slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρών και οι Κυκλάδες στην στην ομιλία Μεϊμαράκη έξω από τα ιστορικά γραφεία της Ν.Δ. στην Ρηγίλλης


Προσπάθεια συσπείρωσης από τη Νέα Δημοκρατία και το Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς η εκλογική μάχη έχει μπει στην τελική ευθεία. Η αποψινή συγκέντρωση όπου μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος είχε και σημαντικούς εσωκομματικούς συμβολισμούς αφού στην ιστορική έδρα της ΝΔ και παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
"Ολοι μαζί, πολίτες που μας ψήφισαν και άλλοι που έρχονται τώρα να μας βρουν, όλοι ενώνουμε τις

Περιφέρεια: Πάνω από 4 εκ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ των Δήμων


Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, 4.145.000ευρώ θα διατεθούν από το νέο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων αλλά και ιδιωτών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις ένταξης έργων που υπογράφει ο Περιφερειάρχης, χάρη στις

Σοκ στη Βέροια: «Έφυγε» από ανακοπή 18χρονος ποδοσφαιριστής!Σωριάστηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης


Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανθρώπους της ομάδας, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον κρατήσουν στη ζωήΣτο πένθος βυθίστηκε «Βασίλισσα του Βορρά», αλλά και η τοπική κοινωνία, καθώς στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (02/09) έχασε την ζωή του ένας νεαρός ποδοσφαιριστής της Βέροιας!
Πρόκειται για τον 18χρονο τερματοφύλακα Στέλιο Μαρκούση που καταγόταν από την Πιερία αλλά έμενε στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της προπόνησης και σωριάστηκε στο

Ο Παππάς χρέωσε το Δημόσιο με €384.000 για προσλήψεις και τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής


Διαβάστε τι αναφέρεται στο ΦΕΚ με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2015
Άγνωστου αριθμού προεκλογικές προσλήψεις σε ΕΡΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και γραμματεία Τύπου με υπογραφή του υπουργού ΕπικρατείαςΜε 384.200 ευρώ χρέωσε τα Δημόσια Ταμεία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που έλαβε την απόφαση για προσλήψεις και τακτοποιήσεις στην ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη γενική γραμματεία Τύπου. Η απόφαση υπεγράφη από τον κ. Παππά στις 30 Ιουλίου, δημοσιεύθηκε όμως στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 27 Αυγούστου. Όπως και να έχει, όταν ο υπουργός Επικρατείας έλαβε την απόφαση να τακτοποιήσει άγνωστο αριθμό υπαλλήλων -αφού πουθενά δεν αναφέρεται πόσους αφορά η ρύθμιση- γνώριζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Όταν μια υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στις 27 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιλαμβάνει τη φράση «έχοντας υπόψη το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού» εύκολα διακρίνει κανείς ότι ο αρμόδιος υπουργός (εν προκειμένω ο Νίκος Παππάς) γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ O ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε - Σκληρή επίθεση του πρώην γραμματέα της Νεολαίας


Είναι ανάμεσα στα 37 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που με κοινή τους δήλωση αποχώρησαν από το κόμμα.
Μόνο που ο Ηλίας Παντελεάκος κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα, ως εκ τούτου οι βολές του έχουν και σημειολογικό χαρακτήρα.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Παντελεάκος ρίχνει βέλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «μνημονιακή» γραμμή και για κόμμα που χρεοκόπησε. Επίθεση εξαπολύει και κατά της Λαϊκής Ενότητας.
«Η ΛΑ.Ε. έχει μια τάση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ο αρχηγισμός, η παροχολογία, η

Έναρξη εγγραφών στις ακαδημίες βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ


Ο Πανναξιακός ΑΟΝ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εγγραφών στις ακαδημίες βόλεϊ του συλλόγου.
Συνεχίζουμε για άλλη μία χρονιά πιστοί και με την ίδια προσήλωση στην αθλητική άμιλλα, την ανάπτυξη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και σε προγράμματα προπονήσεων υψηλού επιπέδου με μοναδικό σκοπό την τόνωση των σχέσεων των μικρών παιδιών με τον αθλητισμό.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή την δυσκολότερη ίσως εποχή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, γονείς και παιδιά θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και θα έρθουν κοντά στον σύλλογο και εμείς υποσχόμαστε πως θα ενδυναμώσουμε τα

Δημήτρης Κορρέςπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας: να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας του Απόλλωνα ζητά ο


Την παράταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Απόλλωνα ζητά με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές. Στο έγγραφο, που έχει ως αποδέκτες τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σέργη, ο κ. Κορρές τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πιέσει την Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα, να δοθεί παράταση και να ανανεωθεί εκ νέου η κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας της περιοχής.


Ταυτόχρονα, ζητά να υλοποιηθεί σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τηνάμεση αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και τη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα δώσουνοριστική λύση στα χρόνια προβλήματα του Απόλλωνα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών και βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικά, το έγγραφο του κ. Κορρέ αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ από την GPO: Πέρασε μπροστά ο (ΒΑΓΓΕΛΑΣ) Μειμαράκης – Είναι πρώτος και σε δημοφιλία (κάρτες)


Απόλυτη ανατροπή καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega, αφού για πρώτη εμφανίζεται να περνά ο Μειμαράκης τον Τσίπρα.
Οριακό προβάδισμα, της τάξης του 0,3%, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο του MEGA, για τη νέα προεκλογική περίοδο.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και η ΝΔ ποσοστό 25,3%. Mάχη για την τρίτη θέση δίνουν η

Φωτιά στα τόπια από την Alco: Στο 0,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (πίνακες)


Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ.

Χαρακτηριστικά, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν:

Πολιτική με «γαλλικά» και χωρίς αιδώ!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Εκρήξεις, προσβλητικές και υβριστικές δηλώσεις, γαλλικές εκφράσεις, λαϊκά καντήλια, σεξουαλικά υπονοούμενα, αποτελούν ένα απάνθισμα της νεοελληνικής κακογουστιάς και λειτουργούν σαν αλατοπίπερο στην ύλη του τηλεοπτικού και έντυπου θεάματος, από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με στόχο να «γράψουν» και να αναπαραχθούν. Ενίοτε σκληρά και τις περισσότερες φορές περιθωριακά και πεζοδρομιακά. Αθυρόστομοι, ειρωνικοί, επιθετικοί, κυνηγάνε τον αδηφάγο φακό της δημοσιότητας για να κλέψουν λεπτά δημοσιότητας σε τηλεοπτικές εκπομπές και πρωτοσέλιδους τίτλους εντύπων. Και όλα

Εκλογές 2015: Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον Μεΐμαράκη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ΦΩΤΟ


- Στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου του Ηρακλείου η... συνάντηση κορυφής
- Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμαζόταν αν αναχωρήσει από το Ηράκλειο και ο Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξεκινά την περιοδεία του στην Κρήτη
- Οι δυο άνδρες είχαν σύντομο τετ α τετ
- Οι φωτογραφίες με τα χαμόγελα και τις χειραψίες
- Παρόντες Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα και Μανώλης Κεφαλογιαννης.
Χαμόγελα, χειραψίες, συζήτηση μακριά από τα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ


Σχολεία χωρίς αναπληρωτές μέχρι τον Οκτώβριο λόγω ανικανότητας!

Θύματα για άλλη μια φορά είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχολεία χωρίς αναπληρωτές μέχρι τον Οκτώβριο λόγω ανικανότητας
Η ανικανότητα του αταίριαστου διδύμουτου Υπουργείου Παιδείας Μπαλτά- Κουράκη δεν έχει προηγούμενο.
Χαμένοι στο διάστημα μεταξύ παλαιοκομμουνιστικής ιδεοληψίας & πελατειακής αντίληψης για την άσκηση της εξουσίας, παραλείπουν ακόμη και τα πιο απλά & αυτονόητα! Φεύγοντας, δεν φρόντισαν καν να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Πρόσκληση για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι:
-Τα σχολεία θα μείνουν χωρίς αναπληρωτές, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.
-Χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποβάλλονται στην ταλαιπωρία να καταθέτουν εκ νέου αιτήσεις.

Θύματα για άλλη μια φορά είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους ψηφοφόρους του στο πολιτικό τους "σπίτι"


του Γιάννη Βλασερού, ιατρού, υποψ. βουλευτή Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτημένο, έμπειρο, πιστό στην ιστορία του, σίγουρο για την προσφορά του στην Ελληνική Κοινωνία αλλά και συνειδητοποιημένο από τα λάθη και τις παραλήψεις του, καλεί τους ψηφοφόρους που το στήριξαν και συμπορεύτηκαν μαζί του τα χρόνια της Αλλαγής, να επιστρέψουν στο "πολιτικό τους σπίτι".
Πιστεύει ότι, συνεργαζόμενο με όμορες πολιτικές δυνάμεις -και ήδη το κάνει με την ΔΗΜΑΡ- θ' αποτελέσει τον

Μία σύνταξη έως 600€ για όλους! πρωτεΐνη ο Γ. Κατρούγκαλος


Το σχέδιο του πρώην υπουργού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία και ενο­ποιημένη σύνταξη (επικουρική και κύρια) για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους και εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην κύρια ασφάλιση
Σενάριο που παραπέμπει στις…

Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση, όχι μαγκιά


«Η χώρα δεν χρειάζεται μαγκιά, αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, συνεννόηση, δουλειά και φροντίδα», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν την ικανοποιεί η ποιότητα του πολιτικού λόγου που αναπτύσσεται προεκλογικά.«Κοιτάζω άφωνη τους ανθρώπους γύρω μου να μου λένε “μα είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθείτε όλες οι πολιτικές δυνάμεις;”», σημείωσε η κ. Γεννηματά.«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταφέραμε να συνεργαστούμε το καλοκαίρι στη Βουλή όλοι όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη και τώρα έρχονται και μιλάνε για αυτοδυναμία που δεν οδηγεί πουθενά», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αυτοδυναμία είναι μια αυταπάτη.Κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη, άρα χρειάζεται συνεννόηση πολλών πολιτικών δυνάμεων.

Μ.ΧΑΛΑΡΗΣ: Να γκρεμίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση...



Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο πολιτευτής του νομού μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ έκανε το ακόλουθο σχόλιο σχετικό με την δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου για την μη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.
Ο κ. Χάλαρης γράφει χαρακτηριστικά τα εξής:
"Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψηφίζουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε το σήμα ότι θα προχωρήσουμε και ότι θα δώσουμε ενωμένοι την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη για τον τόπο, την κοινωνία, την Ελλάδα, μέσα σε ρευστές καταστάσεις και δύσκολες συνθήκες. Να γκρεμίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση..."

Βρούτσης: Από λόγια χορτάσαμε.. η αδήλωτη εργασία εκτοξεύτηκε από 13,82% το Δεκέμβριο του 2014 σε 21,21% τον Μάρτιο του 2015

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε στον «αυτόματο» ... και τη μάχη κατά της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, εγκαταλείποντας το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ». Η αδήλωτη εργασία εκτοξεύτηκε από 13,82% το Δεκέμβριο του 2014 σε 21,21% τον Μάρτιο του 2015, υπονομεύοντας εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και υγιείς επιχειρήσεις.
Απραξία, ανικανότητα, πολλά λόγια, συνθήματα και από ουσία μηδέν.»Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει:

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Με το βλέμμα στη νέα εκλογική μάχη»

Θέλοντας να πετύχει συσπείρωση των ψηφοφόρων του, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τους καλεί να ενισχύσουν το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου «να δοθεί μια αριστερή προοδευτική λύση στην κρίση» και να μην επιστρέψουν «οι δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής που έφεραν τη χώρα και τον λαό στη χρεοκοπία».

Η Ο.Μ. πραγματοποίησε χθες ολομέλεια με την παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου, στην οποία τονίστηκε η σημασία που έχει να κερδηθεί η μάχη της 20ης Σεπτέμβρη για «τη συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής κυριαρχίας, της υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων».

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου έχει ως εξής:

ΜΟΝΟ 1% ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η PULSE Νέα δημοσκόπηση: Το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι θα έχουμε «το απόλυτο ντέρμπι» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά στις εκλογές.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 η διαφορά των δύο κομμάτων αποτυπώνεται μόλις στο 1%.

Ειδικότερα:

Με την Λαϊκή Ενότητα και ο Γλέζος ;

Αν και σήμερα, σε σημερινή του συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε ότι αναμένεται από αύριο συνάντηση με τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, για να συζητήσουν την συνεργασία του δεύτερου με την Λαϊκή Ενότητα, φαίνεται ότι το πράγμα πάει προς τα εκεί.....

