slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙ​Σ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΠEMTH ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


H Aρβελέρ για την παιδεία, τη Ρεπούση και την κριση


«Οταν περνεις δανεικα, πρεπει καποτε να τα δωσει πισω...»

«Έδωσαν στα παιδιά δικό μου κείμενο. Ήταν το πιο δύσκολο που υπήρχε, εγώ δεν θα το έδινα ποτέ» είπε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ αναφερόμενη στις Πανελλαδικές.
Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.

Σε Ίο, Νάξο και Τήνο, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος


Στην Ίο, το Σάββατο 22/6, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου συνομίλησε τόσο με τον Διευθυντή γιατρό κ. Αλβανό, όσο και με τον Αντιπρόεδρο της διοίκησης κ. Ρόλλα, αλλά και με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το Κ.Υ. της Ίου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα της νησιωτικής Ελλάδας, που σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού, ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Ο κύριος λόγος καλής λειτουργίας του δεν είναι δυστυχώς η ανταπόκριση του κράτους, αλλά η μεγάλη συμβολή του συλλόγου ....

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ


nd

Προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου με καλάσνικοφ κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ αναρτήρθηκε στο Διαδίκτυο.

Στο κείμενο, που υπογράφει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αρχικός στόχος ήταν η ρίψη ρουκέτας, με εκτοξευτήρα κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό, όπως ...

 Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις… μέσω Twitter από Θεοχάρη



Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter την παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Τα φυσικά πρόσωπα παίρνουν παράταση μέχρι την.......

Σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μυκόνου

Σε συνέχεια της αναφοράς με την επιστολή κατοίκων του νησιού που ήδη καταθέσαμε στις 21/06/2013, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του προβλήματος των απορριμμάτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μυκόνου, επανερχόμαστε παραθέτοντας ορισμένα συμβάντα των τελευταίων ημερών που επιβεβαιώνουν την δραματική κατάσταση σχετικά με τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο νησί.

Ο Τασούλας πρόεδρος στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής"


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. .....

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


«Καλούμε σήμερα να δυναμώσει η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα: "Ζωή ολόκληρη-όχι με δόσεις". Να μη συμβιβαστεί η νέα γενιά με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να οργανωθεί και να παλέψει, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της.
Αυτό φοβάται η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Αυτόν τον φόβο καλά κάνουν και τον έχουν. Φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις όπως και οι ίδιοι καταμαρτυρούν. Επιδιώκουν την "κοινωνική συνοχή", δηλαδή την υποταγή στη βαρβαρότητα. Φοβούνται τη δύναμη που δίνει στον καταπιεσμένο λαό η....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ


Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:

Πανεπιστημιακό Σεμινάριο για τα μνημεία στη Νάξο (22-26 Μαΐου 2013)


 

(Σημ. Στη φωτογραφία βλέπουμε επίσκεψη της
ομάδας του Σεμιναρίου στα αρχαία λατομεία
 του Απόλλωνα στη Νάξο).
Το σεμινάριο αυτό για μεταπτυχιακούς φοιτητές εντασσόταν στα πλαίσια του διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική” που λειτουργεί με συνεργασία των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μάθημα που περιέλαβε ενημέρωση γενικότερα για τα....

Ευχαριστήριο σημείωμα Ιστορικού Αρχείου Νάξου


Το Ιστορικό Αρχείο της  Νάξου θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους  έκαναν ευκολότερο, πιο ευχάριστο  και πιο δημιουργικό το έργο του  κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.  Παρά τη δύσκολη εθνική συγκυρία και  τις αντίξοες συνθήκες για τον  πολιτισμό, το Αρχείο μας είχε μια  από τις καλύτερες χρονιές  του:  παρέλαβε τα αρχεία των  κοινοτήτων Απειράνθου (1914-1946), Κεραμωτής (1869-1969) και Δανακού (1932-1977), χάρη στην άψογη συνεργασία των προέδρων τους,  κ. Χριστίνας Γιακουμή, κ. Μανώλη Φακίνου και κ. Κώστα Βάσιλα, το αρχείο της......

ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ ΝΑΞΟΥ 2013


Αυτό το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου, κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο θα λάβει χώρα στ’ Απεράθου της Νάξου. Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Φανάρια» και τον Αθλητικό Σύλλογο «Βόρειος Αετός» διοργανώνουν επιδείξεις και παράλληλα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα αμυντικών τεχνών (κουνγκ φου) σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου (6-12 ετών). Οι επιδείξεις θα διεξαχθούν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Χωριού, το Σάββατο 29 και τη Κυριακή 30 Ιουνίου στις 6:30 – 8:30 το απόγευμα υπό τη καθοδήγηση του Δασκάλου Γιώργου Διβάνη. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Να λοιπόν η ευκαιρία να το κάνουμε πράξη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ILO)


Κύριε Επίτροπε, κε Γενικέ Διευθυντά της Διεθνούς Οργάνωσης της Εργασίας, κυρίες και κύριοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα,  να «ανοίξω» τις εργασίες αυτής της σημαντικής διήμερης εκδήλωσης που, με πρωτοβουλία  της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), οργανώνεται και στη χώρα μας.
Μια εκδήλωση που  πραγματεύεται την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην απασχόληση και τις πολιτικές για μια  ουσιαστική ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην πατρίδα μας.
Αλλά και  του αυριανού σεμιναρίου για τον  αντίκτυπο που έχει η εφαρμογή των.....

Έκοψε την κορδέλα του προβλήτα 3 ο Αντώνης Σαμαράς

ΝΙΚΟΣ Ε. ΜΗΛΙΩΡΗΣ (1896-1983)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ


Την Τρίτη 25 Ιουνίου, ο Πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό κύριο Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, αρμόδιο για τα τελωνεία κύριο Κωνσταντίνο Νιχωρίτη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες στην προμήθεια αφορολόγητου πετρελαίου, κυρίως στα νησιά όπου δεν υπάρχει τελωνειακός υπάλληλος.
Ο Γιώργος Βακόνδιος εξήγησε ότι οι δυσκολίες αυτές ορισμένες φορές είναι ανυπέρβλητες λόγω έλλειψης

Ανακύκλωση προσώπων, φύγε Λευτέρη από τον ΕΟΠΥΥ και έλα Δημήτρη από τον ΟΓΑ και πήγαινε Ξενοφώντα στον ΟΓΑ



Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβέρνηση.