slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο «αήττητος» Αλέξης και ο φθαρμένος ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει, επειδή ο Τσίπρας δεν πουλάει, όσα ζιβάγκο κι αν φορέσει, όσες εξυπνάδες και αν διατυπώσει, όσες περιοδείες και αν πραγματοποιήσει, όσες εξεταστικές και αν προκαλέσει.
1ΑπόψειςΧρήστος Υφαντής
«Το φάντασμα», όχι του κομμουνισμού, αλλά της απελπισίας απειλεί, πλέον, την Κουμουνδούρου.

Όλες οι ενέργειες, όλες οι αποφάσεις, όλες οι πολιτικές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν μια προϊούσα φθορά στη δημόσια εικόνα του κόμματος και την αδυναμία του να διαμορφώσει συνθήκες και ισορροπίες στην κοινωνία ευνοϊκές για τον κυβερνητικό του σχεδιασμό (αν υπάρχει κάτι ανάλογο).

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ😱😱Κίνημα ΨΕΚ και στην απογραφή - Αρνούνται να δώσουν στοιχεία και το Twitter τους κράζει

Πάντα υπήρχαν εκείνοι που ήταν πιο επιφυλακτικοί στη διαδικασία της απογραφής, αλλά φέτος οι αντιδράσεις έχουν πληθύνει. Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι πρόκειται για μόδα μετά τους αρνητές του κοροναϊού, της μάσκας και του εμβολίου.


Οι «αρνητές της απογραφής», εφευρίσκουν απίθανους λόγους για να αποφύγουν τη διαδικασία, αλλά το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν εξηγούν την αιτία της άρνησης! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα tweets να δίνουν και να παίρνουν, βάζοντας φωτιά στο διαδίκτυο.

Διακοπή κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο Βίβλου την Δευτέρα από 10πμ έως 12 το μεσημέρι

 

 Λόγω οικοδομικών εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο Βίβλου, αμέσως μετά τον φούρνο Λαγογιάννη, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, από τις 10 το πρωί έως τις 12:00. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η διέλευση των οχημάτων μέσω της Βίβλου δεν θα είναι εφικτή.

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε προοπτική μόνο αν μας εμπιστευτούν ξανά οι νεότερες γενιές

Έχουμε προοπτική μόνο αν μας εμπιστευτούν ξανά οι νεότερες γενιές
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δράμα
«Για να αποκτήσει το κόμμα μας προοπτική, θα πρέπει να ξαναγίνει ένα κύτταρο της δημοκρατίας.


Έτσι μόνο οι νέες γενιές θα μπορούν ξανά να μας εμπιστευθούν», τόνισε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη και φίλους της παράταξης στη Δράμα.
«Γιατί οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική; Διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι πρόβλημα στη ζωή τους, δεν είναι λύση», πρόσθεσε, προκρίνοντας ένα νέο μοντέλο ανοιχτού κόμματος, χωρίς εσωτερικούς μηχανισμούς αποκλεισμού. «Η μειοψηφία να έχει λόγο και να είναι σεβαστή από την πλειοψηφία, αυτό είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία. Η φιλελεύθερη δημοκρατία λοιπόν αν θέλουμε να είναι ισχυρή στην Ελλάδα, πρέπει να είναι και μες στα κόμματα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ποιον θέλουν για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ – οι δημοτικότητες και η παράσταση νίκης

Νέα δημοσκόπηση επιχειρεί να ανιχνεύσει τη σύνθεση και τις προτιμήσεις όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου. Τρία συμπεράσματα για τους Ανδρουλάκη, Λοβέρδο και Παπανδρέου.
Το παράδοξο της παράστασης νίκης και της δημοτικότητας
To θρίλερ για τρεις που είχε δείξει για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής η έρευνα της GPO το προηγούμενο Σάββατο, επιβεβαίωσε και η νέα δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής»: τρεις από τους έξι υποψηφίους, οι (κατ’ αλφαβητική σειρά) Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις την αρχηγία του κόμματος, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα την επόμενη περίοδο.
Το ενδιαφέρον στη νέα έρευνα είναι ότι επιχειρείται να λυθεί ένα πιο δύσκολο αίνιγμα: ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ώστε να μπορεί να καταστεί σαφές ποιος μπορεί να περάσει στον β’ γύρο και να διεκδικήσει την αρχηγία στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου. Δημοσκόπηση Metron Analysis:

Ποιον θέλουν για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ – οι δημοτικότητες και η παράσταση νίκης


 Νέα δημοσκόπηση επιχειρεί να ανιχνεύσει τη σύνθεση και τις προτιμήσεις όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου. Τρία συμπεράσματα για τους Ανδρουλάκη, Λοβέρδο και Παπανδρέου.
 Το παράδοξο της παράστασης νίκης και της δημοτικότητας
To θρίλερ για τρεις που είχε δείξει για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής η έρευνα της GPO το προηγούμενο Σάββατο, επιβεβαίωσε και η νέα δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής»: τρεις από τους έξι υποψηφίους, οι (κατ' αλφαβητική σειρά) Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις την αρχηγία του κόμματος, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα την επόμενη περίοδο.
 Το ενδιαφέρον στη νέα έρευνα είναι ότι επιχειρείται να λυθεί ένα πιο δύσκολο αίνιγμα: ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ώστε να μπορεί να καταστεί σαφές ποιος μπορεί να περάσει στον β' γύρο και να διεκδικήσει την αρχηγία στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου. Δημοσκόπηση Metron Analysis:
 Αλμα για το ΚΙΝΑΛ – υποχωρεί η ΝΔ, κάτω από 10% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ Πατήστε εδώ Κατ' αρχάς η δημοσκόπηση της Metron Analysis ανίχνευσε τα όρια της εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ: στην απάντηση αν θα μπορούσατε να το ψηφίσετε ή δεν θα το ψηφίζατε ποτέ, το 45% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά —ένα ποσοστό πολλαπλάσιο από το 9,8% που παίρνει τώρα το κόμμα στην πρόθεση ψήφου. Ακολούθως όρισε τρεις διαφορετικές βάσεις για να ρωτήσει ποιον θέλουν για πρόεδρο:
 α) αυτούς που είναι στα όρια της εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή αυτό το 45%, 
β) αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, δηλαδή το 9,8% και γ) αυτοί που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες. Με έναν τρόπο η έρευνα επιχείρησε να ανιχνεύσει την απάντηση στο πιο δύσκολο ερώτημα που είναι η σύνθεση του εκλογικού σώματος στις 5 Δεκεμβρίου. 

Τα συμπεράσματα είναι επίσης τρία: 

1) Ο κ. Λοβέρδος έχει ένα σαφές προβάδισμα, με 29%, μεταξύ των πρώτων, δηλαδή όσων δηλώνουν ότι ενδεχομένως να ψήφιζαν κάποια στιγμή ΚΙΝΑΛ, αλλά σε μεγάλο βαθμό ψηφίζουν ή δηλώνουν ότι ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα. Σε αυτήν την κατηγορία ο κ. Παπανδρέου είναι τρίτος με 15%, ενώ τέταρτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 8% και ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6% και ο Παύλος Χρηστίδης με 5%. Δεύτερος είναι ο κ. Ανδρουλάκης με 18%. Ο κ. Λοβέρδος είναι μπροστά, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό 26% και στην κατηγορία εκείνων που δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ. Και εδώ ο κ. Παπανδρέου είναι τρίτος, με 23%, ενώ ακολουθούν ο κ. Καστανίδης (6%), ο κ. Χρηστίδης (5%) και ο κ. Γερουλάνος (4%).

 2) Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος, με ποσοστό 28%, στις προτιμήσεις εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία ο κ. Λοβέρδος είναι τρίτος με 23%, ενώ δεύτερος είναι ο κ. Ανδρουλάκης σε απόσταση αναπνοής από τον πρώην Πρωθυπουργό, με ποσοστό 27%. Ακολουθούν ο κ. Καστανίδης και ο κ. Χρηστίδης με 6%, ενώ ο κ. Γερουλάνος είναι τελευταίος με 5%. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος στην παράσταση νίκης και στις τρεις κατηγορίες-δεξαμενές ψηφοφόρων, αλλά —και εδώ είναι ένα παράδοξο— έχει την πιο χαμηλή δημοτικότητα μεταξύ των έξι υποψηφίων και στις τρεις κατηγορίες, τόσο δηλαδή στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ όσο και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου ή δηλώνουν ότι θα μπορούσαν κάποια στιγμή να ψηφίσουν το κόμμα σε εθνικές κάλπες.

 

 3) Ο κ. Ανδρουλάκης είναι και στα τρία σενάρια στη δυάδα, δηλαδή και στα τρία αυτά σενάρια περνάει στη β' Κυριακή. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης είναι μακράν ο πιο δημοφιλής υποψήφιος με δημοτικότητες που φτάνουν ως και το 73%, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες. Όμως ο κ. Ανδρουλάκης έρχεται τρίτος στην παράσταση νίκης, δηλαδή οι ερωτηθέντες δύσκολα μπορούν να τον δουν αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, ή έστω πιο δύσκολα απ' όσο μπορούν να δουν τον κ. Παπανδρέου ή τον κ. Λοβέρδο. Ακολουθήστε το Protagon στο Google News Πηγή: Protagon.gr

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Κλείνει» η ψαλίδα της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Υπό πίεση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των αποτελεσμάτων που καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτά, αφενός η διαφορά με τη ΝΔ βρίσκεται στις 10 μονάδες, αφετέρου μειώνεται η διαφορά με το ΚΙΝΑΛ, που φαίνεται να ανακάμπτει με αφορμή την επικείμενη διεξαγωγή εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.