slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ΣΔΟΕ ανοίγει 6.000 λογαριασμούς φοροφυγάδων


Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Την ίδια στιγμή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη το ΣΔΟΕ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της παραβατικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εξέδωσαν τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Η παραβατικότητα στη διακίνηση αγαθών στο εθνικό δίκτυο κυμάνθηκε κάτω του 5%. Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1.516 παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

*Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, αποκάλυψε ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ανακριβών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ.

*Οι εκπρόσωποι δύο επιχειρήσεων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο γιατί δεν είχαν εκδώσει σε κανέναν πελάτη τους απόδειξη.

*Ελέγχονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και ΣΔΟΕ Πελοποννήσου πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ.

*Στην Κρεμαστή Ρόδου, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Ν. Αιγαίου, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.

*Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.

news247.gr

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων



 ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου.
Προς το Προεδρείο  της Βουλής των Ελλήνων
Για τους  κ.κ.Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Τουρισμού, Ναυτιλίας και.....

ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ ΜΑΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟ


"Από 31 Δεκεμβρίου όρισαν νέο πρόεδρο στη Χώρα Νάξου;"                 Ο κ. Βαρσαμάς Συμεώνογλου, μπορεί να μην ανακοινώθηκε την Κυριακή από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου από την 1η Ιανουαρίου 2013, ήταν όμως πρόεδρος μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012. Ο κ. Συμεώνογλου, κατήγγειλε τη Δευτέρα στο.....

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης

 Συστάθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ναξίων Κρήτης, που αναδείχθηκε στις εκλογές της 9ης Δεκεμβρίου 2012. Νέος πρόεδρος, εκλέχτηκε ο κ. Γιώργος Δημητροκάλλης.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης έγινε στην οδό Παλαιοκάπα 82, στο σπίτι της απερχόμενης προέδρου, Φακίνου Καλλιόπης, στις 17 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 μ.μ. 
 Η συνεδρίαση έγινε για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης μετά από τις εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου 2012. 
 Παρόντες :

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Γιάννα: Παραιτήθηκε αμοιβής πρέσβη εκ προσωπικοτήτων

Έδωσε σε φιλανθρωπίες τα δικά μας λεφτά

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με επιστολή της, που απέστειλε χθες στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τονίζει ότι παραιτείται της αμοιβής που προβλέπεται για τη θέση του πρέσβη εκ των προσωπικοτήτων.
Η κα Αγγελοπούλου σημειώνει πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε...

Μετά τον Καμμένο και ο Γιωργάκης: Ομπάμα, σώσε την Ελλάδα και την Ευρώπη

Κάλεσμα στον Μπάρακ Ομπάμα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να σώσει την Ελλάδα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του στο περιοδικό «Foreign Policy».
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι στιγμές απαιτούν πρωτοβουλίες από την αμερικανική ηγεσία ώστε να σωθεί όχι μόνο η χώρα μας αλλά κατ' επέκταση και η ίδια η....

Δεν θα το διαβάσετε παντού: Πρόστιμο μαμούθ 50,6 εκατ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπές

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ επέβαλε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), εξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση των υποκλοπών, όπως είχε εισηγηθεί το ΣτΕ που είχε διαγράψει το αρχικό πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, τη διάρκειά τους και τα αποτελέσματα που είχαν, τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και ειδικότερα την αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την ....

Η ερώτηση κόλαφος του Αναστασιάδη για το ΤΤ και η μη απάντηση... για να καταλάβετε πως κυβερνάει ακόμα το ΠΑΣΟΚ

Η ερώτηση του Σάββα Αναστασιάδη για τις υπερβολικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚου Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέωνα Παπαδόπουλου, την ώρα που κάποιοι το χαρακτηρίζουν χρεοκοπημένο, απαντήθηκε μετά από 4 μήνες! Απαντήθηκε; Δείτε την ερώτηση και την απάντηση (στο τέλος) για να καταλάβετε το μέγεθος της ασυδοσίας.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Η Χρυσή Αυγή λέει «ναι» στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στήνουν κάλπη για να αθωώσουν τον Παπανδρέου

[Μαλακί@@ τούμπανα για ηλίθιους! Πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Γιωργάκης εμπλέκεται με τη λίστα και όσο και αν λέει ο Παπακωνσταντίνου ότι ήξερε για τη λίστα δεν αποτελεί ένδειξη ευθύνης. Απλά οι λαϊκιστές θέλουν να εκμεταλλευθούν την οργή του κόσμου που θέλει αίμα και ενώ ξέρουν ότι δεν υπάρχει ευθύνη Γιωργάκη κάνουν την πρόταση για να την καταψηφίσει η ΝΔ και να πούνε "να είδατε τα κουκουλώνουν"... Το μόνο που θα καταφέρουν όμως θα είναι να δώσουν στον ΓΑΠ τη δυνατότητα να λέει: "αθωώθηκα για τη λάσπη που μου πέταξαν για τη λίστα... τέτοια λάσπη μου πετάνε και για τα υπόλοιπα" και έτσι θα θολώσει τις πραγματικές του ευθύνες που είναι το φούσκωμα του ελλείμματος και η δυσφήμιση της χώρας προκειμένου να την οδηγήσει εκτός αγορών και στο ΔΝΤ]
Και τρίτη κάλπη θα στηθεί στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αφού η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε συναντηθεί και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, από τον οποίο απέσπασε το «ναι» στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή έχει 18 βουλευτές, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ με το «ναι» του κ. Νικολόπουλου οι υπογραφές που συγκεντρώνονται φτάνουν τις 37, ξεπερνώντας των αριθμών των τριάντα που χρειάζεται για να στηθεί κάλπη.

Ο κ. Καμμένος έκανε γνωστό πως η πρόταση του κόμματός του θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές και ήδη έχει συνομιλήσει με τους περισσότερους εξ αυτών.

iefimerida.gr

Εκλογή νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής

Νέα Πρόεδρος η κα Ανδριάνα Μπαφίτη.
Συνεδρίασε στις 7 Ιανουαρίου 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με θέματα:
1. Εκλογή με μυστική ψηφοφορία Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 165 του Ν.3852/2010, και
2. Εκλογή με μυστική ψηφοφορία: α) οκτώ (8) τακτικών και (β) οκτώ (8) αναπληρωματικών μελών για την Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου
Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 175 του Ν. 3852/2010
Νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από....

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ «ΑΦΕΝΤΙΚΑ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - Αλλάζουν όλα σε μισθούς, δάνεια, «εξυπηρετήσεις»


who is who

Τη θέση του Επιτρόπου στις συστημικές τράπεζες, που θα ανακεφαλαιοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναλαμβάνουν από τις 16 Ιανουαρίου πρόσωπα από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες Grant Thornton για την ΕΘΝΙΚΗ,  KPMG για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ και Mazars για την ALPHA BANK.

Οι επίτροποι θα υποβάλλουν τριμηνιαίες εκθέσεις διακυβέρνησης στην τρόικα, στην οποία θα αναφέρονται απευθείας.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

1. Θα  υπάρχει αυστηρός έλεγχος των χορηγήσεων και  έλεγχος της πολιτικής σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις και διαγραφές όλων των δανείων του παρελθόντος. Οι Επίτροποι  θα μπορούν να παρίστανται, ως παρατηρητές, στις εκτελεστικές επιτροπές των τραπεζών, στις επιτροπές διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, ενώ  θα έχουν και πρόσβαση στα πρακτικά του Δ.Σ. των τραπεζών.

2.  Θα ρυθμίζονται αυστηρά θέματα χορηγήσεων δανείων προς μέλη Δ.Σ. και συνδεδεμένα μέλη, στελέχη και εργαζόμενους στις τράπεζες. Οι όροι χορήγησης των δανείων προς τα πρόσωπα αυτά δεν θα διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτούς των υπόλοιπων δανειοληπτών. Το ύψος των δανείων θα διαμορφώνεται στο πενταπλάσιο των ετήσιων αποδοχών τους, αν πρόκειται για ενυπόθηκα δάνεια, και προκειμένου για μη εξασφαλισμένα δάνεια, δεν θα υπερβαίνει το πενταπλάσιο των μηνιαίων αποδοχών τους.

3. Μπαίνει πλαφόν στα δάνεια  σε πολιτικά κόμματα. Ο ρυθμός χορηγήσεων προς τα κόμματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ετήσιο ρυθμό χορηγήσεων της κάθε τράπεζας.

4. Οι  αμοιβές των στελεχών των τραπεζών θα υποστούν μεγάλες μειώσεις και θα δίνονται μπόνους  εφόσον επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης.




Κατέθεσαν 2 συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις δυο ακόμη στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κανένας από τους συνεργάτες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τον ALPHA, δεν έχει καταθέσει ότι...
ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το πρωτότυπο αρχείο της «λίστας Λαγκάρντ» ή ότι δέχθηκε εντολή για να αφαιρέσει κάποιους φακέλους από αυτό.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό του γραφείο δεν κατονόμασαν κάποιους άλλους συνεργάτες του ως εκείνους που παρέλαβαν το πρωτότυπο cd.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αύριο θα καλέσουν νέους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο τότε υπουργός είχε παραδώσει σε κάποιους το cd. Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, οι εισαγγελείς γνωρίζουν την ημερομηνία της μεταγραφής του αλλοιωμένου στικάκι που έχουν στα χέρια τους. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν αυτή είναι η πρώτη μεταγραφή ή αν είναι μεταγραφή της μεταγραφής.

enikos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7/1/2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
 ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΝΑ "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ"
Σύρος 5 Ιανουαρίου 2013
Ο περιφερειακός Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ θεωρεί οτι ο ρόλος του β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ουσιαστικός και παρεμβατικός , ιδιαίτερα σήμερα ποι η κοινωνία μας , λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει , ζητά άμεση ανταπόκριση στα.....