slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

😭😭Ξεκληρίστηκε από κορωνοϊό η οικογένεια αρνητή γιατρού στη Φθιώτιδα

Ο στρατιωτικός γιατρός ήταν ανεμβολίαστος και φέρεται να είχε πείσει τη μητέρα και τον αδελφό του να μην κάνουν το εμβόλιο – Η μητέρα κατέληξε στις 13 Οκτωβρίου, πριν 15 ημέρες  ο αδελφός του και χθες πέθανε και ο γιατρός-αρνητής που υποστήριζε ότι ο κορωνοϊός προκαλεί «μια απλή ίωση»

📺ΦΑΠΕΣ Μητσοτάκη σε ερώτηση ξένης ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑΣ δημοσιογράφου: Δεν θα δεχτώ να προσβάλετε εμένα και τον ελληνικό λαό

Δείτε βίντεο με το στιγμιότυπο - «Γιατί ψεύδεστε και δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε σκληρά, βάρβαρα pushbacks;» ρώτησε η δημοσιογράφος - «Κάθε μέρα σώζουμε ζωές και, την ίδια στιγμή, εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους, να τους επιστρέψουν» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. 
«Γνωρίζω ότι στη χώρα σας έχετε μια πολιτική να κάνετε ευθέως ερωτήσεις και το σέβομαι αυτό. Δεν σας επιτρέπω όμως να προσβάλετε εμένα και τον ελληνικό λαό σε αυτό το κτίριο». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξένη δημοσιογράφο, όταν εκείνη, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται για τα pushbacks.

Nίκος Συρμαλένιος: Να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου σε όλα τα επίπεδα


Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης τη Δευτέρα 8/11, με αποκλειστικό θέμα το Νοσοκομείο της Σύρου, συμμετείχε προσκεκλημένος από τη δημοτική αρχή ο Νίκος Συρμαλένιος.

Άγριο παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ: Ο Σαχινίδης «πάει» σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και η Γιαννακοπούλου υποβάλλει «παραίτηση» - Έξω φρενών ο Λοβέρδος με τον Χριστοδουλάκη

Γιώργος Κατσίγιαννης
«Η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής» , είπε ο κ. Χριστοδουλάκης με μια ανακοίνωσηΤο απόγευμα της Τρίτης ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ και υπηρεσιακός εκπρόσωπος τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Μ. Χριστοδουλάκης εξέδωσε μια ακατανόητη και αχρείαστη ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε όσες εταιρίες δημοσκοπήσεων στρέφουν την προσοχή τους στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος με τη Ν.Δ. Ακολούθως και για «ξεκάρφωμα» έκανε αναφορά και στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που έβγαλε, μάλλον μόνο του, ανέφερε:

Ενημέρωση για παράταση διακοπής κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Μικρασιατών Προσφύγων


Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται το κλείσιμο της οδού Μικρασιατών Προσφύγων από την αφετηρία της (όπισθεν supermarket ΕΛΟΜΑΣ) λόγω των εργασιών αντικατάστασης του οδοστρώματος και των τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν. Για την ολοκλήρωση των εργασιών και την επανέναρξη της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση είμαστε στη ..........

Δύναμη Δημιουργίας δεν θα συμμετέχουμε, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Νοεμβρίου 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας


ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Κοιν.: Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου 

ΘΕΜΑ: Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τη φυσική παρουσία  των μελών σε μη εργάσιμη ώρα 

Κύριε πρόεδρε, σας έχουμε πολλές φορές ζητήσει να επαναφέρετε  τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε απογευματινές ή βραδινές  ώρες, όπως συνηθιζόταν πάντα πριν την περίοδο της πανδημίας,  δεδομένου ότι μέλη όλων των παρατάξεων είμαστε εργαζόμενοι με  αποτέλεσμα πολλές φορές, κάποιοι από εμάς να είναι αδύνατο να  συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις, στερούμενοι έτσι τη δυνατότητα  συμμετοχής μας στο όργανο ως έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα.  Καταλαβαίνετε βέβαια ότι η ώρα συνεδρίασης του συμβουλίου μας στερεί  τη δυνατότητα της συμμετοχής.  

Ως απάντηση στο διαρκές δικαιολογημένο αίτημά μας,  προβάλλατε αρχικά το γεγονός ότι υπάλληλοι που συνέδραμαν στην  λειτουργία του συμβουλίου βρίσκονταν σε αναστολή ή αργότερα το  γεγονός ότι τα παιδιά τους έκαναν μάθημα μέσω διαδικτύου και  καθιστούσε δύσκολο το να συνδέονται στις συνεδριάσεις. Παρά το  γεγονός ότι τα όποια εμπόδια έχουν εκλείψει δεν υπάρχει κανένας  απολύτως λόγος να συνεχίζεται η διεξαγωγή των συνεδριάσεων στις  12:00 το μεσημέρι, ώρα εργάσιμη, γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη  συμμετοχή αρκετών μελών κάθε φορά και την παρακολούθηση των  συνεδριάσεων από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα της  ενημέρωσης. 

Επίσης, με πρόσφατες κοινές υπουργικές  αποφάσεις, προβλέπονται μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις που αφορούν  τις «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς  περιορισμό ατόμων», και προβλέπουν συμμετοχή στον χώρο της  συνεδρίασης. 

Οι ανωτέρω ΚΥΑ δίνουν την δυνατότητα των δια ζώσης  συνεδριάσεων, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε πριν τη δημοσίευση αυτών, παρ'  όλα αυτά και παρά το πάγιο αίτημα μας να επιστρέψουμε σε δια ζώσης  συνεδριάσεις, εσείς επιμένετε στις τηλεδιασκέψεις. 

Κύριε πρόεδρε, είναι γνωστό ότι η πανδημία αποτέλεσε μία πρώτης  τάξεως ευκαιρία για περιστολή ατομικών δικαιωμάτων, περιορισμό της  δημοκρατικής διαδικασίας -μεταξύ άλλων- στα συλλογικά όργανα των  Ο.Τ.Α. και γενικότερα αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ίδιας της  δημοκρατίας. Επ' ουδενί δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι χρησιμοποιείτε  την πρόφαση της πανδημίας προκειμένου να επιτύχετε τεχνηέντως  πλειοψηφία για την παράταξη σας, δημιουργώντας προσκόμματα στη  συμμετοχή των συμβούλων στις συνεδριάσεις. 

Από την πλευρά μας, δεδομένου ότι τόσους μήνες απευθυνόμαστε  σε μη ακούοντα αυτιά, για κάτι αυτονόητο, σας δηλώνουμε ότι δεν θα  συμμετέχουμε, για αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  9ης Νοεμβρίου 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αναμένουμε και από τις  άλλες παρατάξεις και συμβούλους να πράξουν το ίδιο. 

Οι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης 

Δύναμη Δημιουργίας 

Βασίλης Βρούτσης 

Μανόλης Βάβουλας 

Αντώνης Βασαλάκης 

Σοφία Βασιλάκη 

Νίκος Νομικός 

Κατερίνα Φουτάκογλου


Fwd: support.gov.gr: σε λειτουργία o ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες


Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2021

 

Διαθέσιμη στους πολίτες για την επικοινωνία και την υποβολή ερωτημάτων και αιτημάτων σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών των φορέων είναι η ψηφιακή πλατφόρμα support.gov.gr. Η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Το support.gov.gr ενοποιεί τον τρόπο επικοινωνίας με τους κυβερνητικούς φορείς για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στο gov.gr. Δημιουργείται, έτσι, ένας ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες, για την υποβολή ερωτημάτων, αιτημάτων και την λήψη απαντήσεων για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών κάθε φορέα.

 

Πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν ερώτημα ή αίτημα εξυπηρέτησης σχετικά με την επιλεγμένη υπηρεσία που παρέχεται από το gov.gr, επιλέγουν το πεδίο «Επικοινωνία» στη σελίδα της ψηφιακής υπηρεσίας για την οποία ενδιαφέρονται. Αφού ταυτοποιηθούν με τους κωδικούς Taxisnet, έχουν τη δυνατότητα να  υποβάλλουν προσωποποιημένα αιτήματα εξυπηρέτησης ή ερωτήματα. Μετά την υποβολή, λαμβάνουν ως αποδεικτικό τον μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 

Στη συνέχεια, το gov.gr διαμοιράζει τα αιτήματα – ερωτήματα αυτόματα, στους φορείς και τις διοικητικές μονάδες που έχουν την ευθύνη απάντησης. Μετά την ολοκληρωμένη επεξεργασία του αιτήματος, η απάντηση της διοίκησης αναρτάται στη θυρίδα απαντήσεων του πολίτη. Για κάθε νέα απάντηση το gov.gr αποστέλλει ενημερωτικό email, ώστε ο πολίτης να μεταβεί στη θυρίδα απαντήσεων για να παραλάβει την απάντηση της αρμόδιας διοικητικής μονάδας.

 

Ήδη, υποστηρίζονται από το support.gov.gr 259 ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς επίσης και από  τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την ΗΔΙΚΑ. Σταδιακά, όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες θα ενταχθούν στο support.gov.gr.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας και οδηγίες χρήσης: https://www.youtube.com/watch?v=lWKAYJ5yYbg

 

 

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση: Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, ΤΚ: 101 63, Καλλιθέα

τηλ: (+30) 210 9098606 email: press@mindigital.gr

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων - Αποχαιρετισμός στην συντρόφισσα μας Ευαγγελία Γαλανού


Αποχαιρετισμός στην συντρόφισσα μας Ευαγγελία Γαλανού

 H Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων και η Οργάνωση Μελών Σερίφου αποχαιρετούμε με πολύ μεγάλη θλίψη και άπειρα «γιατί» το μέλος μας και αγαπημένη συντρόφισσα, Ευαγγελία Γαλανού, που έφυγε αδόκητα γρήγορα και βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους, συντρόφους και σίγουρα όλη την κοινωνία της Σερίφου.

Κοροναϊός: Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής – Ενισχύονται οι κλίνες ΜΕΘ COVID - 19 (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Βασίλης Βενιζέλος

Το παράδειγμα του Γενικού Κρατικού Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς»
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχουν μετατραπεί σε κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 και να έχουν ενταχθεί σε πλήρη λειτουργία πέντε (5) πανεπιστημιακές κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς της Αθήνας «Σωτηρία» και έξι (6) κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αθήνας «Ελπίς», σύμφωνα με όσα δηλώνει στο parapolitika.gr ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Ατικής, Παναγιώτης Στάθης.
Ανάλογες κινήσεις πραγματοποιεί επίσης εντός της τρέχουσας εβδομάδας η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με μετατροπές κλινών ΜΕΘ σε κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID –19 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς και στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.