slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχεία στο ξεκατίνιασμα Μ. Χρυσοχοΐδης -Χρ. Παπουτσής



Ο κ. Παπουτσής ανταπέδωσε τα «φίλια πυρά» του Μ. Χρυσοχοϊδη, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του τελευταίου περί αποδυνάμωσης της ομάδας ΔΙΑΣ (Φωτογραφία αρχείου).  Τα «φίλια πυρά» του Μ. Χρυσοχοϊδη ανταπέδωσε με ανακοίνωσή του ο προκάτοχός του Χρ. Παπουτσής, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί αποδυνάμωσης της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επιτέλους Τέλος

Τη διαγραφή του από τους  καταλόγους και τα μητρώα του κόμματος των μέλων της πολιτικής επιτροπής των Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Αναγνωστάκου και Πέτρου Τζώρτζη, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  του κόμματος, "με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός Κόμματος".

Απίστευτη επίθεση στον Γιώργο Νταλάρα από τον Ματθαίο Γιαννούλη

Δεν θα το πιστέψετε, διαβάστε τι του σέρνει...
«Πόσα χρόνια κορόιδευες τον κόσμο Νταλάρα; Πόσες συναυλίες έχεις πάρει από το υπουργείου πολιτισμού λόγω της γυναίκας σου;»
O Mατθαίος Γιαννούλης έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν φοβάται να πει έξω από τα δόντια την άποψη του, ακόμα και αν αυτή ενοχλήσει κάποιους! Ακόμα και αν έχει να φερθεί κατά κάποιου δημόσιου προσώπου!...

Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας από γερμανούς υπαλλήλους του


Πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, εξετάζονται από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει, για μεγάλη απάτη με ψεύτικα επιδόματα σε βάρος του ιδρύματος.

Παράλληλα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και στη...

Το μέγα σκάνδαλο της Siemens "σβήνει" με 270 εκατομμύρια - Ποιά είναι η συμφωνία με το Δημόσιο

- Συγγνώμη ζήτησε η Siemens για τα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα μας
- Επίτροπος της Ελλάδας θα ελέγχει τη γερμανική εταιρεία για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος
- Η Siemens δεσμεύτηκε για επενδύσεις στην Ελλάδα και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας
- Θα δώσει και 90 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το σχέδιο της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens. Το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί.


Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου. Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία φαίνεται πως ζήτησε και...συγγνώμη για τυχόν "βλάβες" που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

Από τη συμφωνία προκύπτει ότι θα τοποθετηθεί επίτροπος στη μητρική εταιρεία  της Siemens στη Γερμανία και ο οποίος θα έχει υπό τον έλεγχό του θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και φυσικά σε οτιδήποτε αφορά το περιβόητο σκάνδαλο.

Από τα πιο περίεργα της συμφωνίας είναι πως η εταιρεία θα καταβάλλει το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της διαφθορά με ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα βασικά σημεία της προτεινόμενης συμφωνίας είναι τα εξής:

 Α. Σε σχέση με την Siemens

    1. Παροχή προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.

    2. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου.

    3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

    4. Επενδυτική υποστήριξη

    § Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή, η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής. Με δεδομένο αυτό, η Siemens ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας, επενδύοντας στην χώρα, όπως η ίδια έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.

    § Η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

    § Τα δύο μέρη συμφωνούν να συστήσουν κοινή Επιτροπή για να διερευνήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει η Siemens στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση.

    5. Συμμόρφωση και συνεργασία με τις Αρχές

    § H Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων επιχειρηματικών πρακτικών διάρκειας τριών (3) ετών, με βάση το πρότυπο του ιδίου προγράμματος που εφάρμοσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    § Κατά τη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος η Siemens στην Ελλάδα θα επιτηρείται από Επίτροπο Εταιρικής Συμμόρφωσης που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

    § Η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, όποτε της ζητηθεί αλλά και ανεξάρτητα, προς τις δικαστικές αρχές σε σχέση με την συνεχιζόμενη ποινική διαδικασία κατά φυσικών προσώπων.

    6. Όλες οι αμοιβές και δαπάνες της δικηγορικής εταιρείας, συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου την Siemens.

    Β. Σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο

    1. Το ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

    2. Το ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.

    3. To ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων, πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

       Γ. Άλλα σημεία της Συμφωνίας

    1. Η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από Τριμελή Διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στη Γενεύη.

    2. Τα μέρη αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν επηρεάζει άλλες εκκρεμείς διαφορές, που υπάρχουν ή θα προκύψουν, εμπορικής, αστικής ή ποινικής φύσης οι οποίες δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της συμφωνίας αυτής. Επίσης, αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν έχει ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ότι έχει οποιαδήποτε επιρροή με οποιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα ποινικής φύσης κατά προσώπων.

    3. Τα δύο μέρη συμφωνούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και άλλων ενδεχομένων διαφορών τους που δεν καλύπτονται από την συμφωνία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

    4. Η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

newsit.gr 

Α. Σαμαράς: Όταν λέγαμε για ανάπτυξη μας λοιδορούσαν

Δικαιωμένος για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί προτεραιότητας που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη, εμείς το λέγαμε από την αρχή και μας λοιδορούσαν. Τώρα την ανάπτυξη την προβάλουν όλοι» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΝΑΞΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια,
Στις σημερινές συνθήκες που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα....

Πως ο ΓΑΠ αποτελειώνει τον Νταλάρα

- Σα να μην του έφταναν τα γιαούρτια του Νταλάρα, ήρθε και η δήλωση στήριξης του ΓΑΠ να τον αποτελειώσει. Η δήλωση του ΓΑΠ ήρθε μάλιστα πάνω στη στιγμή που όλο το σύστημα είχε ξεκινήσει τον υπερ πάντων αγώνα για να ξαναφτιάξει το ίματζ του τραγουδιστή (αφιλοκερδώς όπως πάντα).
Με δεκάδες άρθρα υποστήριξης, σχεδόν copy paste, και 50 "συνεντεύξεις" (έτσι λέγεται στην Ελλάδα το πληρωμένο γλύψιμο) σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. 

Και η αλήθεια είναι οτι και ο ίδιος ο Νταλάρας, βλέποντας οτι το παραμύθι τελειώνει, έκανε οτι μπορούσε. Μέχρι και οτι "δεν ψήφισε την γυναίκα του" βγήκε και δήλωσε πανικόβλητος. Τί άλλο δηλαδή να κάνει;

Αλλά που να καταλάβει όμως από timing ο Πανύβλακας.

Βγήκε, έκανε την δήλωση, και όποιον πάρει ο χάρος.


Φαντάσου δηλαδή να είσαι με το γιαούρτι στο χέρι, αλλά ταυτόχρονα να το σκέφτεσαι. Να αμφιταλαντεύεσαι δηλαδή μεταξύ του "το πετάω" και του "δεν γαμιέται, άστο κάβα για την Διαμαντοπούλου".

Όχι πες μου, με το χέρι στην καρδιά, με το που θα έρθει στο μυαλό σου η η σκέψη οτι τον Νταλάρα στηρίζει ο ΓΑΠ, τί θα κάνεις;

http://amantomatimou.wordpress.com/ 

Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ...ΔΗΜΟY ΠΑΡΟΥ


Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ... Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Δήμου Πάρου, στη συνεδρίαση του της 15ης Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων στους χώρους του Κ.Α.Π.Η. με στόχο την ενεργοποίηση των μελών , τη γεφύρωση των γενεών, την καταγραφή ,διάσωση και μεταλαμπάδευση της γνώσης και της εμπειρίας των μελών του Κ.Α.Π.Η. στις νεότερες γενιές των Παριανών .
Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν τους άνδρες και τις γυναίκες και είναι:

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στο Σαμαρά στην Καλαμάτα
Υπάρχει οργανωτικός οργασμός στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Καλαμάτα. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει το Σάββατο να εγκαινιάσει τη νέα περιφερειακή οδό της πόλης και τα τηλέφωνα έχουν ανάψει μεταξύ των οπαδών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ!
Θέλουν να ετοιμάσουν...θερμή υποδοχή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να του δώσουν μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση... Οι πληροφορίες που μιλάνε για αντισυγκεντρώσεις νεοδημοκρατών και πολεμικό κλίμα....ελέγχονται! Φανταστείτε να μπουν στο παιχνίδι και οι Αναρχικοί, τι έχουν να δουν οι...κάμερες των δελτίων των 8! Ο αέρας στην Καλαμάτα, μυρίζει μπαρούτι! Διαβάστε την ανταπόκριση από το ΒΗΜΑ:

Αποσύρθηκε η Nτροπολογία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων

Αναμένεται να επανακατατεθεί σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο

Αναμένεται OMΩΣ να επανακατατεθεί σχετική Ντροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο


Δεν συζητήθηκε, ως εκπρόθεσμη και αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή, από τους γραμματείς των .....

Όσα συνέβησαν στην Ρόδο είναι το πρελούδιο της 25ης Μαρτίου

“Το αίμα αυτού εφ’ημάς και επί των τέκνων ημών…”

Όσα έγιναν χθες στην Ρόδο είναι λίγο πολύ γνωστά. Έξαλλοι οι πολίτες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και επιτέθηκαν στους πολιτικούς που παρακολουθούσαν, την παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Εκτοξεύτηκαν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, η παρέλαση διακόπηκε και οι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν  από την εξέδρα των επισήμων.
Λίγοι μπορούν πλέον να αμφιβάλλουν ότι όσα συνέβησαν χθες είναι απλώς το προίμιο αυτών που θα συμβούν στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου που πλησιάζει.
Η οργή ξεχειλίζει και όπως επισημάναμε επανειλημμένως στο antinews Όσοι θέλουν εκλογέςμετά τις 25 Μαρτίου ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους............................................

Αυτές είναι οι διαφορές Παπανδρέου - Καραμανλή

Ας γυρίσουμε πίσω στο 2009, γιατί η αμνησία είναι θάνατος και θάνατος είναι η αμνησία:

Για την ΕΛΣΤΑΤ o Πρωτόπαπας κόβει μάρτυρες. Για το Βατοπέδι και τα ομόλογα όμως;


Γιατί η Ν.Δ. είναι τόσο απελπιστικά ανύπαρκτη; Για τον κ. Πρωτόπαπα 14 άτομα που κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν θέσεις κλειδιά σε υπουργεία και υπηρεσίες, κρίθηκαν ως μάρτυρες που «δεν εκτιμώνται τόσο κρίσιμοι και δεν έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση της απογραφής», με αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαία η παρουσία τους και η μαρτυρία τους , σύμφωνα με την εξεταστική... επιτροπή για το έλλειμμα του 2009. Μεταξύ των κομμένων είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιώργος Κασιμάτης και Επαμεινώντας Μαριάς, η ανεξάρτητη πια βουλευτής Λούκα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης.

Όταν όμως γινόταν η εξεταστική για τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της ΝΔ (ομόλογα και Βατοπέδι) τότε ο κ. ....

Οι Ισλανδοί τα κατάφεραν, εμείς γιατί όχι;;;

Απόψε στις 22.00, την ώρα ακριβώς που θα κλείνει το θλιβερό PSI  του ξεπουλήματος και της χρεοκοπίας για μας τους Έλληνες, την ίδια ώρα η ΝΕΤ θα προβάλει ένα ντοκυμαντέρ, στο οποίο οι Βίκινγκς θα μας παραδώσουν μαθήματα δημοκρατίας.  Σε ποιους;  Σε μας που κάποτε δημιουργήσαμε τη δημοκρατία.

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκυμαντέρ αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι Ισλανδοί τόσο...

Γ. Βρούτσης για τη μη αντιμετώπι​ση του λαθρεμπορί​ου καυσίμων


Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμη μία φορά, η μόνιμη και ανοιχτή πληγή του λαθρεμπορίου καυσίμων στη χώρα μας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. Κοινή διαπίστωση είναι ότι, ενώ φαίνεται να υπάρχει βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος, ακόμη κι από τους θεσμικούς φορείς που συμμετέχουν στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η υπόθεση “λαθρεμπόριο καυσίμων”, όχι μόνο .....

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ 11/03 ΩΡΑ 13:00

                                                         Ο ΠανναξιακοςΑ.Ο καλεί το φίλαθλο κόσμο να δώσει βροντερό παρόν στο ΔΑΚ Νάξου την Κυριακή 11/03 και ΩΡΑ 13:00 στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα των Τραχώνων για το πρωτάθλημα της Δ εθνικής.
Η είσοδος για τους μαθητές είναι δωρεάν!!
Aπό το Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι της ΔΕΗ

  
ΣΥΡΙΖΑ-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το χαράτσι της ΔΕΗ
Ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος που εισηγείται τις αντισυνταγματικές διατάξεις. Επιχειρεί να καταργήσει την συντριπτική για τις επιλογές του απόφαση του ΣΤΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ, πριν αυτή ακόμα καθαρογραφεί! Με φτηνά κόλπα και κουτοπονηριές, το υπουργείο παραβιάζει μέσω ανακοινώσεων και εγκυκλίων τη θέληση χιλιάδων πολιτών που επέλεξαν μέσω της πληρωμής στα ΑΤΜ να εξοφλήσουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα και όχι το παράνομο χαράτσι. Ταυτόχρονα, τους απειλεί με διακοπή ρεύματος, πράγμα που έκρινε αντισυνταγματικό το ΣΤΕ. Επί της ουσίας, αποσπά χρήματα από το ταμείο της ΔΕΗ για να τα δώσει στους δανειστές της χώρας, καταπατώντας κάθε έννοια στοιχειώδους δημοκρατικής και ηθικής νομιμότητας. Το θράσος τους δεν έχει τέλος!
 Αύριο το πρωί κιόλας, πρέπει να δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για:
-Να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω ΑΤΜ.
-Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣΤΕ.
-Να ασχοληθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός της επιχείρησης με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.
Το πρωτοφανές κίνημα που αναπτύχθηκε στις γειτονιές όλης της χώρας, δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι, δε θα αφήσει να κλαπούν τα χρήματα των πολιτών από τους τροϊκανούς και τους κυβερνητικούς.
To Γραφείο Τύπου



Ο Ν.Χουντής ζητά την παρουσία του Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

       
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου
 
·        Την παρουσία και του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των επιστολών του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στην Τρόικα, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής.
 
 



Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Πολιτών» μετά τις εκλογές με Ν.Δ. και Αντώνη Σαμαρά


Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Πολιτών» μετά τις εκλογές ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που αποδέχεται το παράνομο χρέος της χώρας και τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας.
Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανήκει σ’ αυτές τις δυνάμεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς στην επόμενη ημέρα από τις εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμία δύναμη η οποία αποδέχεται είτε αυτό το παράνομο χρέος, είτε τη μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας, είτε αποδέχεται την κατάργηση του έθνους-κράτους. Ο κ. Σαμαράς είναι μέσα σ’ αυτές τις δυνάμεις. Τέτοια συνεργασία δεν θα υπάρχει».

Ο Βενιζέλος συζήτησε με τον Σόιμπλε την έξοδο από το Ευρώ

Είχε κρυφή αντζέντα τόσο καιρό ο Ευ. Βενιζέλος; Ο άνθρωπος που μας έλεγε ότι η οικονομία θα έχει πλεονάσματα την άνοιξη του 2012 αποκαλύπτεται ότι συζητούσε μέχρι πρότινος για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αποκαλυπτικός ήταν ο Σόιμπλε από τη Φλωρεντία όπου μίλησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ένταξη έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου και κατασκευή συνοδών έργων», με προϋπολογισμό 658 χιλ. €.

 

Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση στη θέση «Παριανός» μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών μέτρων ανά ημέρα. Στο έργο προβλέπονται επίσης οι απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία της μονάδας (γεώτρηση, αντλιοστάσιο, αγωγοί μεταφοράς θαλασσινού νερού). Η λειτουργία του έργου αυτού θα συμβάλει αποτελεσματικά στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της υδροδότησης με πόσιμο νερό, αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη ΝΔ έχουν πάρει χαμπάρι ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει "καμένη γη";

Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να διακινούν τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ (αφ' ενός  για να συντηρούν στους ψηφοφόρους τους την προοπτική  της εξουσίας και αφ' ετέρου  για να αναγκάζουν τη ΝΔ σε αμυντική στάση), αλλά για κάθε ενδεχόμενο …προετοιμάζουν να παραδώσουν «καμένη γη». Προφανής η υστεροβουλία. Ενδεικτικά, σημειώνω:

ΙΚΑ
Μάλλον πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων ότι το « ΙΚΑ απορρόφησε το πρώτο δίμηνο του 2012 τη μισή κρατική επιδότηση που δικαιούται, βάσει του νέου προϋπολογισμού, για ολόκληρο το 2012
Διαβάζω: "Με την οικονομία να παραμένει βυθισμένη στην ύφεση και την αγορά εργασίας να αποσυντίθεται, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μοιάζει μαθηματικά βέβαιη. Πρόκειται για ένα οικονομικό, κοινωνικό γεγονός τεράστιας σημασίας, που θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές δεν θα αντέξει το σοκ της προγραμματισμένης ασφαλιστικής κατάρρευσης..."

ΕΡΤ
«Δεν είναι δυνατόν εν μέσω προεκλογικής, ουσιαστικά, περιόδου να παραμένει στην ΕΡΤ μια διοίκηση υπό δικαστική διερεύνηση, αλλά και να προσπαθεί να συνεχίσει τις μπίζνες.» Αυτά δήλωσε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου.

«Τα μέτρα του Ιουνίου»
Με δεδομένο τον εκτροχιασμό των εσόδων, άρα και τη μη επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί, θεωρείται σχεδόν νομοτελειακή η λήψη πρόσθετων, εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρων τον Ιούνιο. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πρώτες αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά να είναι πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας!

Τα «ρουσφέτια του Βενιζέλου»
Η τελευταία ….επινόηση του πλέον αποτυχημένου υπουργού Οικονομικών, να αποφασίζουν οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ για το τέλος ακινήτου, δεν είναι και τόσο ….αθώα. Φοβούμαι ό,τι μπορεί στήσουν κάποια βιομηχανία απαλλαγής ημετέρων.

«Τα ρουσφέτια του κ. Παπαϊωάννου»
 Εν μέσω μνημονίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης μοιράζει αυξήσεις στους έμμισθους Δικηγόρους του Δημοσίου!

«Τα ρουσφέτια του κ. Σαχινίδη»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έχει ανακοινώσει οτι το δημόσιο θα επιστρέψει μέρος των οφειλών του προς τους ιδιώτες. Αυτό φυσικά θα γίνει με εντελώς αμερόληπτο και αδιάβλητο τρόπο.

«Προαγωγές ημετέρων»
Σε αρκετές ΔΕΚΟ μεθοδικά προάγονται ημέτεροι. Όταν, δεν μπορούν να δώσουν αυξήσεις, κάνουν προαγωγές.

Οι τακτικές κρίσεις που απετράπησαν
Ο απελθών Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήθελε σε προεκλογική περίοδο να κάνει τακτικές κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Σε συνεργασία με τον …Καρχιμάκη! Απετράπησαν, χάρις στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα που στο υπουργείο πήγε ο Χρυσοχοϊδης, ελπίζω να μην αλλάξουν γνώμη!

Έχει και άλλα ο μπαξές, αλλά ας σταματήσουμε εδώ.

Το ερώτημά μας είναι απλό: Στη ΝΔ έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται;

Αδέξιος Δεξιός
http://www.antinews.gr/2012/03/08/150834

«Η σκανδαλώδης-τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να αναλάβει κάθε βουλευτής της ευθύνες του απέναντι στους πολίτες, ζητεί με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Μέρες τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, ψάχνουν τον τρόπο που θα αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την ψήφιση της τροπολογίας-σκάνδαλο με την οποία επιδιώκουν στην ουσία να χαριστούν τα κεφάλαια των δανείων των δύο κομμάτων που υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια Ευρώ».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνει ότι «η πρακτική της συγκυβέρνησης είναι προκλητική και επιχειρεί να λύσει τα οικονομικά αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δίνοντας χρήματα στα κόμματα που δεν δικαιούνται κάτω από το τραπέζι και φορτώνοντας τα χρέη των δύο κομμάτων στους Έλληνες φορολογούμενους.

Η σκανδαλώδης-τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας.

Με δεδομένο ότι υπάρχει σχέδιο να περάσει με τη μέθοδο του κατεπείγοντος, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν την δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

--

Γεννητούρια σε Super Puma


Γεννητούρια σε Super Puma

Μέσα σε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι εγκύου η οποία είχε επιβιβαστεί στο ελικόπτερο για να μεταφερθεί εσπευσμένα από τη Σίφνο στην Ελευσίνα και εν συνεχεία άλλαξε πορεία κατευθυνόμενο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αυτό της Σύρου.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 και ώρα 05:30, ζητήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία η αεροδιακομιδή μιας τριαντατριάχρονης εγκύου από τη νήσο Σίφνο για την Ελευσίνα. Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στις 06:10 και μετέβη στη νήσο Σίφνο όπου και παρέλαβε την έγκυο και απογειώθηκε την 07:18 με κατεύθυνση την Ελευσίνα.


Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το ελικόπτερο άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο που βρισκόταν στη νήσο Σύρο.


Περίπου 8 ναυτικά μίλια, νότια της Σύρου και σε ύψος 2000 πόδια γεννήθηκε, μέσα στο ελικόπτερο, ένα υγιέστατο αγοράκι. Στις 07:38 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου και η μητέρα μαζί με το νεογνό διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο.


Η 384 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης καλωσόρισε το νεογνό σαν επίτιμο μέλος της, ενώ ο κυβερνήτης του Ελικοπτέρου, θα γίνει ο "ανάδοχος" του βρέφους, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

megatv.com

Αλληλοκαρφώματα ΠΑΣΟΚων: «Βρήκα άδειες μοτοσικλέτες και γεμάτα γραφεία»!... ενώ όταν έφυγε ήταν ανάποδα;

αιχμές, αξιωματικοί, αστυνομία, ΕΛΑΣ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ομάδα ΔΙΑΣ, υπουργός
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΣ
ΜΙλώντας με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη «άδειασε» τον προκάτοχό του Χρήστο Παπουτσή λέγοντας πως διέλυσε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση η αναφορά του στο γεγονός ότι έχει μειωθεί δραματικά η δύναμη της Δίκυκλης Αστυνομίας (ΔΙ.ΑΣ.).
«Όταν έφυγα από το υπουργείο, πριν 17 μήνες, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είχε 2.000 άνδρες και γυναίκες και περισσότερες από 1.000 μοτοσικλέτες. Τώρα, ενεργοί είναι οι 1.300 και οι 700 είναι σε γραφεία» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναρωτήθηκε σε ποια γραφεία μετατέθηκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Πρόσθεσε δε ότι από αύριο θα βγουν στους δρόμους και οι 700, ενώ σύντομα ακόμη 1.000 αστυνομικοί θα προστεθούν στη δύναμη της συγκεκριμένης ομάδας. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει που βρίσκονται 2.500 νέοι αστυνομικοί, ούτε που «βολεύτηκαν» 1.200 και πλέον νέοι ειδικοί φρουροί.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ανέπτυξε κωδικοποιημένα τη νέα στρατηγική, υποστηρίζοντας πως ακολουθεί αυτό που έκανε όταν ήταν και στο παρελθόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Αστυνομία θα είναι στο πλευρό του πολίτη, θα χτυπήσει την εγκληματικότητα των δρόμων και θα επικεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι πάνω απ' όλα προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μετά τις αιχμές που άφησε για τον προκάτοχο του, Χρήστο Παπουτή, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λόγια και ανακοινώσεις, παρά μόνο για πράξεις και ουσιαστικά έργα.

protothema.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 3/08/2012 02:11:00 μμ

Κλασική ΝΔ: "Θάβουν" τον Μουρμούρα για να μη στεναχωρηθούν οι ΜυταροΣταϊκούρες...

«Περισσεύει ο φθόνος στη Νέα Δημοκρατία», επιμένουν παρατηρητές των τεκταινομένων στη Συγγρού. Είναι η δεύτερη φορά που ο στενός συνεργάτης του κ. Αντ. Σαμαρά, καθηγητής μακροοικονομικών και υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι. Μουρμούρας αρθρογραφεί σε κορυφαίο διεθνές οικονομικό έντυπο, αλλά η επίσημη Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος.
Οι καχύποπτοι λένε ότι μάλλον ο κ. Ι. Μιχελάκης δεν θέλει να ενοχλήσει ορισμένους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου της ΝΔ και γι' αυτό δεν ασχολείται με την προβολή του κ. Μουρμούρα ο οποίος, μετά το προ ολίγων μηνών άρθρο στους Financial Times δημοσίευσε χθες νέο άρθρο στη Wall Street Journal με τίτλο «Making the euro crisis worse» («Κάνοντας χειρότερη την κρίση του ευρώ»). Ο κ. Μουρμούρας ανέλυσε την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Πορτογαλίας, το οποίο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και επισήμανε: «Η άποψή μου είναι ότι ο λανθασμένος σχεδιασμός των προγραμμάτων σταθεροποίησης είναι η αιτία που η ύφεση διατηρείται, η ανεργία εκτινάσσεται και η δημοσιονομική κατάσταση δεν βελτιώνεται». 

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Οικονομική Κρίση και η πρόταση της Αριστεράς" - Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στη Σίφνο

      

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Τη Δευτέρα 12/3 και ωρα 8 μμ, σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση – συζήτηση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αρτεμώνα με θέμα:

Οικονομική Κρίση και η πρόταση της Αριστεράς”

Ομιλητές

Ηλίας Ιωακείμογλου,

οικονομολόγος

Νίκος Συρμαλένιος,

περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου


Στηρίζει Βενιζέλο: Παραιτήθηκε ο Μπεγλίτης από εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στον Ευ. Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρακάλεσε τον κ. Παπανδρέου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του και ανέφερε ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι η μοναδική επιλογή, μολονότι, όπως τόνισε, εκτιμά ιδιαιτέρως τον Χρ. Παπουτσή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΚΑΥΛΟΥ


Αυτό το Σάββατο,οι τσαμπούνες και οι γκάιντες παίζουν ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο.
 Η ΗΜΕΡΑ ΑΣΚΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 Το υπαίθριο γλέντιστο λόφο του Φιλοπάππου πραγματοποιείται με στόχο:
 − να αντιλαλήσουντα όργανα στο φως του ήλιου αντηχώντας σε όσο το δυνατόν περισσότερα αφτιά, και
− να γλεντήσουμεμέχρι τελικής πτώσης παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι νανυχτώσει.
Πρόγραμμα:1. Φέρνουμε φαγητά,κρασιά και ό,τι συνοδευτικό εξοπλισμό κρίνουμε απαραίτητο.

Χ. Κόκκινος: Η οπισθοδρόμηση και η ύφεση στο Ν. Αιγαίο συνεχίζονται


Η υποβάθμιση και η ύφεση στα νησιά μας, δεν έχει τέλος. Οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών συνεχίζονται εμποδίζοντας την ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2012 μειώνεται και πάλι. Οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώνονται κατά 15% και η νέα αναμόρφωσή του μειώνει ακόμα περισσότερο τις ελάχιστες αναπτυξιακές δράσεις και τα προγραμματιζόμενα έργα. Η περιφερειακή αρχή με τα ταμιακά υπόλοιπα παρελθόντων ετών, που προέρχονται κυρίως από ανεκτέλεστα έργα,
επιχειρεί να «μπαλώσει» την κατάσταση προσωρινά διότι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ του Ο.Λ.Π. Α.Ε


Στην αίθουσα συσκέψεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. συνήλθε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων και χρηστών του λιμανιού, με θέμα «Λειτουργική Προετοιμασία Κεντρικού Επιβατικού Λιμένα θερινής περιόδου 2012», υπό την προεδρία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη.

Τοποθέτηση Κώστα N. Μπιζά στο Περιφερειακό Συμβούλιο γισ το -Στρατηγικό Σχεδιασμό Ευρώπη 2020-

    Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
  Στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης   : <<Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ΕΥΡΩΠΗ 2020 >>, πραγματοποίησα την παρακάτω τοποθέτηση:
     Κυρίες και Κύριοι,

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 159  του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», της παρ. 1α του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»,  την υπ΄αριθμ. Κ.Υ.Α. αρ.  50698/2-12-2011 (ΦΕΚ 2832/Β/14-12-20112/3881/9-2-2012)  με την οποία παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων οικ. έτους 2012, συντάχθηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 40/2012 ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Τήνου για το οικονομικό έτος 2012.

Ο  προϋπολογισμός του Δήμου  είναι πραγματικός, ισοσκελισμένος και ταυτόχρονα αναπτυξιακός. Εκφράζει το σχεδιασμό και την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξη του νησιού μέσα στην παρούσα  δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Φιλοδοξεί να διαχειριστεί με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, σύνεση και δικαιοσύνη τους πόρους του Δήμου υπέρ της ανάπτυξης της πόλης, των χωριών και των κατοίκων του νησιού μας γενικότερα.  

Ο Δήμαρχος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζεται στους δημότες του που τολμούν και μεταφέρουν τις απόψεις και ιδέες τους, τιμούν τις εκδηλώσεις και προσφέρουν από το υστέρημά τους για κοινωνικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικά τόνισε: " Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες και ελπίζουμε πως με πολύ δουλειά θα καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει. Το χρωστάμε πρώτα σε αυτούς που μας πίστεψαν και ελπίζουν σε μας αλλά και στους εαυτούς μας."   

Σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν για τη δρομολόγηση των έργων: αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου, ταχυδιυλιστήριο φράγματος Βακέτας, ηλεκτροφωτισμός λεωφόρου Μεγαλόχαρης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, Περιφερειακός Πανόρμου, Βιολογικός Τήνου, Βιολογικός Πάνω και Κάτω Μερών.

Ο ίδιος ο προϋπολογισμός όμως αντικατοπτρίζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, καθώς περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, μειώσεις τελών και βοηθήματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την υπογραφή ασφαλιστήριου συμβολαίου με ιδιωτική εταιρεία για την αερομεταφορά των Τηνιακών ασθενών.



Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με τις πλέον βάσιμες προβλέψεις βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων και πληρωμής των εξόδων για  το οικ. έτος 2012 και το ύψος των κονδυλίων και ανακεφαλαιωτικά εμφανίζει :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για τις 8 Μάρτη

Δωρεάν εξέταση μαστού (ψηλάφιση) και τεστ Παπανικολάου σε όσες γυναίκες επιθυμούν να εξετασθούν, προσφέρει σήμερα και αύριο η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της ημέρας της γυναίκας.”
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και του μνημονίου, στην εποχή που προτεραιότητα δεν έχουν οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, αλλά οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες, το αυτονόητο γίνεται “είδηση” και θρασύτατα, προσβλητικά,  εμφανίζεται ως “προσφορά”.

155 χρόνια μετά τη μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και πνίγηκε στο αίμα, η φετινή 8 Μάρτη, έχει για τη χώρα μας το δικό της στίγμα.

Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, η ερμαφρόδιτη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της Ελλάδας σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Τρόϊκα έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη  κοινωνικά βάρβαρη επίθεση στην ανθρώπινη κοινωνία, με στόχο τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων ανδρών και γυναικών και των οικογενειών τους.

Τα εργασιακά δικαιώματα συντρίβονται και το εργατικό δίκαιο καταλύεται. Δεν θα υπάρχει πια καμία νομική προστασία των εργαζομένων και  ο “περίφημος” νόμος της αγοράς θα κατισχύσει.
Με πρόσχημα την κρίση, αντικαθιστούν τις συλλογικές συμβάσεις με ατομικές, καταργείται το όριο απολύσεων, μειώνονται οι μισθοί κάτω από το ελάχιστο όριο και μετατρέπεται η κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική. Ληστεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται η περιουσία των ασφαλισμένων, ξεθεμελιώνονται κοινωνικοί θεσμοί στήριξης των εργαζομένων, όπως η Εργατική Εστία και η Εργατική Κατοικία.
Το μερίδιο στην κρίση, για τις γυναίκες είναι πιο βαρύ.
Μπροστά στο απειλητικό φάσμα της ανεργίας που γιγαντώνεται ιδιαίτερα στις γυναίκες, της ήδη εκτεταμένης ελαστικής απασχόλησης τους, η εργασία των γυναικών μετατρέπεται σε δουλεία, με εξευτελιστικές αμοιβές, χωρίς ασφάλιση, με μεταχείριση που περιέχει βία, απειλές, σεξουαλική παρενόχληση και συνθήκες εργασίας που τους στοιχίζουν ακόμα και τη ζωή τους.

Η εργασία των γυναικών, ελληνίδων και μεταναστριών, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα όνειρα και τις ανάγκες τους, αλλά προσβάλλει την αξιοπρέπειά τους και τις οδηγεί στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτή η εργασία δεν χειραφετεί τις γυναίκες.

Τα κοινωνικά αγαθά, οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες για τη φροντίδα και τη μέριμνα παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία και όλες οι δομές κοινωνικής προστασίας, το ένα μετά το άλλο ιδιωτικοποιούνται, με αποτέλεσμα τα βάρη να φορτώνονται πολλαπλά στις γυναίκες.

Σε τούτη εδώ τη συγκυρία, οι γυναίκες είναι παρούσες, αντιστέκονται  και δεν υποχωρούν.
Στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις, σε όλους τους αγώνες μετέχουν ισότιμα με τους άνδρες γιατί η πραγματικότητα τις πείθει πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκώνονται και διεκδικούν ισότητα δικαιωμάτων και αξιοπρέπεια.

Το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη διεκδικεί και απαιτεί να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, τα μονοπώλια, οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες.

 Ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στηρίζουν τους αγώνες των Γυναικών για τα δικαιώματά τους, την κοινωνική χειραφέτηση και τις αξίες του φεμινιστικού κινήματος που έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.
Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται  -γυναίκες και άντρες μαζί-  για την ανατροπή, για το χτίσιμο  μιας κοινωνίας χωρίς ανισότητες, εκμετάλλευση, βία, με μοναδικό κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Π.Κ. Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου
Συντονιστικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σύρου