Πρεσπών  
Το ρεπορτάζ αυτό έρχεται αμέσως μετά την κύρωση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους προθύμους της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και επιβεβαιώνει όσα λέγονται περί επιζήμιων αποτελεσμάτων της συμφωνίας. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Μέχρι και σήμερα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει έστω με μια δήλωσή του καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Και αυτό γιατί, το ρεπορτάζ του BBC επικαλείται ακόμη και απόσπασμα από την ομιλία του στη Βουλή. Γιατί άραγε δεν το κάνει και εκφράζει την όχλησή του μέσω πηγών; Τόσο σοβαρά ζητήματα απαιτούν άμεση και επίσημη αντίδραση. Πόσο μάλλον όταν το BBC δεν είναι Ντοκουμέντο, ούτε Αυγή καθώς δεν το διαβάζουν μόνον οι ελάχιστοι εναπομείναντες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλη η διεθνής κοινότητα.

«Επαφές Μανώλη Κεφαλογιάννη με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις φυσικές καταστροφές στην Κρήτη»

  
«Επαφές Μανώλη Κεφαλογιάννη με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις φυσικές καταστροφές στην Κρήτη»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για το θέμα αυτό θα έχει αύριο συνάντηση με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες για την άμεση ενεργοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του προγράμματος για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Επίτροπου Χρήστου Στυλιανίδη.
Παράλληλα από χθες με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την κοινοτική στήριξη για την αποκατάσταση των καταστροφικών  ζημιών που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας και την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια καταστροφικά φαινόμενα με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων.
Για το θέμα αυτό θα έχει αύριο συνάντηση με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Στην Κύθνο και τη Σέριφο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Επίσκεψη στα έργα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί στα νησιά και προγραμματισμός νέων
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκε την Κύθνο και τη Σέριφο, προκειμένου να δει τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια, την πορεία αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε συνεργασία με τους δημάρχους των νησιών, αλλά και μέσα από τις επαφές με τους κατοίκους, να γίνει ο