slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όχι κ.Τσίπρα δεν είστε το «νέο», είστε «ή κάθε λέξη» που σηματοδοτεί το παλιό.


Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»
Η προεκλογική σας δημαγωγία και η πρωτόγνωρη μετεκλογική αντίληψη και πρακτική των κυβερνήσεων σας, δεν σας επιτρέπουν να αυτοπροσδιορίζεστε πια, ως το «νέο» στην πολιτική ζωή. «Καταφέρατε» να συγκεντρώσετε, σε ιδέες, πολιτικές πρακτικές και φυσικές παρουσίες, στο κόμμα σας και στις κυβερνήσεις σας, ότι πιο παλιό και αναχρονιστικό υπήρξε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τον κομματισμό, τον κρατισμό, τον συντεχνιασμό, την αδιαφάνεια , μαζί με έναν τερατώδη λαϊκισμό και μια εμφυλιουπολεμικού τύπου πολιτική επιθετικότητα.
Οι τεχνητές πολώσεις και τα ψεύτικα διλήμματα που χρησιμοποιείται ξανά τώρα προεκλογικά,  είναι πολύ παλιά και ξεπερασμένα πολιτικάντικα κόλπα.
Δεν αποτελείται για τη χώρα, την αρχή του νέου αλλά το τέλος του παλιού.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Μεϊμαράκης: Ποτέ ένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα όσα ο Τσίπρας [εικόνες]


«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα.
Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι «δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου».Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μοίρασε» ψέματα και

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


Πρώτη φορά… χωρίς αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους οι ιδεοληψίες, οι κομματικές δεσμεύσεις, η άγνοια και η παντελής έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού του δίδυμου Μπαλτά – Κουράκη, έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή κατάσταση με τεράστιες συνέπειες στη λειτουργία των σχολείων αλλά και στη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Το ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) δεν έχει ακόμη συζητήσει και διαμορφώσει την τελική εισήγησή του για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε στα Περιφερειακά υπηρεσιακά Συμβούλια πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα το απόλυτο μπάχαλο στη διαχείριση του προσωπικού, τη στιγμή που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα είναι πολύ παραπάνω από 20.000 όπως δήλωσε ο Αρ. Μπαλτάς στις 27/7/2015, και όχι λιγότερα, όπως πάλι δήλωσε ο ίδιος διαψεύδοντας τον εαυτό του τρεις (3) ημέρες αργότερα.

Ζωή: Συμπράττω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα


Επίθεση από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα
Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, η οποία διήρκεσε σχεδόν 3,5 ώρες. Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με

Την κοπάνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και ο λογογράφος του Τσίπρα


Αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών και δραστήριων κομματικών παραγόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνανε εκατοντάδες τις τελευταίες μέρες, όμως μία κατάφερε να συγκλονίσει το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για την παραίτηση του Θοδωρή Κόλλια, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της ομάδας των λογογράφων του και σύμβουλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού τους τελευταίους μήνες, μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη.
Ο κ. Κόλλιας έχει ιστορική διαδρομή τριών δεκαετιών στην....

Ομιλία Νίκου Μανιού στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Μανιός (φωτό αρχείου)


Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε εξηγήσεις σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε βιοπαλαιστή, στη νέα γενιά που μας εμπιστεύτηκε το πώς άνθρωποι Αριστεροί με ιστορία αγώνων υπέγραψαν μνημόνιο.
Αποφασίστηκε από όλους η μάχη να δοθεί μέσα στους θεσμούς. Αυτό είναι και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική κοινωνία από το 1981 και ύστερα επέλεξε την ένταξη και

Αγιασμός αύριο στους παιδικούς σταθμούς Νάξου

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας γνωρίζει  ότι την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 θα τελεστούν οι Αγιασμοί στον 1ο και 2ο Παιδικό Σταθμό Νάξου ως εξής:
·        10:00 π.μ. Τέλεση Αγιασμού στον 2ο Παιδικό Σταθμό Νάξου (περιοχή Άλσους Έλλης)
·        11:00 π.μ. Τέλεση Αγιασμού στον 1ο Παιδικό Σταθμό Νάξου (Περιφερειακός Χώρας -Εγγαρών).

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Λ. Κωτσαδάμ


Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ

«Τον Λουκά Κωτσαδάμ τον γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του με ειλικρινή φιλία πολύ προτού ασχοληθώ με τα κοινά και συναντήθηκα μαζί του σε πολλούς χώρους μετά την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θαύμασα την συνέπεια του και θα κρατήσω στην μνήμη μου την αγωνιστικότητα και το χαμόγελό του.

Ο Λουκάς Κωσταδάμ που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την

Σφοδρή επίθεση Iskra: Μεταλλαγμένος μνημονιακός ο Τσίπρας – Eπιστρατεύει το σκιάχτρο της «δεξιάς παλινόρθωσης»



Συνεχίζει τις επιθέσεις στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συντηρώντας τον εμφύλιο στην Αριστερά η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη όπως αντανακλάται και στην ιστοσελίδα του Iskra.
«Από το ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά στο Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» είναι άρθρο ενταγμένο στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας με το οποίο επιχειρεί να αποδομήσει την προεκλογική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα όπως την ξεδίπλωσε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Για την Αριστερή Πλατφόρμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια «μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ» που

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ... ΜΑΓΑΖΙ Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη Ζωή -Διορισμοί φίλων της στη Βουλή [pdf+ονόματα]


Μπορεί ήδη στις 18 Αυγούστου να διαφαινόταν ότι η χώρα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα οδηγηθεί σε εκλογές, μπορεί να ήταν ολοφάνερο ότι το γυαλί με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ραγίσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Βουλής να διορίσει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο της.
Την αποκάλυψη έκανε το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι

Βούτσης: Η κυβέρνησή μας έκανε λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων


Στην παραδοχή ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε λάθη τακτικής και προχώρησε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, προχώρησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, επισήμανε: «Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία

Σχεδόν… υπερήφανος για το τρίτο σκληρό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει ο Παππάς

 
«Αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει. Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών» τονίζει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Παππάς τονίζει:

Συγχαρητήρια Φουτάκογλου στους Κυκλαδίτες διαιτητές

Η ΕΔ/ ΕΠΣ Κυκλάδων εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους διαιτητές-βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές που αξιολογήθηκαν στους πίνακες εθνικών πρωταθλημάτων μετά τις πρόσφατες κρίσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ και συγκεκριμένα στους:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: O Πρίγκιπας του Παλαιού Ψυχικού


Καθώς ατενίζει το κόσμο από την πολυτελή κατοικία του επί της οδού Δάφνης στο Παλαιό Ψυχικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλοςδεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την έπαυλη του έτερου αριστερού συνταγματολόγου-εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου στην καρδιά της Φιλοθέης.
Τα πάρτυ και τα καλέσματα του Αλέξη Μητρόπουλου στην έπαυλη της Φιλοθέης έχουν μείνει αλησμόνητα σε

Το ''Αδαμάντιος Κοραής'' υποκλίθηκε στην Σίκινο (Νέο βίντεο)


Μια ιδιαίτερη σχέση ενώνει το Αδαμάντιος Κοραής με τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ιδιαίτερα με το νησί της Σικίνου.

Το Cyclades24.gr εξασφάλισε ενα ακόμα βίντεο (Δείτε το προηγούμενο βίντεο ΕΔΩ) από το λιμάνι της Αλοπρόνοιας στη Σίκινο με το «Αδαμάντιος Κοραής» ακόμα φορά να γίνεται δεκτό με έναν ιδιαίτερο, συγκινητικό και

Πρώτη συνάντηση για τη σχολή ποδοσφαίρου στο Φιλώτι

Πρώτη συνάντηση για τη σχολή ποδοσφαίρου στο Φιλώτι

 Η συνεργασία με τον Γιόβαν Μιχαήλοβιτς σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον ΑΜΣ Φιλωτίου, που πλέον σχεδιάζει πάνω σε στέρεες βάσεις το μέλλον του, με τον Σέρβο τεχνικό να πιάνει άμεσα δουλειά, όχι μόνο στην Ανδρική ομάδα, αλλά και στα τμήματα υποδομών, σχεδιάζοντας τη δημιουργία σχολής ποδοσφαίρου που θα απευθύνεται στα παιδιά της ορεινής Νάξου.
Μάλιστα η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση με

Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» : Εγγραφές στο χορευτικό


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» με χαρά σας ανακοινώνει ότι το φετινό μας χορευτικό είναι ανανεωμένο πιο οργανωμένο και στόχος μας είναι να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους από όλες τις ηλικίες του χωριού μας. Ξεκινάμε δυναμικά με καινούργια τμήματα για αρχάριους χορευτές.
Οι εγγραφές ξεκινούν από

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

   
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την πρόθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να συζητά το πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: