slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

26η Οκτωβρίου 1912 και η 28 Οκτωβρίου 1940. Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*


Τις ημέρες αυτές στη Θεσσαλονίκη γιορτάζονται δύο γιορτές. Η 26η Οκτωβρίου 1912 και η 28 Οκτωβρίου 1940.
Ήθελα να σταθώ στην 26η Οκτωβρίου 1912, ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Η ημέρα αυτή είναι σύμβολο - εορτασμός των Βαλκανικών Πολέμων. Ιστορικά, ακολούθησαν η Μάχη του Μπιζανίου και ο  Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος.
Εξετάζοντας την Ελληνική Ιστορία, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε τρείς μεγάλες ένδοξες σελίδες.
- Μάχη Θερμοπυλών. Μία μάχη συμβολισμού. Έδωσε το στίγμα και το πνεύμα όλων όσων ακολούθησαν μέχρι και σήμερα. «Υπέρ την Νίκη, η Τιμή».
- Μάχη Μαραθώνα και Ναυμαχία Σαλαμίνος. Δύο Ιστορικές αμυντικές μάχες σωτήριας προάσπισης ολοκλήρου του Δυτικού κόσμου. «Οι Έλληνες πρόμαχοι της Δύσης».

Τριήμερη περιοδεία Βρούτση στη Σαντορίνη

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στη Σαντορίνη από τις 26/10 έως και τις 28/10/2018.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Δημητρίου Καρτεράδου και

Ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Nestle η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανανέωσε τη συνεργασία της με τη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για ιερό σκοπό διοργανώνει το ΓΕΛ Νάξου

Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού του Μανώλη Λυκουρόπουλου


Δυστυχώς, το ποσοστό του καρκίνου του μαστού, και μάλιστα σε μικρές ηλικίες, αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος τρόπος έγκαιρης αντιμετώπισης είναι ο τακτικός έλεγχος. Βάλτε στη ζωή σας, στο πρόγραμμά σας, εντυπώστε στη σκέψη σας τον ετήσιο έλεγχο. Όσο νωρίτερα γίνει μια διάγνωση, τόσο καλύτερη και πιο αποδοτική θα είναι η θεραπεία. Να θυμάστε ότι, αν η ζωή του άντρα είναι ένας βράχος, εσείς είστε το λουλούδι που

Πρόσκληση στην παρουσίαση του 7ου τόμου της Επετηρίδας Ναξιακά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Ο. ΝΑ. Σ.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του 7ουτόμου της Επετηρίδας Ναξιακά, την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γεωργ. Γενναδίου 8, κοντά στην εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή της οδού Ακαδημίας, τηλ. 210. 38 34 559), στις 6.30 μ.μ.

Τον τόμο θα παρουσιάσουν:

«ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Του Γιώργου Βακόνδιου 

Πολιτευτή  Κυκλάδων Ν.Δ.
Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας πρωτοκλασάτος υπουργός που αποτέλεσε επιλογή Τσίπρα, σε επίσημη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατηγορεί άλλα μέλη της Κυβέρνησης ότι αποδέχθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ξένο κεφαλαιούχο.

Ο θιγόμενος ανταπαντά ότι αυτός που τον κατηγορεί δεν θα έπρεπε να είναι κατήγορος, διότι ο ίδιος θα έπρεπε να ελεγχθεί για κακοδιαχείριση άλλων εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου στο οποίο προΐσταται.

Ο κόσμος μένει έκπληκτος, ο πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα και το μόνο που τον απασχολεί είναι η κυβέρνηση να κερδίσει λίγους μήνες εξουσίας.

Αλλά γιατί άραγε εκπλησσόμαστε;

Toσύνολο αυτής της Κυβέρνησης έδωσε πολύ νωρίς δείγματα γραφής του.......

Συνάντηση Βρούτση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ


Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/10/2018 στα γραφεία του ΣΕΤΕ συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρέτσο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Βερνίκο, τον Αν. Γενικό Γραμματέα κ. Καλλίνικο Καλλίνικο, τον Γεν. Διευθυντή ΣΕΤΕ κ. Γιώργο Αμβράζη, τον Γεν. Διευθυντή ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλία Κικίλια και τον Γεν. Διευθυντή ΠΟΞ κ. Νίκο Ζωητό με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Βρούτση, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κ. Θεόδωρο Καράογλου, Αν. Τομεάρχη Εργασίας και τα επιτελεία τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι θέσεις του ΣΕΤΕ και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές απασχόλησης, τα εργασιακά θέματα, την αδήλωτη εργασία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, τον ρόλο των θεσμικών εταίρων και τα ασφαλιστικά θέματα, τις ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών και εργοδοτών, το ύψος και την διαδικασία απονομής των συντάξεων κ.ά.

Μετά το πέρας της συζήτησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων με εκπροσώπους φορέων της Νάξου και της ΕΚΥΤ-

Συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων
με εκπροσώπους φορέων της Νάξου και της ΕΚΥΤ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/10 στη Βουλή συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Συρμαλένιου με εκπροσώπους φορέων της Νάξου και της ΕΚΥΤ. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών Αντώνης Χωριανόπουλος, ο καθηγητής Δημήτριος Κορρές πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Μανώλης Καλαιτζής, ο πρόεδρος της ΕΚΥΤ Θόδωρος Γεράσιμος Μαγκανιώτης, ο Γεώργιος Δημητροκάλλης ταμίας της ΕΚΥΤ, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Αντώνης Τζιώτης, τα μέλη του συλλόγου Απολλωνιατών Γεώργιος Χατζόπουλος, Μιχάλης Λεβογιάννης, Ευαγγελία Χατζοπούλου, Κωνσταντίνος Ανδρής, η Παρασκευή Θεοφίλου εκπρόσωπος του συλλόγου Απολλωνιατών στην ΟΝΑΣ και η Δήμητρα Θεοφίλου.

Κατάθεση Αναφοράς για την παράλογη και αδικαιολόγητη επιβολή ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μήλου


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη (α.π.6471/23-10-2018), στο οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη επιβολή ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μήλου.
Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή ενέργεια της ΔΟΥ Γ΄ Πειραιά να επιβάλλει ΕΝΦΙΑ στο Δήμο της Μήλου. Μάλιστα, στο έγγραφό του υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ΟΤΑ απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που ιδιοχρησιμοποιούνται ή παραχωρούνται δωρεάν στο δημόσιο.