slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ΝΑΞΟΣ και Μικρές Κυκλάδες Άνωθεν και στα Αγγλικά


Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα 221 σελίδων με 166 φωτογραφίες κυκλοφόρησε και στα Αγγλικά την περασμένη εβδομάδα από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ στη γνωστή σειρά ΑΝΩΘΕΝ ένα ακόμη πολυτελές λεύκωμα για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Κέρος).
Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει και επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης εμπλουτίζεται από 42 ποιήματα Ναξίων ποιητών (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, Μανώλης Γλέζος, Στέφανος Ψαρράς, Ελένη Του.... μπακάρη, Σοφία Ν. Σφυρόερα, Ιάκωβος Ψαρράς, Μιχάλης Περιστεράκης, Μαρία Γρατσία-Θεωνά, Ψαρροστέφανος, Στέφανος Πολυκρέτης, Διαλεχτή Ζευγώλη-Γλέζου, Ειρήνη Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη, Παρασκευή Μπαρδάνη και Γιώργος Ανωμερίτης). Τα ποιήματα είναι επιλογή του Γιώργου Ανωμερίτη από το βιβλίο του Στέφανου Ψαρρά «Ανθολογία Ναξίων Ποιητών» (Εκδόσεις Grafopress), του Γιώργου Ανωμερίτη «Οκτάνεμα» (Εκδόσεις Γαβριηλίδη) και το βιβλίο του Γεωργίου-Αλέξανδρου Μαγκάκη «Λόγος Πράξη» (Εκδόσεις Παπαζήση).

Όλες οι φωτογραφίες, οι περισσότερες ολοσέλιδες και δισέλιδες, έχουν ληφθεί από το ελικόπτερο R44 με πιλότο τον Χρήστο Νικολόπουλο και φωτογράφο τον Γιάννη Γιαννέλο τη διετία 2009-2010.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ εξέδωσε πρόσφατα δύο ακόμη βιβλία του για τη Νάξο («Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας – Ένας θρησκευτικός “Μυστράς” στην Κεντρική Νάξο» (2009) και «Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του – Ένας διαχρονικά ενεργός Μεσαιωνικός οικισμός») ναξιακής καταγωγής από πατέρα, γνωστός για την πολιτική του ιστορία και την ποιητική του δουλειά, αποτυπώνει με τη δική του ευαίσθητη ματιά τον έγχρωμο χρόνο ενός πολυπολιτισμικού αναπτύγματος, όπως η διαχρονική ιστορία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, από τα σπλάχνα των οποίων γεννήθηκε ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, ο οποίος με τη σειρά του γέννησε τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο προσφορά και προβολής της Νάξου στην αγγλική γλώσσα, ώστε να μπορούν να γνωρίσουν το νησί και οι ξενόγλωσσοι επισκέπτες μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του Νέου Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης μεερώτηση (10809/09-02-2011) που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, για το οποίο είχαν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής και τεράστιας σημασίας για το νησί της Σαντορίνης. Ένα έργο που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια και που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των κατοίκων του νησιού».
Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει - μέσω του ΕΣΠΑ – την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, σήμερα εμφανίζονται κωλύματα που ουσιαστικά μπλοκάρουν την υλοποίηση του.
«Η αναβλητικότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης, είναι παντού εμφανής στο νομό Κυκλάδων.
Δυστυχώς, εδώ και 15 μήνες τώρα, όλα τα προγραμματισμένα και με διασφαλισμένους πόρους έργα του Νομού Κυκλάδων έχουν «φρενάρει».
Η Σαντορίνη και ολόκληρος ο Νομός Κυκλάδων, βιώνουν μια πρωτόγνωρη απομόνωση. Το μόνο που εμφανίζεται και αυτό κατόπιν των αντιδράσεων των κατοίκων και των πιέσεων της Ν.Δ., είναι θολές, ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις που παραπέμπουν στο άγνωστο μέλλον.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβέρνηση ασκεί τη νησιωτική πολιτική μόνο με διακήρυξη προθέσεων»

Και τώρα η Μύκονος θέρετρο των …Πασάδων

Και τώρα η Μύκονος θέρετρο των …Πασάδων

Θυμάστε που γράφαμε κάποτε για το σύνδρομο των Ιμίων ως  εθνικό ιδανικό και σταθερή συνισταμένη της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής. Και για τον Μητσοτάκης που έλεγε ότι «σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τίποτα», ... περισσότερα

“Πόλεμος” στην Κερατέα

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκρούσεις  μεταξύ κατοίκων της Κερατέας  και δυνάμεων της αστυνομίας. Μολότοφ, πετροπόλεμος και δακρυγόνα συνθέτουν το σκηνικό της έντασης, που προκλήθηκε με αφορμή έρευνα των αρχών το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής ... περισσότερα

Η έγκυρη οικονομική σελίδα www.capital.gr δικαιώνει το αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ» Γιάννη Βρούτση

Απώλεια εσόδων έως 778 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα οποία ενδεχομένως να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα, είναι το αποτέλεσμα του φορονομοσχεδίου που ψηφίστηκε το 2010.

Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η ένταξη στη κλίμακα των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων προκάλεσε μεγαλύτερη τάση για φοροδιαφυγή, κυρίως αυτών που... μπορούσαν να το κάνουν, δηλαδή των υψηλότερων εισοδημάτων. Αντιθέτως, οι «φτωχοί» και μεγάλο μέρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που δεν λαμβάνουν εισοδήματα από άλλη πηγή είναι οι μόνοι που τελικά θα καταβάλουν υψηλότερο φόρο.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις περιλαμβάνονται σε ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών – ΚΕΠΕ το οποίο παρουσιάζει μελέτη για την Αξιολόγηση της φορολογικής μεταρρύθμισης του 2010.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά κατά την επιλογή των μέτρων η αντίδραση ομάδων φορολογουμένων σε αυτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σοβαρής μείωσης των εσόδων λόγω υψηλής τάσης για φοροδιαφυγή.

Η μεγαλύτερη απώλεια εσόδων εκτιμάται ότι θα προέλθει από εισοδηματίες που ανήκουν στα εισοδηματικά κλιμάκια άνω των 100.000 ευρώ. Έπονται οι μισθωτοί που έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος, τις οποίες θα επιχειρήσουν πλέον να αποκρύψουν, έμποροι και βιοτέχνες.

Αντιθέτως αυξημένους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί που ανήκουν στα 2 πρώτα εισοδηματικά κλιμάκια (έως 22.000 ευρώ τον χρόνο) αλλά και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 16.000 ευρώ τον χρόνο.

Πηγή:www.capital.gr

Απώλεια των εσόδων προβλέπει η επιστημονική Έκθεση του ΚΕΠΕ

Με  αφορμή την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για μείωση των φορολογικών εσόδων, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η πρώτη επιστημονική αξιολόγηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠΕ, επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Συγκεκριμένα, η απώλεια των εσόδων με βάση την Έκθεση, προβλέπεται  να ανέλθει περίπου στα 778 εκατ. €. Πρόβλεψη, που αν τελικά επαληθευτεί, θέτει ουσιαστικά εκτός στόχου την υλοποίηση του Προϋπολογισμού για το 2011.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, δυστυχώς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις βάσιμες ενστάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης να υιοθετήσει υπέρμετρους φορολογικούς συντελεστές.

Επισημαίνεται ότι η μελέτη δεν έχει συμπεριλάβει στην αξιολόγησή της τις επιπτώσεις που θα έχουν στα έσοδα, η μείωση του αριθμού και των κερδών των επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση των εισοδημάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση, όσο είναι ακόμη καιρός, να αλλάξει πολιτική και να λάβει υπόψη της, τις προτάσεις της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά στη χάραξη οικονομικής πολιτικής».

Αποφάσεις τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 04 - 02 - 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                     Νάξος, 07-02-2011

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                             Αρ. Πρωτ.: 1024

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ  04 - 02 - 2011 (1η/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ)

 

Αριθμός Απόφασης

Θέμα Απόφασης

Περίληψη Απόφασης

1

Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής

Εξελέγη Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για τη διετία 2011-2012 με το σύνολο των ψήφων (7) ο κ. Ευστάθιος Αγγελής

2

Έγκριση και ψήφιση πίστωσης ενός δωδεκατημορίου του προϋπολογισμού έτους 2010 για την παράταση ασφάλισης οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Εγκρίθηκε και διατέθηκε πίστωση ύψους 1.000 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 1/12 του συνολικού ποσού των αντίστοιχων Κ.Α. του προηγούμενου έτους για την παράταση ασφάλισης οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

3

Έγκριση και ψήφιση πίστωσης δύο δωδεκατημορίων του προϋπολογισμού έτους 2010 για την προμήθεια χημικών υλικών ύδρευσης

Εγκρίθηκε και διατέθηκε πίστωση ύψους 11.136,00 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στα 2/12 του συνολικού ποσού του σχετικού Κ.Α. του προηγούμενου έτους για την προμήθεια χημικών υλικών ύδρευσης

4

Έγκριση όρων διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση των Δημοτικών Σφαγείων Νάξου

Εγκρίθηκαν οι όροι διενέργειας της δημοπρασίας και συγκροτήθηκε επιτροπή διαγωνισμού αποτελούμενη από τους:

1.       Δημήτριο Καραπάτη ως Πρόεδρο

2.       Δημήτριο Μανιό ως μέλος και

3.       Ευστάθιο Αγγελή ως μέλος

Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών της επιτροπής ορίστηκε ο υπάλληλος Μιχ. Τριαντάφυλλος.

5

Έγκριση προμήθειας υγρών καυσίμων έτους 2011 με ανοικτό διαγωνισμό, τεχνικών προδιαγραφών και όρων διενέργειας δημοπρασίας

Εγκρίθηκε η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι διακήρυξης όπως συντάχθηκαν από την υπηρεσία

6

Έγκριση ασφάλισης οχημάτων, μηχανημάτων και μοτοσικλετών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2011

Εγκρίθηκε η δαπάνη ασφάλισης, η πραγματοποίηση της με απευθείας ανάθεση κατόπιν ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου σχετικής πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών και συγκροτήθηκε επιτροπή αξιολόγησης προσφορών, γνωμοδότησης και απευθείας ανάθεσης από τους:

1.       Αργύριο Ανεβλαβή ως Πρόεδρο

2.       Δημήτριο Λιανό ως μέλος και

3.       Πιτταρά Ευστάθιο ως μέλος

Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών της επιτροπής ορίστηκε η υπάλληλος Μαρία Πολυκρέτη

     

 

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος

                                                                                          της Οικονομικής Επιτροπής

           

 

Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ…

Αληθεια που χαθηκε αυτος ο ανθρωπος? Οποιος τον βρει παρακαλω να μην μας ειδοποήσει! http://harrytsopanos.blogspot.com

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ για την Διακοπή διαδικασιών του έργου << Νέος Λιμένας Θήρας>>

Νέα Δημοκρατία

  Σαντορίνης

 


 


ΤΗΛ:22860-33540                                     ΘΗΡΑ: 8/2/2011

ΦΑΞ:22860-31351                                                 ΠΡΟΣ

ΚΙΝ:6946448471                                          κ.ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

e-mail: info@ndsantorinis.gr           ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

http: //www.ndsantorinis.gr                       ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ          

                                                                                     ΚΟΙΝ/ΣΗ       

                                                            ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ       

                                                             ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                           κ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΘΕΜΑ: Διακοπή διαδικασιών έργου << Νέος Λιμένας Θήρας>>

Κύριε Βουλευτά

Προ ημερών οι θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.

Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα <<ενίσχυσης  Προσπελασιμότητας >> του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.

 Κατόπιν αυτών, Κύριε Βουλευτά , οι Θηραίοι πολίτες ζητούν από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση για το πρόβλημα και να στηλιτεύσει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική για την καθυστέρηση των έργων υποδομής και τώρα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα σε βάρος του τόπου μας.

 Επειδή το νησί μας έχει απόλυτη ανάγκη για πολλούς λόγους την ύπαρξη ενός ασφαλούς λιμένα θα θέλαμε η παράταξη μας να μας υποσχεθεί ότι θα βάλει ξανά στις προτεραιότητες της το έργο όταν θα γίνει Κυβέρνηση.

Συνημμένα

Έγγραφα ΥΠΕΚΑ                                   

Ερώτηση Γιάννη Βρούτση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ 29/10/2008

Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ 24/11/2008

-          

-          Ο –

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ— ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ—ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ


Την 1η Οκτωβρίου του 2008, ο Ο.Σ.Κ. ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της Θήρας, ceb2cf81cebfcf85cf84cf83ceb7cf8319προχώρησε στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Νομαρχία Κυκλάδων για την κατασκευή Γυμνασίου στη Μεσσαριά Θήρας.Πρόκειται για έργο πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,95 εκατ. €, το οποίο αφορά τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας στη νησιωτική Ελλάδα και αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και παράλληλα να λύσει το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει η Θήρα.Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια το έργο έχει δημοπρατηθεί ενώ οι πόροι για την κατασκευή του έχουν διασφαλιστεί, παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του. Γεγονός, που έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού, οι οποίοι βλέπουν την πολιτεία να ολιγωρεί και να κωφεύει στις συνεχόμενες εκκλήσεις τους για την τύχη του Γυμνασίου.Επειδή, οι πόροι για την κατασκευή του έργου έχουν διασφαλιστεί εδώ και καιρό. Επειδή, οι μαθητές του νησιού δικαιούνται ένα σύγχρονο σχολείο και ίσες ευκαιρίες. Επειδή, οι μαθητές του Νομού, δεν πρέπει ν' αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο υπουργείο ως πολίτες Β΄ κατηγορίας. Επειδή, η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μόνο με διακήρυξη προθέσεων.  

 ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

  1. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση των εργασιών ολοκλήρωσης του Γυμνασίου Μεσσαριάς ;
  2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου ;
  3. Ποια είναι η επίσημη στάση του υπουργείου, απέναντι στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού, για την ανισότητα ευκαιριών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ;

 

                                                                                                                          

                                                                                                                            Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                                                                                                                                   Ιωάννης Βρούτσης

                                                                                                                                                                                                  Βουλευτής Κυκλάδων