slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Απαγορεύονται οι απολύσεις σε όσες εταιρείες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους


Από Βήμα Press
“Απαγορεύεται η απόλυση από όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι μερικής ή πλήρους απασχόλησης” ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή “Δέκα” της ΕΡΤ.
Απαντώντας ειδικά σε ερώτηση για εργαζόμενους σε εταιρεία holding του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με σχέση εργασίας ορισμένοι χρόνου, που απολύθηκαν με mail, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη: «Προκλήσεις της Τουρκίας ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας για την 25 Μαρτίου στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου».




 
Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη: «Προκλήσεις της Τουρκίας ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας για την 25 Μαρτίου στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου».


Η Τουρκία συνεχίζει να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να προκαλεί εντάσεις. Με επιστολή του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατέθεσε τις γεωγραφικές συντεταγμένες με βάση το άκυρο και παράνομο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης. Με

Κορονοϊός: Στους 22 οι νεκροί – 821 κρούσματα στην Ελλάδα, 78 νέα κρούσματα σήμερα, 53 σε κρίσιμη κατάσταση

 
Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 78,ανακοίνωσε σήμερα 25 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00
Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 821. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 53 να είναι διασωληνωμένοι.

Ο Καψώχας απειλή πως «Όταν γυρίσω θα τους γ….»!


Ο Καψώχας επέστρεψε με ακραίο και διχαστικό λόγο: «Όταν γυρίσω θα τους γ….»!
eleftherostypos.gr
Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας είχε προκαλέσει σάλο όταν στην εκπομπή που είχε στην ΕΡΤ μαζί με την Κατερίνα Ακριβοπούλου καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας οτι τα όσα λέει τα υποστήριζαν οι φασίστες του Μουσολίνι.
Ατάκα που προκάλεσε και το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ. Σήμερα επανήρθε στο προσκήνιο με ακόμη ένα άκρως προκλητικό και διχαστικό κείμενο με το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση για τις κινήσεις της και φτάνει στο σημείο να πει: «Ας τελειώσει αυτή η κρίση και όταν γυρίσω θα τους γαμήσω», εξηγώντας ότι είναι μία παράφραση του Καραϊσκάκη.

Τι έγραψε ο Σωτήρης Καψώχας στο facebook:

Κορωνοϊός: Οδηγός προστασίας από Τσιόδρα για γηροκομεία και νοσούντες που μένουν σπίτι


eleftherostypos.gr
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή του ενημέρωση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χώρους όπου μένουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι τα γηροκομεία, οι οίκοι ευγηρίας και οι χώροι όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

«Ιδιαίτερα εκεί δεν θέλουμε να εισχωρήσει ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό «να αναγνωριστούν έγκαιρα σ’ αυτούς τους χώρους όσοι εμφανίζουν ανησυχητικά συμπτώματα ώστε να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την εθνική επέτειο της 25ς Μαρτίου


          Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

          Υπό τις σημερινές αντίξοες συνθήκες η φετινή επέτειος της αναγέννησης του ελληνικού έθνους έρχεται να ενισχύσει περισσότερο από ποτέ την πίστη μας ότι με ενότητα και υπευθυνότητα η χώρα μας  θα βγει και πάλι νικήτρια.
          Η τιτάνια προσπάθεια των αγωνιστών του 1821 έφερε την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και την απελευθέρωση του από τον οθωμανικό ζυγό.

Την αποστολή των καταστάσεων των σμυριδεργατών στο ΙΚΑ Νάξου ζητά το Σωματείο

Αποτέλεσμα εικόνας για σμυριδεργατών στο ΙΚΑ Νάξου

Επιστολή προς τους υπουργούς, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση απέστειλε ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα, ζητώντας να δοθεί άμεσα εντολή από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Αιγαίου προς το Γραφείο Σμυριδωρυχείων Νάξου να παραδοθούν στο ΙΚΑ Νάξου οι καταστάσεις των σμυριδεργατών, προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που μέχρι στιγμής, δεν έχουν...

Μήνυμα του Επάρχου Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη για τον κορωνοϊό

    Φίλες και φίλοι,
  συμβάλουμε στην προστασία των νησιών μας, των αγαπημένων μας.
 Συμμετέχουμε στην εξάλειψη του κορωνοϊού.
Επαναστατούμε εναντίον ενός ύπουλου και αόρατου εχθρού.
Μένουμε σπίτι.
 ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.

“Επείγοντα προβλήματα των επαγγελματιών στις Κυκλάδες λόγω κορονοϊού”



Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για επείγοντα προβλήματα των επαγγελματιών στις Κυκλάδες.

Η πρώτη έχει τίτλο: «Ανησυχία κτηνοτρόφων Νάξου για τη διάθεση της τοπικής παραγωγής»

Με αυτή την αναφορά κατατίθεται η Επιστολή της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου Νάξου προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία ότι μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής (κρέας, τυρί κ.ά,) κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο με ολέθριες συνέπειες για τους κτηνοτρόφους και το νησί.

Συρμαλένιος: Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι λογιστές-φοροτεχνικοί



Συρμαλένιος: Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι λογιστές-φοροτεχνικοί
Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Λογιστικού-Φοροτεχνικού Γραφείου Μανωλάς Νικόλαος και Συνεργάτες προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ 11.03.2020/2020 επαγγελμάτων, όπως των λογιστών- φοροτεχνικών.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο


Συντονισμός όλων των αρχών προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ιχνηλάτηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο
Προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ιχνηλάτηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Λεονταρίτη, αυτήν την ώρα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Γιάννη Βαμβακούση, του Αστυνομικού Δ/ντη Κυκλάδων κ. Κων/νου Ανθούλη, του

Σύρος: Νοσηλεία και μεταφορά κάτω από ειδικές συνθήκες για τον 88χρονο που πάσχει από κορωνοϊό (φωτο)


Ο κορωνοϊός επιβεβαίωσε την παρουσία του και στην Σύρο την Τρίτη 24 Μαρτίου με πρώτο φορέα έναν 88χρονο, μόνιμο κάτοικο του νησιού.

Ο ασθενής μεταφέρεται σε Νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών με αεροδιακομιδή, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα μέτρα, τα οποία έχουν καθορισθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τον ΕΟΔΥ.

VIO KΥΚΛΑΔΙΚΗ: Απολύμαναν αφιλοκερδώς το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου


Απολύμανση έγινε χτες σε χώρους του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου , με τη συνδρομή και πολύτιμη βοήθεια από την “VIO KΥΚΛΑΔΙΚΗ.” του Δημοσθένη Ζορμπάνου.
Για την εξαιρετική τους πράξη να προχωρήσουν αφιλοκερδώς στην απολύμανση μιας τόσο ευαίσθητης δομής όπως είναι το Νοσοκομείο Νάξου, με πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις για υγειές και καθαρό περιβάλλον, ιδιαιτέρως αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο, τόσο η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου κα. Καλλίτσα Φραγκίσκου όσο και διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, κος Μιχάλης Ζουλουφός ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ζορμπάνο.

SOS εκπέμπουν οι έμποροι των Κυκλάδων | Ζητούν στήριξη και απαλλαγές



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Τον Πρωθυπουργό της χώρας                               Τα πολιτικά κόμματα
Βουλευτές Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Κυκλάδων. Τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τα μέλη του Δ. Σ.
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε.
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.
Με την 1η ανοιχτή επιστολή ο εμπορικός νησιωτικός κόσμος των Κυκλάδων διεκδίκησε για όσο διάστημα διαρκέσει η παρούσα κρίση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας εξαιτίας του κορονοϊού (covid - 19) για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν αλλά και για αυτές που παραμένουν ανοιχτές τα εξής: