slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έτοιμη η Αριστερά της Δραχμής! Αλαβάνος – Λαφαζάνης επικεφαλείς, κεντρικό πρόσωπο η Ζωή


506B56AE3EF23DF7438424CFAA41202A
Ραγδαίες πλέον αναμένονται οι εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουLykavitos.gr ο κύβος ερρίφθη και το νέο “κόμμα της Δραχμής” βρίσκεται προ των πυλών!

my naxos - free press: Διαβάστε ελεύθερα!

 
Με πλήθος από ενδιαφέροντα θέματα στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα κυκλοφορεί το free press my naxos στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Στο τεύχος 19 (Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2015) διαβάστε μεταξύ άλλων για το αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα, όλα όσα θέλετε να γνωρίζεται για τον τρύγο και την οινοποίηση, τι λένε για τη Νάξο της "καρδιάς" τους ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Γιάννης Φραγκίσκος, ο Βασίλης Γρηγορόπουλος και η Ελένη Καρποντίνη, αλλά και τι μας λέει για τις μουσικές του ο Gorge Soera.

Μάθετε για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Νάξο, από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού και το Φεστιβάλ Νάξου!

Νάξος: Αναστολή (ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ;) των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χώρα


Μετά την απόφαση της Επιτροπής Άρθρου 152 Ν. 3463/2006, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία έγινε αποδεκτή η 185/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,αναστέλλονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου που επρόκειτο να εφαρμοστούν έως 31 Αυγούστου 2015.
Κατόπιν τούτου, καλούμε την Ελληνική Αστυνομία όπως αυξήσει τα μέτρα τροχονομίας, όπως προβλέπεται, σε δρόμους που παρατηρείται αυξημένη κίνηση πεζών και οχημάτων, για την ασφάλεια όλων των διερχομένων.
Ειδικότερα, αναστέλλονται οι:  

Νάξος: Σύλληψη 57χρονου για καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθη χθες (18.08.2015) το πρωί σε ορεινή περιοχή της Νάξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ένας 57χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν σε

"Αν η δυναμική του τουρισμού μας ανακοπεί άλλη μία φορά το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό"





Νέες προσλήψεις στην (KAMIA ΓΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΞΟ) υγεία. Πόσοι, πώς και πού θα κατανεμηθούν οι επιτυχόντες


Κινητικότητα καταγράφεται επί της διαδικασίας πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ, περισσότερων από 1.000 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Παρά λοιπόν την περιρρέουσα εκτίμηση πως η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές, σε ΦΕΚ (δείτε το εδώ) που δημοσιεύθηκε στις 11 Αυγούστου, αναφέρεται η λεπτομερής κατανομή των θέσεων για άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και βρίσκονται στον κατάλογο του ΟΑΕΔ.
Τα άτομα αυτά αναμένεται να είναι συνολικά 69 και θα....

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ν. Αιγαίου της ΝΔ


Με την ανακοίνωση του Σύριζα Κω εναντίον του Βουλευτή κ.Μ.Κόνσολα, μάθαμε ότι ο Σύριζα έχει και Τομέα Τουριστικής Πολιτικής.

Προφανώς ο Τομέας Τουριστικής Πολιτικής του Σύριζα ταυτίζεται με τον Τομέα Προσέλκυσης Παράνομων Μεταναστών. Γιατί αυτοί είναι οι μόνοι επισκέπτες που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ στα νησιά μας.

Μιλούν για στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού, αυτοί που

Παραδέχτηκε καθαρά O ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ότι παραμύθιασαν τον ελληνικό λαό ο Χαϊκάλης

Χαϊκάλης: Συγνώμη γιατί υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά, συγνώμη για το διαχωρισμό μνημονιακών-αντιμνημονιακών

Χαϊκάλης: Συγνώμη γιατί υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά, συγνώμη για το διαχωρισμό μνημονιακών-αντιμνημονιακών
Παραμένει στο τραπέζι σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος «μέχρι να βρούμε ισοδύναμα».

Ο κ. Χαϊκάλης επανέλαβε, μιλώντας στο MEGA τη δήλωσή του περί «καυτής πατάτας» που κρατάει στα χέρια του και «προσπαθεί να

Συζήτηση στη Νάξο με αφορμή βιβλίο του Γιάννη Δημητροκάλλη

Προσθήκη λεζάντας

Με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του Γιάννη Γ. Δημητροκάλλη με τίτλο "Ο ηγέτης μετά τον ηγέτη", θα διεξαχθεί συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας του σήμερα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου "Ιάκωβος Καμπανέλλης"...

Στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου σε Πάρο και Τήνο ο Χ. Κόκκινος Δημοσιεύθηκε : 17 Αύγουστος 2015


Την Πάρο και την Τήνο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, προκειμένου να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Στην Πάρο, ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο, τον έπαρχο Πάρου κ. Μπιζά, τον δήμαρχο κ. Κωβαίο και δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια μετέβη στην Τήνο, όπου το

Επίσκεψη Χατζημάρκου σε Πάρο και Τήνο


Την Πάρο και στην Τήνο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το τριήμερο 13 - 15 Αυγούστου, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στα δύο νησιά.

Στην Πάρο, την Πέμπτη 13 Αυγούστου, συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντων των δημάρχων Πάρου και Αντιπάρου, κ.κ. Μάρκου Κωβαίου και Αναστάσιου Φαρούπου αντίστοιχα, καθώς και του συνόλου των φορέων των δύο νησιών. Στην διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τα νησιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει ότι

Επίσκεψη στο ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί Νάξου

Πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική επίσκεψη-ξενάγηση που διοργάνωσε η πολιτιστική δράση Νάξου με την επωνυμία "Νικάνδρη" στο ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί Νάξου και ήταν τυχεροί όσοι συμμετείχαν αφού ξεναγήθηκαν από το βασικό παράγοντα της ανασκαφής και αναστήλωσης του χώρου, τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη...