slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Χάλκη και Σύμη η κινητή μονάδα μαστογράφου – Μια κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


Στα νησιά Χάλκη και Σύμη θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η δράση αυτή, που αφορά και άλλα νησιά της Περιφέρειας, αποτέλεσε το αντικείμενο κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος της Χάλκης Μιχάλης Πατρός και η υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή    22 / 7/ 2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας(Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :    

Ένα κλεμμένο ποδήλατο...(βρέθηκε ο κλέφτης, αρνείται να επιστρέψει το ποδήλατο στον Βέλγο)

Ο Βέλγος ποδηλάτης Christian Van Limbergen, ταξίδευε 22 ολόκληρα χρόνια με το ποδήλατό του, με σκοπό να καταφέρει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Η κλοπή του ποδηλάτου του στα Χανιά, καθώς και η απώλεια των εγγράφων που αποδεικνύουν τη μέχρι τώρα διαδρομή του, έκανε το γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog, ο κλέφτης βρέθηκε αλλά αρνείται πεισματικά να επιστρέψει το ποδήλατο...

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ ΓΙΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Τους στόχους και τη στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε με εισήγησή του στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος.
 Έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής, ο κ. Πουσσαίος μίλησε για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στις νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη για “συστηματική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου τα εφιαλτικά σενάρια που κάνουν αναφορά σε έλλειψη ακόμη και του πόσιμου νερού να μείνουν μόνο σενάρια”.

Δικηγορικος Συλλόγος Νάξου : Οχι στην συρρίκνωση δημόσιων-κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών.

Σε  έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου με ομόφωνη απόφασή του  αντιτίθεται  στην  προτιθέμενη συγχώνευση του , Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και διαφαινόμενη συγχώνευση - κατάργηση  του ΟΤΕ και ΔΥΟ Νάξου εκφράζοντας  την έντονη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επικείμενη συγχώνευση- κατάργηση των ανωτέρω υπηρεσιών που θα αποδυναμώσει την εύρυθμη λειτουργία της παροχής του έργου των στο Δημόσιο τομέα και θα πλήξει τη νησιωτικότητα..
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου με την υπ΄ αριθμόν 329/2011 ομόφωνη απόφασή του που λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίασή του, για την προτιθέμενη  συγχώνευση – κατάργηση  των Δημόσιων Υπηρεσιών Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας ,  ΔΟΥ  και ΟΤΕ στη Νάξο.

Άμα είσαι Πασοκ όλα είναι και ηθικά και νόμιμα

 Η σχέση Βαλυράκη-ΟΠΑΠ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, Σήφης Βαλυράκης, κατέχει επισήμως εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων, η οποία επί 25 συνεχόμενα έτη υπογράφει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
Για πολλοστή φορά στην πολιτική ζωή του τόπου, εγείρεται το διαχρονικό πλέον ερώτημα «ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό;».
Το θέμα που εγείρεται είναι ηθικό, καθώς η εταιρεία Brodyn παρέχει τις υπηρεσίες της στην ΟΠΑΠ εδώ και 25 χρόνια. Συνεπώς τις παρείχε ακόμα και το διάστημα 1985-1988, κατά το οποίο ο Σήφης Βαλυράκης διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του «οικογενειακού ομίλου» Brodyn.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ (εδώ όλη η επιστολή)



.....Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ' αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια....
μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ.Αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Προς κ. Μακρή (ΑΛΤΕΡ),κ. Κώνστα (ΑΛΤΕΡ) κ.Τρέμη(MEGA), κ. Καψή (MEGA), κ. Μπόλα (SKAI), κ. Μπάμπη (SKAI) κ.λπ. πράσινα φερέφωνα


Μας έχουν καιρό τώρα πιπιλίσει το μυαλό ότι δήθεν όλοι οι Ευρωπαίοι τραβούν το αυτί του Σαμαρά. Ακόμα και οι ομοϊδεάτες του στο ΕΛΚ είναι εναντίον του.
Χθες όμως ο κ. Wilfried Martens, πρόεδρος του ΕΛΚ διένειμε μια γραπτή ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση που όχι απλά τραβάει, αλλά ξεριζώνει και τα δυο αυτιά του Γιώργου μας. Τι λέει λοιπόν ο Μαρτένς...


“I was flabbergasted to see Mr Papandreou in particular, talking on behalf of the PES about the lack of political will in Europe. Instead of wasting time on nonsensical political maneuvers with his Socialist colleagues, Europe expects Mr Papandreou to put all of his time and energy on implementing the agreed measures and reforms which Greece urgently needs,”

«Έμεινα εμβρόντητος όταν άκουσα τον κ. Παπανδρέου, να μιλάει εξ ονόματος των σοσιαλιστών , για έλλειψη πολιτικής βουλήσεως στην Ευρώπη. Αντί να χάνει τον καιρό του με ανόητους πολιτικούς ελιγμούς, με τους σοσιαλιστές συντρόφους του, η Ευρώπη περιμένει από τον κ. Παπανδρέου να αφιερώσει όλο τον χρόνο και την ενέργειά του, στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που η Ελλάς χρειάζεται επειγόντως.»

Επίσης ρόμπα κάνουν το Γιωργάκη μας και το φίλο του πλανητάρχη Ομπάμα, οι αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι, σύμφωνα με τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι σημειωτέον ελέγχουν την πλειοψηφία της Γερουσίας, κατέθεσαν πρόταση νόμου και ζητούν
«Να προστατευτούν τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών που χαρίζονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Ρεπουμπλικάνοι λέγουν ότι
"στην Ελλάδα έχουν επιβάλλει άγρια φορολογία που οδήγησε δις ευρώ στο εξωτερικό και κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και ο Ομπάμα στον αμερικανό πολίτη"

Για να δούμε απόψε τα πράσινα φερέφωνα θα μιλήσουν ή...
στου κουφού την πόρτα πάρ' την πόρτα και φύγε...;;;;

Ευχαριστίες για την δωρεά σπαστού κρεβατιού φυσικοθεραπείας

Εκ μέρους του Δ.Σ. και των εργαζομένων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία SCAN IDEAL Ελληνοσουηδική Α.Ε. για την δωρεά 1 σπαστού κρεβατιού φυσικοθεραπείας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Προγράμματος «Επέκταση της δράσης του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. στα νησιά».

 

           Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων                    

 

     Παρασκευή Κουφοπούλου 

ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...



Ως φαίνεται τα γιούχα πούφαγε ο Παπαμανώλης στην Πάρο, τον ξύπνησαν λίγο.
Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τη θέση που πήρε υπέρ των ταξιτζήδων;

Ζήτησε ιδιαίτερη αντιμετώπιση για τα νησιά


Διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαμανώλης, στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί. Ο κ. Παπαμανώλης, με χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. Ειδικότερα ο Κυκλαδίτης πολιτικός πρότεινε η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια που να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας. Ο κ. Παπαμανώλης, με την παρέμβασή του θέλησε να τονίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά των Κυκλάδων, δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα πως αν δεν υπάρξει ειδική αντιμετώπιση του θέματος, τότε ο κλάδος των ταξί θα υποστεί ανεπανόρθωτες συνέπειες. Σε επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα η εφημερίδα μαζί του, ο κ. Παπαμανώλης επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που αφορούν τα νησιά και να συμπεριληφθούν στο επικείμενο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί προσεχώς στη Βουλή.

Μανόλης Μαργαρίτης :Συνεχίζουν να είναι τροχοπέδη για τη Νάξο, άλλα η στροφή στο μέλλον έχει ξεκινήσει

Οργισμένος ο Μανόλης Μαργαρίτης 
Για το πανώ  δεν συνεργάστηκα
Φωτιές άναψε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η καταγγελία του Δήμαρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, ότι ο Νίκος Μαράκης και η παράταξή του συνεχίζει να είναι τροχοπέδη για τη Νάξο, αφού προσπαθεί με κάθε τρόπο να στερήσει το Δήμο από έργα, όπως ο Χ..Υ.Τ.Α.. Ο Νίκος Μαράκης, με την[ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΑΡΓΑΡΊΤΗ Η ΣΎΜΠΡΑΞΉ ΤΩΝ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ] Ευδοκία Ψαρρά, κατέθεσαν ένσταση κατά της νομιμότητας των αποφάσεων του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, που είχε γίνει για να αποφασιστούν οι απαλλοτριώσεις στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.. Ο Μανόλης Μαργαρίτης κατήγγειλε ότι, επί τέσσερα χρόνια, ο Νίκος Μαράκης δεν προχώρησε την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α., για να αποφύγει το πολιτικό κόστος και τώρα προσπαθεί και πάλι να καθυστερήσει το έργο, κάνοντας μικροπολιτική. Επίσης, κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Νίκο Βλησίδη, ότι με ...

Ο δικός μας ο Τάκης ο Ρήγας ο … Κυκλαδάρχης προσφέρθηκε να ρίξει ένα χέρι ξύλο στον Σαμαρά για να τον στρώσει...δηλ. να σταματήσει να τους ξεβρακώνει

http://fileleutheros.pblogs.gr/files/f/401331-rigas.jpg"Το χειρότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει λύση" στη Σύνοδο της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
Στην  συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ονομαζόμενο "πολυνομοσχέδιο" του υπουργείου. Κάποια στιγμή ο Βενιζέλος είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει στην καταστροφή... τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υφυπουργός και πατριώτης του Σαμαρά  ο δικός μας ο Τάκης Ρήγας φέρεται να είπε ότι "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χαϊδεύουμε τον Σαμαρά". Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφέρθηκε να βρει και Αλβανούς να τις βρέξουν στο Σαμαρά ο οποίος του την έχει σπάσει αφάνταστα μιας και ότι λέει εδώ και ένα χρόνο βγαίνει αληθινό...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Είναι συγκλονιστικό. Δώστε μεγάλη προσοχή
Description:
                                                          cid:_2_08008560080082F40040B226C2257773
«Είχαμε χθες μια  συνάντηση με την παιδοψυχολόγο στον παιδικό σταθμό με θέμα την  κακοποίηση των παιδιών και μας είπε φοβερά πράγματα, που μας άφησαν  όλους άφωνους. Ένα από αυτά είναι ότι οι παιδόφιλοι έχουν σύμβολα για να  αναγνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και σε κοσμήματα  και tatoo.

«Πανηγύρια στο Αιγαίο»


Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πανηγύρια στο Αιγαίο» του Γιώργου Πίττα στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού του Αιγαίου, στο Lefkes Village Hotel, στις Λεύκες Πάρου.