slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Η μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ


Άλλα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας καιάλλα γράφει η μεταφρασμένη στα ελληνικά ομιλία που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ... εντάξει γνωστά πράγματα όταν απευθύνεσαι σε χαχόλους: 

Δημιουργία χορωδίας για μικρούς και μεγάλους ι στην Σχολή Ουρσουλινών.

Μουσικά χορωδιακά μονοπάτια
Δημιουργία τμημάτων χορωδίας για μικρούς και μεγάλους
Δωρεάν μαθήματα με συνοδεία πιάνου 
διδάσκει η Ελένη Ψαρρού
Πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ.
στη Σχολή Ουρσουλινών
Φορέας υλοποίησης: ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α

Τριγλία Ραφήνας - Πανναξιακός 0-0


Μεγάλη ισοπαλία για την ομάδα της Νάξου με την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Τριγλία μέσα στη Ραφήνα. Στους 9 βαθμούς οι "Ναξιώτες" με 2 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.
Ο Πανναξιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και να χάνει μια ευκαιρία με το Ντούκα στο 10΄ που σημάδεψε με κεφαλιά στο δοκάρι του τέρματος των γηπεδούχων. Στο β΄ημίχρονο η Τριγλία κατάφερε να ισοροοπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι τέλους χωρίς τέρματα.

ΝΔ: Ποιοί υποψήφιοι «παίζουν» για περιφέρειες και μεγάλους δήμους – Όλα τα ονόματα

Ζεσταίνει τις μηχανές της η Νέα Δημοκρατία για την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων στις κάλπες του Μαΐου. Στη λεωφόρο Συγγρού παρακολουθούν, συντονίζουν και συγκεντρώνουν πληροφορίες για αυτοδιοικητικά ή πολιτικά στελέχη που ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη των εκλογών, κάνουν βολιδοσκοπήσεις και συναντήσεις.
Το τοπίο δεν είναι πια θολό ούτε για τον εκλογικό νόμο ούτε για τις «κοινές υποψηφιότητες», λένε στελέχη της λεωφόρου Συγγρού. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μέσα από τη συνέντευξή του στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη ότι «δεν κατεβαίνουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα», ενώ έχει «κλειδώσει» η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εκλογή με 42%.
Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποχωρήσει τις ενστάσεις του μπροστά στην....

Παραμένουν οι θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες με απόφαση του ΣτΕ

Ως απαράδεκτη απέρριψε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση τριών πολιτών, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν όλες οι θρησκευτικές εικόνες και τα σύμβολα από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών, αλλά και να ακυρωθεί απόφαση της επιτροπής διοίκησης και....

Κικίλιας για το μπάχαλο ΔΤ: Χάσαμε στο θέμα της ΕΡΤ- Από τρία κανάλια φτάσαμε σε ένα με κόστος 240 εκατ. ευρώ [βίντεο]


Αιχμές για το θέμα της ΕΡΤ άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κικίλιας, αφού επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική της στάση καλώντας την έστω και τώρα να συμβάλει μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ όπου επέκρινε την κυβέρνηση Σαμαρά αναφέροντας:

«Αν χθες πίσω από την Αστυνομία ήταν ανενόχλητοι ΧΑυγίτες, δεν θα καταγγέλαμε την ΕΛΑΣ ότι τους ανέχεται;;»

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ 
Ο Νίκος Μπίστης σχολίασε με καυστικό τρόπο τον τρόπο αντίδρασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
«Πράγματι, εικόνες ντροπής.

Τσίπρας όπως βαλβίδα εκτόνωσης της ΝΔ


Το «γαλάζιο» γράμμα που θα έλεγε η Γαλάνη είχε αποστολείς είχε παραλήπτη, αλλά το σταμάτησε στο … ταχυδρομείο ο Αλέξης με την μομφή του…

Δέκα βουλευτές της Ν.Δ είχαν ετοιμάσει σύμφωνα με πληροφορίες...

Αρωματικά Φυτά- Βιολογικές Καλλιέργειες Πρόγραμμα Ημερίδας

Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
& του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 17:00 – 21:30
Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ερμούπολη – Σύρος & στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Τήνος, Άνδρος καθώς και στην....

Πιπιλή εναντίον όλων: Τι λέει για τη λούφα της ΕΡΤ, τα 12ποντα και το νέο κόμμα που ιδρύθηκε

Με σφοδρή κριτική αλλά και δεικτικό χιούμορ αντιμετώπισε η Φωτεινή Πιπιλή την ένταση και τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο τόσο στην Αγία Παρασκευή όσο και στη βουλή.
Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικό τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.
«Η όλη κατάσταση λειτουργίας στην ΕΡΤ ήταν λούφα , φαυλοκρατία και βόλεμα . Παρακαλώ την εισαγγελέα που έρευνα την κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα συγγενών πολιτικών και υπαλλήλων της ΕΡΤ που έβαζαν από τα παράθυρα και τις πόρτες συγγενείς,φιλενάδες κουμπάρες και κουμπάρους . Να δημοσιοποιήσει ο Παντελης Καψης πόσοι διορισαν τις γκομενες τους στην ΕΡΤ. Εχει τα στοιχεία. Ολο το πολιτικό σύστημα ειναι υπεύθυνο . Άνδρο πολιτικής και κομματικής διαφθοράς ήταν η ΕΡΤ και θα έπρεπε να είχε κλήσει απο το 1991» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Πιπιλή όμως σχολίασε και τα όσα έγιναν στην Αγία Παρασκευή με τη....

Όταν παρακολουθούσαν τον ΕΘΝΑΡΧΗ Κωνσταντίνο Καραμανλή

Η ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι τόσο παλιά όσο και το… τηλέφωνο. Οι μυστικές υπηρεσίες καταφεύγουν σ’ αυτή τη λύση για να μάθουν αυτά που θέλουν.
Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Ιντέλιτζενς Σέρβις το 1957. Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπουργός Εξωτερικών ο Ευάγγελος Αβέρωφ και στην Κύπρο, που ήταν τότε αγγλική αποικία, ξεκινά ο αγώνας της ΕΟΚΑ.
Οι Άγγλοι θέλουν να μάθουν που κρύβεται ο Γρίβας, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της ΕΟΑΚΑ και το βασικότερο, τι οδηγίες δίνει η Αθήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Άγγλοι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τηλέφωνο 73581 στην οδό Καρνεάδου 24. Το.....

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος Νέος πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του ΚΑΠΗ Νάξου

ΦΩΤΟ ΒΗΜΑΟΣ : Παπαδόπουλος-Σκουλάτος 
Με την  συμμετοχή 117 μελών του από τα 218  πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στα  ΚΑΠΗ Νάξου. Το νέο  διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και συστάθηκε σε σώμα. Πρόεδρος, εκλέχτηκε ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος...
 Η σύνθεση και οι ψήφοι που έλαβαν στις εκλογές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Αντίθετος ο Σύλλογος Σαγκριωτών Νάξου "Η Πρόοδος" με την πρόταση του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη

Σε ψήφισμα του ο Σύλλογος Σαγκριωτών Νάξου "Η Πρόοδος" συμπαρατάσσεται με την απόφαση που έλαβε η Λαϊκή Συνέλευση των Σαγκριωτών να μην δεχτεί  παραχωρήσει έκταση  χωρίς την  άμεση κατασκευή κτηριακών  εγκαταστάσεων και προτείνει συγκρότηση επιτροπής αγώνα για τη διεκδίκηση των συμφωνηθέντων και να συμμετάσχει σε αυτή.
Διαβάστε ολόκληρο το Ψήφισμα του συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου "Η Πρόοδος"

