slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προσπάθειες ευαισθητοποίησης των υπευθύνων για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για το θέμα των εμβολιασμών.
Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Προσπαθούμε εδώ και μέρες με παρεμβάσεις μέσω επιστολών να ευαισθητοποιήσουμε τους υπευθύνους για την κατάσταση στο πρόγραμμα του εμβολισμού στις Κυκλάδες.

Τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας δεν είναι ακόμη έτοιμα να δεχτούν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς και τα νησιά μας παραμένουν εκτός του προγράμματος εμβολιασμού.

«Αρρυθμίες στο σύστημα εμβολιασμού στις Κυκλάδες και ανάγκη άμεσης κατάρτισης επιχειρησιακού σχεδίου για τα νησιά»

  Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Eπίκαιρη Eρώτηση στη Βουλή με θέμα τις αρρυθμίες που παρατηρούνται στο σύστημα εμβολιασμού στα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, με την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, έχουν παρουσιαστεί στις Κυκλάδες αλλά και σε άλλες νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας φαινόμενα τα οποία χαρακτηρίζονται από διοικητικό και επιστημονικό ανορθολογισμό αναφορικά με τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί.

Συμπολίτες μας με προτεραιότητα στο εμβολιασμό, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα, αδυνατούν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας. Οδηγίες, οι οποίες έχουν αλλάξει από τον αρχικό σχεδιασμό και σύμφωνα με τις οποίες υποχρεώνονται να μεταβούν σε νησιά, τα οποία διαθέτουν νοσοκομεία: Σύρος, Νάξος και Σαντορίνη. Παράλληλα, τα ΠΠΙ και τα ΚΥ είτε δε διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την διενέργεια των εμβολιασμών, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή αποθήκευση των εμβολίων. Ωστόσο, η μαζική  και οργανωμένη χορήγηση  απαιτεί  συγκροτημένες ιατρικές ομάδες  με δυνατότητες γρήγορου και ασφαλούς εμβολιασμού.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι οι ιδιαίτερες ανάγκες που επιβάλει η ίδια η γεωγραφική πραγματικότητα των νησιών δε λαμβάνονται υπόψη, όπως επίσης, δε λαμβάνονται υπόψη οι υγειονομικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν, η οικονομική επιβάρυνση για τους μετακινούμενους κατοίκους των νησιών καθώς και το έλλειμμα ενδο-κυκλαδικής συγκοινωνιακής σύνδεσης.
Ο Νίκος Συρμαλένιος ζητά από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1.Έχει καταρτίσει το Υπουργείο Υγείας επιχειρησιακό σχέδιο για την ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων των Κυκλάδων καθώς και συνολικά των νησιωτών στον εμβολιασμό;

2.Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κινητών εμβολιαστικών ομάδων οι οποίες θα μπορούν γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά να διενεργήσουν εμβολιασμούς στις νησιωτικές κοινότητες;

Άνοιγμα αγοράς στα νησιά των Κυκλάδων: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσου με θέμα το άνοιγμα της αγοράς στα νησιά των Κυκλάδων. Αναφέρεται ότι οι Κυκλάδες είναι μια από τις περιοχές όπου οι ειδικές συνθήκες με τις οποίες συνδέονται, θα επέτρεπαν  το  άνοιγμα των  τοπικών αγορών για το σύνολο των επιχειρήσεων με τη μορφή click in shop, γιατί ανήκουν στις «πράσινες» περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, δεν συνδέονται άμεσα με την ηπειρωτική αλλά και τη γειτονική νησιωτική χώρα και δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και από νησί σε νησί εντός του ίδιου νομού.

Παντελής Μπαφιτης πρόεδρος κοινότητα Νάουσας ευχαριστώ για την συνεργασία τον πρόεδρο σχολικής επιτροπής Χαράλαμπο Μαλινδρετο και την αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Δωρα Σαρρή Παπακυρίλλου

 Η κοινότητα Νάουσας σε συνεργασία με τον πρόεδρο σχολικής επιτροπής Χαράλαμπο Μαλινδρετο και την αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Δωρα Σαρρή Παπακυρίλλου σήμερα ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες επισκευές και τον ελαιοχρωματισμο του δημοτικού σχολείου Νάουσας . Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για ....

Κύριε Μητσοτάκη, ξεριζώστε τα μεταπολιτευτικά καρκινώματα

Η συγκυρία είναι πρωτόγνωρη, περίεργη, δύσκολη αλλά και ιδανική. Είναι πολύπλοκη, αλλά κρύβει και ευκαιρίες. Η Ελλάδα μετά από ένα μεγάλο διάστημα πειραματισμών και υπό το βάρος του πρόσθετου κόστους της κορωνο-κρίσης, πρέπει να διαμορφώσει μια νέα πορεία με συγκεκριμένες συντεταγμένες. Πρέπει να γίνει μια χώρα φιλική στις επενδύσεις, πρέπει “να σπάσει αυγά” προωθώντας μεταρρυθμίσεις και να βάλει στη θέση όλους όσοι έχουν στρεβλή εικόνα για το τι σημαίνουν οι έννοιες δημοκρατία, δημοκρατικές ελευθερίες και ευνομία. Όπως στρώνεις, κοιμάσαι ή των φρονίμων τα παιδιά, πριν… χρεοκοπήσουν παντού, μαγειρεύουν!

Ενημέρωση για Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων απο τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 15-01-2021. 

Το Σάββατο 16-01-2021 και την Κυριακή 17-01-21 προβλέπεται κακοκαιρία από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.