slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: από 04 Ιουλίου του 2017, λειτουργεί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου Νευρολογικό Ιατρείο από τον Επικουρικό Επιμελητή Β΄ του Νοσοκομείου μας κύριο Γιαννούλη Μανωλά.

Στο τακτικό ιατρείο, εξετάζονται παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, Alzheimer (και άλλες μνημονικές διαταραχές), επιληψία και εγκεφαλικά επεισόδια και κάθε μορφή κεφαλαλγίας (όπως ημικρανίες κτλ) ή χρονίου πόνου (συμπεριλαμβανομένης της οσφυαλγίας και της αυχεναλγίας), ζάλη-ίλιγγος, αιμωδίες (μουδιάσματα), αδυναμία. Ακόμη, παθήσεις των μυών και των νεύρων, όπως μυοπάθειες  και νευροπάθειες, αλλά και της νευρομυϊκής σύναψης (μυασθένεια).

Μεγάλη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής [εικόνα]


xartis-fotia-purosvestiki-1 Μεγάλη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής [εικόνα]

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 Α/Φ & 1 Ε/Π.

«Αυστηρό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία».

​«Αυστηρό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας προήδρευσε στη συνεδρίαση της επιτροπής. 
 (Video) από την ομιλία.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
7 Ιουλίου, 21:00, Καλόξυλος
8 Ιουλίου, 21:00, Μέλανες
Θεατρική Παράσταση «Η θαυμαστή μπαλωματού», κωμωδία του Λόρκα εμπλουτισμένη με μουσική και χορευτικά από τη Θεατρική Ομάδα Κύθνου.
Σκηνοθεσία: Γιώργης Βενετούλιας. Παίζουν: Χρίστος Παντελής, Έλενα Γεωργατζή, Αλέξανδρος Μωραϊτης, Φρόσω Τσενγκελίδου, Φλώρα Γαρδέρη, Σοφία Φίλιππα, Ελευθερία Νικητοπούλου, Νίκος Γονίδης, Γιώργης Βενετούλιας, Νίκος Γονίδης. Ρύθμιση ήχου: Άρης Κουρουκεχαγιάς.

«Εξωπραγματικές για μια οικογένεια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων».


Επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και τις Ναυτιλιακές εταιρίες απέστειλε συντοπίτης μας ο οποίος διαμαρτύρεται σε κάθε εμπλεκόμενο, για τις απαγορευτικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το κόστος το οποίο χρειάζεται μια οικογένεια για να ταξιδέψει από και προς τη Μήλο.
«Αγαπητοί Κύριοι, ονομάζομαι Νίκος Πολίτης, επισκέπτομαι το νησί της Μήλου κάθε χρόνο (πλέον με την τιμή των εισιτηρίων δυστυχώς είναι εφικτό μια φορά τον χρόνο) και σας γράφω σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοικών εισιτηρίων που έχετε για το

Μ.Κεφαλογιάννης:Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει άμεσα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Πιέρ Μοσκοβισί για τον ΕΦΚ στο κρασί:

«Ως προς το ζήτημα του αν και με ποιόν τρόπο οι ελληνικές αρχές προτίθενται να πραγματοποιήσουν την εν λόγω αλλαγή η Επιτροπή δεν μπορεί να διατυπώσει παρατηρήσεις καθώς αυτό εξαρτάται από την απόφαση των ελληνικών αρχών.»
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση που του είχα καταθέσει πριν ένα χρόνο είχε απαντήσει ότι η

Γ. Βρούτσης : Η κυβέρνηση, είναι η μόνη υπεύθυνη για τη διατήρηση της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα την Σάμο και όχι τη Σύρο, ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Του Γιώργου Βακόνδιου 

Πολιτευτή  Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θεωρώ απαράδεκτο και ανεξήγητο να τίθεται θέμα για την έδρα της υπό ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ούτως ή άλλως έχει εκφράσει τη θέση της διά της Συγκλήτου από το 2007.

Ο αρμόδιος υπουργός παιδείας θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Θέλω να σημειώσω και να τονίσω δύο παραμέτρους.