slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδέρης : Συνεργασία Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων με το Επαρχείο Νάξου από νωρίς το πρωί στα ορεινά για τον αποχιονισμό των δρόμων

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Επαρχείο Νάξου μεριμνούν ήδη για τον αποχιονισμό του ορεινού οδικού δικτύου , προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται απρόσκοπτα . Εκχιονιστικά μηχανήματα από νωρίς το πρωί βρίσκονται στα ορεινά για τον αποχιονισμό των δρόμων .  

O Έπαρχος και το συνεργείο του Επαρχείου από το πρωί στους Δρόμους



Καλημέρα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως και και του Δήμου, καθαρίζουν στο ορεινό επαρχ. δίκτυο.
Από το πρωί είμαι μαζί με το συνεργείο του Επαρχείου, επιθεωρώντας τις εργασίες καθαρισμού.
Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στην ορεινή Νάξο, και ειδικότερα στα τμήματα:

Απαράδεκτος αποκλεισμός ανέργων από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για τον απαράδεκτο αποκλεισμό ανέργων από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Πριν λίγες ημέρες βγήκε η δημόσια πρόσκληση Νο 2/2022 του ΟΑΕΔ, η οποία απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων :Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα της Νάξου


Λόγω της χιονόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στην ορεινή Νάξο, στα τμήματα
από τον Κυνίδαρο προς τη Μονή και προς Σταυρό Κεραμωτής
από τη Μονή προς Σταυρό Κεραμωτής
από το Φιλώτι προς Απείρανθο
και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι

Την έγκριση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 πέτυχε ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.


Την έγκριση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 ενός ακόμη σημαντικού περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού έργου στο Νότιο Αιγαίου πέτυχε ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Με την υπ' αριθμ. 2441/09-03-2022 Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΤΠΑ)» και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Πρότασης που είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2021 από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου «Κύριος του έργου», με τίτλο «Επεξεργασία υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», με κωδικό ΟΠΣ 5131941.

 

 

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ η κατασκευή και λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων Νήσου Θήρας



Στην συνεδρίαση της Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 εγκρίθηκε η υπαγωγή του έργου κατασκευής και λειτουργίας του ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων Νήσου Θήρας στις διατάξεις του ν. 3389/2005 (Σύμπραξη Δημόσιου Και Ιδιωτικού Τομέα – ΣΔΙΤ), πρόταση η οποία είχε υποβληθεί από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ως κύριο του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Κατερίνα Μονογυιού: Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας


  Σε συνέχεια της σειράς συναντήσεων που έχουν προηγηθεί, η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησαν χθες συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Αντιδημάρχου Μυκόνου κ. Μιχάλη Ζουγανέλη.

  Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η συνέχιση της περσινής αποτελεσματικής πολιτικής αστυνόμευσης κατά την τουριστική σεζόν, η πάταξη της εγκληματικότητας και η προστασία νησιωτών, επιχειρηματιών και τουριστών. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι η ίδια πολιτική αστυνόμευσης θα συνεχιστεί και φέτος καθώς η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική συνάντηση στην Μύκονο, κατόπιν προσκλήσεως από την βουλευτή και τον Δήμαρχο.