Τσίπρας στα Ανώγεια: Κάναμε ένα συμβιβασμό, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι είναι οι άλλοι [βίντεο] Τι δεν καταλαβαίνεις


Για την μάχη που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη και για το ότι υποστήριξε με σθένος το δίκιο του ελληνικού λαού, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του απόψε στα Ανώγεια τόνισε ότι η Ελλάδα συμβιβάστηκε, αλλά δεν είναι αυτή η συμβιβασμένη. Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην

Από τους ΑΝΕΛ στη... Λαϊκή Ενότητα


Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ανακοίνωσε την σύμπραξή του με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο λόγος για τον πρώην αναπληρωτή τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Λελιάτσο.

Σε δήλωσή του ο κ. Λελιάτσος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σεβόμαστε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Συμπράττουμε με την Λαϊκή Ενότητα και αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων για την εθνική ανεξαρτησία για την ιστορική μας υπερηφάνεια και για το μέλλον της χώρας. Οι Έλληνες γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε όρθιοι».

Μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο

Κομισιόν αδειάζει ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ζητήσαμε ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ Μεϊμαράκης από την ιστορική Ρηγίλλης: Είμαστε το νέο και το παλιό μαζί, απόψε [εικόνες & βίντεο]


Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις ρίζες της. Στην οδό Ρηγίλλης

 στο νούμερο 18, όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια συμβολική ομιλία ενόψει των εκλογών σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα του κόμματος.
«Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στα γραφεία της Ρηγίλλης, γεμάτο παλμό και συγκίνηση, η οποία συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο και οπαδούς του κόμματος.








Το παρόν έδωσαν ιστορικά στελέχη του κόμματος, αλλά και οι πρώην Πρωθυπουργοί και αρχηγοί της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, με τους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης αντάλλαξε θερμό εναγκαλισμό.


«Είμαστε σήμερα εδώ, στη Ρηγίλλης 18, από όπου ξεκίνησε την πορείας της η ΝΔ. Αυτο το κτήριο έχει τη σφραγίδα όλων των μεγάλων στιγμών. Εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της ΝΔ» είπε ο κ, Μεϊμαράκης ανοίγοντας την ομιλία του.


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους παλαιότερους ηγέτες του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γέωργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά.











Και ο Σταύρος Δήμας έδωσε το παρών στη Ρηγίλλης:





Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Μεϊμαράκη
Αυτό το κτίριο δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης ιδεών
εδώ είναι οι ρίζες μας εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ
για κάποιους η ΝΔ ήταν απλά ένα κόμμα που κάποια στιγμή το ψήφιζαν ή δεν το ψήφιζαν
για όλους εμάς που είμαστε εδώ η ΝΔ είναι κομμάτι της ζωής μας
τιμούμε όλα τα στελέχη της ΝΔ
τιμούμε τον Αντώνη Σαμαρά που κράτησε τη χώρα όρθια μετά τις εκλογές του 2012
το παλιό έχει μια ιστορία για την οποία είμαστε περήφανοι
αυτό το παλιό για το οποίο μας κατηγορούνε με τη ψήφο του ελληνικού λαού κυβερνούσε
για μας δεν υπήρξε ποτέ το δίλημμα παλιό και νέο
για μας το παλιό και νέο πάνε μαζί
εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί
Πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούριο, κάνοντας πειράματα
Σήμερα γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία
Να μην πάει κανείς σε ψήφο διαμαρτυρίας, κόστισε επτά μήνες και 90 δισ. Πολλά δεν είναι για να διαμαρτυρόμαστε;
Είμαστε το καινούριο, είμαστε αυτό που έρχεται
Nα εμπιστευθούν τη Ν.Δ. οι πολίτες για να τερματιστεί η μελαγχολία που έφερε η τελευταία κυβέρνηση
H ΝΔ είναι κομμάτι της ζωής μας, γιατί την αγαπήσαμε και προχωράμε μαζί της
Εδώ δουλέψαμε με πυξίδα τις ιδεολογίες μας και τις ιδρυτικές μας αρχές














Πηγή: Μεϊμαράκης από την ιστορική Ρηγίλλης: Είμαστε το νέο και το παλιό μαζί, απόψε