slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυστηρή δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το ενδεχόμενο περί αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά


Γ. Χατζημάρκος: «Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι απεργάζονται
έναν “εμφύλιο” μεταξύ των νησιών»
Με ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σχολίασε σήμερα τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που φέρουν το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, στα λεγόμενα μεγάλα και “κοσμοπολίτικα” νησιά του Αιγαίου, να βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στην......

Αποκλειστικό: Καρέ-καρέ η μεταγωγή του Αλβανού "serial killer" από Νάξο - Αθήνα (video+φώτος)

Με πλήρη μυστικότητα και τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων της Νάξου πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 9 Μαρτίου), η μεταγωγή του Αλβανού "serial killer", στην Αθήνα.

ΠΑΣΟΚ: Γιατί αργούν; Περιμένουμε με χαρά μια διαρκή εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με όλα


Σήμερα που η χώρα παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο Eurogroup και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι παλινωδίες  της κυβέρνησης, με την οικονομία να σέρνεται  επί εβδομάδες μετά τις εκλογές, διοχετεύτηκε - κατά τη συνήθη πρακτική  του γραφείου του Πρωθυπουργού - σημείωμα για κρίσιμη σύσκεψη των κκ. Τσίπρα και Καμμένου.
Σύσκεψη με αντικείμενο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια και  τη διερεύνηση ακόμη και ποινικών ευθυνών (!) για το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η απορία μας είναι: γιατί αργούν; Περιμένουμε με χαρά  μια διαρκή εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με το πώς φτάσαμε στην κρίση που συνειδητοποιήσαμε το 2009 λόγω της πολιτικής της περιόδου 2004-9, πώς πήγαμε  στο μνημόνιο 1 το 2010, στο μνημόνιο 2 το 2012 και γιατί  τώρα, αντί να βγούμε από το μνημόνιο, πηγαίνουμε πλησίστιοι στο μνημόνιο 3 με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις κ. Παπαδημούλη


Τι έλεγε ο κ. Παπαδημούλης στο twitter όταν έκανε αντιπολίτευση....  Εδώ ταιριάζει η λαική έκφραση μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις ...  

Τώρα επί της συμφωνίας τι ακριβώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.?
- Το No deal no money όπερ σημαίνει καθόλου χρήματα αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία δηλαδή το χρηματοδοτικό κενό συνεχίζει να είναι ασφυκτικό.
- Το ότι το θέμα Ελλάδα το ξεπέταξε το γιούρογκρουπ σε λίγη ώρα.
- Το ότι όλα παραπέπονται στις συζητήσεις με την τρόικα,ωπ κακή κουβέντα, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ήθελα να γράψω. Από αυτές τις συζητήσεις θα εξαρτηθεί αν θα ανοίξει με το σταγονόμετρο η κάνουλα της χρηματοδότησης.
- Το ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα γίνονται στις Βρυξέλες κάτι το οποίο δεν είναι καινούριο. Και επί της προηγούμενης κυβέρνησης οι τελευταίες συζητήσεις έγιναν στο Παρίσι.

Μετά απ΄όλα  αυτά και αντί να λουφάξουν και να δουλέψουν λίγο ο κος Κούγκι στο παιχνιδι του κρέας-ψάρι κι αυτός, μας ανακοίνωσε κορδωμένος ως εθνικοπατριωτική νίκη την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Μπλέξαμε άσχημα ...

Ντάισελμπλουμ: Όχι εκταμίευση πριν από συμφωνία και εφαρμογή - Οι πραγματικές συνομιλίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα


«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα αρχισουν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των θεσμών(αλλιώς τρόικα) στις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας ότι γενικώς οι συζητήσεις θα διεξάγονται στις Βρυξέλλες και ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα είναι καλοδεχούμενα και στην Αθήνα. 

ΠΑΣΟΚ: Αντικείμενο «δουλέματος» η Κυβέρνηση από τους εταίρους - ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Tις εξελίξεις στο eurogroup σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, προσερχόμενος  στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου «Ο κοινοβουλευτισμός της συγκυβέρνησης: Θεσμικό υπόστρωμα, λειτουργικές ιδιαιτερότητες και είδη» στο Μέγαρο Μουσικής: 
«Χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο και τρώμε, δυστυχώς, τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας. 

Απάντηση Ανωμερίτη στους λασπολόγους της “Κυριακάτικη Δημοκρατία”

Διευκρινίσεις για τον μισθό του, τη σύνταξη του και τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των προηγούμενων ετών δίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης σε επιστολή του σε εφημερίδα.Ειδικότερα, ο κ. Ανωμερίτης απέστειλε προς την εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» την ακόλουθη επιστολή.

Τζιτζικώστας: "Aυτό δεν είναι συνεδρίαση μεγάλης δημοκρατικής παράταξης"

Τι είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε πηγαδάκι
Το παρών στη Συγγρού έδωσε χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει πει σε παλιότερες δηλώσεις του πως "εγώ δεν έφυγα από την ΝΔ, αυτοί προσπάθησαν να με διώξουν". Ο νεαρός πολιτικός έφτασε γύρω στις 11.30 και παρακολούθησε ολόκληρη την συνεδρίαση καθώς έμεινε για πάνω από 5 ώρες. Επέλεξε ωστόσο να είναι διακριτικός, καθώς έκατσε στα πίσω πίσω καθίσματα. Ενδιαφέρον είχε το πηγαδάκι που έκανε για πάνω από μισή ώρα με

Τα… "δικά" τους παιδιά επέλεξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης για συνεργάτες

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις ειδικών συμβούλων στα πολιτικά γραφεία
Στη λύση των «δικών τους» ανθρώπων στρέφονται οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να στελεχώσουν τα ιδιαίτερα γραφεία τους. Μια επιλογή που γίνεται ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια, καθώς μόνο οι «έμπιστοι» μπορούν να ακολουθήσουν κατά γράμμα την πολιτική των προϊσταμένων τους.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του VOLCANO TV Σαντορίνης


Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του θερινού μας προγράμματος από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.
Από την Πέμπτη καθημερινά θα μεταδίδονται δυο δελτία ειδήσεων 13:00 και 21:00 με Κυκλαδίτικα νέα από την δημοσιογράφο Μαντώ Στουρνάρα.
Επίσης θα μεταδίδεται καθημερινά η εκπομπή τα Νέα Της Σαντορίνης και των Κυκλάδων με τον

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου με πέντε λέξεις τέλειωσε τις απόψεις Καμμένου για τους μετανάστες...Τι λεει ΤΩΡΑ ο προεδρας ΠΑΝΟΣ????


Παρότι δεν έχει ορκιστεί ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαράσσει την πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα και θεωρητικά τουλάχιστον αποτελεί τον γνησιότερο εκφραστή των απόψεων...του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το μείζον αυτό ζήτημα.
Με αυτή της την ιδιότητα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, Τελευταία Λέξη στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων ουσιαστικά άδειασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των

Ένα διαφορετικό τουριστικό προϊόν


Βρισκόμαστε στον Μάρτιο δηλαδή μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπως τουλάχιστον την εννοούμε στην Ελλάδα (Μάιος - Οκτώβριος).

Οι προβλέψεις είναι ότι θα υπάρχει μια περαιτέρω μείωση του εσωτερικού τουρισμού κυρίως σε ότι αφορά τη διαθέσιμη δαπάνη για διακοπές, ενώ τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι διφορούμενα.
Βεβαίως οι προορισμοί οι οποίοι συμβάλλονται με τους διεθνείς tour operators έχουν λιγότερα προβλήματα να λύσουν αλλά για να έχει ένας προορισμός πραγματικό ενδιαφέρον για τους μεγάλους tour operators θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε

ΚΥΡΙΑΚΟΣ : "ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ"


Την άποψη ότι εάν οΣαμαράς γνώριζε για τα χρήματα του Χαρδούβεληπου έβγαλε στο εξωτερικό, έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη, εξέφρασε σήμερα οΚυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο...

Ο Νίκος Συρμαλένιος σε Πάρο, Αντίπαρο και Σύρο

Στην Πάρο και την Αντίπαρο βρέθηκε το Σάββατο 7/3 ο Νίκος Συρμαλένιος. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τους Δημάρχους της Αντιπάρου και Πάρου Τάσο Φαρούπο και Μάρκο Κωβαίο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της Πάρου και τέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών.

Υγειονομικές «βόμβες» στην ψαραγορά της Βαρβακείου - Έβγαλαν «λαβράκια» σε ελέγχους


Απέξω γραφικότητα, εικόνες αφθονίας και απευθείας τηλεοπτικές συνδέσεις στις εορταστικές περιόδους ή όταν προεκλογικά την επισκέπτονται πολιτικοί όλων των αποχρώσεων. Από μέσα όμως;
Ο λόγος για την Κεντρική Δημοτική Αγορά (Βαρβάκειο) στην οδό Αθηνάς, όπου το Υγειονομικό αντιμετώπισε απαράδεκτες καταστάσεις όταν πραγματοποίησε ελέγχους (που δεν ανακοινώθηκαν) λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Βουλωμένες αποχετεύσεις στα υπόγεια, ιδίως της ψαραγοράς, που είχαν «αυθαίρετα μετατραπεί σε

Διημερίδα στη Νάξο για την ψυχοκοινωνική υγεία


Διημερίδα πρόληψης & προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας, στη ΝάξοΤο Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» διοργανώνουν στη Νάξο διημερίδα με θέμα: «Αναζητώντας νέα οπτική και δυνάμεις στη σημερινή πραγματικότητα», που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαρτίου.

Το μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για τη γιορτή της γυναίκας

Διαφημιστική καμπάνια ΝΑΝΟΥ | Μάρτιος 2015


Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: όσοι φοβούνται το διάλογο, υπογράφουν τη ρήξη της ΝΔ με την βάση


ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΡΖΗ 

Βαρύνουσα, για τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ, παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Ο κ. Ιωαννίδης, που έχει ασκήσει δημόσια κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, τάχθηκε υπέρ του Συνεδρίου, που

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής


Όλη η ζωή του Εθνάρχη από τη γέννησή του το 1907
Σαν σήμερα το 1907 γεννήθηκε στις Σέρρες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός της Ελλάδος πριν και μετά την Μεταπολίτευση και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του είναι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.