Δήλωση Μ. Κεφαλογιαννη γαι το Μιχάλη Γαλελιανο

Με τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του Μιχάλη Γαλελιανού ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μ. Κεφαλογιαννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Υποψηφιότητες ΔΗΜ.Τ.Ο Δωδεκανήσου και θεματικών τομέων , εσωκομματικών εκλογών Νέας Δημοκρατίας»

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ΝΟ.Δ.Ε.) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                               Ρόδος 10 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις τοπικές οργανώσεις της Νέας δημοκρατίας καθώς και για τους θεματικούς τομείς θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα 11/11 από τις 10:00 έως και τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00 και την Τρίτη 12/11 από τις 10:00 έως τις 14:00 στο ξενοδοχείο   Mediterranean στη Ρόδο η στις

Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας , για την εκλογή νέων Προέδρων & Μελών ΔΗΜ.Τ.Ο Κυκλάδων.

     Με απόφαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας , θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις ΔΗΜ.Τ.Ο Πανελλαδικά.
     Στις Κυκλάδες οι εκλογές θα γίνουν 16 Νοεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο από τις 10.00 – 19.00 , στα κατά τόπους γραφεία των οργανώσεων των νησιών.
     Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.
     Υποψηφιότητες θα κατατίθενται την Κυριακή 10/11/2013 από τις 12.00 – 17.00 στα κατά τόπους γραφεία των ΔΗΜ.Τ.Ο του  κάθε νησιού.
     Για περισσότερες πληροφορίες στα

ΒΙΝΤΕΟ-Η επιστολή Γλέζου

Επιστολή του Μανώλη Γλέζου διάβασε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι «η προσπάθεια εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση των δηλώσεών μου για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αντιδεοντολογική πράξη».
Δείτε το βίντεο.

Μεγάλη διάκριση για τον Πανναξιακό στον 31o Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών


Ο Ναξιακής καταγωγής Ανδρέας Δημητράκης, αθλητής του Πανναξιακού κατέλαβε την 3η θέση στα 10χλμ του 31ου ΚΜΑ με χρόνο 32.58. Σε μια κούρσα, που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους περίπου 8.000 αθλητές απ' όλο τον κόσμο, ο Ρώσος Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ πήρε την 1η θέση με 32.28, με 2ο τον Κώστα Δρόμο και τρίτο τον αθλητή του Πανναξιακού, ο οποίος έτρεξε για..... πρώτη φορά στα 10 χιλιόμετρα.

Α.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν. 3-2 και παραμένει στην 4η θέση η ομάδα μας


Ολα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία
(25-15, 25-20, 22-25, 21-25 και 15-8) Σε ένα συγκλονιστικό ματς στο οποίο η ομάδα της Νάξου έδειξε ότι μπορεί να σταθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Συγκλονιστικοί και οι φίλαθλοι του Πανναξιακού που βρέθηκαν εκεί με το πανό τους αλλά κυρίως με την αγάπη τους για τη Νάξο και τον Πανναξιακό, δεν σταμάτησαν καθόλου να ενισχύουν τα.....

Όταν ο Καραμανλής έμαθε ότι τον παρακολουθούσαν


Το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2005 όλα φαίνονταν ομαλά. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απουσίαζε στη Μαδρίτη σε επίσημη επίσκεψη, ενώ ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη έδινε ένα πολύ ενδιαφέρον ευρωπαϊκό παιχνίδι, το οποίο παρακολουθούσε από την πολυτελή σουίτα του στο μόλις ανακαινισμένο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων Στάδιο Καραϊσκάκη ο ....

Πώς θα ψηφίσουμε για Δήμους και Περιφέρειες;


Την πρόθεση του να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές επανέλαβε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών, γεγονός που όπως όλα δείχνουν επισπεύδει τις διαδικασίες.
Το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα την πρόταση, η οποία πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει άμεση ισχύ από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι αντιδράσεις των δημάρχων δεν είναι ξεκάθαρες, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που μιλούν για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στους Δήμους να ανατρέψουν την όποια κομματική παρέμβαση.
Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζεται ο...