slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΠΑ στις Βραχυχρόνιες μισθώσεις ( airbnb).Εξομοίωση με Ξενοδοχεία &καταλύματα για λόγους ίσης μεταχείρισης.


ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Με αφορμή την υστέρηση σε ΦΠΑ η Κομισίον έβαλε στο στόχαστρο τις βραχυχρόνιες μισθώσεις .

Ο τρόπος εφαρμογής ΦΠΑ καθώς και λεπτομέρειες δεν ειναι γνωστές αυτή την στιγμή.Θεωρείται όμως δεδομένη η εφαρμογή ΦΠΑ στα έσοδα απ τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με το πρόσχημα της ίσης μεταχείρισης .

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι φορείς των πλατφορμών στους εν λόγω τομείς θα καταστούν υπεύθυνοι για την είσπραξη και την απόδοση του ΦΠΑ στις Φορολογικές Αρχές όταν οι πάροχοι υπηρεσιών δεν το πράττουν, για παράδειγμα επειδή είναι μικρές επιχειρήσεις ή μεμονωμένοι πάροχοι.

ΟΜ ΣΥΡΟΥ Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Σύρο



Τη Σύρο επισκέφτηκε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2022 αποτελούμενο από τον Κώστα Ζαχαριάδη Βουλευτή, Τομεάρχη Εσωτερικών, και Νίκο Σκορίνη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Τομεάρχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίοι ήταν ομιλητές σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και υποστήριξε οργανωτικά η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Νοσοκομείο Σύρου: Ξεκινούν χειρουργεία για ΩΡΛ – Ολοκληρώθηκε η προμήθεια εξοπλισμού

Την ολοκλήρωση του πλήρη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της ειδικότητας ΩΡΛ, ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, γεγονός που επιτρέπει τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων στην υγειονομική μονάδα του νησιού.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Εργασίες βελτίωσης και ανακαίνισης σε χώρους του ΓΕ.Λ. Πάρου

Εργασίες βελτίωσης και ανακαίνισης σε χώρους του ΓΕ.Λ. Πάρου.Στο πλαίσιο προγραμματισμού και υιοθέτησης δράσεων, έχοντας την πεποίθηση πως οι καλαίσθητοι χώροι του σχολείου προκαλούν ευαρέσκεια σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και τονώνουν το αίσθημα της κοινότητας, αλλά και την τάση να το διαφυλάξουν, προβήκαμε στον ευπρεπισμό και την ανακαίνιση χώρων του σχολείου μας με χορηγίες κι εθελοντική εργασία από ιδιώτες κι από παλιούς αποφοίτους καθώς και μέσα από τη διάθεση κονδυλίων και οικονομικών πόρων από μέρους του Δήμου Πάρου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, για τις αναγκαίες προσθήκες και βελτιώσεις.