slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άνδρος - Καταστροφή παραλιών εξαιρετικού κάλλους για αποβίβαση των ανεμογεννητριών και παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων

 Σύμφωνα με την ερώτηση, το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένες παραλίες της Άνδρου, όπως ο Ζόρκος και το νότιο άκρο του Στενού, μετατρέπονται σε λιμένες αποβίβασης και εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών που εγκαθίστανται σταδιακά στο νησί στα πλαίσια ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Πρόκειται για παραλίες εξαιρετικού κάλλους και εντός της περιοχής Natura 2000, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, για να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι τεράστιες σιδερένιες μηχανές ύψους άνω των 100 μέτρων και να μεταφερθούν στους χώρους εγκατάστασης τους.

Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία - Μισός μισθός bonus σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ

«Από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη η στήριξη που δίνουμε στα νοικοκυριά», είπε ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει παγκόσμια κρίση τιμών, ενώ εκτίμησε ότι θα δούμε αποκλιμάκωση στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στην Κίμωλο και την Μήλο ο Φίλιππος Φόρτωμας


Την Κίμωλο και τη Μήλο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Βουλευτή ήταν το νησί της Κιμώλου, όπου παρακολούθησε τον Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Οδηγήτριας, Πολιούχου και Προστάτιδος της Κιμώλου, μαζί με την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού, τον Δήμαρχο κ. Κώστα Βεντούρη και τους αντιδημάρχους κ. Ελισάβετ Βαμβακάρη και κ. Παναγιώτη Σαρδή, αναφορικά με τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και για ζητήματα της καθημερινότητας.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Η Τουρκία στέλνει μολυσμένες σταφίδες - δηλητήριο στην Ευρώπη.»

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στον πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Ολλανδικά Αρχή Ελέγχου Τροφίμων σε εισαγόμενες σταφίδες από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σταφίδες που αναλύθηκαν βρέθηκε ότι περιέχουν απαγορευμένο κοκτέιλ φυτοφαρμάκων που είναι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά τη λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναστολή των εισαγωγών σταφίδας από την Τουρκία που δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και τη λήψη μέτρων για την προστασία και την ενίσχυση των Ευρωπαίων παραγωγών ώστε να καταστεί ο κλάδος της σταφίδας και πάλι ανταγωνιστικός έναντι των εισαγωγών από τρίτες χώρες που δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Το γραφείο "πολιτικού ρύπου" της Π. Ν. Α. και η προσπάθεια επιβολής φόβου και σιωπής!

 
Η προσπάθεια επιβολής φόβου και σιωπής   και το γραφείο "πολιτικού ρύπου" της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου! 


Στις δύσκολες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας, θα περίμενε από τους ασκούντες εξουσία να λειτουργούν με όρους πολιτικής αποτελεσματικότητας, δημιουργίας, δημοκρατικής και  κοινωνικής ευαισθησίας. 
Στην περίπτωση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου -δυστυχώς-αυτά δεν ισχύουν! 

Οι πρακτικές και οι τακτικές του κ. Χατζημάρκου και της πολιτικής παρέας του το επιβεβαιώνουν  καθημερινά, όσο  και να θέλει να καλυφθεί  με

ΕΑΣ Νάξου:Ρακιτζίζουμε με τζαμπούνα, ντουμπάκι, τραγούδι, Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και Αρσενικό Νάξου!



Στην Νάξο αποστάζουμε την ρακή (ή, όπως το λέμε εδώ στο νησί μας, ρακιτζίζουμε) απολαμβάνοντας την μουσική των παραδοσιακών μας οργάνων (τζαμπούνα και ντουμπάκι), το τραγούδι των οργανοπαικτών (που κρατούν ζωντανή την τέχνη τους από γενιά σε γενιά) και την γεύση των εκλεκτών τοπικών μας προϊόντων, όπως είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π.!

Δείτε το βίντεο: