slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν πρέπει να υπάρχει Ώρα χαμένη για τον λαό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές.

Αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ΚΥ Νάξου

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πήρε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό. Στο σχετικό δελτίο τύπου που ακολουθεί γίνεται γνωστό ότι αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 από τις 8:00  έως τις 12:00 θα γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ΚΥ Νάξου. Στον αποκλεισμό η επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.
Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία, στη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό:


Μήπως πάμε για μεθοδευμένο ... ξεπούλημα;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας της είδηση της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από την περιφέρεια σε ιδιώτες (λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ) μου δημιουργήθηκαν κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία οδηγούν σε παραπέρα σκέψεις.

Εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών από τις προβλέψεις του Πολυνομοσχεδίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Την εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών από τις προβλέψεις του Πολυνομοσχεδίου ζητεί με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος

Να ληφθεί η ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έτσι ώστε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου, ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει:

Πετυχημένες "εξετάσεις" στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας


Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Το πρόγραμμα του Ρ/Σ Μεσόγειος 105,4


Αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Σύρος 17 Οκτωβρίου 2011 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι από την προηγούμενη Πέμπτη έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο και κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου και συγκεκριμένα του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, των δημοτικών καταστημάτων Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας, της Πολεοδομίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των Κ.Ε.Π., των Ν.Π.Δ.Δ., της καθαριότητας και του Χ.Υ.Τ.Α.  

Στόχος μας η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ!

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με προϋπόθεση την εθνική συνεννόηση»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση Περιφερειάρχη με προσωπικότητες από τη Γαλλία – «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με προϋπόθεση την εθνική συνεννόηση»

Σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων με ατζέντα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κλήθηκε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο με προσωπικότητες από τη Γαλλία, όλοι μέλη της Οργάνωσης ARRI, στην οποία ανήκουν πρώην υπουργοί, βουλευτές, κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οικονομικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί κ.λπ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/giorgakis31.jpgΔεν συνηθίζω να αναρτώ τόσο μεγάλα κείμενα αλλά... ομολογώ ότι το διάβαζα και δεν το πίστευα! Το αγαπημένο, καθαρά κυβερνητικό ΒΗΜΑ να φιλοξενεί τέτοιο άρθρο στις σελίδες του; Πρωτοφανές!

Με λίγα λόγια το ΒΗΜΑ μας ενημερώνει ότι έχουμε μία "κυβέρνηση" που δεν ξέρει που πάει και τι κάνει, έναν "πρωθυπουργό" άσχετο που άγεται και φέρεται από συγγενείς και "φίλους", υπουργούς σε πανικό και βουλευτές σε απόγνωση!

Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Επειδή δίνουν τα σωστά στοιχεία: Νέα αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους

Στο 10,6% ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέρχεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, από το 10.5% προηγούμενων εκτιμήσεων (Απρίλιος), σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ανοδική είναι και η εκτίμηση για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2010, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος, εκτιμάται στα 24,1 δις. ευρώ (10,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2010 ανήλθε στα 329,4 δις ευρώ, ήτοι 144,9% επί του ΑΕΠ από το 142,8% που είχε εκτιμηθεί τον περασμένο Απρίλιο από την ΕΛΣΤΑΤ. 

Πρεμιέρα στα τοπικά πρωταθλήματα

Για την Α’  Κυκλάδων ο Α.Μ.Σ. Φιλώτιου που λόγω τιμωρίας έπαιζε με τον Α.Ο. Πάγου στο  ουδέτερο γήπεδο της Πάρου μοιράστηκε βαθμούς και εντυπώσεις σ’ ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες π
οιότητας μένοντας στο 0-0.


Μεγάλη νίκη 
Στη Β’ Κυκλάδων ο Αστέρας Τραγαίας στο γήπεδο πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-3 επί του Α.Ο. Πύργου Σαντορίνης. Αντίθετα με τον Αστέρα Τραγαίας η άλλη Ναξιώτικη ομάδα η Αναγέννηση Νάξου έχασε στα Μαρμαρά με 5-1 από τον τοπικό Αστέρα.
Σε άλλο παιχνίδι η Θύελλα Καμαρίου επιβλήθηκε 1-0 του Παμμηλιακού. Αναβλήθηκε ο αγώνας της Άνω Σύρου με το Νηρέα, λόγω του θανάτου του αρχηγού 
των φιλοξενούμενων Νίκου Τριπολιτσιώτη. Επίσης, δεν διεξήχθη ο αγώνας τη
ς Άνω Μεράς με τον Πανθηραϊκό, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μεταβούν στη Μύκονο.
Μια νίκη,  μια ισοπαλία και μια ήτα ο απολογισμός των ομάδων μας στην πρεμιέρα των Κυκλαδικών  πρωταθλημάτων.

Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – 1η αγωνιστική
Τα αποτελέσματα:

Φιλώτι – Πάγος 0-0
Θύελλα – Παμμηλιακός 1-0
Άνω Σύρος – Νηρεάς αναβλήθηκε
Άνω Μερά – Πανθηραϊκός αναβλήθηκε
Β’  ΚΥΚΛΑΔΩΝ – 1η αγωνιστική 
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Σύρου – Α.Ο. Τήνου 2-1
Ανδριακός – Αστέρας Κορθίου 3-0
Στενή Τήνου – Υδρούσα 3-0
Β’ ΟΜΙΛΟΣ 
Αστέρας Τραγαίας – Πύργος 4-3
Αστέρας Μαρμάρων – Αναγέννηση Νάξου 5-1 
Ίος – Καρτεράδος αναβλήθηκε
 Διαβάστε όλα τα αθλητικά νέα στο: www.sportcyclades.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ....ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ

"Ναξιοτυπία" - αριθμός φύλλου 6


«Αυτός είναι πραγματικός τραμπουκισμός»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  17/10/2011

Η κυβέρνηση με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη) και με όπλο τον «Καλλικράτη», καλλιεργεί το έδαφος και προετοιμάζει την κοινή γνώμη, πουλώντας παραμύθια και τερατώδη ψέματα για το ξεπούλημα του τομέα καθαριότητας των δήμων στους μεγαλοεργολάβους.

19 -20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, συναγερμός!
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εργαζόμενοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στο στενό Δημόσιο τομέα.

Απευθυνόμαστε σε σένα προσωπικά, σε σένα που σε έχουν απαξιώσει ως εργαζόμενο, που κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κάθε τόσο σε αποκαλούν "τεμπέλη", "χαραμοφάη". Σε σένα που... "ταλαιπωρείς 10 εκατομμύρια εργαζόμενους" (!), που τώρα πλέον φταις για όλα, ακόμα... και για την καπιταλιστική κρίση και θέλουμε να σου πούμε ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

"Η ΔΕΗ δεν είναι καουμπόης και σερίφης"

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΠΕΡΝΕΙ» ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ «ΘΕΡΙΣΕΙ» ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!!!


Διάχυση των Αποτελεσμάτων του SMILIES: «Σύνδεση καινοτομίας και έρευνας»