slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί απεργεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία;

Κωνσταντίνος Χαροκόπος
Η ΠΝΟ πήρε τη σκυτάλη από τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ιωακειμίδη, σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης των ναυτικών που έριξαν στη θάλασσα τον άτυχο Αντώνη Καριώτη και επίρριψης των ευθυνών της δολοφονίας που έγινε στον καταπέλτη του Blue Horizon, στον καπιταλισμό και στο σύστημα.

Είχε προηγηθεί η ακατανόητη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σύμφωνα με την οποία οι ναυτικοί πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για δολοφονία. Κάτι που θεωρήθηκε σαν εξίσωση του θύματος με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL Πυροσβεστική: Το κράτος που για κάποιους δεν υπάρχει εκανε πάνω από 3.400 διασώσεις στις πληγείσες περιοχές.

Συνολικά 3.443 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης έως στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Κοινό Τηνίων - Στηρίζουμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης του Δήμου Τήνου


Οι εικόνες καταστροφής που φτάνουν στα μάτια μας, η μία μετά την άλλη, δεν οφείλονται μόνο σε φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και επιλογών συγκεκριμένων ανθρώπων, συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τις ελλείψεις, για την απουσία πρόληψης, για την ολοκληρωτική εγκατάλειψη των πληγέντων.




Πριν όμως αποδώσουμε ευθύνες, σημασία έχει να παραμένουμε άνθρωποι. Είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά το μόνο που μας έχει μείνει και που πρέπει να προστατέψουμε, για να μην αποκτηνωθούμε εντελώς ως κοινωνία.


Με τις σκέψεις αυτές, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων", στηρίζουμε την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Τήνου και καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν ευαισθησία και διάθεση αλληλεγγύης προς όλους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.


Τα είδη που συλλέγει ο Δήμος Τήνου είναι:


– Εμφιαλωμένα νερά

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.ά.)

– Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους

– Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής

– Power Bank και φακούς


Η συλλογή θα γίνεται στον χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τήνου, από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 09:00 με 14:30.

Δήμος Πάρου : Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την Κακοκαιρία Daniel


 

Ο Δήμος Πάρου με απόφαση του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου προχωρά άμεσα σε 

συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να στηρίξει τους πληγέντες 

συμπολίτες μας από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Αλληλέγγυοι στους πληγέντες της Θεσσαλίας


 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που

επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης. Καλούμε

Αναβολή εγκαινίων εκλογικού κέντρου Θηραϊκής Πολιτείας



-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η Θηραϊκή Πολιτεία και τα μέλη της Παράταξης, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους
πληγέντες συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια