slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ 1917

     Η σφαγή της Απειράνθου (1917) έχει παρουσιασθεί στην ελληνική κοινωνία ως επεισόδιο του Εθνικού Διχασμού, της διαμάχης Βασιλικών-Βενιζελικών. Η άποψη αυτή, όσο και αν είναι αληθινή,  δεν φαίνεται να περιέχει ολόκληρη την αλήθεια. Έλληνες και ξένοι Ιστορικοί εντάσσουν την τραγωδία στο ιστορικό των  διεθνών αναταράξεων των αρχών του εικοστού αιώνα. Σχετική μελέτη παρουσιάζεται στο βιβλίο ‘‘Η Ξεχασμένη Επανάσταση’’ του Δ. Μιχαλόπουλου.
   Ειδικότερα, σύμφωνα με τις απόψεις που παρουσιάζει ο συγγραφέας, εκείνοι που εκτέλεσαν την σφαγή, όργανα του καθεστώτος της εποχής εκείνης, έδρασαν κατ’ εντολή και για λογαριασμό της πολιτικής των Αγγλογάλλων. Το μίσος προς τους αντιφρονούντες που τους διακατείχε, τους οδήγησε  να εκτελέσουν την εντολή, όχι απλώς πρόθυμα, αλλά και με υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλωστε, τέτοιες διώξεις ήσαν στο πρόγραμμα του καθεστώτος, το οποίο, όπως είπε ο Θ. Πάγκαλος στην .....

ΒΡΕ ΑΝΤΕ Γ@@@@@@@@@ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ


Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ.: Έφυγαν από το κόμμα και οι 511 υπάλληλοι - μέλη της Ν.Δ. -Διαμαρτυρία και από βουλευτές που βρίσκονται στο πλευρό των υπαλλήλων της Βουλής

Ξεφεύγει το πράγμα με τους υπαλλήλους της Βουλής, καθώς πριν από λίγο η ΔΑΚΥΒ δηλαδή η....

Κοπρίτες Βουλής: Ο Σταϊκούρας πάει στον Παπούλια για να μας κόψει τους μισθούς

Ένταση επικρατεί στον πρώτο όροφο της Βουλής, με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου να βρίσκονται σε αναβρασμό, αφού όπως υποστηρίζουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για ....

Καμμένος: Δεν έδωσα εγώ το non paper... αλλά κλάιν μάιν από τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ

Μπερδεμένα μας τα είπε ο προεδρεύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, όπου ανέφερε μεν ότι δεν έδωσε το non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ανέφερε και ότι δεν το συζήτησε γιατί οι όροι του δεν έγιναν δεκτοί...

"Ο Καραμανλής μπορεί να κάνει άλλα βήματα..."

Μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα" με την Πόπη Τσαπανίδου, ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες διαφωνώντας με τον Πάνο Καμμένο, και ξεκαθαρίζοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική, άνοιξε το κεφάλαιο...

Το Μνημόνιο είναι πρόβλημα, αλλά το αντιμνημόνιο δεν είναι ιδεολογία



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαφορετικές γραμμές πλεύσης που υιοθετούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , αποδεικνύουν ότι η αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί ικανή συνθήκη, δεν είναι το αναγκαίο ιδεολογικό υπόβαθρο για να σταθεί και να αναπτυχθεί ένα κόμμα.

Κι' αυτό για μια σειρά λόγους.

Επιστολή απλήρωτων λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ: Πουλήστε βίλες και κότερα

Επιστολή απέστειλαν στα ΜΜΕ οι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, μιλούν «για τρομοκρατία που ασκούν "νέοι σωτήρες" του Κόμματος ώστε "να κάτσουμε στα αβγά μας γιατί δεν θα πάρουμε ούτε σεντς"» και προτείνουν, για να πληρωθούν, να πουλήσουν τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ τις βίλες και τα κότερα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, τονίζουν:

Ο Καμμένος... Τσακαλώτος. Ο Τσίπρας... Βελουχιώτης


Με τον στρατηγό Τσακαλώτο παρομοίασε ο Πάνος Καμμένος τον εαυτό του, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1″ με τον Γιώργο Παπαδάκη, στην τηλεόραση του "ΑΝΤ1″, αφήνοντας να εννοηθεί κατ' αντιστοιχία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Άρης Βελουχιώτης.
Η σχετική αναφορά έγινε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ερώτηση για το κατά πόσο θα....

Ζώης: Ο Καμμένος έπαιρνε αποφάσεις μέσω Facebook



Έξαλλος με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ο Χρήστος Ζώης, που παραιτήθηκε από ....

Συνέντευξη με έναν ΑΕροψεκασμένο


Γιατί υποφέρει η πατρίδα; 
Διότι την επιβουλεύονται οι κακοί. 

Γιατί την επιβουλεύονται; 
Διότι θέλουν να την κατακτήσουν. 

Τι είναι αυτό που έχουμε και θέλουν να μας το πάρουν; 
Τον πολιτισμό μας, το κλίμα μας, το έδαφος και το υπέδαφος. 

Γιατί δεν συμμερίζονται όλοι οι Ελληνες τις απόψεις σας; 
Γιατί τους ψεκάζουν...
Από άρθρο των ΝΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)» ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

 Εχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι χθες 10/12/2012 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και πήρε την προσωρινή άδεια λειτουργίας η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ, που συστάθηκε πριν ένα μήνα από πολίτες της Τήνο. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια -μέσα στην περίοδο κρίσης που περνάει η Χώρα μας –για την προώθηση της απασχόλησης,  την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής αλλά και την οικονομικη  τοπική  ανάπτυξη.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερη ενημέρωση, θα βρείτε στο http://koinsepkalloni.blogspot.gr/ 

Με μπροστάρη το Δήμαρχο της Μανώλη Μαργαρίτη σύσσωμη η Νάξος ενάντια στο κλείσιμο των σμυριδορυχείων

Ομοψυχία στο δημοτικό συμβούλιο – Όλοι, έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το μείζον για τη Νάξο θέμα σχετικά με τη λειτουργία του σμυριδορυχείου, μετά την ένταξη του άρθρου 12: Ρύθμιση Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», που προβλέπει το κλείσιμο του ορυχείου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και οι έξι πρόεδροι των σμυριδοχωριών της Νάξου, τα μέλη της Επιτροπής αγώνα και εκπρόσωποι των Σωματείων των σμυριδεργατών ενώ οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες.

Συστάθηκε Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Μανόλη Μαργαρίτη (δήμαρχο), Νίκο Μαράκη, Ευδοκία Ψαρρά και Θέκλα Κίζη καθώς και από εκπροσώπους των σμυριδοχωριών και τον πρόεδρο της ΟΝΑΣ (Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων)  Νίκο Μαϊτό.

Η πρώτη κίνηση της επιτροπής θα είναι η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού, με αίτημα την άμεση κατάργηση του επίμαχου άρθρου.

Στη συζήτηση έπεσαν κι άλλες προτάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις για την απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης έθεσε το βασικό κορμό της παραπάνω πρότασης που έγινε κοινά αποδεκτή. Ο κ. Νίκος Μαράκης σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμη να αντιμετωπίσουμε τη «λερναία ύδρα»  και θα πρέπει η Νάξος να δώσει σκληρή  μάχη αφού όπως φαίνεται το αρμόδιο υπουργείο είναι αποφασισμένο να διακόψει τη λειτουργία του ορυχείου. «Προτείνω καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο για όσο χρειαστεί» είπε ο κ. Μαράκης.

«Δεν θα πρέπει να απευθυννθούμε μόνο στους βουλευτές» είπε η κ. Ευδοκία Ψαρρά, που πρότεινε εκτός την επίσκεψη στον υπουργό Περιβάλλοντος την ενημέρωση και των πολιτικών κομμάτων. «Να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από το νησί» είπε η κ. Ψαρρά. (

«Άμεσα συνδεδεμένη με τα ορυχεία είναι η ζωή στη Νάξο» σημείωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας Λευτέρης Βερύκοκος, (η κ. Κίζη ήταν απούσα από τη συνεδρίαση), και πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στη Νάξο. «Κλείσιμο του δημαρχείου και της εφορίας» πρότεινε ο κ. Βερύκοκος.

«Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν τα ορυχεία» διεμύνησε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της Κορώνου, Νίκος Χουζούρης ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και το βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα και τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του ορυχείου, αλλά και σε άλλα στοιχεία σχετικά με το θέμα. «Στον προϋπολογισμό του 2013 δεν υπάρχει η σμύριδα Νάξου» είπε.

«Να κάνουμε τον αγώνα μας αλλά να έχουμε και μια βιώσιμη πρόταση» σημείωσαν τόσο ο κ. Λιανός όσο και ο κ. Ανευλαβής.

Την ικανοποίησή και τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο κ. Σιδερής για τη στήριξη του αγώνα των σμυριδεργατών από όλους, προσθέτοντας σε δραματικούς τόνους ότι αν κλείσει το ορυχείο, διαλύεται η Νάξος και θα ερημώσουν τα χωριά.

http://www.naxosnow.gr

Παναγιώτης Ρήγας για τα ορυχεία σμύριδας: «Είναι λάθος να καταργείς μια πλουτοπαραγωγική πηγή»

Κάθετα αντίθετος στην κατάργηση των ορυχείων σμύριδας δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων και στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Νικόδημο Λιανό, ωστόσο επανέλαβε αρκετές φορές ότι «η κατάσταση πρέπει να καταστεί βιώσιμη» και να καταρτιστεί ένα σχέδιο εξυγίανσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων, ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι «δεν.....

e-Επιλογές της 11/12/2012



Πατάτες Νάξου

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του STAR της 8-12-2012. Παραδοσιακά και αγνά προιόντα της Νάξου. Διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας της ξακουστής πατάτας Νάξου.

'' ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ''...

Επίθεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η Φωτεινή Πιπιλή μέσω του Twitter.
'' O ανεπάγγελτος, επαγγελματίας βουλευτής από τα 26 του !...
KΑΜΜΕΝΟΣ καταγγέλει  τους επαγγελματίες  τύπου ΜΑΝΩΛΗ.'' ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '', το σχόλιο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση Δημάρχου Μ. Μαργαρίτη με το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου

 Στις 3 Δεκεμβρίου στα γραφεία του «Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου» στο Γαλάτσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Νάξου και μικρών Κυκλάδων Κυρίου Μανώλη Μαργαρίτη και του αντιδημάρχου Κυρίου Τοτόμη Πρωτονοτάριου με το Δ.Σ του Συλλόγου μας.

      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος συνεχάρη το νέο Δ.Σ για.....

Νίκος Συρμαλένιος: «Σε πλήρη αντίθεση οι εξαγγελίες περί νησιωτικής ανάπτυξης με τις ασκούμενες πολιτικές»

Στην τοποθέτησή του στην ημερίδα για τη νησιωτική πολιτική που διοργάνωσε χθες 10/12 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε την απουσία πρόσκλησης των εργατικών κέντρων στην ημερίδα, παρά το γεγονός ότι είχαν προσκληθεί όλοι οι υπόλοιποι φορείς (ξενοδόχοι, συνεταιρισμοί κ.ά.) και παρά το γεγονός ότι......

Δύσκολη δοκιμασία στον Βύρωνα ο Πανναξιακός.


Την παρθενική της  εμφάνιση   στο Κύπελλο Ελλάδος 2012-13 θα πραγματοποιήσει αύριοΤετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 21:00 το βράδυ η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ με αντίπαλο την Ένωση Βύρωνα. Ο αγώνας είναι  νοκ-άουτ και ως εκ τούτου μόνο ο νικητής θα έχει δικαίωμα να συνεχίσει  στον επόμενο γύρο του θεσμού.
Πρόκειται για ένα δυνατό μπρα ντε φερ μεταξύ δυο ισάξιων αντίπαλων. Αυτή η δυναμική επιβεβαιώνεται από την εικόνα και την απόδοση που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα οι δυο ομάδες στο πρωτάθλημα καθώς τόσο ο.........
Πανναξιακός ΑΟΝ  όσο και η Ένωση Βύρωνα,  παραμένουν αήττητοι  στον  1ο  όμιλο της Α2. 
Οι  Ναξιώτες της Αθήνας και ο σύνδεσμος φιλάθλων  Πανναξιακου θα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας μας και σ' αυτή την δύσκολη μάχη.
Το κλειστό Γυμναστήριο Βύρωνα  είναι στην οδό Αρχ. Χρυσοστόμου 15 ( Δίπλα από το Κοιμητήριο Βύρωνα. ) βλ. χάρτη ΕΔΩ