slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΤΖΑΚΟΣ, ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ.

Η οδός Δημητρίου Γούναρη, στον
Πειραιά, που «εκβάλλει» στο λιμάνι.
Οι υποφωτισμένοι αστικοί ορίζοντες του Πέτρου Ματζάκου   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ
Είναι τολμηρό –για άλλους, «χιλιοπαιγμένο»– να αναμετριέσαι με την... πολλή πραγματικότητα της Αθήνας. Μιας πόλης που αποτελεί διαρκώς «θέμα» σε όλες τις τέχνες, όλες τις εποχές, με όλους τους αναβαθμούς της κλίμακας «συγκίνηση - αποστασιοποίηση». Η Αθήνα είναι ένα ανατροφοδοτούμενο και μοιραία ανεξάντλητο επίδικο.
Ο Πέτρος Ματζάκος (Νάξος, 1960) έκανε πολλές βόλτες στην

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Δ.Κ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία είχε η χτεσινή συνάντηση του Δημάρχου Πάρου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου στο Δημαρχείο.Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο μέρος του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πάρου, αφορούν έργα που γίνονται στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου, τα οποία όμως εξυπηρετούν ολόκληρο το νησί.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν είμαστε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών»


«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real 97,8 και την εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.
«Σίγουρα ήταν ακραίο καιρικό φαινόμενο, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας. Δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν μετά τη φωτιά στο βουνό το 2016, δεν έγινε κανένα έργο που θα μπορούσε να ανακόψει τα ορμητικά νερά. Αλλά ο κρατικός μηχανισμός δεν θα έπρεπε να ειδοποιήσει εγκαίρως τους κατοίκους της Μάνδρας για το ενδεχόμενο να πνιγούν από το χείμαρρο, να κλείσουν οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα οχήματα τους; Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε ούτε ο ελάχιστος δυνατός συντονισμός», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης.

ΠΕΤΑΞΑΝ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ Πρωτοφανής εισβολή και προσβολή στο ΥΠΕΘΑ -Έκανε ντου ο Ρουβίκωνας [εικόνες & βίντεο]

 
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν μέλη του Ρουβίκωνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 15-20 μέλη του Ρουβίκωνα βγήκαν από τη στάση του μετρό έξω ακριβώς από το υπουργείο Άμυνας και τρέχοντας πέρασαν από την κεντρική πύλη, από τις μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν για τα αυτοκίνητα.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν στον χώρο του ΥΠΕΘΑ και πέταξαν προκηρύξεις, ενώ

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : Βίντεο η ομιλία στην Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος.Fwd: FW: Ενημέρωση για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Νεφρολογικού Ιατρέιου 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημέρωση για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και του Νεφρολογικού Ιατρείου

 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ξεκίνησε την λειτουργία της στις 11/08/2017, λειτουργεί  καθημερινά και εξυπηρετεί 9 ασθενείς, μόνιμοι κάτοικοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Συνολικά έχουν γίνει 230 τακτικές συνεδρίες και 8 έκτακτες από τη έναρξη λειτουργίας της.

 

 

 

Παράλληλα με την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού, λειτουργεί στο νοσοκομείο Νεφρολογικό ιατρείο για την εκτίμηση και παρακολούθηση ασθενών με επιδείνωση νεφρικής λειτουργίας, χρόνια νεφρική νόσο, αρτηριακή υπέρταση κύησης, λευκωματουρία, αιματουρία, νεφρολιθίαση, σπειραματικές παθήσεις, διερεύνηση ασθενών με κύστες νεφρών καθώς και παρακολούθηση και ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Στο νεφρολογικό ιατρείο πραγματοποιείται μικροσκοπική εξέταση – ίζημα ούρων καθώς και εξετάσεις  ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Το ιατρείο λειτουργεί από Τρίτη έως Πέμπτη για τα τακτικά περιστατικά ενώ Δευτέρα και Παρασκευή γίνεται επανεξέταση και εκτίμηση ασθενών με Νεφρολιθίαση και ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Πληροφορίες και Ραντεβού  δίνονται από τους Νεφρολόγους του τμήματος κ. Τζανακάκη και  κ. Σωτηράκη στα τηλέφωνα 2285360684 και 2285360626 .

 

 

 

Ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA - Lloyd’s Register Foundation στο Φιλώτι Νάξου


Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, ξεκίνησε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στο Φιλώτι της Νάξου, 14ο και τελευταίο σταθμό της Εκστρατείας που πραγματοποίησε η HELMEPA από το 2014, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd's Register Foundation (LRF)*.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη «Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη»


  «Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη», παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα στη Μάλτα έκανε την παρακάτω παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναλυτικά   το βίντεο της παρέμβασης:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ο Κυκλαδίτης επιστήμονας και πολιτικός ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, σήμερα το πρωί προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου:
«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας.
Στις μέρες μας η επίθεση κατά των θεσμών, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ο ευτελισμός και η υποσκέλιση τους, υπονομεύει και αμφισβητεί το μέλλον της Πατρίδας.
Στις μέρες μας, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας μέσα από αδιάκοπη μάχη ενάντια στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και τη βία.
Στις μέρες μας ο τόπος έχει ανάγκη από πρόοδο. Δεν χρειάζεται ούτε επιστροφή στο παρελθόν ούτε νέες εξεγέρσεις. Τα νέα «Πολυτεχνεία» θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας στον τομέα της καινοτομίας, της επιστήμης, της παραγωγής και της κοινωνικής προόδου».