slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ικανοποίηση Μπιζά για την αποκατάσταση του γεφυριού στα Μάρμαρα Πάρου

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην σημερινή της συνεδρίαση στις 6 Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έγκριση των διαδικασιών για την αποκατάσταση του γεφυριού στα Μάρμαρα Πάρου.

Η γέφυρα των Μαρμάρων επί της επαρχιακής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μάρμαρα- Μάρπησσα έχει υποστεί έντονες βλάβες, λόγω παλαιότητας και λόγω διαβρώσεων του οπλισμού και της σοβαρής ενανθράκωσης του σκυροδέματός της.

. Ευάγγελος Αντώναρος ο Καραμανλικός : «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποια Περιφέρεια θα κατέβει

 
Νίκος Κοκκινόπουλος
Το έντονο πολιτικό «φλέρτ» που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευάγγελο Αντώναρο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατέληξε σε «γάμο».
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές στην Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Η υποψηφιότητα φέρει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, όπου «κλείδωσε» και η σχετική υποψηφιότητα.



Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στα ψηφοδέλτια της ένα από τα πρώτα πολιτικά «βιολιά» της κυβέρνησης Καραμανλή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Ειδικά όταν γίνεται λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι αποχωρεί από τον πολιτικό βίο της χώρας, αφού ισοδυναμεί ουσιαστικά με ανοιχτή πρόσκληση της Κουμουνδούρου προς τους «καραμανλικούς».

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη: Δώστε προτεραιότητα στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ακολουθεί η επιστολή του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο:

«Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο σας ζητώ εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεση τους εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ντροπή σε πυλωτή νοσηλευτές έπλεναν γυμνή γυναίκα Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό

Οργή προκαλεί η εικόνα που αποτυπώνει δυο νοσηλευτές να πλένουν με λάστιχο γυμνή γυναίκα πάνω σε κουβέρτα, προκειμένου να τη βάλουν στο ασθενοφόρο, για την οποία – ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι είχε υποστεί ήδη καρδιακό επεισόδιο! Η εικόνα που κυκλοφορεί από εχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει σάλο για την αχαρακτήριστη πρωτοβουλία των νοσηλευτών σε πυλωτή πολυκατοικίας και σε κοινή θέα να «πλένουν» την

Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Σήμερα θα ήθελα να γράψω για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να επαναλαμβάνω τα τετριμμένα. Να κάνω μια προσπάθεια να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και σε λόγια τα συναισθήματά μου.
Και ξεκινώ με τα αυτονόητα. Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς.
Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό.