slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση του γιατρού Γερμανού Καπίρη στον Ιάκωβο Γιακουμή

κ. Γιακουμή ή κ. Ιάκωβε, όπως προτιμάς. Είσαι νέος ηλικιακά, πολύ νέος στα «μονοπάτια» της Νάξου και ακόμα νεότερος σε αυτά της πολιτικής. Και τα τρία είναι προσόντα, είναι καλά, αρκεί βέβαια κανένας να τα αξιοποιήσει σωστά. Και τα τρία είναι λόγοι που συνέβαλαν να μην αντιληφθείς έγκαιρα τι συνδυασμός ήταν αυτός στον οποίο ήσουν υποψήφιος. Ποιοι ήταν οι «κτιστάδες» του συνδυασμού, του «πουλέν» τα λεγόμενα. Λίγη σημασία έχει αυτό κ. Γιακουμή. Εσύ προσωπικά τα πήγες πολύ καλά και σε συγχαίρω. Εκείνο που έχει σημασία να καταλάβεις είναι ότι αυτό το συνδυασμό ο λαός της Νάξου τον απέρριψε και τον απέρριψε με επιδεικτικό τρόπο, υπερψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ στη διπλανή κάλπη, έτσι για να γίνει η απόρριψη πιο εμφανής, πιο αισθητή και να προβληματίσει φυσικά κάποιους που όντας μέσα στο συνδυασμό δεν είχαν αντιληφθεί τι γινόταν έξω από αυτόν.

Στη συνέχεια κάτι λες για την «κόντρα» τάχα μου τη δική μου με τον κ Ρήγα. Μελέτησε κ. Γιακουμή τα αποτελέσματα όλων των Κυκλάδων του Α΄ Βαθμού και θα δεις ότι δεν φταίει κανένας Μηλιός, κανένας Σαντορινιός, κανένας Νιότης, κανένας Ναξιώτης, κανένας Παριανός που πήγε τόσο χάλια το κόμμα μας. Φταίει ένας. Αυτός που διά πυρός και σιδήρου πέρασε τις κακές επιλογές του και εκεί που δεν υπήρχε ουδείς λόγος και εκεί που τα πράγματα θα κυλούσαν από μόνα τους υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Προς το τέλος μου τα χαλάς κ. Γιακουμή. Κάτι ψελλίζεις για ενότητα του χώρου και για προσφορά στον τόπο. Είμαι αναγκασμένος να σου απαντήσω και για τα δύο. Η ενότητα πρέπει να ξέρεις κ. Ιάκωβε δεν είναι πουκάμισο δροσερό, όποτε ζεσταθούμε πετάμε το ζιβάγκο και το φοράμε, ή το ανάποδο.

Η ενότητα είναι κατάκτηση του νου και της ψυχής ενός συνόλου ομοϊδεατών. Αν σε ενδιέφερε η ενότητα, πέρυσι στις εθνικές εκλογές έπρεπε να ‘σαι κοντά στο Ναξιώτη υποψήφιο Βουλευτή κ. Γιακουμή και άντε και στους δύο, όχι μόνο στον ΕΝΑ (κ. Ρήγα). Όσο για την προσφορά, για να ενημερώνεσαι λίγο, έχω προσφέρει και στο χώρο τον πολιτικό που ανήκουμε, από το 1974 συνεχώς και αδιαλείπτως, χωρίς ποτέ να ζητήσω το παραμικρό και στον τόπο μας στην Νάξο μας, τα τελευταία τριάντα χρόνια τις ιατρικές μου υπηρεσίες. Ανταμείφθηκα πλουσιοπάροχα γι’ αυτή την προσφορά.

Κέρδισα την αγάπη των πατριωτών μας, των απανταχού Ναξιωτών. Γιατί και τους νοιάζομαι όλους και τους θέλω ενωμένους κ. Ιάκωβε.

«ΤΟ ΒΗΜΑ της ΝΑΞΟΥ»

Βρε που είναι ο Σημίτης;

Τριγμούς στο κυβερνών κόμμα προκαλούν οι... αντιφάσεις που έχουν εντοπιστεί στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Τάσου Μαντέλη παρά το γεγονός πως έως σήμερα, οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν επίθεση προς την επιτροπή που δεν κάλεσε την πρώην πρωθυπουργό και βάζουν καθαρά πλέον στο στόχο τους τον Κώστα Σημίτη. Μάλιστα θέτουν ευθέως το ερώτημα που είναι ο Σημίτης;

40 νεκροί από φωτιά στο Ισραήλ... να παραιτηθεί τώρα ο Καραμανλής... σόρυ ο Νετανιάχου ήθελα να πω

http://www.skai.gr/files/temp/8C2A91DA3F81B2DAE34F69362858904B.jpg(Πριν την είδηση μια απορία: Καλά Χαρβαλιά και Έθνος δεν έχουν στο Ισραήλ να φτιάξει μια φωτογραφία της προκοπής και να προσθέσει μερικές φλόγες που θα πετάγονται μέσα από καπνούς στην αριστερή φώτο; Photoshop όπως ο Χαρβαλιάς -στις δεξιές φώτο- στις φωτιές του 2007 δεν έχουν; Ρε τους άχρηστους!)

Ακολουθεί η είδηση:

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 αναχώρησαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τη Χάιφα του Ισραήλ, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων.

Οι νεκροί ήταν φρουροί που επέβαιναν σε μεγάλο όχημα που έσπευσε να εκκενώσει παρακείμενη φυλακή για να σωθούν οι κρατούμενοι.Το όχημα παγιδεύτηκε στη φωτιά και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί.

Προς το παρόν η πόλη της Χάιφα δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά η οποία προχωρά με ταχύ ρυθμό παρά τις προσπάθειες 1.500 πυροσβεστών και όλων των άλλων δυνάμεων του κράτους που κινητοποιήθηκαν αλλά δεν καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ήδη οι αρχές εκκένωσαν τρία χωριά κοντά στο δάσος ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί δύο ακόμα χωριά που στη συνέχεια τα περισσότερα οικήματά τους κάηκαν. Έχουν επίσης εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και παρακείμενο ξενοδοχείο.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε τυχαία από σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο δάσος. Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν υιοθετείται από τις αρχές του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, αμέσως μετά το αίτημα των Ισραηλινών, με εντολή του πρωθυπουργού και συνεννόηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αναχώρησε, αμέσως ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από 35 άτομα για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ανταποδίδοντας τη βοήθεια στους Ισραηλινούς που είχαν στείλει 50 δασοκομάντος για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007.

Ωστόσο, οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν ανάγκη πεζοπόρα τμήματα για αυτό ετοιμάστηκαν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Παπουτσής: Η κρίση της Δικαιοσύνης φταίει για την διαφυγή του Γιούνγκ ενώ για τη διαφυγή του Καράβελα ο Καραμανλής

Η διαφυγή στο εξωτερικό, του πρώην προέδρου της Ζήμενς Ελλάς, Φόλκερ Γιούνγκ, οφείλεται στα κενά της νομοθεσίας περί περιοριστικών όρων και στην κρίση της Δικαιοσύνης, που δεν διέταξε την προσωρινή του κράτηση, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης, υπενθύμισε πως «όταν επί Νέας Δημοκρατίας, το είχαν σκάσει οι κ.κ. Καραβέλλας και Χριστοφοράκος, εσείς είχατε ανέβει στα κεραμίδια - και σωστά. Το ερώτημα του ελληνικού λαού, ήταν αν το σκάσανε, ή αν τους αφήσαν να φύγουν. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για την δική σας κυβέρνηση: Σας ξέφυγε, ή τον αφήσατε; Τι απαντάτε σ’ αυτούς που λένε πως μεθοδεύεται και στην Ζήμενς, το κουκούλωμα και ο συμψηφισμός;»

«Το μέσο και οι συνθήκες διαφυγής του κατηγορουμένου, είναι το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, «σύμφωνα με την Συνθήκη Σένγκεν, οι ευρωπαίοι πολίτες δεν υφίστανται ελέγχους στα ταξίδια εντός Σένγκεν, πλην του τυπικού ελέγχου ταυτοπροσωπίας. Ο περιορισμός της εξόδου απ’ τη χώρα, που είχε επιβληθεί στον κ. Γιούνγκ, έχει περιορισμένη σημασία πλέον. Το ότι επεβλήθη το μέτρο αυτό, ήταν τουλάχιστον αλυσιτελές, για να μην πω κάτι διαφορετικό».

«Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αποφάσισε ότι αυτός ο κατηγορούμενος πρέπει να συνεχίσει να απολαμβάνει την ελευθερία του και δεν προφυλακίστηκε. Το μόνο πρόσφορο μέσον, για να εξασφαλιστεί η παρουσία του σε δίκη, ήταν η προσωπική του κράτηση. Για το γιατί δεν συνέβη αυτό, πρέπει να ερωτηθεί η Δικαιοσύνη», παρατήρησε ο κ. Παπουτσής.

«Δεν σας άκουσα ανήσυχο για τις παραλείψεις. Μάλλον ανακουφισμένο σας άκουσα» επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Για τον Καραβέλα και τον Χριστοφοράκο δεν κάνατε διαλέξεις. Με τις τυπικές φράσεις ότι διεξάγεται έρευνα για τις υπηρεσιακές παραλείψεις, ο κόσμος λέει πως η υπόθεση πάει για κουκούλωμα». «Πώς εξηγείτε ότι και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ, δεν έχει οριστεί δικάσιμος για το σκάνδαλο της Ζήμενς, ενώ σε άλλες χώρες έχουν μπει στη φυλακή και πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι; Ότι δεν έχει προσδιορίσει το κράτος το ύψος της ζημίας, ότι δεν έχουμε ζητήσει ένα ευρώ από την Ζήμενς, ενώ η εταιρεία έχει καταβάλει 400 εκ. ευρώ στις αμερικανικές αρχές για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα; Γιατί δεν ενεργοποιήσατε την ευρωπαϊκή Οδηγία για αποκλεισμό της εταιρείας απ’ τους διαγωνισμούς; Γιατί δεν παίρνετε κεφάλια; Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν σκελετούς στα ντουλάπια τους» συμπέρανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο αγαπητός κ. Παπαδημούλης, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, περί δικομματισμού και ευθύνης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λες και δεν συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς ο πολιτικός σας χώρος. Και στην Εξεταστική, πολλά ελέχθησαν και υπονοήθηκαν - όχι μόνον για το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ…» απάντησε ο Χρήστος Παπουτσής.

«Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση του αστυνομικού τμήματος Πάρου, να ενημερώσει για την διαφυγή. Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για προσδιορισμό ποινικών ευθυνών. Έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν» δεσμεύτηκε ο κ. Παπουτσής.

· Τη δυσφορία του για την απουσία του πρωθυπουργού, από τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων που απευθύνονται σε κείνον, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου έχει παρευρεθεί μονάχα σε δύο, επί συνόλου δέκα ερωτήσεων, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Σε απάντηση δε, του Χ. Παπουτσή, πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό (ΣΣ Τι πρωτότυπο!) «σε διαδικασία εξαιρετικής διαπραγμάτευσης σε πολλά ανοιχτά θέματα», ο κ. Καρατζαφέρης ανταπάντησε πως «η κυβέρνηση διαθέτει αντιπρόεδρο, καθώς και συντονιστή υπουργό, τον κ. Ραγκούση. «Γιατί δεν έρχεται ο αντιπρόεδρος; Δεν τον εμπιστεύεται γι’ αυτά που θα πει εδώ και τον φοβάται; Γιατί δεν έρχεται ο πρωθυπουργεύων, όπως γράφουν οι εφημερίδες, ο κ. Ραγκούσης; Αυτή η απαξία δημιουργεί το πρόβλημα και υπάρχει ένας προβληματισμός απ’ τους πολιτικούς αρχηγούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Συνεχεία στο «σίριαλ» των απλήρωτων συνταγών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξόφλησης των φαρμακοποιών και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των συνταξιούχων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη ασυνέπεια της Πολιτείας, να μην εξοφλεί τους λογαριασμούς των Φαρμακοποιών για τις συνταγές των Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Οι Ασφαλισμένοι του Δημοσίου και κυρίως οι συνταξιούχοι, βλέπουν -μετά τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους- να χρειάζεται σήμερα να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, γιατί το «σίριαλ» των απλήρωτων συνταγών των φαρμακείων συνεχίζεται εδώ και 9 μήνες.

Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες περί εξόφλησης των Φαρμακοποιών, καθώς και τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο ΟΠΑΔ δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τους Φαρμακοποιούς.

Έτσι, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση προς τον ΟΠΑΔ και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εξ’ ιδίων τα φάρμακά τους.

Οι πολίτες, διαπιστώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα της χώρας (Οικονομική Ανάπτυξη, Ανεργία, Λουκέτα Επιχειρήσεων). Διαπιστώνουν ταυτόχρονα –και αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν- την αδυναμία των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Παζάρι …ανακύκλωσης!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

Ετοιμάζουμε ξανά το παζάρι ανακύκλωσης, όπου μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι!

Σ' αυτό το παζάρι δεν πωλείται τίποτα, τα πάντα είναι δωρεάν!

Έχουμε ξεκινήσει τη συγκέντρωση διαφόρων αντικειμένων, βιβλίων, περιοδικών, ρούχων (όλα σε καλή κατάσταση) και σε λίγες μέρες θα τα εκθέσουμε.

Ο καθένας μπορεί να πάρει ό,τι χρειάζεται από αυτά με την προϋπόθεση να το χρησιμοποιήσει!

Ας αναζητήσουμε τι δεν μας είναι πια απαραίτητο και θεωρούμε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο για κάποιον άλλο!

Είναι κρίμα να οδηγούνται στα σκουπίδια βιβλία και περιοδικά που μπορούν να διαβαστούν, ρούχα που μπορούν να φορεθούν, αντικείμενα που θα ομορφύνουν την καθημερινότητα μας (CD, DVD, διακοσμητικά, κ.λ.π).

Ελάτε να ανακυκλώσουμε ό,τι δεν χρησιμοποιούμε!

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22850 31955

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail:
prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για τα Blogs τους Bloggers την ανωνυμία και τις απειλές που συνεπάγονται από αυτήν. Όλα αυτά για μένα είναι εκ του πονηρού και στόχο έχουν την διασπορά φόβου και αργότερα αν τα καταφέρουν την φίμωση των ανώνυμων και ευπρεπών Bloggers για να πάψουν να γράφουν και να σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της Πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Κάποτε τα μέσα ενημέρωσης υπηρετούσαν....

Η ΠΑΣΚΕ σκίζει τα καλτσόν της !

Δείτε το αφιέρωμα που είχε η "Ελευθεροτυπία" την περασμένη Κυριακή
με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που διοικούν εδώ και δεκαετίες τα σωματεία!


Οι ηγεσίες των συνδικαλιστών στις ΔΕΚΟ, οι οποίες πρόσκεινται κυρίως στην ΠΑΣΚΕ,
εδώ και χρόνια δέχονται διπλή κριτική, από δεξιά και αριστερά:
Από δεξιά ότι συγκυβερνούν τις ΔΕΚΟ με τις εκάστοτε κυβερνήσεις
και ότι ευθύνονται για το όργιο σπατάλης, ρουσφετιών και αδιαφάνειας,
ενώ από αριστερά ότι ασκούν συναινετικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Προσέξτε :

Απόστολος Ραφτόπουλος,
πρόεδρος Τεχνικών ΕΘΕΛ (ΠΑΣΚΕ)

Αντώνης Σταματόπουλος,
πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΑΜΕΛ (ΠΑΣΚΕ)

Βαγγέλης Δημούδης,
πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΠΑΣΚΕ)

Γιώργος Βασιλόπουλος,
πρόεδρος Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών (ΠΑΣΚΕ)


Και μερικές ατάκες τους:

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει
ότι θα δεχθούμε νέα συρρίκνωση στους μισθούς μας.

Δεν δεχόμαστε ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές.
Το ξεκαθαρίζουμε και θα αγωνιστούμε γι' αυτό.
Ο κόσμος δεν αντέχει.

Είμαι ανένταχτος, με τους εργαζόμενους,
ενάντια στην τρόικα και το μνημόνιο.

Όσο για τον κανονισμό εργασίας,
μας έχουν φέρει ήδη από την πίσω πόρτα
ένα σωρό αλλαγές που έχουν καταστρατηγήσει
όλα όσα μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν δεδομένα.

Σιγά παιδιά μη σκίσετε κάνα καλτσόν !

Που είσαστε ρε Σταμούλο (συγχωρεμένος) και Κολλά
να τους δείξετε πως κατεβάζατε βρακιά !

korinthix.blogspot.com

Ενίσχυση της απασχόλησης και της διαδικασίας κοινωνικοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία,σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 03 Δεκεμβρίου 2010

Ενίσχυση της απασχόλησης και της διαδικασίας κοινωνικοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία,

σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

"Το Νοέμβριο του 2010 η Επιτροπή υπέβαλε νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία, για το διάστημα 2010 - 2020, η οποία θα περιλαμβάνει κεφάλαια για την απασχόληση και την εκπαίδευση και θα περιγράφει συγκεκριμένες ενέργειες με σκοπό να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην εφαρμογή της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία", επεσήμανε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κα Reding αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη σχετικά με την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και την επιτυχημένη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

Τα άτομα με αναπηρία έχουν τις μισές πιθανότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, το 1/3 αυτών δεν έχει ταξιδεύσει ποτέ και το 50% δεν έχει συμμετέχει ποτέ σε αθλητικές δραστηριότητες. Σε μια περίοδο, που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μειώνεται, είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν -ή να παραμείνουν- εκτός αγοράς εργασίας, και κατ' επέκταση να συρρικνωθεί το εισόδημά τους. Παράλληλα τα ΑμεΑ έχουν δυσκολότερη και συχνά πιο κοστοβόρα πρόσβαση σε βασικά αγαθάκαι υπηρεσίες και με αυτόν τον τρόπο η απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας για αυτήν την ευπαθή κοινωνική ομάδα αυξάνει επικίνδυνα.

 

Με δεδομένο ότι το 1/6 του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης αποτελείται από ΑμεΑ και το ποσοστό απασχόλησης των ΑμεΑ στην Ευρώπη είναι 50%, όταν το ποσοστό για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι 68%, ενώ μόνο το 20% των πολιτών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα είναι ενεργά μέλη στην αγορά εργασίας και σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης σε μια γηράσκουσα Ευρώπη, αλλά και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Κ. Πουπάκης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με:

  • Την πρόβλεψη περαιτέρω πρωτοβουλιών και δράσεων, με σκοπό την ενίσχυση του χαμηλού ποσοστού απασχόλησης των ΑμεΑ·
  • Την ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση των ΑμεΑ στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί και σημαντικό παράγοντα εύρεσης εργασίας και
  • Την υιοθέτηση πολιτικών για την ενίσχυση της διαδικασίας κοινωνικοποίησης και κινητικότητας των ΑμεΑ, στοιχείο απαραίτητο για την ευημερία και την ουσιαστική συμμετοχή τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 

"Η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου για την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης, ενώ μέσω των προγραμμάτων δια βίου μάθησης προάγει την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, στοχεύοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής όλων των μειονεκτουσών ομάδων. Παράλληλα, στο πλαίσιο αύξησης της κινητικότητας, προγράμματα της Ε.Ε., όπως το "Νεολαία σε κίνηση" που δίδουν προτεραιότητα σε ΑμεΑ καλύπτουν τις πρόσθετες δαπάνες στις οποίες αυτά υποβάλλονται", σημείωσε η κα Reding.

 

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ας δεσμευτούμε όλοι για τη δημιουργία μιας Ευρώπης ισότητας ευκαιριών και δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι που βιώνουν τη συνθήκη της αναπηρίας έρχονται αντιμέτωποι και με την ανεπάρκεια της Πολιτείας, που τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρεπή διαβίωση και την κοινωνική δράση. Η αύξηση της Ανταγωνιστικότητας δεν επιτυγχάνεται μέσα από μέτρα που εντείνουν τον κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό των ΑμεΑ, αλλά με στοχευμένες δράσεις για την ενεργητική ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και την αποτελεσματική αξιοποίησή τους στην παραγωγική δομή της χώρας», δήλωσε σχετικά ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

www.k.poupakis.gr

Σε ευχαριστούμε Μίκη!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς που παρακολούθησα από κοντά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη για τα πολιτικά δρώμενα του τελευταίου χρόνου στην πατρίδα μας.
Φυσικά δήλωσα συμμετοχή στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και νιώθω όπως είπε ο Μίκης ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να γίνει η σπίθα που θα βάλει φωτιά στην μακαριότητα των περισσοτέρων από εμάς!
Ο λόγος του ήταν απλός αλλά γεμάτος αλήθειες, καταγγελτικός αλλά και ουσιαστικός ως προς τις λύσεις στα αδιέξοδα και τα διλλήματα που έχουν προτάξει οι εγχώριοι κοινοβουλευτικοί μας ΔουΝουΤο υπάλληλοι!
Ναι φίλες/οι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός μας και οι άβουλοι παλαμοκρουστές βουλευτές του ξεπούλησαν μέσω του μνημονίου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (με πρωτοφανείς στα παγκόσμια χρονικά όρους) αλλά υποθήκευσαν την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας για πολλά πολλά χρόνια!!!
Αυτό φυσικά δεν έγινε από αφέλεια και ανικανότητα αλλά είναι η ολοκλήρωση ενός μακροχρονίου σχεδίου που μοιάζει να ολοκληρώνεται επί των ημερών του κ. Παπανδρέου.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας γιατί στο κυβερνητικό σχήμα τα κρίσιμα πόστα έχουν ανατεθεί σε εξωκοινοβουλευτικούς ή σε εκλεγμένους στο επικρατείας!... δηλ. άτομα που δεν έχουμε ψηφίσει!!!
Ας αναλογιστούμε τα τόσα προεκλογικά ψέματα αλλά και τις καθυστερήσεις μετά την ανάληψη της εξουσίας για λήψη μέτρων αλλά και για δανεισμό με λογικά επιτόκια.
Θα ‘λεγε κανείς ότι επεδίωκαν να μας πάνε στο μαγκανοπήγαδο του ΔουΝουΤου για να γίνουμε τα μουλάρια που με παρωπίδες θα δουλεύουν για να αποπληρώνουν τα ληστρικά τοκοχρεολύσια που μας έχουν φορτώσει.
Συμφωνώ με την διαπίστωση του κ. Θεοδωράκη ότι όλο αυτή η οικονομική εξαθλίωση έχει απώτερο σκοπό την καταρράκωση της ανθρώπινης μας υπόστασης σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας καταστήσει ανίκανους να αντιδράσουμε στον επερχόμενο διαμελισμό της πατρίδας μας.
Ο Μίκης κατήγγειλε ως συνυπεύθυνη και την αξιωματική αντιπολίτευση μια και πέρα από την συνενοχή της στο βαθμό που της αναλογεί (τις περιόδους που ήταν στην εξουσία) ακόμα και τώρα δεν λέει την πραγματική αλήθεια για το που πάμε.
Τέλος δε, πρότεινε και λύσεις οι οποίες ξεκινούν από το βασικότερο δηλ. να αντιληφθούμε πρώτα όλοι το μέγεθος του ξεπουλήματος που έκαναν και κάνουν οι μειοψηφούντες (σε πραγματικά νούμερα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοτικές εκλογές) κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι (τους οποίους κατά την γνώμη μου ο ιστορικός τους μέλλοντος θα τους χαρακτηρίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ) και οι οποίες λύσεις θα πρέπει να βασιστούν σε τρεις λέξεις και έννοιες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ας ενεργοποιηθούμε όλοι έστω και τώρα γιατί η κατηφόρα πια, έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και σε λίγο η πορεία μας προς το γκρεμό θα είναι μη αναστρέψιμη!!!

Επιτέλους, η Ρηγίλλης ασχολείται με το Διαδίκτυο!

Επιτέλους, η Ρηγίλλης συνέλαβε το μήνυμα των καιρών και μέρα με την ημέρα ασχολείται πιο ενεργά με το διαδίκτυο και την μπλογκόσφαιρα. Με κουτσομπολιά και παραπολιτική προς το παρόν είναι η αλήθεια, αλλά που θα πάει κάποτε θα μάθουν και θα ασχοληθούν και με την παραγωγή πολιτικής και τον … Σαμαρά.

Διαβάζουμε λοιπόν σε ένα μπλογκ την παντελώς ανυπόστατη πληροφορία ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος αντικαθίσταται από εκπρόσωπος της ΝΔ. Την άλλη ημέρα διαβάζουμε πάλι στο ίδιο μπλογκ την αποκλειστική πληροφορία ότι ο Παπανδρέου ζήτησε συνάντηση με τον Σαμαρά. Και διερωτώμεθα: ποιος να τα διαρρέει; Κάποιος αντίπαλος και ποιος είναι αυτός μέσα στην απέραντη βυζαντινολογία που ξεκινάει από την πόρτα του Σαμαρά και καταλήγει στο Διαδίκτυο;

Σε άλλο μπλογκ διαβάζουμε ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος θα αντικατασταθεί από επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού ( κι αυτό παντελώς ανυπόστατο). Αμέσως αναλαμβάνουν να απαντήσουν άλλα μπλογκς τα οποία εκθειάζουν αντελώς αντικειμενικά την συμβολή του κ. Χαρακόπουλου στη νίκη Αγοραστού.

Αυτός που φταίει για τον Χαρακόπουλο και όλα όσα συμβαίνουν στη ΝΔούλα είναι ο … Μαρκόπουλος που σιγοντάρει την εσωστρέφεια της ΝΔ, μας πληροφορούν άλλοι αγωνιστές του διαδικτύου.

Φυσικά την μερίδα του λέοντος εισπράττει ο κ. Αβραμόπουλος. Την μια διαβάζουμε ότι πάει στη Ντόρα. Την άλλη ότι προσχωρεί συναινετικά στο ΠΑΣΟΚ. Και την επομένη του τα χώνουν επειδή έβαλε αυτόν ο Σαμαράς επικεφαλής της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος και όχι κάποιο από τα καθηγητικά τσακάλια του καραμανλισμού.

Και φυσικά δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μπλογκς και τους δημοσιογράφους. Την δουλειά τους κάνουν ψαρεύοντας στα θολά νερά. Στην Ρηγίλλης όμως πότε θα καταλάβουν ότι τον κόσμο τον νοιάζουν οι συμβάσεις, οι απολύσεις και η ανεργία και ότι μόλις ακούν "ΝΔ"  κουνάνε ειρωνικά το κεφάλι;

Προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος …

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

 

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ. Είναι εκείνη η ημερομηνία που μας θυμίζει ότι διπλά μας υπάρχουν συνάνθρωποι μας ισότιμοι, με ιδία δικαιώματα και ανάγκη για συνεργασία καθόλα τη διάρκεια του έτους και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Στον 21ο αιώνα , σε μια εποχή που κυριαρχούν τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα – ιδιαίτερα στη χώρα μας – καλούμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και προβάλλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας. Τα ΑΜΕΑ ένια κομμάτι της ζωής μας που οφείλουμε να περιβάλουμε με σεβασμό και σε ισότιμη βάση.

Η πολιτεία με τη σειρά της οφείλει να αποδεικνύει στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο και να μην μένει σε υπόσχεσης η σε «ευχολόγια». Στην πορεία μου στα «κοινά» είχα πάντα στόχο τη στήριξη του ανθρώπινου παράγοντα.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με ικανούς ανθρώπους (την περίοδο 2004-2009 όταν διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου) και με έργα και δράσεις που στήριξαν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αξιοποιήσαμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους πόρους του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου το 2009 , παραδίνοντας στην κοινωνία της Καλύμνου το Κέντρο ΑΜΕΑ.

Τα ΑΜΕΑ και το σύνολο της κοινωνίας μας ζητούν συγκεκριμένα έργα και δράσεις, ζητούν έμπρακτα στήριξη στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Γιατί προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος …

Μεγαλειώδη νίκη

 

                ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38  Τ.Κ. 10437 ΑΘΗΝΑ

 ΤΗΛ.:  5285482-5285483 – 5285312   FAX : 5285369

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

 

Πήρε 5 από τις 9 έδρες για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. και 11 από τους 23 εκλέκτορες για τον Π.Φ.Σ. και αντίστοιχα το 49,20% για τον Φ.Σ.Α. και το 46,86% για τον Π.Φ.Σ.

 

Οι Φαρμακοποιοί, (ως επιστήμονες, κοινωνικοί λειτουργοί, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες) ψήφισαν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ.

 

Η ΠΑΣΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, πήρε μόλις το 4,23% και 0 έδρες.

 

Αναλυτικά για το Δ.Σ. του ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Δ.Σ.

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΑ

ΕΔΡΕΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

280

11,173

1

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

148

5,906

1

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

1,232

49,162

5

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ

52

2,075

0

ΠΑΣΚ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

106

4,230

0

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

338

13,488

1

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ (Φ.Α.)

257

10,255

1

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΜΑΖΙ

93

3,711

0

ΣΥΝΟΛΟ - ΕΓΚΥΡΑ

2,506

100,00

9

Θύελλα αντιδράσεων από τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες

Όπως προκύπτει από το σχέδιο αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος (σε προηγούμενο ποστ έχουμε δημοσιεύσει την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών μονάδων) που επεξεργάζεται και αναμένεται να καταθέσει τον Ιανουάριο το υπουργείο Παιδείας, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας.

Μεταξύ άλλων το περιεχόμενο του σχεδίου προβλέπει την κατάργηση και την συγχώνευση σχολικών μονάδων αλλά και γραφείων εκπαίδευσης. Με σημερινές δηλώσεις στην «Κοινή Γνώμη» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Ράπτης επιβεβαίωσε ότι από το «κύμα» αλλαγών που έρχεται δεν πρόκειται να γλυτώσουν τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς προβλέπονται συνενώσεις, συγχωνεύσεις και κατάργηση σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε ολιγοθέσια σχολεία στα νησιά των Κυκλάδων όπου χαρακτηρίζονται ως αντιοικονομικοί και αναποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, με υψηλό το κόστος λειτουργίας τους.

Όσο αφόρα την Νάξο, ήδη έχει κλείσει το ΙΕΚ Φιλωτίου και εξετάζονται πολύ σοβαρά οι συνενώσεις, οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση των παρακάτω σχολειών που διαθέτουν (1. Δ.Σ. Γλινάδου Νάξου 2. Δ.Σ. Δαμαριώνα Νάξου 3. Δ.Σ. Δανακού Νάξου 4. Δ.Σ. Κινιδάρου Νάξου 5. Δ.Σ. Κορωνίδας Νάξου 6. Δ.Σ. Κορωνού Νάξου 7. Δ.Σ. Μελανών Νάξου 8. Δ.Σ. Μονής Νάξου 9. Δ.Σ. Χαλκείου Νάξου 10. Δ.Σ. Χειμάρρου Νάξου 11. Δ.Σ. Απόλλωνα Νάξου 12. Δ.Σ. Γαλανάδου Νάξου 13. Δ.Σ. Ποταμιάς Νάξου 14. Δ.Σ. Σαγκριού Νάξου ) , 5 ή 12 μαθητές διότι θεωρούνται «πανάκριβοι δημόσιοι οργανισμοί». Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης στην Νάξο μονό τα παρακάτω ( και αυτά όχι όλα ) σχολεία της Νάξου (1. 1ο Δ.Σ. Χώρας Νάξου, 2. 2ο Δ.Σ. Χώρας Νάξου. 3. 3ο Δ.Σ. Χώρας Νάξου ,4. 4ο Δ.Σ. Χώρας Νάξου , 5. Δ.Σ. Αγίου Αρσενίου Νάξου , 6. Δ.Σ. Απειράνθου Νάξου , 7. Δ.Σ. Βίβλου . 8 Δ.Σ. , Φιλωτίου Νάξου ) μπορεί να χαρακτηριστούν ως οικονομικοί και αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί και να παραμείνουν ως έχουν

Ήδη πάντως υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις, τόσο από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας, ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ , όσο και από βουλευτές Κυκλάδων, όπως ο Γιώργος Παπαμανώλης, αλλά και από Συλλόγους Γονέων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη διαμαρτυρία του για το ενδεχόμενο κατάργησης Σχολείων θα εκφράσει συνήθως κατόπιν εορτής όπως κάνει πάντα και το νομαρχιακό συμβούλιο Κυκλάδων.