slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - "Επικείμενη κατάργησητου «Φιλόδημου»: Ομηρία των Δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών; Απαιτούμε τη συνέχιση των έργων στα νησιά με βάση την αρχή της συνέχειας του κράτους"


Οι πρόσφατες αιχμές του υπουργού Εσωτερικών για κατάργηση του προγράμματος Φιλόδημος έχουν δημιουργήσει ανησυχία για την τύχη των έργων που είχαν προγραμματιστεί. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο ο κ. Θεοδωρικάκος προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει ένα προσωπικό πελατειακό δίκτυο στην αυτοδιοίκηση όλης της χώρας. Ας δούμε τι ισχύει:
 ü Το πρόγραμμα Φιλόδημος, ύψους €1,5 δισ. προερχόμενου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έδωσε για πρώτη φορά μετά από πάνω από δυο δεκαετίες τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε βασικά έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, σχολεία), τα οποία μέχρι σήμερα έμεναν μετέωρα. Ποιοι είναι άραγε υπεύθυνοι για την τεράστια έλλειψη στοιχειωδών υποδομών στα νησιά μας; Μήπως όσοι κυβέρνησαν επί δεκαετίες τον τόπο;

Υποστελεχωμένα και ανενεργά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Νησιωτικότητα και Κλιματική Αλλαγή επιτάσσουν την παρέμβαση της Πολιτείας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 

Υποστελεχωμένα και ανενεργά είναι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ειδικά δε στις Κυκλάδες η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κρίνεται αναντίστοιχη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά.Ωστόσο, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με επείγουσα εγκύκλιό της ανέστειλε τη διαδικασίας επιλογής των μελών των παιδαγωγικών ομάδων των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία, με αποτέλεσμα να μην έχει στελεχωθεί το ΚΠΕ/ΚΕΑ Σύρου και να ανασταλεί πλήρως η λειτουργία του. 

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του ιδρυμένου Κέντρου στη Σύρο θα μπορούσε να ενισχύσει την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών σχεδίων δράσης με ενσωμάτωση των αρχών της αειφορία με έδρα το διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Πρόσκληση για Χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ TRAVEL LEADERS GROUP ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συνεργασία με τον Peter Vlitas, Senior Vice President της Travel Leaders Group, στα γραφεία του ομίλου στη Νέα Υόρκη, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος:  "Το άνοιγμα που υλοποιούμε στην αγορά των ΗΠΑ, είναι η ευκαιρία του τουρισμού μας"

Στα γραφεία της Travel Leaders Group στη Νέα Υόρκη, ενός εκ των μεγαλυτέρων ταξιδιωτικών οργανισμών στον κόσμο, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Peter Vlitas.

Εορτάστικό Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων Νάξου την περίοδο των Χριστουγέννων 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ψήφισμα της ετήσιας Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.ΣΗ ετήσια Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ., που συνήλθε σήμερα, Κυριακή 01-12-2019, και ώρα 11:30 στη λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου, Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι, μετά από προτάσεις μελών και σχετική συζήτηση αποφάσισε, ομόφωνα, τα εξής:

1.       Θεωρεί απολύτως αναγκαίο και ζητά την σύνταξη χωροταξικού σχεδίου για όλη τη Νάξο, προκειμένου, να σταματήσουν οι άναρχες παρεμβάσεις στο περιβάλλον, οι οποίες αποτελούν αρνητικό παράγοντα για ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, σε όλους τους τομείς.
2.       Να ληφθούν μέτρα για την διασφάλιση ύδρευσης του νησιού, χωρίς προβλήματα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο (αφαλάτωση κ.λ.π.), για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτό του 2018.
3.       Εκφράζει την ανησυχία της για την.....

Έκθεση Ζωγραφικής και ξενάγηση στο Μουσείο Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας


Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης 
ΦιλίππαςΦλώρακα-Γιάννη Χάλκου

Το εργαστήριο και το Μουσείο Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας και η Διευθύντρια του κ.Κουσκερίδου η Καθηγήτρια Γεωλογίας κ.Νίκη Ευελπίδου σας προσκαλεί στην Έκθεση Ζωγραφικής των παιδιών του Εργαστηρίου με θέμα ο ‘’Βυθός της Νάξου’’.Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 12.00 με 13.00 θα γίνει και