slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοβαρά προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία που πλήττει την Πάρο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι, που έπληξαν και πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νησί μας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και στην ηλεκτροδότησή του.
Όσοι δεν έχετε σοβαρό λόγο καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να κυκλοφορήσετε απόψε στους δρόμους του νησιού αφού τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με λιγότερη ίσως ένταση, μέχρι το πρωί.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, βρισκόταν εν κινήσει, μας ενημέρωσε ότι στο δρόμο Κώστου - Νάουσας κοντά στην Αγία Κυριακή ο ποταμός έχει ξεχειλίσει και ο

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Σαγκριωτών ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοι φίλοι σας ενημερώνω οτι ο σύλλογος μας κόβει την πίτα του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο Ψυρρηκοκό. Θα μας διασκεδάσει το Συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά στο λαούτο και στο τραγούδι. Μαζί του θα είναι ο Μιχάλης Γρίσπος στο βιολί και ο Δημήτρης Μπιλάλης στο μπουζούκι.
Και επειδή θέλουμε να έρθετε όλοι η τιμή είναι ΜΟΝΟ 15€ με άφθονο φαγητό και ποτό...

Για πληροφορίες- κρατήσεις
κ. Βερνίκος Κώστας 6944740020
κ. Ναυπλιώτης Νίκος 6986707188

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού
συμβουλίου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας...
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται στα μέλη τους φίλους και σε όλους τους συμπατριώτες μας. Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, οικογενειακή γαλήνη και ατομική ευτυχία και προκοπή. Σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 29/01/2017 και ώρα 12:00 π.μ. στην λέσχη του Συλλόγου. Φαιδριάδων 121 Άνω Κυψέλη. Μετά την κοπή της πίτας θα υπάρχει φαγητό που θα φτιάξουν οι γυναίκες του Συλλόγου, γουρουνοπούλα ψητή και φυσικά κρασί Ορεινής Νάξου!!

Για τα σοβαρά προβλήματα των οικογενειών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής.

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών Κέντρων και των αυτοαπασχολουμένων για την παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής βγήκαν στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στο τομέα αυτό.                                                       
Τα προβλήματα των παιδιών που έχουν ανάγκη υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, παρ’ όλο που έχουν κοινωνική διάσταση, με ευθύνη και της σημερινής Κυβέρνησης αντιμετωπίζονται ως ατομική ευθύνη και υπόθεση των οικογενειών. Είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Ανεπαρκείς οι παροχές του ΕΟΠΥΥ. Εξαναγκάζονται έτσι οι οικογένειες να πληρώνουν επιπλέον χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν τις...

Ομοιώματα παραδοσιακών τύπων πλοίων. Πολύ καλή η ανανεωμένη σελίδα του Μάρκου Παντελιά σύγχρονη και λειτουργική του ευχόμαστε καλοτάξιδη.

http://www.shipsmodels.gr/
Η παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη και η ναυσιπλοϊα, που για αιώνες ως ισχυροί πυλώνες στήριζαν την εθνική οικονομία, σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς του λαϊκού μας πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτός ο τεράστιος πλούτος, με το πέρασμα του χρόνου, ξεθωριάζει και χάνεται. Ολη η γνώση και οι εμπειρίες των παραδοσιακών