slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Στην αρχή της ενδελεχούς συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Κουτουλάκης υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον κ. Λεονταρίτη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις δύο μεγάλες συνδιοργανώσεις που πραγματοποίησαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στη Μήλο καθώς και στην πολύ επιτυχημένη 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο από 26 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου.  

📺Κασσελάκης για Σημίτη: Τι δουλειά έχω με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού🤣🤣

Αιχμηρή δήλωση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη
Απάντηση στο γιατί δεν παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, κάνοντας ένα αιχμηρό σχόλιο, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκληθεί στην εκδήλωση, υπήρχε μάλιστα κάθισμα με το όνομά του, ωστόσο, δεν πήγε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί ξεκίνησε με τα πόδια από το σπίτι του, προκειμένου να πάει με το μετρό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημιουργία αθλητικού χωροταξικού σχεδιασμού και αναβάθμιση των Π.Α.γ.Ο συμφώνησαν ο Υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

WhatsApp Image 2023-11-06PR
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρο Κυρίζογλου.
Ο Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία της ΚΕΔΕ για να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, μέσω του υφιστάμενου προγράμματος «Πέλοπας», ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης βάση δεδομένων, που θα αποτελεί οδηγό για τον χωροταξικό σχεδιασμό στον αθλητισμό.
Στόχος του Υπουργείου Αθλητισμού είναι κάθε νέα αθλητική εγκατάσταση να απαντά με ακρίβεια σε πραγματικές ανάγκες, με βάση τα δεδομένα κάθε περιοχής (κάτοικοι, σωματεία, αθλητές, αθλούμενοι).
Επιπλέον ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την ισχυρή βούληση οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), με στόχο
- την έγκαιρη έγκρισή τους,
- τον περιορισμό του γραφειοκρατικού κόστους,
- την αύξηση των φορέων υλοποίησης και
- τον πολλαπλασιασμό των αθλούμενων ανά την επικράτεια.

📺ΕΛΑΣ: Δικογραφία για 22χρονο Παλαιστίνιο που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα


Δικογραφία σε βάρος 22χρονου Παλαιστίνιου ο οποίος την περασμένη Κυριακή ύψωσε την σημαία της χώρας του - δίπλα στην ελληνική - σε στύλο φωτισμού στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ σχημάτισε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 22χρονος από την Παλαιστίνη, ο οποίος προσήχθηε το πρωί της Τρίτης, κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : Απαγορευτικό για το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα στην Κύπρο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Τουρκογενών Κρατών.

               Προκάλεσε την αντίδραση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, που κατηγόρησε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση  ότι ασκούν εκβιαστικές πιέσεις στα τουρκογενή κράτη για να εμποδίσουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

 

Μια σημαντική παρέμβαση που είχαν πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Μακάλιστερ και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης με την αμέριστη υποστήριξη τόσο του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είχε πολύ θετικό αποτέλεσμα για τις εθνικές μας θέσεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Τουρκογενών Κρατών.