slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευρωπαϊκή ανατροπή

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει αποκτήσει την κακή συνήθεια να απευθύνεται στους διεθνείς τραπεζίτες και να αγνοεί βασικές ανάγκες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το Μαξίμου δικαιολογεί αυτήν τη συμπεριφορά με αναφορά στη «χρεοκοπία» της Ελλάδας και την ανάγκη να ικανοποιηθούν με κάθε τρόπο οι πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου.

Με τις επιλογές της η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει δύο λάθη στρατηγικής σημασίας. Πρώτον, δεσμεύει την ελληνική οικονομία σε μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη βαθιά ύφεση και την υπερχρέωση. Η κυβέρνηση παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ και ήδη το έχει πάει στο 130% του ΑΕΠ.

Σαρωτικές αντιδράσεις

Όσοι διαβεβαιώνουν ότι η οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο κρίνουν τις εξελίξεις με βάση τα συμφέροντα των πιστωτριών τραπεζών, που χρειάζονται κάποια χρονικά περιθώρια για να «ξεφορτώσουν» τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Κατά τα άλλα, η ύφεση βαθαίνει, ετοιμάζεται νέο κύμα μαζικών απολύσεων, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και το δημόσιο χρέος «καλπάζει» προς τα 160% του ΑΕΠ. Εάν η χώρα ήταν «χρεοκοπημένη» με δημόσιο χρέος ύψους 115% του ΑΕΠ, πώς θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε όταν, βάσει του κυβερνητικού προγράμματος, θα χρωστάει σε δύο χρόνια 150%-160% του ΑΕΠ;

Το δεύτερο στρατηγικής σημασίας λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ότι θεωρεί πως η πολιτική γεωγραφία της Ευρώπης θα μείνει λίγο πολύ η ίδια. Στην πραγματικότητα έρχονται μεγάλες ανατροπές, καθώς οι πολίτες αντιδρούν δραματικά στις κυβερνητικές επιλογές που είναι περισσότερο στα μέτρα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και λιγότερο στα μέτρα της ευρωπαϊκής οικονομίας και της κοινωνίας.

Την πρώτη μεγάλη πολιτική ανατροπή είχαμε στην Ολλανδία, όπου το σύστημα βρίσκεται σε φάση αποσταθεροποίησης εξαιτίας του συνδυασμού οικονομικής κρίσης και συνεπειών της μαζικής μετανάστευσης, λαθρομετανάστευσης. Η κρίση δοκιμάζει, επίσης, την εκλογική, πολιτική συνοχή του Βελγίου, ενώ τείνει να μετατρέψει τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ σε πολιτική σκιά.

Οι πολιτικές ηγεσίες που θα βρουν το κουράγιο να κρατήσουν αποστάσεις από τα «λόμπι» των διεθνών οργανισμών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα μπορέσουν να χαράξουν ρεαλιστικές εναλλακτικές πολιτικές, χωρίς να κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες αλλά και χωρίςνα τους τρομοκρατούν και να τους απογοητεύουν, θα δικαιωθούν σε διάστημα λίγων χρόνων.

Moody’s: Υποβαθμίζει την Ελλάδα σε “Ba1” από “A3”

Από την ειδησεογραφία: "Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατά τέσσερις βαθμίδες σε “Ba1” από “A3” προχώρησε η Moody’s Investors Service καθώς ολοκλήρωσε την αναθεώρηση την οποία ξεκίνησε στις 22 Απριλίου."

Είναι που πάνε καλά τα μέτρα του Γιωργάκη (Jeffrey και Παπακωσταντίνου)... και ανακτάται η εμπιστοσύνη στις αγορές... και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι ελεγκτές... και τι τυχεροί που είμαστε που μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ... όπως μας πιπιλίζουν τα ΜΜΕ (Διάβαζε: οι σφουγγοκωλάριοι του Συστήματος ΠΑΣΟΚ)

Μέχρι που έρχονται τα ανάλογα χαστούκια να μας υπενθυμίζουν το που βρισκόμαστε και κυρίως το που οδηγούμαστε!!!

Τα 'λεγε ο Καραμανλής προεκλογικά αλλά δεν τον ακούγατε...


" Απορώ πραγματικά με το σκεπτικό του Πρωθυπουργού."

"Άκουσα προχθές τον Πρωθυπουργό της χώρας να λέει σε ακροατήριο που

αποτελούνταν από επιχειρηματίες και τραπεζίτες, ότι αν έκανε τώρα εκλογές
θα έπαιρνε 45%. Απορώ πραγματικά με το σκεπτικό αυτό του Πρωθυπουργού.
Στηρίζω το ΠΑΣΟΚ χρόνια και βλέπω την αγανάκτηση και την αγωνία ζωγραφισμένη
στα πρόσωπα της κοινωνίας μας. Ο Πρωθυπουργός κέρδισε τις εκλογές όταν...
όλοι τον πίστεψαν (όπως και εγώ) όταν είπε την περίφημη φράση "Λεφτά υπάρχουν".
Τώρα σα δημόσιος υπάλληλος έχω υποστεί μείωση 30% στις αποδοχές μου.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξοργισμένοι. Συνάδερφοι μου έχουν βγει τελείως εκτός
στους οικογενειακούς τους προυπολογισμούς. Γιατί λοιπόν δεν κάνει εκλογές?
Εμείς τον στείλαμε εκεί που βρίσκεται τώρα. Είναι τόσο σίγουρος ότι θα πάρει 45%?
Τι να πω. Είναι λίγο προκλητικό να λες κάτι τέτοιο μετά από αυτά τα μέτρα. Θα
περίμενα λίγο ειλικρίνεια. Δεν είναι άσχημο να απευθυνθεί ο Πρωθυπουργός στο
λαό και να ζητήσει να κάνουμε λίγο υπομονή. Δε θα ρίξει τα μούτρα του. Αντιθέτως
λέγοντας ότι θα πάρει 45%, είναι σα να προκαλεί το κοινό αίσθημα."

Η Ντόρα και ο Κιλτίδης να παραδώσουν τις έδρες τους

Το σχέδιο της κας. Μπακογιάννη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες μας ανακοίνωσε από τον «Αδέσμευτο Τύπο» ότι διατηρεί επαφές με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. και ότι προτίθεται να ιδρύσει κόμμα.

Σήμερα, ο …ογκόλιθος της πολιτικής ζωής της χώρας, Κώστας Κιλτίδης, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από τη Ν.Δ.

(Αν θυμάσθε, αυτόν τον γίγαντα, τον είχε κάνει υφυπουργό Γεωργίας ο Καραμανλής, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις της κας Μπακογιάννη).

Θλίψη μεγάλη θα πέσει στη χώρα!

Ουδόλως, με αφορά το πολιτικό μέλλον του εν λόγω κυρίου. Ήθελα, όμως, να υπογραμμίσω ότι εξελέγη βουλευτής με τη σημαία της Ν.Δ.

Η έδρα του ανήκει στη Ν.Δ. δεν είναι προσωπική του υπόθεση.

Προσωπική θα ήταν, αν κατέρχονταν στις εκλογές ως ανεξάρτητος και πετύχαινε να εκλεγεί.

Είναι υποχρέωση του, όπως και της αρχηγού του, να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα.

Δεν τους ανήκει. Την σφετερίζονται..

Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να αποχωρήσουν από τη Ν.Δ.

Η συμμετοχή σ’ ένα κόμμα είναι εθελοντική.

Είναι όμως ανέντιμο, ηθικά απαράδεκτο και πολιτικά αντιδεοντολογικό να διατηρούν την έδρα τους στη Βουλή.

Και το κυριότερο, να αντιπολιτεύονται και να επιχειρούν να βλάψουν το κόμμα που τους εξέλεξε βουλευτές. Γιατί τι θα ήταν ο κ. Κιλτίδης, αν δεν είχε εκλεγεί βουλευτής της Ν.Δ.;

Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν διαφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη, είχε το θάρρος και την εντιμότητα να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Τι ζητάω τώρα!

Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ. Παρακαλώ να πάρουν σειρά και οι επόμενοι για να τελειώνουμε

Σαμαράς: θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, με μια ελιά ένα αμπέλι κι ένα καράβι …

Μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία που δεινοπαθεί από τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ έστειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή ομιλία του για την Ναυτιλία.

Απευθυνόμενος στους στυλοβάτες της Ναυτιλίας είπε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου να πάρω από ένα καράβι του Οδυσσέα Ελύτη, ένα δικό σας καράβι, λίγα λόγια αισιοδοξίας που επιτέλους πρέπει να ξαναφέρουμε στην κοινωνία, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε να ζούμε σε συνθήκες εθνικής κατάθλιψης. Ακούστε από το «Μικρό Ναυτίλο», τα λόγια του Ελύτη για την Ελλάδα και το καράβι:

«…Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. …»

Που σημαίνει, με άλλα τόσα, την ξαναφτιάχνεις

Με τη βοήθειά σας, θα την ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα !

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε επίσης για τα εξής μέτρα ανάπτυξης της Ναυτιλίας:

  • Για τη χάραξη ξεκάθαρης Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής. Με άμεση αποκατάσταση της διάσπασης και του αποσυντονισμού του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • Για τη διατήρηση θεσμών διαχείρισης του Νόμου 89 και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα, ώστε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα της Εμπορικής Ναυτιλίας. Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισηγηθεί παρεμφερή μέτρα για την ανταγωνιστικότητα στις θαλάσσιες μεταφορές. Επομένως, φήμες για τη φορολόγηση των διαχειριστριών εταιριών του Νόμου 89 θα πρέπει να τις θεωρήσουμε είτε παραπληροφόρηση είτε απλή ανοησία.
  • Δεσμευόμαστε για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας σε επίπεδο κρατών και σε όλα τα Διεθνή Φόρα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΙΜΟ κλπ.
  • Για την άμεση αναβάθμιση της Ναυτικής εκπαίδευσης και την προβολή της ελκυστικότητας του Ναυτικού επαγγέλματος, ώστε να ενισχυθεί η προσέλευση νέων ανθρώπων και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
  • Για τη σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Ακτοπλοΐας,. Η λύση αυτών των προβλημάτων θα συμβάλλει στην Ανάπτυξη, αλλά είναι και απολύτως αναγκαία για την επιβίωση της χώρας.
  • Δεσμευόμαστε ακόμα για τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των παρωχημένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων που καταστρέφουν την προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμού και εμπορίου. Η περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου Zenith, που με κάθε τρόπο καυτηρίασε η Νέα Δημοκρατία, δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ! Και πρέπει να γίνει παράδειγμα αποφυγής για όλους…

Η Ελληνική Ναυτιλία είναι διεθνώς ανταγωνιστική, συνέχισε ο κ. Σαμαρά. Κι έτσι κατέκτησε και διατηρεί την παγκόσμια πρωτοπορία.

Δίνει πολλά στην Ελλάδα, αλλά δεν επιβαρύνει το ελληνικό κράτος.

Και δεν αρκεί να πηγαίνουμε έξω καλά. Πρέπει να πηγαίνουμε καλά και στο εσωτερικό της χώρας. Να έχουμε πρωτοποριακές υποδομές ναυπηγικές και ακτοπλοϊκές και εκπαιδευτικές, αντίστοιχες με τον πρωτοπόρο ρόλο της Ναυτιλίας μας στο εξωτερικό.

Να προσελκύσουμε Έλληνες στα σκάφη μας, να προσελκύσουμε πλοία στη σημαία μας, να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες ανάμεσα στην Ναυτιλία μας και άλλους κλάδους της Οικονομίας μας.

Να ενώσουμε όλο το λαό στη στήριξη της Εθνικής Ναυτιλιακής μας Πολιτικής.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας απέναντί σας.

Στις μεγάλες στιγμές της η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη Ναυτιλία της.

Στις δύσκολες στιγμές της η Ελλάδα στηρίχθηκε στη Ναυτιλία της.

Τώρα είναι καιρός πια να στηρίξει τη Ναυτιλία της για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Για να γίνει αυτό που η Ναυτιλία της είναι από πολλά χρόνια:

Ανταγωνιστική!

Βοηθήστε να παντρέψουμε την Ελλάδα με την Ανταγωνιστικότητα.

Σε αυτό τον αγώνα, για «ανταγωνιστικότητα παντού» – εσείς οι άνθρωποι της Ελληνικής Ναυτιλίας – είστε αληθινά πρωτοπόροι.

Και η συμβολή σας απαραίτητη και αναντικατάστατη.

Πάνω απ’ όλα γιατί αγαπάτε αυτόν τον τόπο. Και το έχετε αποδείξει.

Έμπρακτα, όχι θεωρητικά.

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΥΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ{ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ }ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ?????????????????????????????ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Ζητά και νέα ψηφοφορία ο Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο!

14 Ιουν 2010



Σοκ έπαθαν υπουργοί και βουλευτές όταν πληροφορήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου μια ακόμη επώδυνη διαδικασία που τους επιφυλάσσει.
Δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι τους καλεί και πάλι στη Βουλή για να ψηφίσουν και πάλι το Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και την Ευρώπη προ μηνός, με αποτέλεσμα εκεί που ήθελαν να ξεχάσει ο κόσμος ότι ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη τη λαιμητόμο της χώρας, να ξαναφουντώσουν οι αντιδράσεις.
Ο Παπακωνσταντίνου βάζει σε νέα δοκιμασία την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί θέλει στο Μνημόνιο, που έχει την ισχύ σύμβασης, να είναι εξουσιοδοτημένος για όλα από τη Βουλή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι. Έτσι μέσα στην εβδομάδα θα καθοριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα όπου οι βουλευτές θα ψηφίσουν αυτήν τη φορά τη σύμβαση που δεν είχε επικυρωθεί όταν συνεζητείτο στη Βουλή και είχε δεσμευτεί ο Παπακωνσταντίνου ότι θα τη φέρει προς ψήφιση. Τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει εκείνος τα απαραίτητα έγγραφα, επειδή ο χρόνος έτρεχε και έπρεπε να προλάβει η κυβέρνηση τις ημερομηνίες ώστε να πάρουμε την πρώτη δόση του δανείου. Τώρα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται μπροστά σε μια νέα δοκιμασία και ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα ότι θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι τουλάχιστον με τη συνείδησή τους, αν όχι και με τη χλεύη των ψηφοφόρων τους...
(To Παρον)

Online-press: Μια δεύτερη λαμπρή ευκαιρία για τους Έλληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Το μνημόνιο όπως αποδείχθηκε είναι μια μεγάλη φάκα -παγίδα που έστησε η κυβέρνηση στους Έλληνες για λογαριασμό και όφελος των ξένων (ιδιαίτερα) και ελληνικών τραπεζών. Αν οι βουλευτές προχωρήσουν σε νέο ΝΑΙ δεν θα υπάρχει καν η δικαιολογία που πολλοί από αυτούς σήμερα ψελίζουν, του ότι εμεις .....δεν γνωρίζαμε! Στην κυριολεξία λοιπόν αν αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα πρέπει να θεωρουν τον εαυτόν τους πολύ τυχερό μιας και ο κ. Παπακωσταντίνου τους δίνει την .... δεύτερη ευκαιρία!


Πένθος βαρύ...

Πένθος βαρύ στη ΝΔ σε τέτοιο σημείο που σκέφτομαι να τα βάψω μαύρα και να ξαναβάλω το μαύρο φόντο στο blog:

Έφυγε από τη ΝΔ ο Κιλτίδης!

Ξέρετε αυτός ο ιδεολογικός χαμαιλέοντας που πήγαινε δήθεν στα μνημόσυνα στο Γράμμο και στο Βίτσι (μπας και μαζέψει καμιά ψήφο από κανένα γεροντάκι) και μας προέκυψε νεοφιλελεύθερος!!

Και επειδή είναι βέβαιο ότι ούτε η Ντόρα τον θέλει είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει στο ΛΑΟΣ (ο Καρατζαφέρης ως γνωστόν δεν έχει πρόβλημα να μαζέψει ότι ξερνάει η ΝΔ) αν όχι σε κανένα νέο κόμμα με κανένα Ψαριανό και Κουβέλη... μέχρι να τον μαυρίσει ο λαός και να τον στείλει σπίτι του...

Πότε θα αρθεί η ασυλία του πιο ψεύτη πρωθυπουργού;

14 Ιουνίου 2010

Τούτες τις μέρες καταλήγουν σε πορίσματα οι διάφορες εξεταστικές, και φαίνεται ότι μια λογική συμψηφισμού θα "ισοφαρίσει" κι έτσι θα εξουδετερώσει-μηδενίσει τις ευθύνες των κομμάτων, σε μια στιγμή που όλα βοούν ότι η μίζα, η ρεμούλα, τα σκάνδαλα είναι η πιο συνηθισμένη και φυσιολογική κατάσταση του καπιταλισμού στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός ταξιδεύει, και ταξιδεύει στο εξωτερικό, ομιλεί και καθησυχάζει τους συμπατριώτες του, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας ή πτώχευσης. Και ενώ ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την ασυλία, που έχει ο πολιτικός κόσμος, και με τη διαφθορά, που κυβερνά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, συστηματικά γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί στο απυρόβλητο ο Γ. Παπανδρέου και να θεωρηθεί πως αυτός πραγματικά στενοχωριέται και κάτι θέλει να κάνει για να καθαρίσει ο τόπος: «Γιώργο, κάνε κάτι», «Επιτέλους, Γιώργο, διώξ' τους», «Γιώργο, βάλε ορισμένους φυλακή».

Και ποιος είναι ο Γιώργος; Και τι κάνει ή έκανε ο Γιώργος; Τσιμουδιά επί του θέματος και από την Αριστερά (με ορισμένες τιμητικές εξαιρέσεις, τις εξής δύο: ο Αλέκος Αλαβάνος, που έχει θέσει ανοικτά το θέμα, και ο Μανώλης Γλέζος, που έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου επικίνδυνη).

Ο Γ. Παπανδρέου απλούστατα έλεγε ψέματα πριν από τις εκλογές, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις. Ενώ ήταν πλήρως ενημερωμένος για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας έπαιζε παιχνίδια με την Goldman Sachs που κανείς δεν θέλει σήμερα να ερευνήσει.

Ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και στην τρόικα, επιβάλλοντας την πιο άγρια λιτότητα που έχει επιβληθεί σε ευρωπαϊκή χώρα. Ο Γ. Παπανδρέου λέει συνειδητά ψέματα, όταν διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ουδείς κίνδυνος να χρεοκοπήσει η χώρα, όταν είναι παραπάνω από σίγουρο ότι ήδη εφαρμόζεται μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Είναι συνειδητός ψεύτης, όταν λέει ότι αυτά τα μέτρα θα «σώσουν την πατρίδα», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα τη βουλιάζουν όλο και περισσότερο και ξεπουλιέται κάθε πόρος της και παραγωγική της δομή και ληστεύεται ο εργαζόμενος λαός της.

Στη μεγάλη απεργία της 5/5, ακούστηκε μεταξύ άλλων και το σύνθημα «Παπαντρέου παπατζή, ξεσκεπάστηκες κι εσύ». Ανασύρθηκε από το παρελθόν, αλλά εκφράζει μια πραγματικότητα: Την ίδια ώρα που στήνει την κομπίνα, την ίδια ώρα που σε πάει ίσα στο ΔΝΤ, σου λέει ότι στενοχωριέται πολύ, ότι συμπάσχει μαζί σου, ότι όμως είναι υποχρεωμένος να σε σφάξει, για να σωθεί η πατρίδα.

Αυτές τις αμερικανιές τύπου «δημοκρατικών της Αμερικής», που είμαστε ανοιχτοί, κάνουμε παρέες με τους πάντες, έχουμε κοινωνικές ευαισθησίες, κατεβαίνουμε και σε καμιά πορεία, όταν είμαστε αντιπολίτευση (μετά στέλνουμε τα ΜΑΤ, όταν κυβερνούμε...), πρέπει να τις χλευάσουμε και να τις καταδικάσουμε.

Αυτή η ασυλία, που έχει ο πιο παραπειστικός πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα, πρέπει να τελειώσει. Μας μίλησε για το πιστόλι που έχει πάνω στο τραπέζι, για να φοβερίσει τις αγορές. Μετά, αυτός μαζί με τις αγορές το έστρεψαν στον κρόταφο μας. Μνημόνιο, ΔΝΤ, τρόικα, επιτηρητές, νέο καθεστώς. Θα μιλήσει ο λαός για το σκαμνί που πρέπει να καθίσουν όλοι όσοι τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο και, πρώτα από όλους, ο πρωθυπουργός, που έλεγε ψέματα και έφερε το ΔΝΤ; Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο για το λαό; Από αυτό δεν υποφέρει (και θα υποφέρει για πολύ) τα πάνδεινα ο λαός

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδη

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδη Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε την πορεία, που ο ίδιος είχε χαράξει εδώ και καιρό»

"Ο Κιλτίδης έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης;"

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010


"Ο Κ.Κιλτίδης έστειλε πριν απο λίγο επιστολή στη Βουλή με την οποία ζητάει την ανεξαρτοποίησή του."

ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ???????????ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

«Θα το πω στη μαμά μου»


Πριν από λίγες μέρες γόνος γνωστής δυσοίωνης φαμίλιας, με πήρε αυτοπροσώπως τηλέφωνο (έχουμε καταχωρημένη την κλήση και τον αριθμό) ωρυόμενος για ανάρτηση μας. «Απείλησε» δε ότι θα πάρει παντού τηλέφωνα για να μας κόψουν τις διαφημίσεις και διάφορα άλλα τέτοια χολερικά και «ανδρεία».

Το «απείλησε» το βάζουμε σε εισαγωγικά για έναν απλό λόγο. Η απειλή για να ‘ναι απειλή πρέπει, σύμφωνα και με το νόμο, να προκαλεί φόβο. Εμείς νοιώσαμε απλώς τάσεις κνησμού. Και ίδρωσε και το αριστερό αυτί μας. Λίγο, στην άκρη.

Λοιπόν, για να είμαστε ξηγημένοι μ’ όλα τα σόγια, τα παιδιά και τ’ αποπαίδια τους, τα βαφτιστήρια και τους μπιστικούς τους: Δεν φοβηθήκαμε άλλους κι άλλους σε πολύ πιο δύσκολες εποχές και που στο κάτω – κάτω, διαπλεκόμενοι – ξεδιαπλεκόμενοι, ήταν τουλάχιστον κανονικοί άντρες. Θα φοβηθούμε τώρα τον κάθε λαλάκη;

Κατά διαβόλου σύμπτωση – μιράκολο που λένε – στο διάστημα που πέρασε μας έκοψαν την διαφήμιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πράγμα το οποίο, όπως μας είπαν, συνέβη για όλους και το δεχόμεθα.

Εμείς πάλι μάγκες κι ωραίοι είμαστε και θα βάλουμε από το υστέρημά μας για να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε αυτό το site, επειδή πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και κάποτε θα περάσει η κρίση και το διαδίκτυο θα κερδίζει τις φυλλάδες και στην διαφήμιση.

Κι αν πάλι δεν γίνει έτσι, θα περνάμε τουλάχιστον ωραία. Θα φτιαχνόμαστε καθημερινά με τους αναγνώστες και τους σχολιαστές μας. Οι άλλοι, όσοι δεν μας γουστάρουν, ας συνεχίσουν να έχουν φρικτούς ανοργασμικούς εφιάλτες.

Δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται όλα, αγαπητέ. Βέβαια όταν έχει κανείς ζήσει μια ζωή στην τράκα από τους χουβαρντάδες φίλους της οικογενείας, όταν όλα στη ζωή του τα κάνει ΟΡΜ (other people money), νομίζει ότι όλοι είναι σαν κι αυτόν. Αλλά στο τέλος πάντα έρχεται ο λογαριασμός…

Εμείς ήμασταν πριν από σένα εδώ και θα είμαστε και μετά, όταν θα δίνετε εξηγήσεις για διάφορα αρμοδίως κι όταν ο Λαός θα σας παίρνει με τις πέτρες.

Θα ερχόμασταν και στο αεροδρόμιο να σας κουνήσουμε το μαντήλι αλλά θα φύγετε νύχτα και βιαστικά, οπότε δεν θα σας προλάβουμε. Μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας το εισιτήριο. Βλέπεις, οι φίλοι έχουνε πλέον τα δικά τους προβλήματα και χάσατε και την «εταιρεία». Σας πήραν την μπουκιά απ’ το στόμα. Άτιμο πράμα ο Λαός. …

Factorx

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΝΔ

ΚΟΝΤΟΣ ΛΟΙΖΟΣ 37
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 32
Β।Μ 24
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 18

ΜΑΛΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΔ ΟΣ 13
ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 9
ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΚΟΝΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ 27
ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 23
ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 18
ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤ/ΝΑ 16
ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 12

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΜΑΤ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΛΟΙΖΟΣ
ΚΟΝΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΟΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΔΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και Αντιπροσώπων για το 8ο logo2Τακτικό Συνέδριο των Νέων στον νομό μας. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Φόρτωμας Φίλιππος και σύνεδροι οι: Αϊβαλιώτη Μαρία (Νάξος), Κουκάς Κωνσταντίνος (Μύκονος), Πελοππονήσιος Μιλτιάδης (Σέριφος), Χαλάς Πέτρος (Άνδρος) μαζί με τον πρόεδρο Ν.Ε.
Την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στον Νομό Φωκίδας και συγκεκριμμένα στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στην Άμφισσα. Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στις 19.30 την Παρασκευή.
Σαν Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον Πρόεδρο του κόμματος, όσο και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων από την βάση αποτέλεσε μια κορυφαία εφαρμογή των δημοκρατικών θεσμών, όπου ο κάθε νέος και η κάθε νέα μπόρεσε να επιλέξει υπεύθυνα και ανεπηρέαστα τον αξιολογότερο υποψήφιο χωρίς να του το υποδεικνύουν. Η ανοιχτή διαδικασία ανέδειξε νικητή τον καθένα από εμάς, και όλους εμάς μαζί. Πλέον είναι μια καινούργια περίοδος για την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, μια καινούργια μέρα για τη Νέα Δημοκρατία. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και με λόγια και με έργα, μας έχει πείσει πως μπορεί να πραγματώσει τα όνειρα μας. Κάνει πράξη ήδη τις εξαγγελίες του. Με καθαρή πολιτική πλατφόρμα για τη δημιουργία της ΟΝΝΕΔ που οραματίζεται, είχε προτείνει μεταξύ άλλων την Εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ σε κάθε νομό και με καθολική ψηφοφορία, η οποία και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου. Δε θέλουμε την ΟΝΝΕΔ με κλειστές πόρτες. Θέλουμε την ΟΝΝΕΔ ανοιχτή σε όλους και με ανοιχτές διαδικασίες παντού.

Θέλοντας να απευθυνθούμε στους νέους του Νομού μας, τους καλούμε να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, ενδυναμώνοντας την αναγέννηση της Οργάνωσης ύστερα από μια μακρά χρονική περίοδο απουσίας-ανυπαρξίας.